Založ si blog

We are Slovakia.

Slovensko bolo prehlasované v otázkach kvót v súlade s Lisabonskou zmluvou. Kým ostatné krajiny, ktoré hlasovali proti zavedeniu kvót, teda Česká republika, Rumunsko a Maďarsko, zdá sa, akceptujú rozhodnutie väčšiny, premiér Fico vyhlásil, že kým je premiérom on, SR toto väčšinové rozhodnutie rešpektovať nebude a SR podá na EK žalobu.

Opozícia:,,SR je povinná rešpektovať rozhodnutie väčšiny“.

Ján Figeľ, Daniel Lipšic a Igor Matovič v parlamente podporili mandát, ktorý ministra vnútra SR na rokovaní RMV v Bruseli zaviazal hlasovať proti zavedeniu kvót.

Tvrdia však, že ak nás väčšina prehlasovala, máme toto rozhodnutie rešpektovať. Ďalej tvrdia, že nerešpektovanie tohto rozhodnutia je proti princípom právneho štátu a vraj to dáva návod každému, aby nerešpektoval zákony.

Vážne? Ak by sme sa takto v SR chovali k menšinám, už by sme tu žiadne nemali – je snáď toto cieľom EU?

Opozičná doložka: Opozícia sa dostala do nezávideniahodnej situácie. Najskôr v parlamente pomohla vláde. Potom nás prehlasovali v Bruseli a teraz predsa nemôže raziť rovnakú politiku, ako vláda, musí sa odlíšiť. Ale voličsky atraktívna je práve pozícia premiéra a opozícia bude ťažko vysvetľovať, prečo ,,ide proti SR“.

Návrat socializmu v priamom prenose?

Ak si spomínate, tak na socializme mnohým prekážalo, že tam chýbala pluralita názorov a prakticky všetci hlasovali vždy ,,ZA“. ,,Veď predsa nie je možné, aby všetci mali rovnaký názor“, vysmievali sa krajinám východného bloku. Nie je to možné? V EU je to nutné a v EU je to norma.

Dnes sa dostávame do situácie, že vedenie EU (kto je to vlastne?), nielenže nezaujíma názor menšiny, ale silné štáty tlačia na slabšie, aby mali rovnaký názor, ako ony, aby to vždy ,,vyzeralo“, že EU je jednotná.

Tak Tusk presvedčil Kopaczovú, aby Poľsko hlasovalo na Rade MV za kvóty. Merkelová volala Ficovi (podľa jeho slov), aby SR hlasovala tiež za kvóty.

Takto vyzerá diktát a takto vyzerá totalita.

Fico vyhlásil, že SR je suverénny štát (čo nie je pravda, v ústave je článok, že ,,vonkajšie“ zmluvy majú prednosť pred zákonmi SR a Lisabonská zmluva preniesla výrazný rozsah kompetencií na EU, teda na najsilnejšie krajiny) a môžeme sa súdiť.

Neviem, ako bude SR na súde úspešná, ale rozhodne som za to, aby sme odmietli tento spôsob ,,demokracie“.

Prečo?

Pretože takto sa v budúcnosti môže rozhodovať v neprospech SR v ďalších a ďalších veciach.

Ale – na čo sa vlastne hráme v čase, kedy Merkelová oznámila, že kvóty, teda rozdelenie 120 tisíc migrantov, sú iba prvým krokom? Ak vieme, že do EU ich už vošlo viac, ako pol milióna a ďalší pribúdajú, je viac, ako jasné, že diktátov mocností bude pribúdať (pretože majú tiež svojich voličov) a čoskoro sa bude hlasovať o ďalšej várke kvót.

Premiérska doložka: Je jasné, že Fico vidí v kauze obrovský volebný potenciál, a tak, ak aj SR prehrá, bude pri voľbách figurovať, ako ten, ,,čo do toho išiel hruďou“. 

Navyše každý vie, že EU sa musí reformovať. Ak je toto ten okamih, ktorý strhne lavínu, pozícia SR sa vylepší.

,,Mníchovský diktát“ bolo rozhodnutie, že ČSR má odovzdať časť územia Nemecku, Maďarsku a Poľsku. Vojne to však nezabránilo.

