Založ si blog

Kyjev, máme problém!

Občianska vojna na Ukrajine, po tragédii v Odesse, aj po útoku armády na mestá, ktoré žiadajú federalizáciu, s bilanciou viac, ako 100 mŕtvych a 400 ranených, nabrala nové dimenzie. Regióny na východe krajiny, ktoré neuznávajú  vládu v Kyjeve, prešli na režim samosprávy, aktívneho odporu a otvoreného boja proti armáde, ktorú Kyjev proti nim poslal. V Lugansku, Donecku, Kramatorsku, Slavjansku,  Mariupole a ďalších mestách pôsobia aj štáby západných novín a zisťujú, že regióny sa nechcú pripojiť k Rusku, ako to doteraz propaganda hlásila. Ukrajinskú armádu označujú za okupantovZdroj.  Predstavitelia týchto regiónov tvrdia, že Ukrajinu po Odesskej tragédii, čaká rozdelenie a po referende 11.5.2014, vytvoria nový štát.

Rozdelenie je možné dosiahnuť bez boja, diplomaciou, alebo dlhou občianskou vojnou. Ale každá ďalšia obeť, Ukrajinu rozdeľuje viac a viac…

Kyjev síce môže tvrdiť, že má právnu suverenitu nad východnou Ukrajinou, nedostatok legitimity  však môže vyvážiť iba silou. V tejto situácii je veľmi ťažké si predstaviť, že prezidentské voľby na Ukrajine, vypísané na 25.5.2014, môžu byť úspešné. Naopak: Prezidentské voľby ešte viac destabilizujú situáciu. 

 

             Referendá o federalizácii, samostatnosti a MMF.

 

V miestnych samosprávach sa pripravujú na referendá, z nich niektoré sa majú konať 11.5.2014 a otázkou v nich je, či občania chcú federálne usporiadanie, resp. sú za zvrchovanosť a nezávislosť od Kyjeva. Mestá sú pod blokádou, niekde hrozí nedostatok potravín, ale práve to spája komunity v jednotlivých obkľúčených regiónoch. Nie všade ja armáda loajálna Kyjevu, ako sa priblíži deň referenda, začne ísť naozaj do tuhého.

MMF schválil Ukrajine pôžičku 17 mld. USD. 5 miliárd by malo doraziť v priebehu Mája. Jednou z podmienok poskytnutia peňazí, je aj zachovanie územnej celistvosti krajiny. A tu sa to Jacenjukovi a spol. komplikuje. Občania, ktorí sú podľa ústavy jediným zdrojom moci, prestali uznávať legitimitu vlády v Kyjeve, a chystajú sa správu nad časťami krajiny, v ktorých žijú, vziať do vlastných rúk.

 Kyjev, máme problém! Ak neprídu nejaké peniaze v dohľadnom čase, Ukrajina, ktorá je už teraz platobne neschopná a vláda zďaleka nemá situáciu pod kontrolou, môže zažiť kolaps a sociálnu búrku, ktorá režim v Kyjeve zmetie ako vlna pierko.

V dnešnej situácii, kedy sa Kyjev navyše snaží ,,presvedčiť“ vzbúrencov tankami a vrtuľníkmi, hrozí rozkol v armáde, vypovedanie poslušnosti, pozatýkanie nelegálnej vlády, no a tí, čo nestihnú utiecť, tí skončia v ,,teplákoch“. V tom lepšom prípade. Návrat do slušnejších časov si Ukrajina, presnejšie to, čo z nej zostane, môže zabezpečiť voľbami. Na Ukrajine operujú US žoldnierske jednotky Greystone a tie, na rozdiel od Ukrajinskej armády, neváhajú použiť zbrane, proti civilistom. 

Zaujímavosťou je, že kým USA Janukoviča pred ,,použitím sily“ na Majdane varovali (a ten poslúchol, zdržal sa a padol), tak Jacenjukovi USA, naopak, násilie ,,vrele odporúčajú“ (ten poslúcha, násilie používa a – padne tiež?).

USA za každú cenu potrebujú buď vtiahnuť Rusko do konfliktu na Ukrajine, alebo naopak. Ako?

Vyvolať provokáciu, útok pod falošnou vlajkou, že Ruské jednotky napadli Ukrajinu. Takto !

Včera vyhlásil minister obrany USA, Hagel: ,,Pentagon zvýši svoju vojenskú prítomnosť na celom svete.“

 

                CIA, FBI, oligarchovia a Doláre.

 

Ako vieme zo svedectva Olega Careva, CIA má v Kyjeve v istej vládnej budove k dispozícii niekoľko poschodí. Nedávno tam prišiel na návštevu osobne šéf CIA, J. Brennan. Čo sa to chystá?  Prečo má Kyjev v poradnom zbore agentov CIA?

Súbežne s Majdanom vo februári prebiehala v Kyjeve pod dohľadom CIA zvláštna akcia.

Svedok:,, Vozili nás autobusom po Kyjeve a okolí. Chodili sme na adresy, na ktorých bývali  členovia vlády, poslanci, významní podnikatelia. Príkaz znel: Vniknúť do bytu, alebo domu, prehľadať a všetky písomné dokumenty doniesť na stanovisko. Dokumenty preberali Anglicky hovoriace osoby…

CIA zbierala na všetkých vysokých predstaviteľov Ukrajiny kompromitujúce materiály a zisťovala:

Čísla všetkých účtov, v domácich, aj zahraničných bankách.

Po návšteve J. Brennana, vyšlo najavo, že Ukrajinci majú v zahraničí uložených viac, ako 160 mld. USD.

