Založ si blog

Bombardovanie pilierov (reálneho) kapitalizmu.

,,Západ je napádaný preto, že umožňuje vzdelanie ženám, preto, že je nenávidený za svoje francúzske (európske, americké), hodnoty a spôsob života, za to, že tancujeme“ – ( francúzsky minister ZV, Fabius, po útoku na Paríž).

,,Dobrý Západ“ teda nie je napádaný preto, že za posledných 14 rokov od 11/9, bombardoval 7 krajín, zabil vyše milióna ľudí a desiatky miliónov pripravil o ich blízkych, vyhnal ich z ich miest a dedín a spravil z nich ľudí bez budúcnosti.

Tak, ako to povedal aj G. Bush:,,Útočia na nás, pretože sme dobrí“.

Zostrelenie ruského lietadla a útok na Paríž sú teroristické činy. V tom sa asi zhodneme. Čo ma zaujíma, je zapojenie tajných služieb, vlád!  (a iných ,,organizácií“), do schematického deja, pri ktorom ,,Gavrilovia Principovia“, útočia na ,,naše hodnoty“ a my musíme ísť do vojny, aby sme ich tzv. ,,bránili“.

Ako vždy  v poslednej dobe, sú teroristi namiesto zatknutia zastrelení a verejnosti sa servírujú veci, ktoré si nemá ako overiť. Ak začnete pochybovať, či hľadať súvislosti, tak ste ,,konšpiračný teoretik“. Keďže vieme, že zapojenie ,,zvláštnych služieb“ do teroristických útokov nie je javom neobvyklým, je potrebné medzi podozrivých, vždy zahrnúť aj ,,špeciálne“ sily dotknutých štátov, áno, v tomto prípade Ruska, či Francúzska a ďalších.

Tieto trestné činy v poslednom čase nekončia na súdoch (ktoré sú jedným z pilierov demokracie), ale veľmi často smrťou podozrivých, čo zabraňuje možnosti poznať pravdu. A zblbnuté Francúzko oslavuje, že dostali akéhosi nižšieho veliteľa teroristov, pričom politický systém, ktorý ich produkuje vo veľkom, beží naplno…

Dôsledkom útokov na Paríž je výnimočný stav, ktorý potrvá 3 mesiace a ,,na želanie“ verejnosti, dostane Francúzko nové, tvrdšie, protiteroristické, zákony, ktoré pravdepodobne nezabránia žiadnemu teroristovi spáchať jeho čin, umožnia však s každým ,,podozrivým“ občanom, nakladať ako s teroristom. Na želanie občanov….

                       Kto financuje / koho financuje Islamský štát ?

Po zistení, že pád ruského lietadla spôsobila bomba, teda teroristický čin, vyhlásil V. Putin (a dnes ho podporil aj Ruský parlament), tak, ako po 11/9 G. Bush, že Rusko sa v zmysle Charty OSN, čl. 51, považuje za napadnutú krajinu a zakročí proti tým, ktorí teroristov podporujú. Podpora IS prebieha, okrem iného, napríklad tak, že za ropu, ktorú ťaží/kradne IS a dodáva ju do irackých a tureckých rafinérií, mu jeho ,,klienti“ platia nielen peniazmi, ale aj dodávkami zbraní. Táto symbióza zločinu, terorizmu a kapitalizmu, nie je veľmi lichotivou správou pre tých, ktorí prednášajú o teóriách liberálnej trhovej ekonomiky, je však obrazom reálneho kapitalizmu, tak ako funguje v dennej praxi.

Zločin – pretože rabovanie prírodného bohatstva cudzích krajín je zločin – je teda jedným z pilierov praktického kapitalizmu.

,,Otázkou  za milión“ je: Sú tieto javy systémovým prvkom kapitalizmu, jedným z jeho pilierov, alebo odstrániteľnou chybou?