30. septembra 1938 rozhodli mocnosti: Nemecko, Taliansko, Veľká Británia a Francúzsko, že Československo má pristúpiť na územné požiadavky Nemecka, Maďarska a Poľska a odstúpiť časť územia ČSR týmto krajinám.

ČSR tak stratila rozhodnutím tých istých štátov, ktorých podmienky dnes máme prijať, vyše 41 tisíc km2 územia, na ktorom žilo vyše 4,8 milióna obyvateľov.

Chovajme sa ako hrdý národ a odmietnime hrubý nátlak.

Napriek Lisabonskej zmluve, ktorú sme ratifikovali, dajme najavo všetkým, že nemôžeme akceptovať vôľu mocností, ak ide proti záujmom SR a proti rozhodnutiu jej, už aj tak nesvojprávneho parlamentu.

Ak sa takémuto diktátu podriadime bez odporu, budú nasledovať ďalšie a ďalšie kroky, ktoré z nás nakoniec urobia očanov nie SR, ale korporátneho štátu s názvom EU.

Komu sa vlastne máme podriadiť? 

Ústava SR:

Čl. 2

(1)  Štátna moc pochádza od občanov, ktorí ju vykonávajú prostredníctvom svojich volených zástupcov alebo priamo.

Kto rozhoduje o tom, čo má robiť SR?

Najneschopnejší prezident v dejinách Francúzska – Hollande.

Kancelárka protektorátneho štátu, ktorý je od druhej sv. vojny pod Americkou okupačnou správou – Angela Merkel, ktorá je monitorovaná NSA a ktorá nepracuje v prospech Nemecka a určite nie je zmocnená vydávať samostatné rozhodnutia. Tusk – američan poľského pôvodu, alebo poliak amerického pôvodu? (Kopaczovej odkázal, že s ,,V4 zohrala odvážnu partiu, pri ktorej musela riskovať“, pričom pravdepodobne budúca premierka Poľska, B. Szydlo, to nazvala pravdivo – zrada V4). Juncker, bývalý premiér Luxemburska, štátu, ktorý čiastočne funguje ako daňový raj, či práčka peňazí a  – ďalší im podobní – týmto bezcharakterným ľuďom sa máme podriadiť?

Všetci títo v nedávnej minulosti porušili pravidlá, na ktorých dodržiavanie sa dnes odvolávajú.

Najskôr, proti pravidlám, sem napúšťali ľudí bez víz a tvrdili, že v tejto chvíli nemusíme tak veľmi dbať na pravidlá.

A nielen to: Títo magori doteraz podporujú USA a Turecko, ktoré IS vychovali  s pomocou Saudov, Kataru a Jordánska a doteraz ho používajú ako svoju ,,pechotu“, proti Assadovi, ktorého režim chcú zvrhnúť, ako aj proti Kurdom, ktorí ich ohrozujú nárokmi na vlastný štát – Kurdistan. Vojna, ktorú rozpútali je príčinou, ktorej dôsledkom je dnešná imigračná kríza.

A nielen to: Títo magori dúfajú, že IS, ktoré si sami vychovali, porazí Rusko, bez toho, aby míňali na porážku ,,svojej investície“, vlastnú energiu.

Cudzími rukami chcú vyriešiť problém ktorý sami vyvolali a do dnešných dní ho živia!

Keďže Rusko si je toho dobre vedomé, nebude sa angažovať nad mieru, ktorá je nutná pre ochranu jeho vlastných záujmov – bude podporovať, cvičiť a zásobovať Sýrsku armádu, Kurdov a všetkých, ktorí proti IS naozaj bojujú. Najnovšie bojovníci proti IS, vyčvičení USA odovzdali zbrane Al – Nusrá.

Ale presne ten moment SR potrebuje a opozícia si to nevšimla.

Myslíte si, že týmto ľuďom záleží na záujmoch Slovenska?

Odpoveď je jednoduchá: Nie a ešte raz nie!

Európa nemá lídra a je naozaj zraniteľná. Je treba vyriešiť štyri veci.

1. Roztriediť, absorbovať tých migrantov, ktorí sú tu ako utečenci.

2. Vrátiť a zamedziť vstup tých, ktorí sú tu z iných dôvodov, pričom je treba si uvedomiť, že členovia IS sa nevrátia dobrovoľne.

