Založ si blog

Streľba do ľudí – legálne. Referendum – nelegálne.

To, čo prezentuje väčšina dnešných politikov a médií, to nasadenie, s akým nás presviedčajú, napr. Juraj Droba o geopolitických hrách Putina, o zločinnom postupe Ruska a mierumilovnom postupe NATO a USA, to ma utvrdzuje v presvedčení, že SR nutne potrebuje Zákon o ,,Zahraničných agentoch“, ktorý bude upravovať činnosť NGO (mimovládnych organizácií), na našom území.

Je nemysliteľné, aby Americké agentúry, ako napr. USAID, pôsobili na našom území, bez akejkoľvek kontroly. Tieto organizácie, úzko spolupracujúce s CIA, NSA,  si môžu kúpiť desiatky politických analytikov, agentúr, novinárov, ,,sponzorovať“ politické strany, tretí sektor, médiá, politikov, ktorí potom do hláv konzumentov spravodajstva oficiálnych médií, opakovane vlievajú jednotnú politickú doktrínu, ktorá je – aké prekvapenie – navlas podobná tej, ktorú počúvame od predstaviteľov USA, NATO, EU.

Za aké peniaze si USAID a jej pobočky u nás a v okolitých štátoch kupujú svoju ,,palebnú silu“? Za naše. Pobočky USAID sú totiž vzácne ,,poradenské“ spoločnosti, ktoré na našom území radia takmer všetkým ministerstvám a veľkým korporáciám, dokonca aj poradenským firmám, ktoré radia našim ministerstvám a zahraničným korporáciám…

Dokonalá chobotnica prepojených agentov, politikov, novinárov a korporácií, vzájomne si poskytujúcich krytie a financie, ktoré stiahli z nášho štátneho rozpočtu, na ktorý sú skvele napojení.

Ako sa taká neznáma poradenská firma dostane do stavu, že môže fakturovať Slovenskému ministerstvu? O to sa postarajú  naši politici ktorí sú o túto službu požiadaní pri návšteve US veľvyslanectva. Rozpočet USAID v USA TU. Článok o USAID TU.

Politológ G. Chiessa o masívnej manipulácii s verejnou mienkou, zo strany USA.

Príklad ,,objektívneho“ moderovania v ČT. 

V SK však pôsobia aj ďalšie NGO, napríklad Sorosov OSF. 

Zloženie Rady starších Open society fundation Slovakia:

  • Rudolf Chmel, Martin Bútora, Lászlo Szigeti, Pavol Demeš, Štefan Markuš, Lev Bukovský, Mária Zelenáková, Katarína Vajdová, Eugen Jurzycza

 

    Európu prevalcovali záujmy USA.

 

    Ak Majdan je legitímny, referendá v Donecku a Lugansku musia byť 37,5 x legitímnejšie. 

Včera sa konal v Kyjeve okrúhly stôl, pri ktorom ale nesedeli zástupcovia Donecka a Luganska, regiónov, ktoré sa považujú za samostatné štáty a ktoré vyzvali všetkých príslušníkov Ukrajinskej armády, aby opustili ich výsostné územie, pretože pobyt po dnešku, budú považovať za akt vojny.

Ak Majdan, pri ktorom sa v centre Kyjeva na demonštráciách zúčastnilo 100 tisíc ľudí zo 45 miliónovej populácie, mal právo zmeniť vládu, a Západ mu priznáva legitimitu, tak referendá v Donecku a Lugansku, na ktorých sa zúčastnilo 75 % z 5 miliónov oprávnených voličov z tých oblastí, čo predstavuje 3, 75 milióna ľudí, logicky musia mať, podľa ,,tých istých štandartov“, vyšší stupeň legitimity.

Ak 100 tisíc (menej ako 0,25 %), ľudí rozhodlo o celej Ukrajine, tak 3,75 mil. ľudí  v Donecku a Lugansku (8,3 % populácie Ukrajiny), má oveľa väčšie právo rozhodnúť, že takto chápanú ,,demokraciu“ odmieta a chce ísť svojou vlastnou cestou, navyše rozhodujú iba o regióne v ktorom žijú a nie o celej Ukrajine.

Zdrojom moci je ľud a ľud má právo korigovať rozhodnutia tých, ktorým prepožičal vo voľbách práva na riadenie krajiny. Vláda v Kyjeve však nedisponuje ani takýmito právami, nebola zvolená v žiadnych voľbách.

Navyše všetci ,,oficiálni“ a vládni analytici, zabúdajú na to, že analýza aktuálneho stavu sa musí opierať o príčiny, teda to, kvôli čomu ten stav vznikol.

Ak príčinou Majdanu bola nespokojnosť obyvateľov so spôsobom, akým vláda spravuje ich krajinu, tak príčinou Krymu bol spôsob, akým dnešná vláda prevzala moc, a ako potom postupovala. To je aj príčinou separatistických nálad Donecka a Luganska.

