Založ si blog

Konečne môžeme nadávať na Amerického prezidenta.

Pre Západné médiá bol doteraz Americký prezident boh.

Pozoruhodné zistenie, vhodné na zamyslenie sa:

Priamo  vo Washingtone Clintonová získala 92,8 % hlasov, zatiaľ čo Trump iba 4,1 %. Takto hlasovali federálni úradníci, ich rodiny, vládnúca politická vrstva. Medzi nimi bude Trump musieť žiť a presadzovať svoju politiku. Je jasné, že to bude nepriateľské prostredie. Všetci hlasovali za kontinuitu, teda za pokračovanie svojich kariér a za zachovanie status quo. Niektorí z nich majú o to prísť…

Začiatok konca impéria?

Pre väčšinu svetových politikov US prezident bol a je nadriadený, pretože US dominancia vo svete, definovaná národnými záujmami USA a podporovaná takmer 700 ich vojenskými základňami vo svete, dokázala dlhé roky ,,pokryť“ akúkoľvek rebéliu kolónií, ktoré si mysleli, že trocha nezávislosti by nezaškodilo.

Navyše, každá imperiálna moc (a USA sú impériom, Ríšou, napríklad aj podľa šéfa Strafordu, G. Friedmana), môže akúkoľvek krajinu okupovať, kontrolovať a riadiť, hlavne vďaka ,,spojencom“ (čítaj vlastizradcom), ktorých má vovnútri krajiny a ktorí sú pre ňu ochotní pracovať (u nás im hovoríme ,,Ústavní činitelia“).

Tí, s pomocou médií vždy presvedčia obyvateľstvo (vždy do času), že impérium je dobrodinca, osloboditeľ a priateľ…

Napokon, šéfka Nemecka a chvíľami aj EU Angela Merkelová bola odpočúvaná NBS (za pomoci Nemeckých tajných služieb). Z jej strany nezaznel žiadny relevantný náznak odporu, takže sme mohli vidieť, kto je v tejto časti sveta reálne pánom.

Mať a nemať impérium je obrovský rozdiel. Ak USA uvoľnia z reťazí kolónie, následky budú nedozierne- výsledkom totiž môže byť, tak ako sme to videli pri rozpade ZSSR, aj oddelenie niektorých federálnych štátov USA -nie každý z tých štátov sa totiž stal súčasťou USA dobrovoľne.

Aby sme v budúcnosti o Donaldovi Trumpovi nehovorili, ako o Americkom Gorbačovovi, teda mužovi, ktorý chcel zaviesť iba viac demokracie a slobody…

Napríklad Kalifornia chystá referendum o vystúpení z USA. A od takýchto vecí je k občianskej vojne iba krok…

…a ak sa začnú kymácať USA, koľko vydrží EU?

Elity v EU sú čistí šialenci a tí začnú panikáriť o niekoľko dní. Establišment USA im poskytoval silové krytie, ktoré je s Trumpom neisté. Myslím si, že zastavia migráciu a začnú si zachraňovať kožu sólo. Zdá sa vám táto pasáž pritiahnutá za vlasy? Obávam sa, že realita bude horšia.

Na US prezidenta sa (takmer), nenadávalo.

Médiá, aj politici dodržiavali aj politickú korektnosť (cenzúra), aj autocenzúru (samocenzúra karieristov). Ak autori, ako napríklad ja, tvrdili, že US prezident je iba hovorcom korporácií, boli sme zosmiešňovaní a označovaní za konšpiračných teoretikov.

Konšpirácia = sprisahanie. Konšpiračný teoretik = odhaľovač, hľadač sprisahaní a sprisahancov.

Ale médiá, ,,analytici, politológovia“, aj politici Západu nabehli na ,,hrable“, ktoré si sami nachystali.

Donalda Trumpa označovali za populistu, demagóga, človeka, ktorý nemá schopnosti na vedenie USA a sveta, konšpiračného teoretika, pretože okrem iného vyhlásil:

,, Naša vláda vytvorila IS. Barack Obama a Hillary Clinton sú priamo zodpovední za vznik Islamského štátu“.

