Založ si blog

USA a NATO potrebujú zámienku pre útok na Irán.

Americká vojenská prítomnosť v Európe po 2. sv. vojne, bola vnímaná, ako logický dôsledok toho, že USA významne pomohli ZSSR a GB poraziť Nemecko. Jaltská konferencia rozhodla o povojnovom usporiadaní v Európe, o rozdelení Nemecka na 4 okupačné zóny, ktoré kontrolovali víťazné mocnosti a Francúzsko, svojou priamou vojenskou prítomnosťou. Išlo jednak o demilitarizáciu Nemecka, ale aj o kontrolu budúceho Nemeckého hospodárstva, kvôli splácaniu vojnových reparácií, ktoré boli predbežne dohodnuté na 22 miliárd USD a z ktorých polovica pripadla v prospech ZSSR. Postupimská konferencia (17.júl-2.aug.1945), po porážke Nemecka upresnila závery Jalty a vyzvala Japonsko ku kapitulácii. Truman povedal Stalinovi o novej zbrani, ktorou USA disponujú, a ktorej účinky Japonsko o niekoľko týždňov pocítilo v Hirošime a Nagasaki…                                        

                          Rozdelená Európa.

 

Nemecko bolo rozdelené a zvyšok Európy tiež. Napriek záväzkom ZSSR, usporiadať v Pobaltských štátoch a štátoch Východnej Európy, ktoré pripadli do Sovietskej zóny vplyvu, demokratické voľby, ZSSR vnútil všetkým týmto štátom a samozrejme aj NDR, komunistické usporiadanie štátu. To znamená hlavne kolektivizáciu, znárodnenie, vláda jednej strany, centrálne riadená ekonomika všetky hospodárske subjekty vlastnené štátom. Toto smerovanie spustilo veľmocenské súperenie medzi USA a ZSSR. Aby USA zabránili rozširovaniu komunizmu na ďalšie štáty, vyhlásil prezident Truman, tzv. Trumanovu doktrínu. Začala sa tzv. Studená vojna, ktorá trvala až do rozpadu ZSSR, v r. 1991. 

                         A víťazom sa stali USA.

 

Diplomacia USA na čele s prezidentom R. Reaganom, sa dohodla s vtedajším Sovietskym lídrom M. Gorbačovom na postupnom ukončení Studenej vojny, čoho symbolom sa malo stať ukončenie rozdelenia a okupácie Nemecka. Nemecko bolo po viac, ako 45 rokoch, znovu jednotné. Kým ZSSR z Východnej Európy a Nemecka naozaj vycúval, USA sa za oceán nechystali. Víťaz  Studenej vojny využil to, že porazený – ZSSR, zanechal ,,bez ochrany“ veľký politický, aj hospodársky priestor, ktorý USA bez meškania zabrali. A tak sa v priebehu ďalších dvoch desaťročí dostala Východná Európa pod priamu kontrolu a hegemóniu USA, ktoré dovtedy kontrolovali iba Západnú Európu. Začalo sa začleňovanie do hospodárskych, politických (EU), a vojenských(NATO) štruktúr, ktoré kontrolovali a kontrolujú USA. 

Sľub, ktorý vláda R. Reagana dala Rusku, totiž, že NATO sa nebude rozširovať na východ, v ďalších rokoch USA porušili. Z. Brzezinski:,,Gorbačova sme jednoducho podviedli.“

 

                         Konflikt Ruska s EU:,,Toť rajská hudba pre uši USA“. A Irán?

 

Tento konflikt musí byť ďalej živený. EU nevyhovujú sankcie USA voči Rusku, napriek tomu ich poslušne odsúhlasí. Prečo? Prečo? Prečo? Irán je predsa pre EU možným alternatívnym zdrojom energií. Ibaže Irán je už niekoľko rokov pod sankciami USA, ku ktorým sa EU poslušne pridala a odrezala sa od možnosti diverzifikovať svoje zdroje energií. Musela sa EU pridať? USA EU zjavne tlačia do postavenia, ktoré je nevýhodné, nedovolia jej spoluprácu, ktorá by bola Európe na osoh a EU sa nebráni. Prečo?

                          Prečo chcú USA obsadiť Irán?  Ropa, plyn a Dolár. A ťah na Rusko.                                                                                                                                                                                                                                                                                    USA by vojnou v Iráne dosiahli niekoľko cieľov. Rusko by prišlo o ďalšieho spojenca. Firmy vybrané USA by začali kontrolovať ohromné zásoby ropy a plynu. Tieto energie by mohli Americké a Britské firmy dodávať do EU, pretože je technicky možné postaviť a kontrolovať produktovody vedúce týmto smerom. Po tomto kroku by Rusko začalo prichádzať o ohromné zdroje, ktoré mu plynú z predaja energií EU.

Poviete si, že Rusko môže presmerovať tieto toky do Číny, ale je treba si uvedomiť, že to stojí ohromné investície, pričom investície vrazené do rúr smerom na EU by pri nižšej preprave znamenali vyššie náklady na prepravu a vyššie ceny ropy a plynu.

Irán sa v týchto dňoch dohodol s Ruskom o dodávkach Iránskej ropy do Ruska, v objemoch až 500 tis barelov denne! Navyše z celého tohto obchodu, za ktorý bude Rusko platiť dodávkami tovarov, technológií, komodít a potravín, je vynechaný Dolár. Zúčtovanie bude prebiehať medzi partnermi a vynechávajú sa aj banky pre medzinárodné zúčtovanie. Tak Rusko začína profitovať z toho, že USA a EU neobchodujú s Iránom. A to je pre USA poriadne silná káva!

Vážnym dôvodom pre vpád do Iránu sú peniaze. Po vpáde do Lýbie bolo z Lýbijských zahraničných účtov ukradnutých 150 miliárd USD!