Ale všetci analytici, USA, aj EU, vidia príčinu všetkého v Rusku, len to nevedia logicky vysvetliť…

No a čo sa týka NATO a Krymu a Referenda. Príčinou toho, že Rusko prijalo Krym do RF, bolo referendum na Kryme a žiadosť Krymu o vstup do RF. ,,Stážcovia práva“ z USA tvrdia, že referendum o Kryme malo byť – celoukrajinské. Keď vstupovalo SR do NATO, referendum nebolo – pre istotu – žiadne, a môžeme sa staviť, že to isté sa budú snažiť spraviť aj v prípade Ukrajiny. NATO vôbec neslúži na ochranu svetového mieru – to by bol predsa vo svete mier! – NATO slúži neokoloniálnej politike korporácií, riadiacich vládu USA, ktoré, tak ako voľakedy Východoindické spoločnosti, obsadia a drancujú krajinu a musia mať za sebou armádu, ktorá im kryje chrbát. 

A čo si o aktuálnej situácii na Ukrajine myslí šéf Pravého sektora, Dmytro Jaroš?

 

                 Kedy Ústava platí a kedy neplatí?

 

Ak Janukovič, podľa Západných štandardov zvolený prezident, nepoužil proti demonštrantom na Majdane silu a oficiálne Berkut na Majdane nezabíjal, akú právomoc má vláda v Kyjeve použiť proti vlastným občanom armádu?

Janukovič navyše, podľa Ukrajinskej ústavy, nebol právoplatne odvolaný. V parlamente za jeho odvolanie hlasovalo 72,88 % poslancov, Ústava však vyžaduje 75 % !

Západ hovorí:,,Je revolúcia, pri nej nemusíme až tak dbať na Ústavu.“ Pri referende na Kryme, pri ktorom hlasovalo za samostatnosť, pri 90 percentnej účasti viac, ako 90 % voličov, ten istý Západ vraví:,,Je to nelegálne, odporuje to Ukrajinskej Ústave.“ Kedy teda Ústava platí a kedy neplatí?

Ja sa tu nejdem zastávať Janukoviča, je to zločinec, ale rovnaký, ako  Juščenko, Tymošenková, či niektoré esá z tejto vlády, napr. Tjahnybok. Ak by však Janukovič podpísal tú ,,úžasnú “ zmluvu s EU, tak by EU a USA kašľali na žalostný stav, v akom žije bežný občan na Ukrajine. Nakoniec,  životná a bezpečnostná situácia na Ukrajine sa zhoršila a Západ, namiesto toho, aby ju nejako riešil, obviňuje Rusko!? a uvaľuje sankcie na Ruských oligarchov. USA navyše tlačí na EU, aby sa odpojila od Ruského plynu.

 

             Delenie koristi.

 

Čoraz viac politikov odmieta byť nápomocnými USA, pri presadzovaní ich mocenských záujmov a ovládaní sveta.

Zaujímavý rozhovor s Fínskym politikom, ktorý vyzýva k odporu voči politike USA.

Proti súčasnej nátlakovej, propagandistickej, mocensko – centralistickej vláde USA, ktorej sekundujú takmer všetci politici EU v aktívnej službe, sa zdvíha čoraz väčší odpor. Aj keď Európsky parlament nemá zákonodarnú právomoc, po najbližších voľbách zasadne do jeho lavíc viac poslancov, ktorí nie sú spokojní s centrálne riadenou Európou, nelíšiacou sa od diktatúry a ich hlasy sa budú čoraz viac po Európe ozývať.

Verme, že opäť sa veci budú nazývať pravými menami, čo je biele, bude biele a čo je čierne, bude môcť každý nazvať – čiernym.

Na Ukrajine však ide aj o biznis. Shell a Exxon získali ťažobné práva na plyn a ropu na obrovských územiach Ukrajiny a zhodou okolností sa obrovské ložiská bridlicového plynu nachádzajú aj v Doneckej oblasti a boli by sme neobjektívni, ak by sme tvrdili, že Ruské spoločnosti oň záujem nemajú.

Pravdou je, že po návšteve viceprezidenta USA J. Biddena, bol v minulých dňoch do predstavenstva jednej z najväčších Ukrajinských spoločností na ťažbu plynu, menovaný – jeho syn!

Rád by som v súvislosti Majdan – Oligarchovia – Západ – Biznis – Rusko, pripomenul aj starší článok M. Ondrejčíka: Padla šedá eminencia Strany regiónov?, z Januára tohto roku, v ktorom osvetľuje niektoré väzby importéra plynu Firtaša a jeho vplyv na Ukrajinskú politiku. Medzitým Firtaša zatkli vo Viedni a prepustili po zaplatení obrovskej  kaucie..