Keďže každý trochu informovaný človek vidí to isté (zverejnil som v ktoromsi blogu napr. materiály Judicial Watch, kde US MZ popisuje, dôležitosť podpory pre IS (a zastrešujúce organizácie), pre dosiahnutie cieľa – zvrhnutie  Bašára Assada, šéfa Sýrie), obludnosť propagandy, ktorú šíria médiá, musela postupne privádzať všetkých triezvo rožmýšľajúcich ľudí do zúfalstva, do hľadania naozajstných informácií a do túžby po zmene.

Čo teraz? Poďme a ďalej na Trumpa všetci nadávajme.

Dúfam, že médiá a hlavne politici, ktorým sa Donald Trump stal nielen partnerom, ale aj šéfom, budú pokračovať v nastúpenej ceste a začnú hovoriť pravdu o jeho prešľapoch, ktorých sa, ako US prezident dopustí.

Budú odhaľovať porušenie zákona, budú odsudzovať nezákonné invázie USA do cudzích krajín, vojnové zločiny, okupáciu Iraku a AFG konečne nazvú okupáciou, rozvrat Líbye označia za zločin. Všetky zvrhávania legálne zvolených vlád (Ukrajina), odsúdia v OSN a na USA uvrhnú sankcie.

Angela Merkelová sa k odpočúvaniu svojho mobilu konečne postaví ,,ako chlap“ (tie úvodzovky som ani nemusel dávať), a vykáže US veľvyslanca z Nemecka, etc., etc.

Pomenujme veci pravými menami.

Zločin je zločin, či ho urobí náš nepriateľ, alebo náš partner.

Médiá doteraz zverejňujú tri druhy informácií: ,,Pravdu“, ,,Pravdepodobnosť“ a to ,,Ostatné“.

,,Pravdou“ je dátum vydania.

,,Pravdepodobnosťou“ je predpoveď počasia.

No a ten zvyšok je už to ,,Ostatné“.

Na záver vtip zo socializmu (aktuálny aj dnes?):

V Dunaji sa topí muž. Kričí o pomoc. Po moste idú policajti a kašlú na neho.

Zúfalý muž skríkne:,,Prezident je kokot“!

Policajti ihneď skočia za ním, vytiahnu ho a nasadia mu putá.

Muž hovorí:,,Ale ja som nemyslel náš prezident, ale Americký“!

A policajti na to:,,Len sa ty nevyhováraj, my dobre vieme, ktorý je kokot“!

 

S úctou

Domino Svetík

 

Správa z mojej pandémie

06.02.2022

Presne pred rokom som mal Covid. 4 dni potenia, bez teploty, pocity, ako pri chrípke, resp. zápale priedušiek, bolesť svalov, slabosť, nepamätám si, že by som kašľal. Mám k tomu rešpekt. Presne po roku som prekonal Omicron. 5 dní prechladnutý, kýchanie, bez teploty, jedna, dve noci potenie, sople, šteklenie na prieduškách, občasný kašeľ, konzultoval som to s mojou lekárkou, [...]

Očkovaní a nakazení – je to vôbec možné?

02.11.2021

(Podľa mňa to nie je možné, to bude určite nejaká hlúposť, prosím, preskúmajte to a povedzte mi že sa mýlim, že sa mi to iba sníva). server iDnes.cz Podľa štatistík MZ ČR, za október spadol počet neočkovaných seniorov, ktorí sa novo dostávajú na jednotky intenzívnej starostlivosti (JIS), pod 50 percent. Dlhodobo je tiež dvakrát viac úplne očkovaných ako [...]

„. . . tri razy ma zaprieš. “ (Takmer), neuveriteľný príbeh.

27.06.2021

Včera sme sa so Zuzkou trochu túlali… Keď sme prechádzali cez Hronský Beňadik, niečo nás ťahalo pozrieť si katedrálu a kláštor, ktorého korene siahajú pred 11. storočie a ktorý pri Tureckej expanzii bol významnou pevnosťou, strážiacou Slovenskú bránu pred postupom Turkov k banským mestám – Štiavnici, Kremnici, Banskej Bystrici a i. V r. 1599, Turci, ale [...]

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Domino Svetík

Sú tmavé miesta, do ktorých je treba priniesť svetlo.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 148
Celková čítanosť: 1423065x
Priemerná čítanosť článkov: 9615x

Autor blogu