Založ si blog

Vojna a Slovensko.

 

Na Ukrajine sa s plnou silou (kaťuše, tanky, delostrelectvo, pechota), rozbehla vojna, ktorá je bez preháňania vojnou medzi USA a Ruskom o vplyv v Euroázijskom priestore, vojnou o zdroje, vojnou o to, či sa Západnému bloku definitívne podarí ovládnuť ,,Ruskú časť sveta“, a či teda bude svet podriadený USA, ktoré si od pádu Berlínskeho múru nárokujú status ,,vodcu“, alebo či sa Rusku podarí aspoň dočasne oddialiť masívne snahy USA, dosiahnuť, aby Americká vlajka trvalo viala aj nad Kremľom.

Pozrite si zvodku zo včerajších bojov na Donbase TU.

V prvej fáze tohto konfliktu USA vsadili na prácu svojej piatej kolóny, na mimovládne organizácie typu USAID, na médiá, medzi ktorými majú v Rusku, US mediálni magnáti celkom slušné zastúpenie, na politikov, opozičných, ale aj tých, ktorých majú priamo v Putinovom tábore. Celá táto masa začala s obligátnymi požiadavkami, na dodržiavanie ľudských práv v Rusku, keď si (trochu nešťastne), za vzorku ich porušovania vybrala prípady Pussy Riot a Chodorkovského.

Vojna začala v Kyjeve. Cieľom štátneho prevratu, ktorý zvrhol Janukoviča (cieľom USA, nie Ukrajincov), bolo ovládnutie Ukrajiny, jej zaradenie do Euroatlantických štruktúr a rozmiestnenie základní NATO (teda USA), pozdĺž 2 000 km dlhej hranice s Ruskom. Dávno som vo svojich článkoch hovoril, že radar v Česku, ktorý USA údajne potrebujú na obranu proti Iránskym raketám, je predzvesť útoku na Rusko, pretože Irán NEDISPONUJE raketami takého doletu, ktoré by mohli USA ohroziť (myslíte si, že Českí politici to nevedia?). Ak túto manipuláciu verejnosť prijala bez námietok,  znamená to, že väčšina obyvateľstva robí tú najväčšiu chybu, akú môže – verí svojej vláde.

Táto vojna začala 100 rokov po začatí 1. svetovej vojny.

                                                                                                                                                                              Nezabúdajme, že elity svoje kroky plánujú. A v r. 1917 sa začala jedna z prvých ,,farebných revolúcií“- VOSR (Trocký, Lenin, Wartburg, Olof Achberg a Ruskombank).

Rusko nič neskrývalo a odsudzovalo otvorene snahy obkľučovať svoje územie, a varovalo aj pred dnešným stavom, keď Lavrov otvorene v médiách hovoril, že Rusko bude na tieto snahy reagovať, bude sa brániť. Povedal, že snaha začleniť Ukrajinu do NATO, povedie k jej rozdeleniu.

Krym bol jednou z obranných reakcií Ruska a debata o porušení medzinárodného práva, či Ruskej agresii, je iba divadlo pre verejnosť, vo vojne je normálne, že sa zaberajú územia.

Toto je vojna a platia pravidlá vojny, nie medzinárodné právo.

Vo vojne neplatí etika, slušnosť, či právo. Vo vojne existuje jediný argument – sila.

Samozrejme, médiá nám zahmlievajú situáciu, nepíšu, že právo sú povinní dodržiavať iba vazali. Veľmoci sa riadia svojou doktrínou a dlhodobými geostrategickými cieľmi.

