Založ si blog

Terorizmom proti terorizmu?

88 000 policajtov vo Francúzsku naháňalo, obkľúčilo a premohlo dvoch teroristov, ktorí brutálnym spôsobom  popravili v Paríži 12 ľudí z okruhu satirického časopisu Charlie Hebdo.

Obrovské a rozsiahle vyšetrovanie, ktoré možno porovnať s nasadením po atentáte v Bostone, od ktorého neuplynuli ešte ani dva roky. Polícia prehľadáva domy, byty, súkromné a verejné budovy. V celom Francúzsku to pripomína vojnový stav.

…a novinárka, ktorá bola v redakcii počas útoku a prežila, tvrdí, že jeden z teroristov mal modré oči. Údajní páchatelia, bratia Kouachiovci, však modré oči nemajú…

…a Iránska tajná služba tvrdí, že Al – Baghdadí, šéf ISIL, je agentom Mossadu

Čoskoro sa Francúzi a s nimi aj ostatní obyvatelia EU dozvedia, aké zákony, obmedzujúce ľudské práva, ,,budú musieť“ vlády prijať, aby zabránili ďalším (a ďalším) útokom teroristov. Tieto opatrenia sa potenciálnych teroristov prakticky nedotknú, dotknú sa však všetkých občanov a ich občianskych práv. Malý príklad: Po 11. septembri 2001 ma ochranka nepustila korčuľovať na hrádzu v Čunove smerom na Gabčíkovo, kvôli protiteroristickým opatreniam.

Dnes  Al – Kaidá oznámila, že Francúzsko čakajú ďalšie teroristické útoky.

Petro Porošenko: ,,Som zodpovedný za smrť tisícov ľudí v Donbase, ale dnes večer som aj ja Charlie…“ (satira).

 

Terorizmom proti terorizmu?

Ak by všetky štáty, ktoré vyhlasujú, že bojujú proti terorizmu, naozaj bojovali proti terorizmu, myslím si, že by to bolo vidieť. Na Zemi by bolo viac mieru, viac blahobytu, menej chudoby a hlavne – menej terorizmu, konfliktov a vojen.

Boj s terorizmom je klišé, rétorická fráza politikov, používaná na manipuláciu verejnosti, ktorá fascinovane zisťuje, že včerajší spojenec je dnes terorista (Usama, Saddám, ISIL, Al – Kaida), a včerajší terorista je dnešný spojenec (UĆK, Al – Kaida v Sýrii, Egypte, alebo v Lýbii, Al – Nusrá, ako ,,demokratická opozícia v Sýrii, atď).

1. Časť  úžasného rozhovoru so zakladateľom Al – Kaidá: Šejk Nabeel Naim.

Šejk Nabeel Naim: Je známe, že USA ho (Al Baghdádího), pustili z väzenia a on minul 20 až 30 mil. dolárov, aby založil ISIS a prvé kempy ISIS boli založené v Jordáne a Jordán neumožňuje zakladanie kempov zadarmo. Keď Jordán založil kempy na trénovanie teroristických  skupín, nerobili to z dobrej vôle, oni nie sú charita. Na tieto kempy dohliadala US Námorná pechota, a tiež ozbrojovanie ISIS má celé na svedomí USA…

Ak existujú demokratické štandardy, tak napríklad Janukovič, ktorý bol zvolený podľa nich, musel byť zvrhnutý nelegálne. Štátny prevrat typu Majdan je podľa týchto štandardov v USA kvalifikovaný, ako teroristický čin, ale na Ukrajine je  tými istými USA kvalifikovaný, ako legálna ľudová revolúcia.

Ak sa takto svojvoľne posudzuje právo a pojmy ako demokracia, opozícia, terorizmus, tak sa nedivme, že vo svete je taký chaos, násilie a bezprávie.

V Čečensku Rusko vyhlásilo povstalcov za teroristov a armáda likvidovala plošne aj nevinných občanov. USA ich pritom vyhlasovali za opozíciu.

V Sýrii vláda vyhlasuje povstalcov za teroristov a USA za demokratickú a legálnu opozíciu.

V Donbase USA a Kyjev vyhlasujú povstalcov presne opačne, za teroristov, armáda likviduje plošne aj nevinných občanov a Rusko ich vyhlasuje za legálnu opozíciu a poskytuje im pomoc.

V Kosove Srbsko vyhlasovalo povstalcov za teroristov  a USA za legálnu opozíciu, pričom hlavnou bojovou zložkou povstalcov bola UĆK, ktorú USA evidovali na zozname teroristických organizácií.

Terorizmus nám svojou agresívnou politikou priniesli politici tzv. demokratických štátov.

 

Kto bojuje s terorizmom a kto proti nemu?