3. Zastaviť vojnu v Sýrii, nech už to znamená hocičo.

4. Prestať podporovať banderovský Kyjevský režim, pretože z východu nám hrozí nebezpečenstvo nie z Ruska, ale z Ukrajiny.

5. Oslobodiť Nemecko a celú EU spod US protektorátnej správy (viď kauza emisií VW). Na programe dňa, hneď po obsadení EU imigrantami, je tzv. ,,obchodná zmluva“ TTIP. (Zamyslel sa už niekto nad tým, s čím (s akým tovarom), chcú USA obchodovať?).

Dnes ľudia v Poľsku, alebo v Česku, kritizujú svoju vládu, že neháji záujmy vlastnej krajiny.

Veľa ľudí v Nemecku si to isté myslí o svojej vláde a predpovedám, že Nemecko toto poníženie  prebudí, čo bude začiatkom konca EU.                                                                                 Postoj Slovenska vyvoláva veľa sympatií v Európe.                                                                Dnes by veľa ľudí v EU, ,,chcelo byť Slovákmi„.

My nimi sme. Naše slovo a náš postoj je našou cťou a našou zbraňou. Držme sa teda aj nášho slova, aj našej cti.

S úctou

Dominik  Svetík

Správa z mojej pandémie

06.02.2022

Presne pred rokom som mal Covid. 4 dni potenia, bez teploty, pocity, ako pri chrípke, resp. zápale priedušiek, bolesť svalov, slabosť, nepamätám si, že by som kašľal. Mám k tomu rešpekt. Presne po roku som prekonal Omicron. 5 dní prechladnutý, kýchanie, bez teploty, jedna, dve noci potenie, sople, šteklenie na prieduškách, občasný kašeľ, konzultoval som to s mojou lekárkou, [...]

Očkovaní a nakazení – je to vôbec možné?

02.11.2021

(Podľa mňa to nie je možné, to bude určite nejaká hlúposť, prosím, preskúmajte to a povedzte mi že sa mýlim, že sa mi to iba sníva). server iDnes.cz Podľa štatistík MZ ČR, za október spadol počet neočkovaných seniorov, ktorí sa novo dostávajú na jednotky intenzívnej starostlivosti (JIS), pod 50 percent. Dlhodobo je tiež dvakrát viac úplne očkovaných ako [...]

„. . . tri razy ma zaprieš. “ (Takmer), neuveriteľný príbeh.

27.06.2021

Včera sme sa so Zuzkou trochu túlali… Keď sme prechádzali cez Hronský Beňadik, niečo nás ťahalo pozrieť si katedrálu a kláštor, ktorého korene siahajú pred 11. storočie a ktorý pri Tureckej expanzii bol významnou pevnosťou, strážiacou Slovenskú bránu pred postupom Turkov k banským mestám – Štiavnici, Kremnici, Banskej Bystrici a i. V r. 1599, Turci, ale [...]

1. netradicny porod Krompachy

Zámena pacientiek v pražskej nemocnici viedla u jednej k potratu

28.03.2024 17:47

Zamestnanci nemocnice nedodržali interné predpisy a lekári preto operovali nesprávnu pacientku.

polícia, evakuácia, vyhrážky, UK, fakulta

Polícia v Bratislave zadržala medzinárodne hľadaného občana Bosny a Hercegoviny

28.03.2024 17:32

V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na 15 rokov.

FTX Bankman Fried

Zakladateľ kryptomenovej burzy FTX ide na 25 rokov do väzenia, klientov obral o 10 miliárd dolárov

28.03.2024 17:13, aktualizované: 17:41

Americká justícia označila prípad za jeden z najväčších podvodov v americkej histórii.

Crocus, Moskva, Rusko, teroristický útok

Teroristický útok si objednali Ukrajinci máme dôkaz, tvrdí Moskva. Nezmysel, opakovane sme vás varovali, reaguje USA

28.03.2024 16:36, aktualizované: 16:48

Za útok v koncertnej sieni v Krasnogorsku na predmestí Moskvy je zodpovedný výlučne Islamský štát, vyhlásil bezpečnostný hovorca Bieleho domu John Kirby.

Domino Svetík

Sú tmavé miesta, do ktorých je treba priniesť svetlo.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 148
Celková čítanosť: 1422973x
Priemerná čítanosť článkov: 9615x

Autor blogu