Keďže verejnosť neprotestuje, pokračujú v zadaní: ,,Na Ukrajine ľudový odpor spôsobil pád vlády, skorumpovaný Janukovič ušiel, Jacenjuk a Porošenko sa snažia obnoviť krajinu na pokraji krachu. Rusko ozbrojeným vpádom anektovalo Krym a na Donbase proruskí separatisti zvrhli riadne demokratické orgány a rozpútali teror. Vláda sa snaží zbaviť sa teroristov ,ktorí si vzali za rukojemníkov všetko obyvateľstvo, bohužiaľ aj tu vpád Ruskej armády znemožňuje legitímnej vláde získať kontrolu nad okupovanými územiami.  Porošenko a Jacenjuk cestujú po svete a všade v prejavoch varujú pred Ruskou agresiou, ktorá je Putinovou pomstou za to, že Ukrajina si vybrala orientáciu na Európu. Ukrajina bráni vlastnou krvou Európu a Európske hodnoty, ako sú sloboda, demokracia, žiada preto, aby jej svet pomohol“.

Včera ste si mohli prečítať v médiách, že Interpol vydal medzinárodný zatykač na Janukoviča, ktorý je obvinený z korupcie a zneužitia moci.

Informáciu, že súčasný prezident Porošenko bol ministrom v Janukovičovej vláde, médiá nijako nevypichujú…

Svet je vlastne veľmi jednoduchý, stačí veriť médiám.

Bratislavu nikto nebombarduje, ničmenej, v tejto vojne je Slovensko opäť na strane agresora.

Skutočná kríza, jej ekonomická časť sa začne ešte v priebehu januára – februára. Vojenská časť však môže mať, oveľa tragickejšie dôsledky.

Buďme pripravení, že ak už vojna je, tak neskončí v polčase a obe strany sa nerozídu len tak. Všetko sa pravdepodobne bude stupňovať.

Ak aj naši politici si vážnosť situácie neuvedomujú, verte mi, že Rusko si je vedomé, že situácia sa stupňuje. V prvom rade je tu fakt, že po rozpade ZSSR sa z časti nových štátov stali otvorení nepriatelia Ruska, pod dozorom svojich nových pánov. Hovorím o Gruzínsku, Pobaltských republikách, Moldavsku a Ukrajine. Niektorí z nich vyčísľujú Rusku odškodnenia, ktoré im vznikli kvôli Sovietskej ,,okupácii“ a veria, že sa ich dočkajú buď zmenou vlády, roztrhaním, alebo porážkou Ruska. Prečítajte si tento článok  Lotyšského novinára.

Rusko môže prejsť naozaj k tvrdej rétorike a tam už končí sranda…

USA sa v prvom kole tvrdo dožadujú dôkazov o vernosti. Francúzsku zakázali vydať Rusku zatiaľ jednu dokončenú loď Mistral. Nemecká kancelárka Merkelová, je na čele politikov, ktorí unisono ,,držia lajnu“ a napriek (slabému), odporu verejnosti, tlačia Európu presne do epicentra konfliktu. Nemecko ešte nie je úplne suverénny štát. Na Ukrajine pristávajú Herkulesy so zbraňami, jednotky NATO a tajné služby USA riadia výcvik a stratégiu Kyjeva.

Geostratég Soros prišiel osobne podporiť vojenské ťaženie a prehovoril, že Ukrajina musí od zvyšku sveta dostávať až 50 mld. UDS ročne, aby ,,sme ju vytrhli z Ruského vplyvu“. Soros ďalej prognózuje, že Rusko v r. 2015 čaká krach. A naozaj, pri odlive kapitálu, trvale znížených cenách ropy a plynu, nemožnosti Ruska obchodovať, hrozí Rusku nedostatok valút na obsluhu štátneho dlhu. Peniaze sú krvou ekonomiky. Ak krv bude ďalej Ruskej ekonomike  nekontrolovane odtekať, hrozí ,,pacientovi“ kolaps.

,,Ale keďže je vojna,  navyše aj ekonomická a informačná, Rusko sa pravdepodobne, aj v tejto oblasti bude chovať, ako vo vojne: vyhlási moratórium na obsluhu dlhu a to isté prikáže aj súkromnému sektoru. Bude to logické a legálne. V úverových zmluvách existujú výnimky z platenia a ekonomické sankcie túto podmienku spĺňať môžu“. V. Katasonov: Vykrádanie Ruska.