Čoskoro uplynie rok od chvíle, kedy v Kyjeve doteraz neznámi ostreľovači zastrelili viac, ako 100 demonštrujúcich a policajtov, strieľali teda do radov dvoch znepriatelených strán. Myslím si, že ak by vtedy smrť ,,nebeskej stotiny“ vyšetrovalo 88 tisíc policajtov (alebo aspoň 20), alebo aspoň dvaja, tak by sme mená tých, ktorí to urobili, dávno poznali. Ako je možné, že jeden štát vôbec nevyšetruje vraždu 100 svojich občanov?  O čom to vypovedá?

V Odese v máji bolo zmasakrovaných a upálených min. 49 ľudí a ich smrť nikto nevyšetruje. Na Donbase bolo zostrelené lietadlo s takmer 300 ľuďmi, pričom vyšetrovanie je vedené diletantsky, v utajenom režime. O čom to svedčí?

Svedčí to o zapojení štátnej moci do násilných teroristických akcií. Terorizmus teda nie je iba privátnou záležitosťou. Od čias požiaru v Ríme (minimálne), je terorizmus možnosťou ubrať zo slobôd a práv (a majetku), ak už nie plošne celej spoločnosti, tak minimálne niektorým jej príslušníkom, či skupinám.

,,Milý“ vajíčkový terorizmus v Prahe, podporovaný ambasádou USA.

Pri nedávnej akcii v Prahe, minimálne niekoľko stoviek protestujúcich držalo v rukách jednotné červené karty, ktoré im dokázateľne pri vstupe rozdávali osoby, majúce napojenie na mimovládky, financované US ambasádou v Prahe.

Niektorí z protestujúcich hádzali na Českého a Nemeckého prezidenta vajíčka.

V USA B. Obama a: – jednak pri podobných akciách reční za nepriestrelným sklom

                   b: – ak by sa niekto z davu pokúsil hodiť nejaký predmet smerom k prezidentovi, asi by ho zastrelil ostreľovač, ktorý v takýchto prípadoch má povolenie strieľať

Aké ,,milé“, že US ambasáda v cudzej krajine podporuje akcie, ktoré sú v USA vyhodnotené, ako vážne bezpečnostné riziko.

V USA pri pokuse hodiť vajíčko na prezidenta môžete byť bez súdu zastrelení!

V Československu, v zriadení, ktoré dnes nazývame totalita, môj kamarát Vlado Červeň, pri prvomájovej oslave, hodil medzi vysokých predstaviteľov štátu vajcia – záprdky. Bol zatknutý, vyhodili ho z VŠ a dostal tuším 18 mesiacov natvrdo v Ilave. Ale zastrelený nebol.

 

 

11/9/2011: Začiatok boja proti terorizmu.

AL – Kaidá bola dokázateľne pri svojom vzniku, v druhej polovici 80 – tych rokov, podporovaná vládou USA, ktorá prostredníctvom CIA a a Pakistanskej ISI,  zabezpečovala zdroje a podporu jednému so zakladateľov – Usámovi bin Ladinovi. Ten sa neskôr preukázateľne angažoval v konflikte v bývalej Juhoslávii na strane muslimov, kde vojensky pomáhal jednotkám A. Izetbegoviča. V r. 1995 došlo k prvému bombardovaniu  bosenskosrbskej armády, lietadlami NATO v Juhoslávii. Neskôr sa  Usáma a AL – Kaidá  zúčastnili na výcviku a podpore pre Kosovskú oslobodzovaciu armádu UĆK!  2. Časť rozhovoru so šejkom Nabeel Naimom: Výpoveď bývalého vysokopostaveného člena Al – Kaidá.

V týchto chvíľach bol terorizmus pre geostrategické plány veľmoci užitočný. V r. 1996 Usáma vyhlasuje vojnu USA.  Vyzval muslimov, aby bojovali proti „sionisticko-križiackej aliancii“  Izraelu a USA.                                                                         24. marca r. 1999, začalo bombardovanie Belehradu a Srbska, armádami NATO, kedy za 10 týždňov bolo uskutočnených až 38 000 leteckých misií, pričom pri asi 10 tisíc náletoch sa aj bombardovalo. Táto ,,Operácia Spojenecká sila„, bola porušením medzinárodného práva a bol to akt agresie a terorizmu. Dokonca v Českom parlamente, K. Schwarzenberg oznámil poslancom, že bombardovanie Belehradu sa schvaľovalo v Trilaterálnej komisii vo Washingtone a on sa toho osobne zúčastnil  (stenografický záznam reči K. Schwarzenberga).  Podľa G. Kenneyho z MZV USA, ,,Srbi potrebovali trocha vybombardovať, aby dostali rozum.“

Usáma, ktorý cez ISI poberal americkú podporu, plnil americké pokyny a konal v amerických záujmoch, otočil, obvinil Saudskú vládu z podpory USA, bol vyhostený zo S. Arábie, presunul svoju základňu do Sudánu a začal organizovať teroristické útoky na US ambasády v Nairobi a Daar es Sallaám, v r. 1998.

