Založ si blog

Mám sen: Európa bez EU.

23. jún 2016, sa bude v Británii oslavovať, ako Deň nezávislosti.

Samozrejme, proces, ktorý sa Britským referendom spustil, nebude jednoduchý, pretože manipulačný priestor každej krajiny v globálnych súvislostiach, je daný jej medzinárodnými väzbami, zmluvami, zákonmi a záväzkami.

                                 Bol som za brexit.

Včera som dočítal ďalšiu objemnú knihu o vyše 100 – ročnej integračnej histórii EU, práve z pohľadu Británie, od Ch. Bookera a R. Northa: ,,Skryté dejiny Európskej integrácie“. Odporúčam, pretože je potrebné, aby sme históriu a ciele poznali z faktov a bez nánosu propagandy.

Preto ani nepreceňujem dnešný výsledok  – demokracia v dnešnej podobe je mediálna a politická výroba súhlasu, cynicky povedané –  zmanipulovanie dostatočného počtu občanov, aby akákoľvek skupina dosiahla svoj cieľ.

Ak teda vyhral brexit, je to preto, že dostatočný počet médií a politikov, dokázal presvedčiť dostatočný počet voličov.

Výsledok referenda

17,4 milióna voličov bolo za odchod Británie z EU.

16,1 milióna voličov bolo za zotrvanie Británie v EU.

Volebná účasť bola 72,2 %.

Denník The Sun burcoval za odchod. A aký je cieľ jeho majiteľa, mediálneho magnáta R. Murdocha? Tu sú jeho slová:

,,Keď prídem do sídla Britskej vlády, spravia vždy to, čo chcem. Keď prídem do Bruselu, nespravia pre mňa nič“.

David Cameron vyhlásil referendum, pričom sám bol (oficiálne), za zotrvanie. Keďže si uvedomoval, že môže prehrať, jeho rozhodnutie vyhlásiť referendum, bolo podporou odchodu Británie z EU. Takže D. Cameron konal v záujme síl, ktoré si odchod Británie želali.

                               Čo bude nasledovať?

Británia využije ,,energiu vlny“ a pokúsi sa vycúvať z EU čo najrýchlejšie –  ,,vzbúrenci“ budú žiadať zostavenie ,,brexitovej vlády“, ktorá bude mať na starosti preberanie všetkých druhov suverenity z Bruselu, naspäť do Londýna. Briti budú síce vyjednávať z pozície sily (pokiaľ bude s kým), ale budú musieť rešpektovať aj zmluvy. Vyhlásenia Britských politikov na adresu EU, budú v našich médiách cenzurované, pretože ,,elity“  EU federácie, sa budú snažiť nepripustiť podobný scenár v ďalších krajinách.

EU v tejto podobe neprežije.

Británia odíde a skôr – či neskôr, zastaví platby. Británia, podľa komisárky C. Cretu ročne posiela do Bruselu sumu, ktorá predstavuje 15 % rozpočtu EU.  Ak rozpočet na strane príjmov bol 145 mld Eur v r. 2015, platba GB teda predstavuje cca 21,7 mld Eur. Údaje o tom, koľko dostáva naspäť a koľko teda platí v čistom sa rôznia. Čistý príspevok do rozpočtu EU je niekde medzi 6 – 12,9 miliárd. (Už to, že to nikto presne nevie?!, ani v GB, ani v EU, resp. že sa v médiách neobjavilo presné číslo, je divné).

Tieto peniaze budú v EU chýbať. Pocítia to pobaltské krajiny, pocíti to Španielsko, Portugalsko, Grécko, Taliansko a hlavne Francúzsko, ktoré je najväčším prijímateľom platieb do svojho superdotovaného poľnohospodárstva.

Pocítia to tí, ktorí sú čistí prispievatelia – určite nebudú chcieť vykrývať dieru, ktorá po Británii v EU rozpočte zostala.

Británia sa stane znovu pánom tisícov km2 vôd, bohatých na ryby, ktoré im drancovali obrovské flotily Španielska a Portugalska a Briti to museli trpieť – až po svoj breh.

Medzi Bruselskými politikmi  a byrokratmi už vypukla panika…

                                    21.6.2016, 9:20 hod.: David Cameron zablahoželal Britom k demokratickému rozhodnutiu.

David Cameron vyhlásil:,, Briti sa rozhodli ísť novým smerom. Toto rozhodnutie rešpektujem. Tí, ktorí si želali zostať v EU, včetne mňa samého, urobia všetko pre to, aby sme, ako demokrati, pracovali ďalej už v rámci rozhodnutia väčšiny.“

Vyhlásil, že pravdepodobne do októbra povedie vládu a pripraví všetko pre odovzdanie žezla novému premiérovi.

V rozpore s kampaňou, v ktorej zástancovia zotrvania predkladali jeden katastrofický scenár za druhým vyhlásil, že vlastne pre normálneho občana sa nič nezmení.

Na rozdiel od všetkých, politikov, aj médií, ktorí spustili kritiku na D. Camerona, tvrdím:

,,Klobúk dolu – D. Cameron referendum ohlásil, vyhlásil a jeho výsledok rešpektoval“.

                                   Môže Európa fungovať bez EU?

Nielenže môže, ale musí!

Európske krajiny si bezpochyby dokážu riadiť svoje záležitosti  sami, bez 60 – tisícovej armády byrokratov, ktorí vytvorili superštát.

Európske krajiny môžu mať aj zladené zákony, aj spoločný trh, aj spoločný priestor.