Viete, kto je duchovným vodcom siete OSF (Nadácia otvorenej spoločnosti), ktorá akože dohliada v každej krajine na ,,demokraciu“ a jej členovia ( u nás napr.Bútora, Demeš, Szigeti, Jurzyca, Chmel, Radičová a i.), sú pripravovaní, ako piata kolóna na prevzatie moci? G. Soros, ktorý sa netajil, že časť prostriedkov na financovanie štátneho prevratu na Ukrajine išlo cez jeho OSF.

Slovenský minister vojny Glváč išiel do USA ,,pobozkať prsteň moci“. Dohodol dodávku US vrtuľníkov, ,,ktoré naša armáda využije jednak doma, jednak pri ,,mierových misiách“ vo svete„. Spýtajte sa občanov v AFG, alebo Iraku, či si tiež myslia, že armádu USA a jej vazalov, kde patrí aj SR, vnímajú ako mierovú misiu, alebo okupantov. Ak my sme armádu ZSSR v r. 68 na našom území považovali za okupantov, tak aký dôvod máme si myslieť, že v Iraku, kde zabili spojenecké jednotky viac, ako 600 tis. ľudí, alebo v AFG, kde zabili do 150 tis. Afgáncov, nás považujú za mierovú misiu?

Ukrajina začala 4. vlnu mobilizácie.

V tomto roku chce mobilizovať spolu až 200 tis. Ukrajincov! A to znamená, že sa nejde hrať o fazuľky.

USA im poskytujú vojenskú pomoc a výcvik. To znamená, že vojna naberá na obrátkach a Ukrajinskí vodcovia chcú dobyť Donbas a zastaviť sa chcú až na hranici s Ruskom, ak vôbec. Kým budú bojovať Američania do ,,posledného Ukrajinca“, budiž. Ale čo sa stane, ak Donbas bude vzdorovať? Nemyslíte si, že Slovensko, ako vazal USA, začne poskytovať nielen svoje územie, ale aj svoje vojská? Nemyslíte, čo? Nie je to tak dávno, čo bol bombardovaný Kramators a Slavjansk a v Donecku ľudia pili kávu v kaviarňach a mysleli si, že sa ich to netýka…

Nezabudnite, že kým Rusi v r. 68 pripravili o život asi 110 občanov ČSR, v tom istom čase Američania okupovali Vietnam. A zabili vyše 3 milióny Vietnamcov.

A taký pán Šebej by nám k tomu povedal niečo v tom duchu, že tie tri milióny Vietnamcov už Američanom odpustil. Ale tých 110 Čechov a Slovákov, Rusom neodpustí do smrti…

 

O vazalstve a piatej kolóne.

Pozrime sa na novú obálku The Economist TU.

Aký je rozdiel medzi opozíciou a piatou kolónou?

Opozícia kritizuje vládu, ale sú to vlastenci, ktorí ľúbia svoju vlasť a hľadajú lepšie recepty na jej vzostup, ako ponúka vláda. Máme opozíciu tohto typu? Nechcem Vám brať ilúzie…

Piata kolóna kritizuje vládu, ale zároveň berie peniaze a granty od cudzej vlády a robí to, niekedy možno aj nevedome, v službách cudzej mocnosti.

Prečo si myslím, že dnešná vláda, aj vlády pred ňou, sú a boli vo vazalskom vzťahu k cudzej moci, takisto do vazalského vzťahu doviedli aj Slovenskú republiku?

– Rozdelili ČSR bez referenda. Neopýtali sa občanov, pretože vedeli, že občania by boli proti. Konali tak v rozpore s vôľou občanov.

– Vstup SR do NATO bol tiež bez referenda, opäť teda v rozpore s vôľou občanov.

Dnes je SR vazalom USA, EU a NATO.