Kým pre svet bol Usáma neznámy, USA ho  konci 90 – tych rokov evidovali ako nepriateľa č. 1, sledovali jeho pohyb po celom svete a v dvoch depešiach AFG vláde žiadali jeho vydanie a ukončenie podpory terorizmu.

Potom prišiel  11. september 2001 a útok na WTC. Ešte v ten istý deň našiel policajt na zemi na Manhattane zázračne zachránený preukaz jedného z únoscov lietadla, ktoré v 300 metrovej výške po náraze do budovy kompletne zhorelo v jednej obrovskej ohnivej guli, ako sme mali možnosť všetci na vlastné oči vidieť a v ten moment sme poznali vinníka – bola ním Al – Kaidá. O dva dni USA poslali ultimatívnu požiadavku vláde Afganistanu, aby vydala Usámu bin Ládina, ktorý mal jednu zo základní práve na území AFG a o dva mesiace US vojaci pochodovali po uliciach Kábulu…

Bez mandátu OSN, ktorý ako jediný podľa medzinárodného práva, môže legitimizovať vojenský zásah na území cudzieho štátu. USA sa obhajovali iba Chartou OSN a právom štátu na sebaobranu. AFG však USA nenapadol, ani Usáma nebol občanom AFG.

 

Štátny terorizmus.

Po dobytí AFG sa pozornosť USA zamerala na Irak. Nech už Saddám Hussain bol diktátor, alebo disponoval chemickými zbraňami (ktoré mu dodal Západ), opäť bombardovanie, vpád, dobytie a vojenská okupácia a opäť bez mandátu OSN, čo znamená, že štáty podieľajúce sa na tejto agresii sa dopustili porušenia medzinárodného práva a vojnového zločinu.

Sýria.

Dnes je mediálne známou teroristickou organizáciou ISIL. Pred jej/jeho založením, strávil šéf ISIL,  Al – Baghdadí, nejaký čas v Američanmi prevádzkovanej väznici Abu – Ghraib. Neskôr sa, ako jeden z predstaviteľov tzv. Sýrskej opozície (ktorú Sýria považuje za teroristov a USA za opozíciu), stretával s US predstaviteľmi, napríklad so senátorom J. McCainom. USA ISIL najskôr podporovali, dnes proti nemu vedú letecké útoky, ALE! zároveň ho, podľa napríklad svedectva Iránskeho generála Rezu Naqdiho, stále podporujú a jeho jednotky operujúce na území Iraku, už niekoľko zásielok US pomoci pre ISIL, zabavili.

A dnes bratia, ktorí údajne strieľali v redakci oznámili, že sú príslušníci Al – Kaidá.

Ďalší terorista Koulibali, ktorý zastrelil v lahôdkach štyroch rukojemníkov, zasa tvrdil, že je príslušníkom Islamského štátu.

Spojené štáty strieľajú ľudí bez súdu z bezpilotných lietadiel.

Za niekoľko rokov a pod priamym rozkazom B. Obamu, bezpilotné lietadlá v Pakistane, Jemene, a AFG, zastrelili zo vzduchu, bez akéhokoľvek súdu, vypočutia, či možnosti obhajoby, na ktoré má podľa Charty ľudských práv OSN nárok každá ľudská bytosť, viac, ako 2 000 ľudí, pričom iba 4 % mohli mať nejakú spojitosť s terorizmom. Ani tie 4 % však nesmeli byť zastrelení bez súdu.

Ak takáto agresia nie je terorizmus, tak čo je potom terorizmus?

Štátny teror proti  krajine, ktorá bola voľakedy Líbyou, vs. ,,súkromný teror“ proti novinárom.

V každom prípade umierajú nevinní ľudia. Pri a po bombardovaní Líbye počas zvrhnutia Kaddáfího, čo môžeme opäť označiť za agresiu zo strany NATO, došlo k rozvráteniu štátu, ktorý síce nespĺňal ,,naše demokratické štandardy“ a ,,naše hodnoty“, ktoré, ako vidíme vyššie, nespĺňame ani my sami, ale bol to stabilný prosperujúci štát, ktorý nikoho neohrozoval, nikoho nenapadol. Výsledkom nebolo iba zvrhnutie diktátora, ako to veselo prezentuje západná tlač. Výsledkom je obrovská humanitárna katastrofa, tisíce mŕtvych.

Pri všetkej úcte – život človeka na Západe, má rovnakú hodnotu, ako život každého iného človeka.

Svet práve oplakáva obete útoku v Paríži.