 Prečo to spomínam? Firtaš je jedným z oligarchov, na ktorého hodila sieť CIA, v akcii, v ktorej ide o čo najväčší prísun peňazí z účtov Ukrajinských oligarchov v zahraničných bankách, kde majú mať uložené, až 160 miliárd  USD.

Postup CIA: Zatknúť, obviniť za neplatenie daní, držať v base až kým sa ,,nevykúpi“ prevodom peňazí sčasti na účet Ukrajiny, sčasti na účet CIA a sčasti na účet ,,investorov“ do Majdanu. Pamätáte na vyhlásenie V. Nuland o investovaní 5 miliárd USD do ,,demokracie“ na Ukrajine?

Revolúcia predsa musí ,,investorom“, aj vykonávateľom, priniesť zisk. Načo by ju potom robili?

Pre tento účel má CIA zriadenú obrovskú rezidentúru v Kyjeve, kde v budove MV zaberá niekoľko poschodí. Na koordinačnú poradu sa dokonca unúval, aj šéf CIA, J. Brennan, osobne. 

 

           Perly ducha B. Obamu:

 

K situácii v Lýbii v r. 2012.

,,USA nebudú tolerovať M. Kaddáfímu použitie sily, proti vlastnému obyvateľstvu.“ (Aj vďaka tomu stanovisku, je už Kaddáfí po smrti a Lýbijskí občania majú 10 x horšiu životnú úroveň, ako za ,,totality“, pričom bezpečnostná situácia je tiež, min. 10 x horšia).

K situácii na Ukrajine v r. 2014.

,,Vláda v Kyjeve má právo zaviesť poriadok na vlastnom území.“ (Aj vďaka tomu stanovisku sa Kyjevskej vláde skvele darí, ale stovky občanov sú po smrti, životná a bezpečnostná situácia – omnoho horšia).

 

 

With respect

Domino  Svetík

Správa z mojej pandémie

06.02.2022

Presne pred rokom som mal Covid. 4 dni potenia, bez teploty, pocity, ako pri chrípke, resp. zápale priedušiek, bolesť svalov, slabosť, nepamätám si, že by som kašľal. Mám k tomu rešpekt. Presne po roku som prekonal Omicron. 5 dní prechladnutý, kýchanie, bez teploty, jedna, dve noci potenie, sople, šteklenie na prieduškách, občasný kašeľ, konzultoval som to s mojou lekárkou, [...]

Očkovaní a nakazení – je to vôbec možné?

02.11.2021

(Podľa mňa to nie je možné, to bude určite nejaká hlúposť, prosím, preskúmajte to a povedzte mi že sa mýlim, že sa mi to iba sníva). server iDnes.cz Podľa štatistík MZ ČR, za október spadol počet neočkovaných seniorov, ktorí sa novo dostávajú na jednotky intenzívnej starostlivosti (JIS), pod 50 percent. Dlhodobo je tiež dvakrát viac úplne očkovaných ako [...]

„. . . tri razy ma zaprieš. “ (Takmer), neuveriteľný príbeh.

27.06.2021

Včera sme sa so Zuzkou trochu túlali… Keď sme prechádzali cez Hronský Beňadik, niečo nás ťahalo pozrieť si katedrálu a kláštor, ktorého korene siahajú pred 11. storočie a ktorý pri Tureckej expanzii bol významnou pevnosťou, strážiacou Slovenskú bránu pred postupom Turkov k banským mestám – Štiavnici, Kremnici, Banskej Bystrici a i. V r. 1599, Turci, ale [...]

archeológovia, Kremnička, Banská Bystrica

Unikát na Slovensku aj v okolitých štátoch: Miesto brutálnych popráv skúmajú archeológovia

20.04.2024 07:00

V lokalite krvavého masakru ide o novátorský počin slovenskej archeológie. V banskobystrickej časti Kremnička odštartovali výskum na mieste masových popráv.

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.

kastiel cunovo

Mestá a obce kritizujú nápad rezortu kultúry. Odkazujú: predaj pamiatok je zložitý, novinky situáciu zhoršia

20.04.2024 06:00

Rezort pripustil, že nemá v rozpočte vyčlenené prostriedky na ich kúpu a doteraz si predkupné právo neuplatnil ani raz.

Russia International Women's Day

Putin stratil na Ukrajine už oveľa viac vojakov ako Brežnev v Afganistane. A koľko padlých má Zelenskyj?

20.04.2024 06:00

Ukrajinci tvrdia, že zlikvidovali viac ako 450-tisíc Rusov. Moskva však hovorí len o 6-tisícoch svojich padlých. K reálnemu údaju sa asi priblížila BBC.

Domino Svetík

Sú tmavé miesta, do ktorých je treba priniesť svetlo.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 148
Celková čítanosť: 1425602x
Priemerná čítanosť článkov: 9632x

Autor blogu