Založ si blog

Hrajú Rusi a Američania túto hru spolu?

Je všetko, čo sa za posledných 25 rokov deje vo svete, výsledkom veľmocenských dohôd medzi USA a Ruskom? Nie je do súčasného postupujúceho NWO (nový svetový poriadok), ktorý má vyvrcholiť spojením sveta pod jednu vládu, zapojené okrem USA a EU, aj Rusko? A je súčasný spor medzi USA a Ruskom naozajstný, alebo slúži iba na oklamanie svetovej verejnosti? Vyznieva to síce absurdne, ale pozrime si fakty.

                V politike sa nič nedeje náhodne. 

                                                                                                                                                                                                            Rusi sa dívali, ako Američania rozparcelovali Juhosláviu. Referendá v Slovinsku, Chorvátsku, Bosne a Macedónsku znamenali vyhlásenie nezávislosti týchto štátov (samozrejme protiústavné, pretože referendum bolo podľa ústavy platné, iba ak bolo v celej Juhoslávii). Nasledovala občianska vojna, ktorá znamenala rozvrat tohto regiónu a osamostatnenie sa spomínaných štátov, za pomoci USA a NATO. Rusi protestovali, ale nezasiahli. Nasledoval Kosovský konflikt, ,,humanitárne bombardovanie Srbska“ a odtrhnutie Kosova, z ktorého si USA urobili svoju základňu na Balkáne. Všetci hovorili, že Rusi to nenechajú iba tak. Ale nechali. Jeľcin síce varoval USA pred vojenským zásahom v Kosove, ale nepodnikol nič. V Srbsku je nastolená proamerická vláda.

               Pripisovalo sa to ,,slabému“ Jeľcinovi.

Jeľcin síce ľúbil vodku, ale rozhodnosť mu vôbec nechýbala. V r. 1991 sa stal prezidentom Ruska. V tom istom roku pri tzv. puči proti Gorbačovovi, nechal tankami rozstrieľať parlament!, zakázal Komunistickú stranu, ktorej bol až do r. 1990 členom, v decembri 1991 spolu s prezidentom Ukrajiny – Kučmom a Bieloruska – Šuškevičom dohodli rozpad Sovietskeho zväzu a vznik SNŠ a o týždeň získalo Rusko kreslo v OSN, ako nástupnícka krajina ZSSR. Zrušil v Rusku začínajúcu parlamentnú demokraciu a zaviedol prezidentský systém. Vytýkať tomuto mužovi málo akčnosti je prinajmenšom podcenením jeho ,,schopností“.

Jeľcin v priebehu svojej vlády prijal od MMF a ďalších proamerických inštitúcií viac, ako 40 miliárd USD. Zaviazal Rusko, že prenechá USA kontrolu?

 

           USA bezdôvodne zvyšovali vojenský, politický, aj hospodársky vplyv vo svete a Rusko sa dívalo.

           V sile je pravda?

USA majú vo svete 700 vojenských základní a vojenskú prítomnosť vo viac, ako 130 krajinách sveta. Táto expanzia sa pripisuje tomu, že Rusko ustúpilo z pozície superveľmoci, USA zabrali Ruský hospodársky a politický priestor a získali aj obrovský vplyv v Rusku. Jeľcin nemal žiadnu zmysluplnú hospodársku, ani politickú víziu a za roky jeho vlády sa Rusko zmenilo na mafiánmi riadený štát, v ktorom jedným z najskorumpovanejších ľudí, bol samotný prezident. Rusko čelilo obrovskej kríze, keď nechalo ovládnuť svoje prírodné zdroje jednak domácej mafii, jednak mafii predstavovanej Západnými korporáciami. Veľké západné ropné spoločnosti dokonca ,,presvedčili “ Jeľcina, že ťažia Ruskú ropu drahšie, ako ju predávajú a tak Jeľcin súhlasil s dotáciou vývozu. Rusko nielenže nič nedostávalo za drancovanie svojich zdrojov, ešte za to aj platilo! Jeľcin vychádzal v ústrety Amerike, ale Rusko priviedol na psí tridsiatok…

Nasledovala obrovská kríza a inflácia, ktorá skončila úplným kolapsom Rubľa.

Boris Jeľcin abdikoval 31.12.1999. Úradujúcim prezidentom Ruska sa stáva Vladimír Putin.

 

            Na scénu prichádza Putin.

 

 Prečo? Na konci Jeľcinovej vlády, Rusko, zbavené suverenity, ovládalo niekoľko oligarchov, ktorí si hovorili ,,semja“ – rodina a Rusko bolo pripravené po bankrote, (HDP malo na úrovni Dánska), k rozdeleniu na menšie štáty, ktorých vodcami by sa stali členovia ,,semji“, mnohí už vo funkciách gubernátorov.

