Založ si blog

Ako je riadený svet II.

V prvej časti tohto článku som prezentoval vlastné presvedčenie, že politici sú v mnohých prípadoch iba dosadenými figúrkami na šachovnici. Ale figúrkami (teda politikmi) niekto posúva.

My vidíme iba priebeh, ale nevidíme tých, čo túto hru riadia. Napriek tomu môžeme analyzovať, prečo hráč posunul tou, či onou figúrkou, alebo čo sa stane v nasledujúcom ťahu.

Davo – elitársky systém riadenia sveta.

Na spodku systému je dav, teda masy obyvateľstva, ktoré sú zdrojmi. Zamyslite sa nad výrazom ,,ľudské zdroje“. Dav riadia elity. Elity v každom štáte sú vyberané tak, aby mohli byť kontrolované úzkou superelitou, ktorá má k dispozícii napr. tajné služby. Dnes vidíme mnoho príslušníkov elít, ktorí sú trestne stíhaní (Strauss – Kahn), pričom je jasné, že tresné činy, z ktorých sú obviňovaní spáchali pred rokmi (alebo nespáchali vôbec), takže do určitého času ich superelita kryla. Jedným z prípadov je aj pád vlády v ČR v r. 2014, ktorý bol založený na obvinení, že aistentka premiéra (Nečasa), zneužívala tajnú službu. Súd vyslovil verdikt, že skutok sa nestal…

Povedzme si to natvrdo: Ak napríklad šéf OSN znásilnil tisíc päťročných chlapcov, môže byť ďalej šéfom OSN, ak ,,drží lajnu“ a plní úlohy superelity. Ak však na niečo nemá žalúdok a chce ,,robiť vlastnú politiku“, zrazu vyjdú v médiách obvinenia, prehovoria ,,svedkovia“, nasleduje zatknutie a je koniec kariéry, bez ohľadu na to, či čin spáchal, alebo nie.

Takisto dnešný nápor imigrantov na EU. EU má celkom jasné zákony a napríklad napomáhanie nelegálnej imigrácii je trestný čin, takže by sa zdalo, že nám žiadna ilegálna imigrácia nehrozí.

Prečo sa však už tisícom migrantov podarilo ,,preniknúť do voľného obehu EU“?

Za týmto javom je treba vidieť fakt, že riadiace elity EU sú podriadené mocenskému centru v USA a dostali pokyny, vďaka ktorým vlna imigrantov nie je odrazená hradbou zákonov EU.

Alebo si myslíte, že drobní policajti a colníci – strážcovia hraníc, konajú na vlastnú päsť? Dávno by predsa sedeli v base…

Elita je rôzne štrukturovaná, od riadenia národných štátov, cez riadenie nadnárodných korporácií, pôsobenie v riadiacich štruktúrach EU, NATO, OSN.

Elita je podriadená niekoľkým centrám moci, z ktorých jedno je napr. v USA. Môžeme dobre vidieť, že veľká časť svetových elít je inštruovaná a riadená z USA.

Zároveň však môžeme vidieť, že vláda USA je podriadená štruktúram, ktoré môžeme nazvať ,,Superelita“. Tam však vrchol pyramídy moci nekončí…

Je treba si uvedomiť, že superelita urobí všetko preto, aby kontrolovala elitu na úrovni riadenia národných štátov, EU, USA a i.

Prečo? Pretože kým takéto články píšu blogeri, je možné ich zosmiešniť, alebo vypnúť. Ale ak tieto isté názory počujete z úst napr. Orbána, Klausa, Wagenknecht, P.C. Robertsa, či dokonca Putina, alebo čínskeho prezidenta, znamená to, že časť sveta je minimálne mimo kontroly riadenia, resp. časť sveta je podriadená inému mocenskému centru, alebo, čo je pre superelitu najnebezpečnejšie : Časť sveta vytvára nové mocenské centrum!

 

Priame a nepriame riadenie.

Priame riadenie je zjavné zasahovanie do záležitostí štátu, pomocou priamej účasti US politikov v procesoch, ako napríklad bola pri Ukrajinskom Majdane účasť US veľvyslanca, alebo V. Nuland na protestoch, čo je očividné porušenie medzinárodného práva.

Po tom, ako bol demokraticky zvolený prezident zvrhnutý ozbrojeným prevratom, USA mali nachystané personálne zmeny v podobe Jacenjuka, Porošenka, Turčinova a ďalších, ktorí sa ujali vlády nad krajinou.

USA bez toho, aby si robili starosti o to, čo povie zvyšok sveta, uznali vládu, ktorá nebola legitímna, pretože nevzišla z demokratických volieb a k nim sa pridali všetky médiá a prakticky všetci politici Európy, ktorí boli vo funkciách.

Týmto krokom USA vlastne povedali svetu:,,Svet patrí nám. Buď to budete akceptovať a môžete zostať na svojich miestach, alebo využijeme moc, ktorú máme vo vašich štátoch a máte po kariére“.