Vláda Vám bude tvrdiť, že sme malý štát, ktorý nemôže ,,vyskakovať“ musí sa niekde začleniť, a veľmoci sa nedá vzdorovať. Tí, čo to tvrdia, však majú svoje živobytie a pohodlie zabezpečené a založené práve na kolaborovaní s veľmocou. Budú Vám tvrdiť, že sme ohrození (údajne agresivitou Ruska), ale keď sme vstupovali do NATO, bolo Rusko väčším vazalom USA, ako my sami. Všetky Ruské zákony sa nosili z US ambasády a prekladali z Angličtiny (podobne, ako dnes naše). V Moskve vládla armáda US poradcov, pod vedením G. Sachsa, Ruské firmy a médiá boli buď v Amerických rukách, alebo v šrote.

Na to mám iba jeden príklad:

                               J. Tiso spravil zo Slovenska vazalský štát Nemecka. Po vojne ale skončil na šibenici.

J. Tiso bol pod oveľa väčším tlakom, ako sú dnešní vládcovia Slovenska. Myslite NATO, keď dávate súhlas so zaťahovaním Slovenska do vojny. A vy ho dávate!

Kým Tiso konal v prospech Slovenska, nie v prospech seba, dnešní vládcovia konajú viac v prospech seba, svojich kariér a až potom v prospech Slovenska.

Uvedomme si, že aj v 2.sv. vojne nezmenila kurz vláda, tá naopak zostala na strane agresora až do konca!

Kto patrí dnes k piatej kolóne na Slovensku?

Pán Glváč si bez problémov podáva ruku s ľuďmi, ktorí páchajú vojnové zločiny (Porošenko, Avakov), pán Lajčák z poverenia svojich zahraničných šéfov bol rečniť na Majdane – za peniaze zo štátneho rozpočtu SR bol v cudzom štáte podnecovať násilie a terorizmus.

Prakticky každý, kto sa v posledných rokoch podieľal na vláde. Pán Lajčák, ktorý pre USA zastával funkciu ,,ríšskeho protektora“ v Bosne, teda niečo podobné, ako Heidrich v Protektoráte Čechy a Morava, je človekom, ktorý v dnešnej vláde najviac zastupuje záujmy cudzej mocnosti.

Z opozície je ťažko vybrať niekoho, kto je naozajstný vlastenec a nie je členom piatej kolóny.

Pomaly každý z nich pracoval v nejakej NGO a tak sa dostával po rebríčku vyššie. Najnovšie si pozrite D. Lipšica, ktorý aktuálne berie peniaze z nejakej NGO a ide bojovať za ,,slobodu a demokraciu“. Dzurinda, Mikloš, ktorí založili dokonca dve mimovládky, atď.

Ako sa budú blížiť voľby, uvidíme čoraz viac škandálov SMERu, ktorý dnes vyzerá, že ho nič neohrozuje. Tie škandály budú vynášať práve insideri v SMERe, ktorí sú tam presne kvôli ,,takýmto príležitostiam“.

Všimnite si neisté prejavy šéfa SNS, Danka. SNS vždy označovala NATO za zločineckú organizáciu. Dnes jej predseda, akoby ,,tiež pochopil“, že pre dosiahnutie cieľa je vhodné  spojiť sa aj diablom a tvrdí, že NATO je jedinou bezpečnostnou alternatívou pre Slovensko. Nuž, pán Danko, to ste mohli zveriť vedenie Vašej strany napríklad aj pánovi Šebejovi. Ten je aj agresívnejší, aj demagogickejší, aj presvedčivejší.

Alternatívou je pravda.

Dnes politici fungujú v režime utajovania všetkého. Volič, občan, nepočuje z úst politika pravdu, ako je rok dlhý. A čo je vlastne pravda? Nuž pravda je vcelku jednoduchá vec. Ak Rusko poruší medzinárodné právo, kritizujme ho. Ale rovnako kritizujme USA (to sa nám ale môže stať, že nám USA zorganizujú ,,Majdan“, ktorého vzorky poslali na ,,ochutnávku“ M. Zemanovi, alebo V. Orbánovi).