Putina vybrali, ako obetného baránky, nevýrazného úradníka, za vlády ktorého sa toto malo udiať. Všetka zodpovednosť by padla na jeho hlavu.

Putin však všetkých prekvapil. Škrtol tieto plány a pustil sa do obnovy Ruska...

 

            V pravde je sila.

Putin vrátil Rusku vážnosť. Za jeho vlády skončila 15 rokov trvajúca hospodárska kríza, zastavilo sa mafiánske riadenie štátu, znížil sa vplyv zahraničných korporácií a Rusko začalo získavať rešpekt aj vo svete. Putin doma začal získavať body tým, že definoval hospodárske a politické ciele a záujmy Ruska. Vyčítať Putinovi, že bol členom KGB a neskôr šéfom Ruskej tajnej služby je hlúposť. George Bush starší šéfoval CIA a Obamov otec, aj Obama samotný pochádzajú z prostredia CIA.

 

           Po 11.septembri 2001 sa USA stávajú najagresívnejšou mocnosťou sveta.

Dva mesiace po útoku na dvojičky, USA na základe Charty OSN a  v nej zakotveného Práva štátu na obranu?!,  dobyli Afganistan, ktorý ovládajú dodnes.

20. marca 2003 USA spolu so spojencami, vstúpili do Iraku, v rámci ,,vojny proti terorizmu“. Podozrievali Saddáma Hussaina z toho, že vlastní ZHN, ktoré by mohol dodávať teroristom, napr. Al – Kaida.

Dobyli Irak a ovládajú ho dodnes.

Kofi Anan vyhlásil, že táto agresia nemá oporu v medzinárodnom práve a označil ju za ilegálnu. 

USA začali vyrábať farebné revolúcie, ktorých cieľom bola vždy zmena vlády na vládu podriadenú USA, po celom svete, ako na bežiacom páse. Gruzínsko, Ukrajina, Tunisko, Egypt. Nevyhýbali sa ani priamemu vojenskému zásahu, ako v Lýbii, nepriamej podpore ozbrojenej opozície, ako aktuálne v Sýrii, alebo najnovšie na Ukrajine.

Rusko sa viac – menej na celú Americkú agresiu vo svete díva a nezasiahlo ani pri nelegálnom bombardovaní Lýbie. Postavilo sa na odpor až pri Sýrii, kde prerušilo ,,bombardovací scenár“ USA.

A USA má niekoľko rokov vytýčený veľký cieľ – Irán.

 

                Roztrhanie Ukrajiny. Spoločný cieľ USA a Ruska. Dnes demonštranti v Donecku, ktorí okupujú vládnu budovu, vyhlásili Doneckú ľudovú republiku.

A požiadali Rusko o vojenskú pomoc…

                 Ukrajina sa bude ďalej deliť.

Rusko od začiatku vedelo, ako dopadne podpora ,,revolucionárov“ na Ukrajine zo strany USA a EU a neurobilo nič. Pritom mohlo podporiť Janukoviča, ktorý by si pomocou ozbrojených zložiek s Majdanom poradil. Navonok síce protestovalo proti zasahovaniu ľudí z USA a EU, ale v skutočnosti sa už chystalo na to, čo sa deje teraz.

Čo robil na Majdane McCain?

V USA vládnu v súčastnosti Demokrati. McCain je Republikán. Republikáni sú v opozícii, McCain nie je Obamov priateľ. Vláda USA by neposlala opozičného senátora jednať oficiálne za záujmy USA. Tak koho záujmy tam zastupoval McCain (a koho Lajčák)?.

Záujmy Moci stojacej za vládou USA aj Ruska. Záujmy NWO.

Nebuďme naivní, Američania predsa vedia, že Ukrajinská vláda sa s ich pomocou dostala k moci nelegálne. Vyhovuje im vláda ľudí s krvou na rukách z jedného dôvodu – vedia, že takú vládu Ukrajina dlho nestrpí a povedie to k nepokojom, ktoré budú znamenať odtrhávanie regiónov a koniec Ukrajiny.

Krym bol iba začiatok. Už teraz sa proti nelegálnej vláde búria ďalšie regióny a USA, aj  Rusko už plánujú rozšírenie svojej zóny vplyvu.

 

                 Cieľ NWO – svetová vláda a svetová mena.

Áno, USA navonok protestujú proti pripojeniu Krymu k Rusku. Zaviedli sankcie. Ale všimnime si ich výsledok. Rusko okamžite zavádza zúčtovanie a platby za suroviny v Rubľoch, krytie Rubľa zlatom, vlastné zúčtovanie medzinárodných platieb a vlastný bezhotovostný platobný systém – všetko kroky, ktoré oslabia Dolár. To predsa Američania museli dopredu vedieť. Napriek tomu robia kroky, ktoré povedú k oslabeniu Dolára a oslabeniu vplyvu USA? To nedáva logiku.

