Založ si blog

Hoďte na Ameriku sieť!

Venezuelský prezident obvinil USA, že aktívne pripravujú prevrat vo Venezuele!

Americkí diplomati pôsobiaci v krajine sú v kontakte s vysokými vojenskými predstaviteľmi, komunikujú s opozíciou, politickými, mediálnymi lídrami, predstaviteľmi mimovládok a podnikateľmi, s cieľom zvrhnúť súčasnú vládu a dosadiť do vedenia krajiny proamerických politikov.

Ďalej obvinil US viceprezidenta J. Bidena, že obchádza lídrov ostatných Juhoamerických krajín s cieľom pripraviť ich na zmenu vlády vo Venezuele.

A USA naozaj odštartovali masívnu spravodajskú, mediálnu, diplomatickú a občiansku kampaň, s cieľom uskutočniť puč v ďalšej krajine.

Eva Golinger v článku Venezuela: Prevrat v priamom prenose, podrobne popisuje synergický, politický, diplomatický a mediálny US útok na demokraticky zvolenú vládu Venezuely, pričom ako vždy, už majú pripravených ochotných Venezuelských politikov, ktorí sú pripravení prevziať moc po zvrhnutí prezidenta Madura a vlády.

 

Orbán, Zeman, Putin sú demokraticky zvolení politici, alebo konšpirační teoretici?

Pred rokom, 6.2.2014, teda niečo viac, ako dva týždne pred rozhodujúcim ozbrojeným útokom neznámych snajperov na Majdane, som v článku Na Ukrajine sú stovky vojakov NATO, upozorňoval na prejavy vtedy ešte poslanca Ukrajinskej Verchovnej rady Olega Careva, ktorý v parlamente prinášal dôkazy, že USA pripravujú ozbrojený prevrat a žiadal štátnu moc, aby to zastavila.

Carev mal dva mesiace predtým tento zásadný prejav o organizovaní občianskej vojny na Ukrajine, v ktorom, okrem iného hovoril:

,,Jako na zástupce ukrajinského lidu… se na mne obrátili aktivisté organizace „Volja“… a poskytli mi jasné důkazy… že na našem území… za podpory a přímé účasti amerického velvyslanectví v Kyjevě… je realizován projekt „TechCamp“… v rámci kterého jsou prováděny přípravy na občanskou válku na Ukrajině.

Řekněte mi, jaká země na světě by dovolila… aby NGO operovala z amerického velvyslanectví?…

Obracím se na ukrajinskou vládu s následující otázkou:

Je myslitelné, aby představitelé amerického velvyslanectví… kteří organizují konference „TechCamp“… zneužívali své diplomatické poslání?

Rezoluce OSN z 21. prosince 1965 stanovuje nepřípustnost zasahování do vnitřních záležitostí státu… aby se ochránila jeho nezávislost a jeho suverenita… v souladu s odstavci jedna, dva a pět.

Žádám vás, abyste to považovali za oficiální žádost a přistoupili k vyšetřování tohoto případu….“

Ako to celé dopadlo vieme. Občianska vojna na Ukrajine sa rozrástla do obrovských rozmerov, keď dĺžka frontu je cez 300 km a počet mŕtvych a nezvestných, tak, ako to denne sledujem, presiahol, podľa môjho názoru, 20 tisíc.

Súčasná vládna moc Ukrajiny poslúžila záujmom USA vrchovate, ale USA chcú viac a myslím si, že dni Porošenka sa pomaly končia…

Viktor Orbán niekoľkokrát pomenoval dej na Ukrajine, ako výsledok neprípustného zasahovania USA do záležitostí iného štátu a okamžite boli vyvolané protesty v Budapešti, pričom US predstavitelia, ako J. McCain, označili Orbána za autoritárskeho vládcu a zaktivizovali svoju piatu kolónu v Budapešti, aby Orbánovi pripravila horúcu jar, 2015…

Vladimír Putin zašiel oveľa ďalej. Rusko najskôr zabránilo priamemu bombardovaniu Sýrie, pričom Putin si prestal brať servítky a nielenže pomenoval niekoľko prípadov, kedy USA nerešpektovali medzinárodné právo, ale aj tie, kedy podporili teroristické útoky na Ruskom území, prípravu prevratu v Moskve, finacovanie a podporu teroristov v Sýrii a mnoho ďalších.