Západ totiž preukázateľne používa IS, ako svoju neoficiálnu armádu, ako ,,pechotu“, pri formovaní štátov podľa svojich želaní, tak ako som to opísal v minulom článku: ,,Na Damašek„.

Šéf Tureckej rozviedky!, krajiny, ktorá je členom NATO a Merkelová ju chce vidieť v EU, dokonca navrhol oficiálne Islamský štát uznať.

 

                        Rusko bombardovalo vyše 500 kamiónov ,,klientov IS“

Včera Rusko predložilo do RB OSN návrh rezolúcie o spoločnom boji proti terorizmu. V. Putin v nedeľu na G20 predložil svojim ,,západným partnerom“, satelitné snímky kolón cisterien, ktoré smerujú od IS ku klientom ,,aj  z krajín G20″ a v stredu už ruské bombardéry zničili viac, ako 500 týchto cisterien v Sýrii, v oblasti kontrolovanej IS – Video TU.

Ak si uvedomíme – IS ťaží/ťažil 30 – 40 tis. barelov ropy denne v Sýrii a až 50 tis barelov denne v Iraku – že peniaze získava výpalným, výberom daní, únosmi, predajom historických pamiatok, ľudských orgánov, žien a detí do otroctva, drog, pašovaním a predajom zbraní, je dotovaný vládami!, ktoré ho pre tieto účely kľudne nazývajú ,,umiernená opozícia“, – že jeho zisky môžu dosahovať až 2 miliardy USD ročne, pochopíme aj to, že na tejto symbióze zločinu a trhovej ekonomiky sa nikto nemôže podieľať bez vedomia západných vlád, čím nakoniec pochopíme aj časť podstaty existovania a financovania systému, v ktorom žijeme.

Biznis s kradnutou ropou je miliardový. Ako je možné, že sa Západ, viac, ako rok, oň ,,nezaujímal“? Odpovedí je viac, ale ak poviem osvedčenú vetu – sledujme finančné toky, tak to je spôsob, ako si urobiť obraz.

Rusko vlastne bombarduje ,,naše“ zdroje, veď táto ropa prúdi do rafinérií v krajinách ako Turecko, hotové ropné produkty ,,vyťažené Islamským štátom“, si bežne užívajú občania Izraela, ale ruku do ohňa by som nedal za to, že do tankerov, ktoré zásobujú Európu, alebo Čínu, vedú  aj ,,hadice“ z  ropy vyťaženej IS.

Podľa EU je logické, že s Ruskom spolupracovať nemôžeme, pretože ohrozuje ,,naše hodnoty“ aj našu bezpečnosť a musíme diverzifikovať zdroje. Od ruských energetických zdrojov sa podľa EU musíme oslobodiť, ale od energetických zdrojov IS nie?

 

                                         Aké hodnoty to teda vyznávame?

V mene čoho prehliadame fakt, že väčšina obyvateľov planéty je uvrhnutá do biedy, a nešťastia, vytlačená za hranice dôstojnej existencie a pozornosti oznamovacích prostriedkov?

A – pozor – to nehovorím iba o Afričanoch, Ázijčanoch, či Juhoameričanoch.

Nie ja nám divné, že v krajinách, ktoré majú zdroje najväčšieho bohatstva na planéte, žijú ich obyvatelia často bez prístupu k zdrojom potravín, pitnej vody, vzdelaniu, lekárskemu ošetreniu?

A že tieto zdroje ,,odovzdávajú“ nám – dobrému Západu, pričom na ich územiach sú permanentné vojny, Západom podporované brutálne diktatúry, operujú na nich, mimo pozornosť médií, ,,akési“ súkromné armády typu Blackwater ( alebo Islamský štát – vie niekto o principiálnych rozdieloch medzi nimi? ), ale aj jednotky Seal, US námorná pechota, či Francúzska cudzinecká légia ( v Mali).

Nevadí nám, že na ich územiach odnepamäti ,,ťažia“ spoločnosti typu Shell, BP, Exxon, Aramco za nápadne nevýhodných podmienok pre nich a výhodných pre nás?