 

                 Je vojna na Ukrajine v záujme USA, aj Ruska?

Niekoľkoročná vojna na území Ukrajiny, by bola tragédiou – pre ľud na Ukrajine, pre Európu. Ale pre záujem Moci na delení sveta, je to iba epizóda, iba krok, k dosiahnutiu svojich cieľov.

Zdá sa Vám to šialené?

Všimnite si, že Putin, ktorý sa svetovej verejnosti javí, ako jediná brzda voči expanzii USA vo svete, v podstate stále vystupuje, ako ich spojenec. Ešte nikdy sa nepostavil a nepovedal veci na adresu USA a ich politikov, ktoré by šokovali svet. Nepriniesol žiadne šokujúce odhalenia, hovorí stále o tom, ako ,,naši Západní partneri obchádzajú zmluvy, dohody a konvencie“, kritizoval ich dokonca aj v Davose, kvôli porušeniu dohôd a rozširovaniu NATO, ale hovorí to akosi vágne – ako spojenec.

USA a Rusko vystupujú v Ukrajinskej kauze, ako nepriatelia, pričom vedia, s akými kartami sa hrá a vedia, ako to pravdepodobne dopadne.

Rusko si vyhradilo právo zasiahnuť na Ukrajine, ak budú ohrození Rusi a Ruské záujmy. To sa deje prakticky denne, takže denne môžeme očakávať vstup Ruskej armády na Ukrajinu.

USA a NATO hovorí, že v prípade takéhoto postupu Ruska, zvážia zásah.

Bojovanie na cudzom území, čo viac si môže Moc želať? Kým rakety nebudú lietať do USA, ani do Ruska, verím, že jastrabi na obidvoch stranách, by na takúto konfrontáciu prikývli.

Po skončení by sa Ukrajina rozdelila medzi niekoľko štátov a nový štát Ukrajina, by bol asi 10 x menší, ako je v súčastnosti. Neohrozoval by Rusko, ani USA, ani dodávky energií do EU.

Rusi, samozrejme riskujú oveľa viac, konflikt je na ich hranici, ale ich ziskom by boli proruské juhovýchodné oblasti Ukrajiny, ktoré k Ukrajine boli pripojené po prvej a po druhej svetovej vojne.

Myslíte si, že tento scenár je nepravdepodobný? Pozrite sa na mapu Ukrajiny a zistíte, aké územné zisky by Rusko ešte potrebovalo. Cherson, Záporožie, Doneck, Lugansk, Charkov. Je otázkou, či to naozaj chce….

Sledujte najbližšie udalosti v tomto regióne...

 

With respect

 

Domino  Svetík

 

 

Správa z mojej pandémie

06.02.2022

Presne pred rokom som mal Covid. 4 dni potenia, bez teploty, pocity, ako pri chrípke, resp. zápale priedušiek, bolesť svalov, slabosť, nepamätám si, že by som kašľal. Mám k tomu rešpekt. Presne po roku som prekonal Omicron. 5 dní prechladnutý, kýchanie, bez teploty, jedna, dve noci potenie, sople, šteklenie na prieduškách, občasný kašeľ, konzultoval som to s mojou lekárkou, [...]

Očkovaní a nakazení – je to vôbec možné?

02.11.2021

(Podľa mňa to nie je možné, to bude určite nejaká hlúposť, prosím, preskúmajte to a povedzte mi že sa mýlim, že sa mi to iba sníva). server iDnes.cz Podľa štatistík MZ ČR, za október spadol počet neočkovaných seniorov, ktorí sa novo dostávajú na jednotky intenzívnej starostlivosti (JIS), pod 50 percent. Dlhodobo je tiež dvakrát viac úplne očkovaných ako [...]

„. . . tri razy ma zaprieš. “ (Takmer), neuveriteľný príbeh.

27.06.2021

Včera sme sa so Zuzkou trochu túlali… Keď sme prechádzali cez Hronský Beňadik, niečo nás ťahalo pozrieť si katedrálu a kláštor, ktorého korene siahajú pred 11. storočie a ktorý pri Tureckej expanzii bol významnou pevnosťou, strážiacou Slovenskú bránu pred postupom Turkov k banským mestám – Štiavnici, Kremnici, Banskej Bystrici a i. V r. 1599, Turci, ale [...]

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15, aktualizované: 07:25

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

Ukrajina

Ukrajina aj Izrael. Zvládla by EÚ dve vojny?

19.04.2024 06:00

Pre Ukrajinu hľadajú protivzdušnú obranu, na Blízkom východe chcú zabrániť stupňovaniu napätia. Na tom sa zhodli lídri krajín EÚ.

Domino Svetík

Sú tmavé miesta, do ktorých je treba priniesť svetlo.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 148
Celková čítanosť: 1425449x
Priemerná čítanosť článkov: 9631x

Autor blogu