Putinovi a Rusku bola za tieto aktivity, prakticky vyhlásená vojna na život a na smrť.

Bol obvinený z toho, že chce znovu vybudovať ZSSR, je to autoritár, imperátor, dokonca infantilná Hillary a infantilný princ Charles ho označili za Hitlera…

…no a Rusko chcú USA vrátiť do stredoveku, ak Rusi nevydajú Putinovu hlavu na striebornom podnose.

Miloš Zeman sa zaradil tiež medzi politikov, ktorí sa veci okolo US zahraničnej politiky rozhodli pomenovať pravými menami.

Okamžite to dostal pocítiť nielen vo výrokoch západných predstaviteľov ( Dánsky premier sa napr., čudoval, či M. Zeman nedostáva správy rozviedky, že nevie o prítomnosti Ruských vojsk na Ukrajinskom území, na čo M. Zeman odpovedal, že svoje vyhlásenia dal až po konzultácii s rozviedkou), ale aj v manifestačnom vystavení červených kariet, ktoré zorganizovala mimovládka, poberajúca granty z US veľvyslanectva v Prahe…

Horúčkovité, celosvetové aktivity USA za posledných niekoľko rokov doslova, od r. 2001, prevrátili svet hore nohami.

Prehlásenie hnutia PEGIDA, Drážďany TU.

Začali to pod krytím tzv. vojny s terorizmom, v rámci ktorej prepadli a zničili AFG, Irak, zablokovali Irán, pokračovalo  revolúciami za účasti stíhačiek NATO v Lýbii, občianskou vojnou v Sýrii, na Ukrajine, pričom do nelegálnych aktivít v Afrike, ani nemá zmysel zachádzať.

Útoky dronov v Pakistane, AFG, Jemene, to sa nedá označiť inak ako bezdôvodné vraždenie, popierajúce nielen medzinárodné právo a Chartu ľudských práv OSN, ale aj elementárnu ľudskosť a zdravý rozum.

Pokračovalo to bojom za ,,US hodnoty, slobodu a demokraciu“, pričom obsah týchto sprofanovaných a prevrátených významov už nedokáže vysvetliť ani Obama, všetci predstavitelia Západu žiadajú cudzie krajiny denne o ich dodržiavanie a z mediálnych ampliónov Západu, sú varovaní všetci kacíri, ktorí majú iný vlastný názor než ten, čo im každé ráno doručí US veľvyslanectvo v ich hlavnom meste.

Aký je výsledok 14 – ročnej vojny s terorizmom, ktorá začala ešte pred pádom dvojičiek, na jar 2001, prvými výzvami vláde AFG, aby prestala podporovať terorizmus a vydala akéhosi Usámu bin Ládina?

Irak – 600 tisíc mŕtvych. AFG – 180 tisíc mŕtvych. Sýria – 140 tisíc mŕtvych. Lýbia – 110 tisíc mŕtvych. Srbsko – 3 tisíc mŕtvych. Ukrajina – 20 tisíc mŕtvych. Afrika, Blízky východ – ?  Drony – 3 tisíc mŕtvych.

Aké hodnoty, aká sloboda, aká demokracia, aké medzinárodné právo?

Hodnoty USA končia tam, kde začínajú ich záujmy. A ich záujmy, to je celý svet.

Jediné, čo môžeme spoľahlivo tvrdiť je, že USA nespolupracuje s nikým – iste, US a EU politici budú tvrdiť niečo iné, ale ak sa pozrieme na Americké modely spolupráce, uvidíme iba diktát, nátlak, vydieranie, snahu o ovládanie a hegemóniu.

Výsledkom vojny proti terorizmu, je nárast počtu super vyzbrojených teroristických organizáci ako Al – Kaidá, Al – Nusrá a super bohatého ISIL, ktorý kontroluje územie väčšie, ako Veľká Británia.

Vznik, prípravu a vyzbrojovanie týchto skupín niekto inicioval, riadil a vytváral krycie legendy. A dodnes niekto tieto skupiny vyzbrojuje a úkoluje. Denne ich niekto propaguje v médiách celého sveta a denne buduje atmosféru strachu a nutnosti obrany.