Ukrajinu riadia USA teda priamo – US občianku N. Jaresko spravili ministerkou financií, Saakašviliho, Dzurindu, Mikloša a iných, ktorí im vďačia za svoje kariéry a za svoje peniaze, zapojili do ,,služby“ a oni neodmietli, napriek tomu, že to priamo poukazuje na nich, ako na agentov USA.

Na Ukrajine si zriadila rezidentúru CIA a US politici od Obamu, cez Kerryho,  Bidena, Brennana, až po Nuland a McCaina, chodili do Kyjeva, ,,ako na klavír“.

Ukrajina, podobne ako Kosovo, sa stali akoby ďalšími štátmi USA a spadajú pod priame riadenie, ako napr. Texas, alebo Alabama.

Pri rokovaní v Minsku, medzi Merkel, Hollandom a Putinom, odbiehal Porošenko pri každom návrhu volať do USA, aby konzultoval, čo schváliť môže a čo nie.

Nepriame riadenie je zjavné v štátoch, ktoré sú súčasťou EU a NATO.

V tzv. ,,demokratických“ štátoch, nie je to, že sme podriadení cudzej moci, až také očividné.

Čo sú cudzie riadiace prvky v našom systéme?

Ústava a zákony.  Médiá.  Mimovládne organizácie (NGO). Bankový systém. Strategické podniky v cudzích rukách. Náboženstvá. Vojny.

 

                                            Ústava a zákony.

Slovensko, ako aj všetky ostatné krajiny (včetne Ruska a USA), nie sú suverénnymi štátmi. V Ústave SR síce hneď v prvom článku tvrdíme, že SR je suverénny štát, v ďalšom sa však tejto suverenity vzdávame a podriaďujeme ju ,,systému medzinárodných zmlúv.

Tak sa stalo, že hoci Ústava nakazuje pred vstupom do EU usporiadať referendum, pred vstupom do NATO to nebolo nutné a tak sa naša krajina zúčastňuje na agresiách tohto ,,obranného zoskupenia“, zo všetkými dôsledkami, ktoré z toho vyplývajú, teda aj s možnou vojnou na našom území.

Ak nechceme vojnu, potrebujeme zmeniť ústavu.

A vojne sme boli neuveriteľne blízko!

Aby vlády presvedčili obyvateľstvo, že vojna je nevyhnutná, stačia dva dôvody, ktoré nie je ťažké ,,splniť, alebo zinscenovať“:  1. Zverstvá

                                                           2. Pocit ohrozenia (strach)

Potom je treba iba ,,ukázať na vinníka“.

Zostrelenie Malajského Boeingu MH17 nad Ukrajinou (ktorú priamo riadia USA), bleskovo splnilo obe podmienky pre vojnu a vláda USA do desiatich minút ukázala vinníka – Rusko, presnejšie – Putin. Svet sa ocitol na pokraji katastrofy.

Iste si spomínate, ako 11. septembra 2001 lietadlá, ktoré zaútočili na WTC, po náraze do budov vybuchli v jednej ohromnej ohnivej guli. Po niečo viac, ako hodine sa budovy (následkom požiaru), zosunuli k zemi, železo sa roztavilo a z betónu zostal iba prach.

Napriek tomu niekoľko minút po páde dvojičiek, našiel agent FBI na chodníku nepoškodený pas jedného z únoscov, ktorý bol na palube jedného z lietadiel.

Vďaka tomu, vláda USA ešte v ten istý deň oznámila svetu vinníka: Al – Kajdá. A vojna proti teroru (výsledkom ktorej je aj dnešná vlna emigrantov pred bránami EU), sa mohla začať…

Prečo sme vlastne stále blízko vojne?

Je treba si uvedomiť, že ,,nepriateľom“ nie je Rusko, ale Putin, ktorý si myslí, že je dostatočne silný na to, aby mohol robiť nezávislú politiku a vymknúť sa spod riadenia superelity. 

Zabránil bombardovaniu Sýrie (pričom jeho predchodca Medvedev, plne v službách superelity súhlasil s likvidáciou Lýbie a Jeľcin súhlasil s bombardovaním Srbska).

Postavil sa proti priamemu riadeniu Ukrajiny z USA a zabral Krym, podporuje Donbas.

Ak sa podarí eliminovať Putina a dosadiť ,,svojho človeka“ do čela Ruska, zrazu zistíme, že ,,Rusko je demokratické“ a nový vládca môže mať za sebou aj sto vrážd, bude západom  – superelitou, plne akceptovaný.

Médiá.

