Založ si blog

Straty Ukrajinskej armády, medzi 2. 5. 2014 – 31. 8. 2014

Podľa Igora Panarina z LifeNews. Zdroj.

Ak OSN hovorí o celkovo 3 000 mŕtvych na obidvoch stranách konfliktu, pričom Ukrajinská vláda priznáva necelých 900 padlých, tak jeden z lídrov Majdanu, vodca Radikálnej strany Oleh Ljaško, tvrdí, že na strane UA padlo viac, ako 8 000 vojakov! a obviňuje armádu a Porošenka z tajného spaľovania obetí.

Celkové straty Ukrajinskej armády a cudzích žoldnierov v trestnej výprave proti Doneckej a Luganskej republike, od 2. mája do 31. augusta 2014.

 

 Celkovo vyradených z boja vyše 43 tisíc vojakov Ukrajinskej armády.  

 27.888 zabitých a zranených – ( z toho asi 12 500 zabitých, ostatní sú zranení),

1 649 – zajatých

13 500 – dezertérov a nezvestných                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   
Za štyri mesiace bojov Ukrajinská armáda stratila vyše 43 000 bojovníkov. Z nich 27 888 ľudí bolo zabitých alebo zranených, zajatých 1649 a 13 500 sú dezertéri a nezvestní. Zdrojom týchto správ je operačné veliteľstv DNR.         Najväčšie straty utrpeli bojovníci z „Pravého sektora“, kde je  viac ako 7000 mŕtvych a ranených  Väčšina z nich boli členovia Národnej gardy. 1649 členov PS , ktorí boli zajatí, boli z  práporov „Donbass“, „Aydar“, „Azov“, „Cherson“, atď. ..                                                                                                                                                                              460 bojovníkov stratili súkromné vojenské spoločnosti, najviac stratila poľská ASBS Othago –  194 ľudí a americká Academi (Greystone), – 160 ľudí, takisto 25 mŕtvych bolo z  amerických spravodajských agentúr – FBI a CIA.

                                Za štyri mesiace Kyjev stratil 43 lietadiel a 22 vrtuľníkov.                                                                                           Zničených bolo 448 tankov, 827 obrnených transportérov, bojových vozidiel pechoty a BMD, 37 „Grad“, 19 „Hurricane“ a asi 100 jednotiek rôznych typov delostrelectva.

Do rúk domobrany, dnes už armády Novoruska, prešlo obrovské množstvo vojenskej techniky, včetne tankov, obrnených transportérov, nákladných vozidiel a raketometov.

Domobrana sa zmocnila aj niekoľkých skladov uloženej a zakonzervovanej techniky a pod svoju kontrolu tak dostala okrem ťažkej techniky aj mínomety, protiletecké systémy.

Dnešné boje v Luhansku, kedy po dobytí letiska, začala domobrana vytláčať Ukrajinskú armádu, priniesli Ukrajincom stratu takmer všetkej ťažkej techniky, operujúcej v spomenutej lokalite a niekoľko sto mŕtvych, pričom veľké straty hlási aj domobrana.

,,Šokujúci“ rozhovor s Českým analytikom Štěpánom Kotrbom o situácii nielen na Ukrajine, na servri Parlamentní listy.

Ukrajinská armáda je v rozklade. Neschopnosť a nekompetentnosť velenia a nedostatok špecialistov na jednotlivé druhy zbraní, ako aj nedostatočný výcvik robia z nich ľahké terče pre domobranu, ktorá útočí zo zálohy, ozbrojená samopalmi, ťažkú techniku likviduje prenosnými pancierovými päsťami a lietadlá a vrtuľníky ľahhými protileteckými systémami.

Ukrajinská armáda, hoci má v zálohe tisíce tankov, nemá koho do nich posadiť. Situácia sa však môže radikálne zmeniť – ak napríklad medzitým vycvičili 10 000 špecialistov a dajú im techniku.

Medzitým V. Putin telefonoval s P. Porošenkom a potom novinárom predložil plán na stabilizáciu situácie na Donbase.

Dlhodobo nezvestný Ruský novinár Andrej Stenin: Dnes sa potvrdilo, že smrť si ho našla, pri dokumentovaní bojových operácií na Ukrajine…

 

           Aktuálna politicko – vojenská situácia Novoruska:

 

Alexej Mozgovoj, veliteľ brigády ,,Duch“, (asi 1000 mužov). Celý rozhovor tu.

A máte v brigáde Rusov? Kto všetko u Vás bojuje?

Miestna domobrana. Robotníci. Máme tam aj Rusov. Sú tam Bulhari, Slováci, a teraz by k nám mali prísť i Nemci…

Nemci?

Áno, dobrovoľníci. Antifašisti. Z Európy začali prichádzať ľudia. Už by sme z nich mohli vytvoriť společne s Rusmi slušnú rotu.

Nebojíte se, že Moskva může Novorusko „hodit přes palubu“? Co se stane, když se Putin s Porošenkem domluví?

Protože nejsem příznivcem toho, aby se Moskva vůbec vměšovala do tohoto problému, tak se na ní také nespoléhám. Proto také nemůže nikoho „hodit přes palubu“. Je to naše vnitřní záležitost, občanů Novoruska. Pokud nebudeme chtít, aby nás někdo hodil přes palubu, tak to ani nebude moci udělat. Žádná Porošenkova dohoda nemůže ovlivnit rozhodnutí obyvatelstva Novoruska fyzicky ho zlikvidovat. On se zodpoví za všechny oběti v naší zemi.

Hodně se mluvilo o plánovaném protiútoku. Nakolik je to reálné?