Výsledkom ,,implementácie“ Amerických hodnôt, slobody, demokracie, je viac, ako milión mŕtvych a milióny ľudí bez domova, žijúcich dokonca vo vyhnanstve v stanových lágroch v cudzích krajinách, kde sú postupne likvidovaní, kriminalitou a chorobami, bez záujmu civilizovaného sveta.

Máte pocit, že takýto svet chceme? Takéto hodnoty, takúto demokraciu, takéto ľudské práva?

Ak áno, tak je všetko v poriadku…

Ak nie, tak rozmýšľajme, ako to zastaviť. Naši politici evidentne vždy budú radi, že majú svoje miesto na slnku a svoju servilitu skrývajú za ,,nemožnosť postaviť sa veľmoci“, alebo za jednotnú Európsku doktrínu a postoj, pričom im nejde o nič menšie, ako o prachy, načo to tajiť.

Rozmýšľajme, ako to zastaviť.

With respect

Domino  Svetík

 

 

 

Správa z mojej pandémie

06.02.2022

Presne pred rokom som mal Covid. 4 dni potenia, bez teploty, pocity, ako pri chrípke, resp. zápale priedušiek, bolesť svalov, slabosť, nepamätám si, že by som kašľal. Mám k tomu rešpekt. Presne po roku som prekonal Omicron. 5 dní prechladnutý, kýchanie, bez teploty, jedna, dve noci potenie, sople, šteklenie na prieduškách, občasný kašeľ, konzultoval som to s mojou lekárkou, [...]

Očkovaní a nakazení – je to vôbec možné?

02.11.2021

(Podľa mňa to nie je možné, to bude určite nejaká hlúposť, prosím, preskúmajte to a povedzte mi že sa mýlim, že sa mi to iba sníva). server iDnes.cz Podľa štatistík MZ ČR, za október spadol počet neočkovaných seniorov, ktorí sa novo dostávajú na jednotky intenzívnej starostlivosti (JIS), pod 50 percent. Dlhodobo je tiež dvakrát viac úplne očkovaných ako [...]

„. . . tri razy ma zaprieš. “ (Takmer), neuveriteľný príbeh.

27.06.2021

Včera sme sa so Zuzkou trochu túlali… Keď sme prechádzali cez Hronský Beňadik, niečo nás ťahalo pozrieť si katedrálu a kláštor, ktorého korene siahajú pred 11. storočie a ktorý pri Tureckej expanzii bol významnou pevnosťou, strážiacou Slovenskú bránu pred postupom Turkov k banským mestám – Štiavnici, Kremnici, Banskej Bystrici a i. V r. 1599, Turci, ale [...]

Najvyšší správny súd, budova

Opozícia žiada zasadnutie výboru ku kontrole rezortu spravodlivosti na Najvyššom súde

26.04.2024 15:28

Predseda výboru Miroslav Čellár reagoval, že zatiaľ podanie opozičných poslancov neeviduje. Ak ho dostane, výbor zvolá.

Vuong Dinh Hue

Komunista dobrovoľne odstúpil z postu šéfa parlamentu. Hue „porušil stanovy strany“

26.04.2024 15:02

Vuong Dinh Hue je ďalším popredným vietnamským činiteľom, ktorý prišiel o funkciu v rámci prebiehajúcej protikorupčnej kampane.

čaputová

Čaputová sa na záver úradovania v Košiciach stretla s Schusterom

26.04.2024 14:08

Súčasťou jej piatkového programu bola aj diskusia so študentmi žurnalistiky a politológie Filozofickej fakulty Univerzity P. J. Šafárika o význame slobodných médií pre demokraciu.

Fico, Kmec

Peniaze z plánu obnovy môžu byť podľa Fica štartom veľkých modernizačných programov

26.04.2024 13:54

Premiér Robert Fico to uviedol po pracovnom stretnutí s podpredsedom vlády SR pre Plán obnovy a odolnosti a využívania eurofondov Petrom Kmecom.

Domino Svetík

Sú tmavé miesta, do ktorých je treba priniesť svetlo.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 148
Celková čítanosť: 1426742x
Priemerná čítanosť článkov: 9640x

Autor blogu