Asi pred 100 rokmi rodina Rotschildovcov ovládla agentúru Reuters. Ak dnes budete prepínať medzi spravodajstvom akejkoľvek TV, rýchlo nadobudnete dojem, že:                                        1. Komentovanie udalostí pochádza, akoby z jedného centra

2. Na svete sa toho  vlastne ani veľa nedeje

3. EU a USA vyznávajú akési ,,naše hodnoty“, ale čo to presne je, sa takmer nedozviete

Médiá nám vytvárajú realitu – obraz sveta a komentovanie udalostí, ktorý si väčšina populácie osvojí a verí mu. 

Médiá vytvárajú zdanie, že žijeme v spoločnosti, ktorú si vlastne riadime sami, pomocou zástupcov, ktorých si vyberieme v slobodných voľbách.

Keďže na miestnej úrovni je to väčšinou naozaj pravda, máme tendenciu veriť, že je to pravda aj na národnej úrovni.

Problém imigrantskej vlny nám napríklad médiá predkladajú veľmi jednoducho a hlavne mätúco a zavádzajúco – ide vraj o povinnosť poskytnúť pomoc tým, ktorí ju potrebujú, pričom na prvý pohľad je jasné, že tento problém je oveľa, oveľa hlbší

 

Mimovládne organizácie.

Mimovládne organizácie typu USAID, alebo OSF priamo pripravujú politikov a politické strany v tej – ktorej krajine na výkon moci.

Ak si kliknete na vyššie spomenuté NGO, zistíte, koľkí politici z našej scény prešli ,,výcvikom“ v týchto organizáciách.

Zároveň si uvedomíte, že veľká časť politikov, nikdy nič iné, ako politiku nerobila. Jedinou ,,kvalifikáciou“ pre riadenie davu (štátu), u mnohých býva pôsobenie v NGO…

Napríklad maďarský premiér V. Orbán, ktorý sa čiastočne ,,vymkol spod kontroly“ elít, bol pre svoju funkciu pripravovaný v Sorosových nadáciách.

Soros nedávno povedal, že Orbán bol jeho najhoršou investíciou.

A tu sa zamyslime: Ak Soroš povie, že politik je investíciou, znamená to, že superelita investuje do politikov, teda do ľudí, ktorí riadia štáty a riadia napr. EU.

A čo očakávame od investície?

Minimálne to, že peniaze sa nám vrátia…

Pokračovanie…

S úctou

domino  svetík

 

 

 

 

Správa z mojej pandémie

06.02.2022

Presne pred rokom som mal Covid. 4 dni potenia, bez teploty, pocity, ako pri chrípke, resp. zápale priedušiek, bolesť svalov, slabosť, nepamätám si, že by som kašľal. Mám k tomu rešpekt. Presne po roku som prekonal Omicron. 5 dní prechladnutý, kýchanie, bez teploty, jedna, dve noci potenie, sople, šteklenie na prieduškách, občasný kašeľ, konzultoval som to s mojou lekárkou, [...]

Očkovaní a nakazení – je to vôbec možné?

02.11.2021

(Podľa mňa to nie je možné, to bude určite nejaká hlúposť, prosím, preskúmajte to a povedzte mi že sa mýlim, že sa mi to iba sníva). server iDnes.cz Podľa štatistík MZ ČR, za október spadol počet neočkovaných seniorov, ktorí sa novo dostávajú na jednotky intenzívnej starostlivosti (JIS), pod 50 percent. Dlhodobo je tiež dvakrát viac úplne očkovaných ako [...]

„. . . tri razy ma zaprieš. “ (Takmer), neuveriteľný príbeh.

27.06.2021

Včera sme sa so Zuzkou trochu túlali… Keď sme prechádzali cez Hronský Beňadik, niečo nás ťahalo pozrieť si katedrálu a kláštor, ktorého korene siahajú pred 11. storočie a ktorý pri Tureckej expanzii bol významnou pevnosťou, strážiacou Slovenskú bránu pred postupom Turkov k banským mestám – Štiavnici, Kremnici, Banskej Bystrici a i. V r. 1599, Turci, ale [...]

Abrams, Ukrajina

Americké tanky Abrams nestačia na ruské drony, Ukrajina ich stiahla z boja

26.04.2024 07:37

Ukrajina už prišla o päť tankov Abrams M1A1.

France Macron

ONLINE: Za dva mesiace poslala Európa Kyjevu 6 miliárd eur, dieru po pomoci USA to nezacelilo

26.04.2024 06:25, aktualizované: 07:38

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Kongres, USA

Pre CIA hodnotil politické riziká. Expert z Harvardu pre Pravdu vysvetlil, či USA hrozí občianska vojna

26.04.2024 06:00

Občianska vojna – Civil War (na Slovensku je v kinách pod názvom Kolaps) je už dva týždne na čele rebríčka najúspešnejších filmov v USA.

Domino Svetík

Sú tmavé miesta, do ktorých je treba priniesť svetlo.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 148
Celková čítanosť: 1426686x
Priemerná čítanosť článkov: 9640x

Autor blogu