,,Je to ale ten istý svet, u ktorého žiadne emócie nevyvolala Odessa, roztrhané deti na Donbase, nedávny teroristický útok v Groznom , pri ktorom zahynulo 15 nevinných ľudí, ďalší v Pakistane, kde v škole zomrelo 140 detí, nič netušiacich ľudí, ktorých ako zajace strieľajú US bezpilotné lietadlá ?“

Nie. Tento svet oplakáva iba obete 1. kategórie.

To, čo sa stalo vo Francúzsku, je katastrofa.

Bohužiaľ, vlády Západu sa denne po celom svete podieľajú na ešte väčších katastrofách formou štátneho, či štátom podporovaného terorizmu. Násilím sa iba vyvoláva ďalšie násilie. Mier sa buduje mierom a terorizmus terorizmom.

Na videu, na ktorom páchatelia zastrelili policajta výstrelom do hlavy z asi 40 cm, je vidieť ako sa projektil zavŕtal do chodníka, ale nie je vidieť krv.

A ako pikošku – ak chcete aspoň trochu pochopiť, čo za ľudia vládnu Ukrajine, prečítajte si časť rozhovoru, ktorý poskytol premiér Ukrajiny Jacenjuk, Nemeckej novinárke.

– A medzitým v USA…

…zbankrotovala prvá firma, ťažiaca bridlicový plyn

 

S úctou

Domino  Svetík

 

 

 

 

 

 

 

 

Správa z mojej pandémie

06.02.2022

Presne pred rokom som mal Covid. 4 dni potenia, bez teploty, pocity, ako pri chrípke, resp. zápale priedušiek, bolesť svalov, slabosť, nepamätám si, že by som kašľal. Mám k tomu rešpekt. Presne po roku som prekonal Omicron. 5 dní prechladnutý, kýchanie, bez teploty, jedna, dve noci potenie, sople, šteklenie na prieduškách, občasný kašeľ, konzultoval som to s mojou lekárkou, [...]

Očkovaní a nakazení – je to vôbec možné?

02.11.2021

(Podľa mňa to nie je možné, to bude určite nejaká hlúposť, prosím, preskúmajte to a povedzte mi že sa mýlim, že sa mi to iba sníva). server iDnes.cz Podľa štatistík MZ ČR, za október spadol počet neočkovaných seniorov, ktorí sa novo dostávajú na jednotky intenzívnej starostlivosti (JIS), pod 50 percent. Dlhodobo je tiež dvakrát viac úplne očkovaných ako [...]

„. . . tri razy ma zaprieš. “ (Takmer), neuveriteľný príbeh.

27.06.2021

Včera sme sa so Zuzkou trochu túlali… Keď sme prechádzali cez Hronský Beňadik, niečo nás ťahalo pozrieť si katedrálu a kláštor, ktorého korene siahajú pred 11. storočie a ktorý pri Tureckej expanzii bol významnou pevnosťou, strážiacou Slovenskú bránu pred postupom Turkov k banským mestám – Štiavnici, Kremnici, Banskej Bystrici a i. V r. 1599, Turci, ale [...]

fajčenie, fajčiar, závislosť

Koniec s fajčením? Británia chce zakázať predaj cigariet

18.04.2024 08:00

Krajina rozhoduje o najprísnejšom protifajčiarskom zákone v Európe. Ak prejde, Briti, ktorí sa narodili po 1. januári 2009, si už tabakové výrobky v obchode nekúpia.

Explainer Middle East Armed Groups

Izrael zvažoval odvetný útok na Irán, ale odložil ho. Už dvakrát. EÚ uvalí nové sankcie

18.04.2024 07:02, aktualizované: 07:37

Izrael sa zaviazal, že na iránsky útok odpovie. Jeho hlavný západný spojenec - USA - však s takýmto postupom nesúhlasí.

Tatranský národný park (TANAP)

Vysoké Tatry zavreli pre horolezcov. Tí nesúhlasia a chcú zmeniť návštevný poriadok

18.04.2024 07:00

Vo Vysokých Tatrách platí až do konca mája jarná uzávera pre horolezcov aj skialpinistov.

vojna na Ukrajiny, Černihiv

ONLINE: Rutte: Niektoré štáty sedia na hromadách Patriotov. Kúpme ich pre Ukrajinu

18.04.2024 06:00, aktualizované: 08:40

EÚ by mala Ukrajine urgentne poskytnúť protivzdušnú obranu a urýchliť a zintenzívniť vojenskú pomoc vrátane delostreleckých nábojov a rakiet.

Domino Svetík

Sú tmavé miesta, do ktorých je treba priniesť svetlo.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 148
Celková čítanosť: 1425141x
Priemerná čítanosť článkov: 9629x

Autor blogu