Založ si blog

Rusko dobylo Krym v r. 1783, a nie v r. 2014.

Ruské pripojenie Krymu nemôže byť „narušením Ukrajinskej suverenity“ jednoducho preto, pretože Krym nie je na Ukrajine. K dobytiu Krymu nedošlo v roku 2014 ale o 250 rokov skôr. Naviac, Rusi nevzali Krym Ukrajincom, ale tatárskym otrokárom.

Krym nie je historickým územím Ukrajiny a Ukrajina nikdy nesiahala až na Krym.

motto: ,,Najvyššou formou demokracie je síce Američanmi organizovaný, ozbrojený štátny prevrat, ale myslím si že Američania sa neurazia, ak referendum na Kryme, dáme na druhé miesto.“ domino svetík

Nikdy by mi nenapadlo, že uvidím v televízii zábery, ako Rusko dobýva Krym. Myslel som si, že k tomu by sme potrebovali stroj času. Pretože Rusko predsa anektovalo Krym za Kataríny Veľkej, v roku 1783. Ako teda môžu Západné médiá a politici tvrdiť, že Rusko dobylo Krym v roku 2014? 

Rusko sa naozaj zmocnilo Krymu násilím, ale nevzalo ho Ukrajincom, lež Tatárom.                                                                                                                                                                                                                                                                              Krym obývali Tatári, ktorí tvorili veľkú časť armády mongolských  Džingischánovych hôrd. Ich obrovský štát ktorý trval od 13. – 15. storočia sa volal Zlatá Horda. Neskôr sa rozpadol na niekoľko menších chanátov. Od 15.storočia bol Krymský chanát vazalom Otomanskej ríše, teda Turecka. Krymskí Tatári boli zlovestní lovci otrokov. Robili nájazdy do Ruska a Poľska a desaťtisíce unesených ľudí predávali do otroctva. R. 1521 dokonca obliehali Moskvu. Na obranu proti týmto nájazdom si Rusi a Poliaci najímali aj  Ukrajinských Kozákov. Ukrajinské a kozácke územia, boli na sever od Krymu a nie na Kryme.

Michail Kizilov: Obchod s otrokmi v dejinách Krymu…

Prečítajte si aj H. Sienkiewicza: Ohňom a mečom, Pán Wolodyowski. Sú to síce romány, nie historické knihy, ale budete prekvapení, kde čo a komu v 16. a 17. storočí patrilo…

           

                   Dobyla niekedy Ukrajina Krym od Ruska?

 

Nie? Tak ako sa Krym dostal do Ukrajinských rúk? V rámci ZSSR bol Krym pridelený pod administratívnu správu Ukrajiny. To je všetko. Rusko Ukrajine Krym nikdy nedarovalo, nikdy sa ho ani nezrieklo. Je treba povedať, že v 90- tych rokoch Rusko podpísalo dohodu o územnej celistvosti Ukrajiny. Tým, že prijalo Krym do RF, túto zmluvu, podľa pohľadu Západu, porušilo.

V Rusku sa na to dívajú tak, že Krym nie je historickým územím Ukrajiny(to je pravda) a zmluva  o územnej celistvosti Ukrajiny, sa teda Krymu netýkala.

Referendum na Kryme, čo je najvyššia forma demokracie, však rozhodlo o nezávislosti Krymu (Krym mal v rámci Ukrajiny ,,zmluvnú voľnosť“)  a následnom začlenení do RF.

 

                   Prečo po vyhlásení samostatnosti (mimochodom protiústavnej), Ukrajina nevrátila Krym Rusku?

 

Ukrajina mala po svojom vyhlásení samostatnosti Krym vrátiť, ale na to akosi ,,zabudol“ Jeľcin, prezident Ruska. Prečo? Jeľcin viedol Rusko do chaosu a Rusko zbankrotovalo. V tomto chaose sa mafia, Ruská aj Zahraničná, chystali Rusko rozdeliť na menšie časti a používať jeho zdroje na vlastné obohatenie a v prospech korporácií z neokoloniálnych veľmocí.

Vychladnime, priatelia. Znížme stupeň hystérie a uvedomme si, akej hry sme súčasťou. Chceme pravdu? Pravda sa dá vyextrahovať, ak obidve strany budú klásť na stôl fakty a uznávať ich. To, čo sa deje v médiách, to ako jednostranne politici opakujú názor, ktorý im predložilo US veľvyslanectvo, to je propaganda, ale nie argumentácia a nie pravda.

 

                    Vo vojne prvá umiera pravda!

Ukrajina, ako ju poznáme, končí. Táto hystéria a mediálna manipulácia, má zastrieť pozadie na ktorom sa bude odohrávať táto dráma. Protestujme, žiadajme, aby médiá a politici začali vravieť svoj názor a nie názor, ktorý im píše sekretárka Amerického veľvyslanca.

Nedopustime, aby naši politici kývali na proces, ktorý vedie k vojne. V 2. svetovej vojne bolo Slovensko na strane agresora a spolu s Nemeckom prepadli ZSSR.

Dnes sme opäť – ako člen NATO, na strane najväčšieho agresora, po skončení 2. svetovej vojny.

A vojna o plyn sa začala: TU. a TU

Zaujímavý blog:,,Ako to s tým Krymom vlastne je„.

With respect

domino  svetík

ZDROJ

Správa z mojej pandémie

06.02.2022

Presne pred rokom som mal Covid. 4 dni potenia, bez teploty, pocity, ako pri chrípke, resp. zápale priedušiek, bolesť svalov, slabosť, nepamätám si, že by som kašľal. Mám k tomu rešpekt. Presne po roku som prekonal Omicron. 5 dní prechladnutý, kýchanie, bez teploty, jedna, dve noci potenie, sople, šteklenie na prieduškách, občasný kašeľ, konzultoval som to s mojou lekárkou, [...]

Očkovaní a nakazení – je to vôbec možné?

02.11.2021

(Podľa mňa to nie je možné, to bude určite nejaká hlúposť, prosím, preskúmajte to a povedzte mi že sa mýlim, že sa mi to iba sníva). server iDnes.cz Podľa štatistík MZ ČR, za október spadol počet neočkovaných seniorov, ktorí sa novo dostávajú na jednotky intenzívnej starostlivosti (JIS), pod 50 percent. Dlhodobo je tiež dvakrát viac úplne očkovaných ako [...]

„. . . tri razy ma zaprieš. “ (Takmer), neuveriteľný príbeh.

27.06.2021

Včera sme sa so Zuzkou trochu túlali… Keď sme prechádzali cez Hronský Beňadik, niečo nás ťahalo pozrieť si katedrálu a kláštor, ktorého korene siahajú pred 11. storočie a ktorý pri Tureckej expanzii bol významnou pevnosťou, strážiacou Slovenskú bránu pred postupom Turkov k banským mestám – Štiavnici, Kremnici, Banskej Bystrici a i. V r. 1599, Turci, ale [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

Domino Svetík

Sú tmavé miesta, do ktorých je treba priniesť svetlo.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 148
Celková čítanosť: 1423000x
Priemerná čítanosť článkov: 9615x

Autor blogu