Ak sme tak zblbnutí a skorumpovaní systémom, musíme rátať s tým že systém nepovažuje za ,,svoje“ zdroje iba celý svet, ale aj nás.

A ako zdroje sme aj používaní. A ako zdroje budeme spotrebovaní.

 

Agresia, násilie, ozbrojené lúpeže cudzích zdrojov, vraždy, manipulácie.

Toto sú systémové prvky zločinu. Sú tieto isté prvky aj systémovými prvkami liberálneho ekonomického systému, zvaného kapitalizmus, alebo trhová ekonomika?

Je toto zdrojovým kódom a zdrojovou bázou ,,západných hodnôt“, o ktorých denne rozprávajú politici?

Stotožňujete sa s nimi a sú tieto prvky zdrojovou základňou aj vašich hodnôt?

Ak áno, práve vám ich bombardujú.

Pôjdete ich brániť?

S úctou

Dominik Svetík

 

Správa z mojej pandémie

06.02.2022

Presne pred rokom som mal Covid. 4 dni potenia, bez teploty, pocity, ako pri chrípke, resp. zápale priedušiek, bolesť svalov, slabosť, nepamätám si, že by som kašľal. Mám k tomu rešpekt. Presne po roku som prekonal Omicron. 5 dní prechladnutý, kýchanie, bez teploty, jedna, dve noci potenie, sople, šteklenie na prieduškách, občasný kašeľ, konzultoval som to s mojou lekárkou, [...]

Očkovaní a nakazení – je to vôbec možné?

02.11.2021

(Podľa mňa to nie je možné, to bude určite nejaká hlúposť, prosím, preskúmajte to a povedzte mi že sa mýlim, že sa mi to iba sníva). server iDnes.cz Podľa štatistík MZ ČR, za október spadol počet neočkovaných seniorov, ktorí sa novo dostávajú na jednotky intenzívnej starostlivosti (JIS), pod 50 percent. Dlhodobo je tiež dvakrát viac úplne očkovaných ako [...]

„. . . tri razy ma zaprieš. “ (Takmer), neuveriteľný príbeh.

27.06.2021

Včera sme sa so Zuzkou trochu túlali… Keď sme prechádzali cez Hronský Beňadik, niečo nás ťahalo pozrieť si katedrálu a kláštor, ktorého korene siahajú pred 11. storočie a ktorý pri Tureckej expanzii bol významnou pevnosťou, strážiacou Slovenskú bránu pred postupom Turkov k banským mestám – Štiavnici, Kremnici, Banskej Bystrici a i. V r. 1599, Turci, ale [...]

SR Strážske Počasie Búrka KEX

Nie všade sa sviatky začnú prívetivým počasím, platí aj druhá najvyššia výstraha

28.03.2024 20:13

Vietor môže dosahovať priemernú rýchlosť do 105 kilometrov za hodinu.

minister jozef bires, Jozef Bíreš

Prekvapujúci krok Takáča. Odvolal šéfa veterinárnej správy Bíreša

28.03.2024 19:50

Verím, že organizáciu nechávam v takej kondícii, že môže ďalej napredovať, uviedol Bíreš.

Ivan Korčok, Peter Pellegrini

Sebavedomý Korčok a rétor Pellegrini. Podpora neúspešných kandidátov sa nesmie preceňovať, hovorí po dueli politológ

28.03.2024 19:30

Kandidáti majú za sebou druhý duel. V čom vynikol Korčok a v čom Pellegrini?

Rím, Taliansko, koloseum, Forum romanum

Desaťmetrová prepadlina pohltila v Ríme dve autá

28.03.2024 19:29

Prepady ciest a následné diery sa vo veľkých talianskych mestách objavujú často.

Domino Svetík

Sú tmavé miesta, do ktorých je treba priniesť svetlo.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 148
Celková čítanosť: 1422993x
Priemerná čítanosť článkov: 9615x

Autor blogu