Zlou správou pre byrokratov v Bruseli je to, že najskôr sa bude musieť zbúrať, alebo opustiť ,,bruselský dom“, aby sa mohli krajiny Európy dohodnúť na spolupráci na báze dobrovoľnosti.

Možno okolo ,,slobodnej Británie“, vznikne okruh štátov, ktoré budú kooperovať a založia spoločný trh 2.0. Ale na čisto ekonomickom partnerstve – teda nie, že ty mi dáš miliardu a ja ešte pôjdem a vylovím všetko z tvojich vôd a tvojimi rybami  budem kŕmiť moje prasce, tie ti potom predražene predám a budem sa tváriť, ako tvoj dobrodinec – ktoré bude znamenať spoločenstvo pre každého výhodné a pre každého za svoje.

                               Začnú odstredivé procesy. Aké budú rýchle?

Politici a médiá sú v šoku – Donald Tusk sa zmohol na chabé ubezpečenie, že v duchu toho, čo mu vraj hovorieval jeho otec:,, Čo ťa nezabije, to ťa posilní“, vraj verí, že EU bude po odchode Británie súdržnejšia a všetko je – ako inak – v zmluvách. Oznámil, že zvolal neformálny summit lídrov, ktorí prerokujú nastávajúcu situáciu – a bral sa z pódia.

Že sami ,,pusipajtáši“ – Tusk, Juncker a Schulz, majú kultúru dodržiavania zmlúv na úrovni mafiánskych výpalníkov, to ho v tej súvislosti nenapadlo.

Aké budú rýchle procesy rozpadu?

Ak doteraz všetci riešili, čo bude robiť Británia bez EU, teraz ich dobehla realita a začali sa pýtať:,,Čo bude robiť EU bez Británie?“.

Obávam sa, že Robert Fico v úlohe šéfa Slovenského predsedníctva v Rade EU, nebude mať čoskoro koho ,,riadiť“. Zníži sa disciplína krajín vo všetkých smeroch a vzťahoch k EU. Stačí, aby jediné Grécko pokračovalo v režime úpadku a už to, aj bez odchodu Británie, by skôr, či neskôr, viedlo k rozpadu EU – ak EU v rozpore so svojimi cieľmi, nie je schopná zabezpečiť ani len vytiahnutie jediného slabého člena z priepasti – dokonca mu drží hlavu pod vodou – čo je to za spolok?

Ak médiá tvrdia, že vystúpenie Británie bude pre Brusel budíčkom, neverte im – vystúpenie Británie, je pre Brusel umieráčikom!

Aké rýchle budú teda procesy rozpadu?

Veľmi rýchle!

Držme si klobúky. Ideme z kopca!

P.s.: Nakoniec, samotný projekt EU, nie je projektom Európanov, ale transatlantických elít, ktoré pred viac, ako storočím, v čase, keď preformátovávali svet a v peci prvej svetovej vojny nechali zhorieť štyri ríše a vytvorili piatu, stvorili Spoločenstvo národov. Coudenhove – Kalergi, nacista W. Hallstein, J. Monet, R. Schuman, to všetko boli ,,európania“, v ich službách a členovia Spojených štátov európskych.

EU je nereformovateľná a každý, kto sa obáva o jej osud by mal vedieť, že na jej troskách už elity plánujú reštart. Tak, aby sme si mysleli, že sme si ju vytvorili sami…

Čím väčší chaos pri rozpade a čím rýchlejší bude rozpad, tým jasnejšie bude, že rozpad, aj chaos, sú riadené. Aby čo najrýchlejšie mohol vzniknúť nový poriadok.

Ordo ab chao…

Z úctou

Dominik Svetík

 

 

 

Správa z mojej pandémie

06.02.2022

Presne pred rokom som mal Covid. 4 dni potenia, bez teploty, pocity, ako pri chrípke, resp. zápale priedušiek, bolesť svalov, slabosť, nepamätám si, že by som kašľal. Mám k tomu rešpekt. Presne po roku som prekonal Omicron. 5 dní prechladnutý, kýchanie, bez teploty, jedna, dve noci potenie, sople, šteklenie na prieduškách, občasný kašeľ, konzultoval som to s mojou lekárkou, [...]

Očkovaní a nakazení – je to vôbec možné?

02.11.2021

(Podľa mňa to nie je možné, to bude určite nejaká hlúposť, prosím, preskúmajte to a povedzte mi že sa mýlim, že sa mi to iba sníva). server iDnes.cz Podľa štatistík MZ ČR, za október spadol počet neočkovaných seniorov, ktorí sa novo dostávajú na jednotky intenzívnej starostlivosti (JIS), pod 50 percent. Dlhodobo je tiež dvakrát viac úplne očkovaných ako [...]

„. . . tri razy ma zaprieš. “ (Takmer), neuveriteľný príbeh.

27.06.2021

Včera sme sa so Zuzkou trochu túlali… Keď sme prechádzali cez Hronský Beňadik, niečo nás ťahalo pozrieť si katedrálu a kláštor, ktorého korene siahajú pred 11. storočie a ktorý pri Tureckej expanzii bol významnou pevnosťou, strážiacou Slovenskú bránu pred postupom Turkov k banským mestám – Štiavnici, Kremnici, Banskej Bystrici a i. V r. 1599, Turci, ale [...]

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Domino Svetík

Sú tmavé miesta, do ktorých je treba priniesť svetlo.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 148
Celková čítanosť: 1423064x
Priemerná čítanosť článkov: 9615x

Autor blogu