Ak USA podporujú terorizmus, uvaľme na nich sankcie, tak ako na Rusko. Ale v dnešnej situácii je naozaj alternatívou pravda. Kto ju bude hovoriť, bude mať hlasy (kým ho však stihnú zvoliť, stihnú ho aj skorumpovať).

Alternatívou je budovanie mieru. Prosperity. Spolupráce.

Politici by mali pochopiť, že budovať bezpečnosť s vylúčením Ruska je hlúposť.

A so zapojením Ruska vlastne ani nemusíme budovať bezpečnosť.

Politici, chápete to? Ak si myslíte, že jedinou cestou pre Slovensko je vazalský štát, tak nie ste politici.

Ste iba vazali, prospechári, pracujúci pre peniaze. Nie pre Slovensko.

S úctou

Domino  Svetík

 

 

 

Správa z mojej pandémie

06.02.2022

Presne pred rokom som mal Covid. 4 dni potenia, bez teploty, pocity, ako pri chrípke, resp. zápale priedušiek, bolesť svalov, slabosť, nepamätám si, že by som kašľal. Mám k tomu rešpekt. Presne po roku som prekonal Omicron. 5 dní prechladnutý, kýchanie, bez teploty, jedna, dve noci potenie, sople, šteklenie na prieduškách, občasný kašeľ, konzultoval som to s mojou lekárkou, [...]

Očkovaní a nakazení – je to vôbec možné?

02.11.2021

(Podľa mňa to nie je možné, to bude určite nejaká hlúposť, prosím, preskúmajte to a povedzte mi že sa mýlim, že sa mi to iba sníva). server iDnes.cz Podľa štatistík MZ ČR, za október spadol počet neočkovaných seniorov, ktorí sa novo dostávajú na jednotky intenzívnej starostlivosti (JIS), pod 50 percent. Dlhodobo je tiež dvakrát viac úplne očkovaných ako [...]

„. . . tri razy ma zaprieš. “ (Takmer), neuveriteľný príbeh.

27.06.2021

Včera sme sa so Zuzkou trochu túlali… Keď sme prechádzali cez Hronský Beňadik, niečo nás ťahalo pozrieť si katedrálu a kláštor, ktorého korene siahajú pred 11. storočie a ktorý pri Tureckej expanzii bol významnou pevnosťou, strážiacou Slovenskú bránu pred postupom Turkov k banským mestám – Štiavnici, Kremnici, Banskej Bystrici a i. V r. 1599, Turci, ale [...]

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

AfD / Alternatíva pre Nemecko /

Neplatili ma Rusi, prijal som od nich len malé balíčky, povedal nemecký poslanec Bystroň

26.04.2024 16:42

Bystroň na otázku magazínu prijímanie balíčkov priamo nepoprel, celú kauzu potom označil za kampaň proti nemu.

SR Bratislava dron nemocnica Rázsochy zbúranie BAX

Dolinková chce predstaviť projekt nemocnice v Bratislave po schválení vládou, KDH chce ministerku odvolávať

26.04.2024 16:34, aktualizované: 17:55

Namiesto koncovej univerzitnej nemocnice na bratislavských Rázsochách sa má prestavať nemocnica v Ružinove a na Rázsochách má vzniknúť detská nemocnica.

medveď, Žiar nad Hronom

V Žiari nad Hronom zvýšte pozornosť, pohybuje sa tam medvedica s mladými

26.04.2024 16:09

Pohyb medvedice spozorovali v okolí Šibeničného vrchu a na Slnečnej stráni v blízkosti cesty na Partizánskej ulici.

Domino Svetík

Sú tmavé miesta, do ktorých je treba priniesť svetlo.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 148
Celková čítanosť: 1426752x
Priemerná čítanosť článkov: 9640x

Autor blogu