Pokúša sa to ,,vyšetrovať“ OSN. Vyšetrovatelia v dotknutých bankách narazili na mlčanie a v  dokumentoch na pečiatky Top Secret.

Rozprával som sa s človekom, ktorý počas Bosensko – Srbského konfliktu, slúžil v Srebrenici, práporoch UN Modré prilby.

Hovoril mi, že CIA obsadila v priebehu konfliktu budovu banky, v ktorej boli uskladnené zlaté rezervy. Z banky odvážali neznámy náklad nákladné autá. Zlaté rezervy boli prevezené do USA.

Pri prvej ceste nelegálneho Ukrajinského premiera, A. Jacenjuka do USA, vraj s ním putoval aj  Skýtsky zlatý poklad a malo sa jednať o 42,3 tony zlata.

Naspäť išiel Arsenij sám…

                          Akú rolu v tomto šachu hrá ,,zmiznuté“ Malajské lietadlo?

 

Záhada letu MH370 trvá. Najnovšia horúca správa je že jednému z cestujúcich sa podarilo poslať čiernu fotografiu so správou, že boli unesení.

Phillip Wood, technik IBM a údajne jeden z cestujúcich vraj poslal správu a čiernu fotku, z ktorej metadát sa podarilo identifikovať súradnice súčastného pobytu lietadla – US vojenská základňa na ostrove Diego Garcia.

Článok TU.

Lietadlo malo byť použité k teroristickému útoku pod falošnou vlajkou na niektoré veľké mesto, z ktorého mal byť obvinený Irán.

Toto je samozrejme špekulácia, akých sa v poslednej dobe v súvislosti s MH370 vynorilo niekoľko. Ale  úrad Malajských vyšetrovateľov,  v byte jedného z pilotov zabavil letecký trenažér, na ktorom, okrem iného, mal nastavenú aj simuláciu pristávania na ostrove Diego Garcia…

USA, pre ktoré sa v poslednom čase stala partnerom nelegálna Ukrajinská vláda, pokračujú s výstavbou radarov  a raketových základní vo Východnej Európe, o ktorých tvrdia, že slúžia na ochranu územia USA, pred Iránskymi medzikontinentálnymi raketami, vyzbrojenými jadrovými hlavicami. Má Irán rakety, schopné doletieť nad územie USA? Nie!

Disponuje Irán jadrovými hlavicami? Nie!

Tak načo slúžia tieto ,,obranné zariadenia“?

Proti najväčšiemu cieľu. Proti Rusku…

With respect

domino  svetík

 

 

Správa z mojej pandémie

06.02.2022

Presne pred rokom som mal Covid. 4 dni potenia, bez teploty, pocity, ako pri chrípke, resp. zápale priedušiek, bolesť svalov, slabosť, nepamätám si, že by som kašľal. Mám k tomu rešpekt. Presne po roku som prekonal Omicron. 5 dní prechladnutý, kýchanie, bez teploty, jedna, dve noci potenie, sople, šteklenie na prieduškách, občasný kašeľ, konzultoval som to s mojou lekárkou, [...]

Očkovaní a nakazení – je to vôbec možné?

02.11.2021

(Podľa mňa to nie je možné, to bude určite nejaká hlúposť, prosím, preskúmajte to a povedzte mi že sa mýlim, že sa mi to iba sníva). server iDnes.cz Podľa štatistík MZ ČR, za október spadol počet neočkovaných seniorov, ktorí sa novo dostávajú na jednotky intenzívnej starostlivosti (JIS), pod 50 percent. Dlhodobo je tiež dvakrát viac úplne očkovaných ako [...]

„. . . tri razy ma zaprieš. “ (Takmer), neuveriteľný príbeh.

27.06.2021

Včera sme sa so Zuzkou trochu túlali… Keď sme prechádzali cez Hronský Beňadik, niečo nás ťahalo pozrieť si katedrálu a kláštor, ktorého korene siahajú pred 11. storočie a ktorý pri Tureckej expanzii bol významnou pevnosťou, strážiacou Slovenskú bránu pred postupom Turkov k banským mestám – Štiavnici, Kremnici, Banskej Bystrici a i. V r. 1599, Turci, ale [...]

SR Požiar Osada Stropkov Situácia Mimoriadna POX

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

19.04.2024 17:17

Po požiari, ktorý zničil deväť obydlí, ostalo bez strechy nad hlavou 49 tamojších obyvateľov, z nich 29 detí.

Ukrajinskí vojaci ďakujú Slovákom za zbierku na muníciu

Zbierka na muníciu raketovo rastie. Ďakujeme, bratia Slováci, odkazujú ukrajinskí vojaci z frontu

19.04.2024 16:30

Ciieľ bol najskôr vyzbierať jeden milión eur. Vzhľadom na obrovský ohlas a ochotu posielať peniaze obrancom, je zbierka bez finančného a časového limitu.

SR prezidentka kultúra predstavitelia prijatie BAX

Čaputová: Akékoľvek snahy ovládať kultúru sú prejavom nekultúrnosti

19.04.2024 15:31

Štát má vytvárať predpoklady a podmienky pre kultúru a nie ju politicky ovládať, vyhlásila prezidentka.

Irán / vlajka / zástava /

Iránsky konzulát v Paríži obkľúčila polícia. Muž sa tam vyhrážal, že sa vyhodí do povetria

19.04.2024 15:01, aktualizované: 15:20

Muža polícia zadržala. Zásahová jednotka ho prehľadala a žiadne výbušniny u neho nenašla.

Domino Svetík

Sú tmavé miesta, do ktorých je treba priniesť svetlo.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 148
Celková čítanosť: 1425541x
Priemerná čítanosť článkov: 9632x

Autor blogu