        Ako sa k tým peniazom dostať?

1. Z ukradnutých dokumentov pri domových prehliadkach zistiť čísla všetkých účtov.

2. Osloviť banky a zmraziť dotknuté účty. Po zmrazení majiteľ nemôže s peniazmi disponovať, banka však áno. Peniaze vrátiť štátu, alebo ukradnúť z účtu však nie je také jednoduché. Preto CIA na to ide inak.

3. Z ukradnutých dokumentov a v spolupráci s finančnou správou sa zistí či dotyčný podvádzal pri daňových priznaniach.

4. Dotyčného zatknú a vyšetrovateľ mu ukáže, koľko môže dostať rokov, za daňový podvod.

5. Oligarchovia sa radšej vykúpia – podpíšu príkazy na prevod peňazí na ľubovoľné množstvo a ľubovoľný účet.

6. Časť peňazí – a ráta sa, že takto sa môže nazbierať až 20 mld. USD! – sa môže vrátiť na účty Ukrajinského štátu, ale takto sa k peniazom dostane aj CIA a má zarobené na ďalšie zahraničné operácie.

Tymošenkovej a Juščenka sa to zatiaľ netýka, ale Janukovičovi už zmrazili 170 mil. USD. A to zďaleka nie je jediný.

Tie revolúcie nakoniec môžu byť celkom ziskové, ak viete, ako ich robiť…

 

  Aj Vás médiá presviedčajú, že referendá vo vzbúrených mestách sú protiústavné?

 

Ústava Ukrajiny:

,,Občania majú právo postaviť sa na odpor proti každému, kto by odstraňoval demokratický poriadok základných ľudských práv a slobôd, ak činnosť ústavných orgánov a účinné použitie zákonných prostriedkov sú znemožnené”.

Áno, vyššie spomenutý článok obsahuje aj Ukrajinská Ústava.

A na Majdane došlo k protiústavnému puču, pri ktorom bol odstránený demokratický poriadok a bola znemožnená činnosť ústavných orgánov. Vo svetle týchto faktov je vzbura v regiónoch úplne legálna, naopak tzv. vláda v Kyjeve – nelegálna.

 

 

            Problematické referendá?

 

17. 5. 1991 sa uskutočnilo referendum v ZSSR (aj na Ukrajine), s otázkou:,,Ste za zachovanie ZSSR“?

Hlasovanie v celom ZSSR spolu. Za: 70,2 % voličov.

Hlasovanie na Ukrajine. Za: 80,1 % voličov.

Ak teraz niekto spochybňuje Krymské referendum, tak čo je potom toto?

A 24. 8.1991 vyhlásil Ukrajinský parlament po predchádzajúcom vyhlásení suverenity, napriek výsledkom referenda zo 17.5.1991, ,,Nedeliteľnosť územia Ukrajiny“ a schválil, že na území Ukrajiny platí iba Ústava Ukrajiny.

Ukrajina  Autonómnu republiku Krym, ktorú dostala do administratívnej správy a nie do daru, Rusku nevrátila!

Tak kto nerešpektuje vôľu ľudu a kto komu kradne územie?

 

            Kyjev, máme problém.

 

Problémom pre režim v Kyjeve je samotný ľud Ukrajiny. Moc, podľa ústavy, vychádza z ľudu. Kyjevu ide nesporne o územnú celistvosť, ale ľud Ukrajiny, ktorá sa po osamostatnení, od r. 1991 zmieta v kríze, chudobe a v oligarchickom poddanstve, má teraz iný názor na riešenie situácie.

Na záver názor bývalého Amerického kandidáta na prezidenta a senátora Rona Paula:

,,Amerika, prečo robíme veci na Ukrajine ešte horšími?“

 

With respect

Dominik  Svetík

 

 

 

Správa z mojej pandémie

06.02.2022

Presne pred rokom som mal Covid. 4 dni potenia, bez teploty, pocity, ako pri chrípke, resp. zápale priedušiek, bolesť svalov, slabosť, nepamätám si, že by som kašľal. Mám k tomu rešpekt. Presne po roku som prekonal Omicron. 5 dní prechladnutý, kýchanie, bez teploty, jedna, dve noci potenie, sople, šteklenie na prieduškách, občasný kašeľ, konzultoval som to s mojou lekárkou, [...]

Očkovaní a nakazení – je to vôbec možné?

02.11.2021

(Podľa mňa to nie je možné, to bude určite nejaká hlúposť, prosím, preskúmajte to a povedzte mi že sa mýlim, že sa mi to iba sníva). server iDnes.cz Podľa štatistík MZ ČR, za október spadol počet neočkovaných seniorov, ktorí sa novo dostávajú na jednotky intenzívnej starostlivosti (JIS), pod 50 percent. Dlhodobo je tiež dvakrát viac úplne očkovaných ako [...]

„. . . tri razy ma zaprieš. “ (Takmer), neuveriteľný príbeh.

27.06.2021

Včera sme sa so Zuzkou trochu túlali… Keď sme prechádzali cez Hronský Beňadik, niečo nás ťahalo pozrieť si katedrálu a kláštor, ktorého korene siahajú pred 11. storočie a ktorý pri Tureckej expanzii bol významnou pevnosťou, strážiacou Slovenskú bránu pred postupom Turkov k banským mestám – Štiavnici, Kremnici, Banskej Bystrici a i. V r. 1599, Turci, ale [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

Domino Svetík

Sú tmavé miesta, do ktorých je treba priniesť svetlo.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 148
Celková čítanosť: 1423029x
Priemerná čítanosť článkov: 9615x

Autor blogu