Protiútok není možný ze tří důvodů. Za prvé: nedostatečný počet vojáků. Abychom mohli zaútočit, potřebujeme rezervy, které nemáme. Za druhé: nedostatečný počet a kvalita zbraní. Za třetí: skutečnost, že máme za zády stále ještě nepřátelské útvary. Dnes vypadá bojiště jako šachová deska. Dokud nezničíme nepřítele ve svém týlu, nemůžeme jít dopředu. Teď se o to právě snažíme.

A co bude, až je zničíte?

Půjdeme přímou cestou na Kyjev.

Na Kyjev?

No a kam bychom měli jít?

Poučné posolstvo A. Mozgovoja, budúcim ,,zástupcom ľudu“ v Novorusku.

A teď se podíváme na následující obrázek. Občanské společenství, které se zde sešlo, aby vyřešilo problémy války, jak se ukazuje, nikdy v té válce nebylo. Lidé, kteří se chtějí stát guvernéry, poslanci obecních Nejvyšších rad a tak podobně… Ukazuje se, že tam vůbec nebyli. Tak jaké mají právo, kandidovat za tyto nebo jiné regiony, když se neúčastní toho, co se dnes děje? Neúčastní se zrodu Novoruska. Pokud bychom vzali mužskou část, která je zde, byla by to skoro rota.

Mám tedy návrh. Každý, kdo se chce stát poslancem, guvernérem, nebo nějakým jiným byrokratem… Buďte tak hodní a vytvořte jednu rotu speciálního určení, která by národu Novoruska předvedla, že jste opravdu důstojnými kandidáty na to stát se guvernéry a jinými darmojedy. K dnešnímu dni máme dost kandidátů z řadového mužstva, z důstojnického sboru čet a rot, aby obsadili kanceláře a zastupovali národ Novoruska. A zapamatujte si má slova, všichni, kteří zůstanou v civilu nebo se nevrátí do vlasti domáhat se pravdy… Tak vás tam nepustíme. Nepustíme, nepustíme, nemusíte se usmívat.

Novorusko vznikne v každém případě. Nehledě na velké oběti, na velký tok běženců, se kterými utíkají i ti takzvaní vedoucí úředníci. Novorusko bude existovat nehledě na všechny naše finanční těžkosti a finanční blahobyt oligarchů. Novorusko bude existovat nehledě na všechny informační války, bude existovat, ať se to komu líbí či ne. Novorusko bude a bude v něm doopravdy vládnout národ, bude doopravdy mít takové zřízením, za jaké teď bojujeme a proléváme krev. Nikdo jiný, kromě těch, kdo tu krev prolévají, nemá právo pretendovat ani na ten nejmenší kousek moci v nové republice. Pokud všichni dobře pochopili to, o čem jsem mluvil, tak vás zvu do brigád, které osvobodí krajinu od oligarchů a prodejného úřednictva celé Ukrajiny. Myslím, že jsme se dost hrbili kvůli těm, kdo má osobní rozpočet vyšší než je celý státní rozpočet? Je načase, aby se podělili.

                        Pravda, propaganda a – vojna.

Propaganda síce maká na obidvoch stranách, ale…

Kaťuše, delá, mínomety, tanky, rakety, lietadlá, ostreľovači, pechota – makajú každý deň a noc tiež.

A nemyslime si, že strieľajú do kukurice.

Strieľa sa do ľudí, dámy a páni, do ľudí.

A strieľať takou palebnou silou do ľudí viac, ako 120 dní, tak to mi verte, že 2 000 ľudí, ktoré uvádza OSN, je veľmi milosrdné číslo.

Keď domobrana zovrela do obkľúčenia tri Ukrajinské brigády, spustili na ne paľbu z diel a kaťuší… Potom sa novinár na videu pýtal Ukrajinského vojaka, koľko ich bolo a koľko prežilo, vojak povedal:,,Každá brigáda mala vyše 4 000 ľudí  a zostalo nás asi 80. Tak si to spočítaj“…

  • S úctou

    domino  svetík

Správa z mojej pandémie

06.02.2022

Presne pred rokom som mal Covid. 4 dni potenia, bez teploty, pocity, ako pri chrípke, resp. zápale priedušiek, bolesť svalov, slabosť, nepamätám si, že by som kašľal. Mám k tomu rešpekt. Presne po roku som prekonal Omicron. 5 dní prechladnutý, kýchanie, bez teploty, jedna, dve noci potenie, sople, šteklenie na prieduškách, občasný kašeľ, konzultoval som to s mojou lekárkou, [...]

Očkovaní a nakazení – je to vôbec možné?

02.11.2021

(Podľa mňa to nie je možné, to bude určite nejaká hlúposť, prosím, preskúmajte to a povedzte mi že sa mýlim, že sa mi to iba sníva). server iDnes.cz Podľa štatistík MZ ČR, za október spadol počet neočkovaných seniorov, ktorí sa novo dostávajú na jednotky intenzívnej starostlivosti (JIS), pod 50 percent. Dlhodobo je tiež dvakrát viac úplne očkovaných ako [...]

„. . . tri razy ma zaprieš. “ (Takmer), neuveriteľný príbeh.

27.06.2021

Včera sme sa so Zuzkou trochu túlali… Keď sme prechádzali cez Hronský Beňadik, niečo nás ťahalo pozrieť si katedrálu a kláštor, ktorého korene siahajú pred 11. storočie a ktorý pri Tureckej expanzii bol významnou pevnosťou, strážiacou Slovenskú bránu pred postupom Turkov k banským mestám – Štiavnici, Kremnici, Banskej Bystrici a i. V r. 1599, Turci, ale [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Domino Svetík

Sú tmavé miesta, do ktorých je treba priniesť svetlo.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 148
Celková čítanosť: 1426661x
Priemerná čítanosť článkov: 9640x

Autor blogu