Založ si blog

CIA, ako Gestapo – mučenie je normálne.

Nenahovárajme si, že niekde na svete si tajné služby ( a často aj polícia), robia ťažkú hlavu z dodržiavania ľudských práv. Myslím si, že to je to posledné, čo tajné služby (a politikov), zaujíma. Nejdem teda moralizovať o tom, ako ochrancovia ľudských práv útočili na Rusko, kde boli podľa platných zákonov odsúdené Pussy Riot, alebo Chodorkovský, ktorého prípadom sa zaoberal aj medzinárodný súd pre ľudské práva a nenašiel pochybenie.

To, čo ma zaujalo, nie však prekvapilo, sú reakcie politikov, ktorí mučenie bagatelizujú ako ,,nutný prostriedok pre získavanie informácií od podozrivých osôb“.

Televízie, ako ta3, dokonca vsugerúvajú divákom, že mučení zajatci boli príslušníkmi Al – Kaidá, resp. iných teroristických skupín. Áno, aj. Boli tam však aj celkom nevinní ľudia a mnohí z nich boli zavraždení…

Zločin je zločin. A mučenie je zločin.

Dick Cheney:„Jak můžete být milý na vraha třech tisíc lidí? Co jsme měli dělat – políbit ho na tváře a říct ‘prosím, prosím, řekni nám, co víš’? To rozhodně ne. Myslím, že naše práce byla zcela opodstatněná. Udělal bych to znovu“, hovorí Cheney. 

Prečo sa, ak počujeme tieto slová, potom pohoršujeme nad zločinmi gestapa? Kde je hranica zločinov, ktoré sú prípustné? Národný záujem, alebo bezpečnosť obyvateľstva? Národný záujem malo predsa aj nacistické Nemecko, z pohľadu Hitlera, Himmlera, boli zločiny ako mučenie a vraždy civilného obyvateľstva legitímnym prostriedkom použitým k ochrane Nemeckých záujmov, hodnôt a životného priestoru.

Pre zločin predsa neexistujú dôvody na jeho ospravedlnenie a bagatelizovanie, tak ako to teraz zaznieva z úst politikov a komentátorov. Navyše, médiá, tak ako vždy necitujú správu Senátu USA.  Demokrati, tak ako to v politike býva, iniciovali  a viedli toto vyšetrovanie  5 rokov. Správa je v rozsahu viac, ako 6 tisíc strán! Odtajnená časť tejto správy má 525 strán a jeho celé znenie je TU. Je treba si uvedomiť, že naozajstné zločiny sa skrývajú práve v tej časti správy, ktorá je tajná, a to je viac, ako 5 tis. strán!. Celé vyšetrovanie je, samozrejme, súčasťou predvolebného boja, ale tak je to vždy. Tvrdiť, že Amerika má sebareflexiu, že Amerika zverejnením potvrdila svoj demokratický štatút, je scestné.

Tvrdí to napríklad aj Ríšsky protektor USA v Bosne, ktorý aktuálne vykonáva funkciu MZV SR – M. Lajčák.

Nezabudnime, že aj Chruščov odhalil zločiny svojho predchodcu – Stalina. Ale nezabudnime, že Berija skončil pred popravčou čatou. A tak ďaleko, aby Amerika svojich zločincov aj trestala, tak ďaleko sme ešte nedošli.

Senátorka D. Feinsteinová, ktorá je na čele výboru pre kontrolu tajných služieb tvdí, že vo vyšetrovaní bolo zo strany CIA a NSA bránené, takže odpoveď na paušalizované tvrdenie o Americkej sebareflexii znie: CIA takúto sebareflexiu rozhodne nemá.

 

Obsah správy – vymenovanie zločinov.

 Agenti CIA a „civilní zamestnanci“ napríklad:   – väzňov  mučili, alebo sa im vyhrážali rektálnym mučením (násady od metly, alebo vŕtačky do zadku), hrozili im, že    zabijú, či znásilnia ich matky (oboje na strane 4); CIA cielene vypúšťala do médií  informácie o mučiacom programe, v  snahe vytvárať dojem legálnosti takýchto postupov vo vojne proti terorizmu a médiá spolupracovali (strana 8);                                                                                                                                                      – dvaja psychológovia, ktorí pre CIA niektoré ,,nové“ mučiace praktiky vymysleli, si na tomto ,,diele“ zarobili   okolo 81    miliónov dolárov  (strana 11). (To mi pripomína Mengeleho).                                                                                    – agenti, ktorí pri mučení človeka zabili, neboli nijako postihnutí (strana 14 ) (To mi pripomína Gestapo).                                                                                       – medzi vyšetovateľmi boli ľudia, ktorí boli známi brutalitou (strana 59). (To mi pripomína našu políciu).

bitie, topenie, dehydratácia, odopieranie spánku, chlad – to sú niektoré z ďalších mučiacich techník, použitých vo väzniciach, koncentrákoch, alebo v tajných väzniciach, umiestnených na území Poľska, Rumunska, Litvy a ďalších štátov EU, so súhlasom a vedomím vlád a vedenia EU! (Tí ktorí považujú EU za väzenie, či jeden veľký koncentrák, sa ani nezačudujú). 

EU parlament pritom skonštatoval, že CIA pri svojich ,,služobných cestách“ podnikla v Európskom vzdušnom priestore, až 1245 letov s pristátiami na európskych letiskách.

Zoznam letov CIA cez Prahu TU.

 

 

                             Informácie, ktoré neboli získané mučením, boli nevierohodné!                                                                                                                                                                                                                                                    –  CIA odmietala informace, ktoré neboli získané mučením !!!, aj keď sa ukázali byť pravdivé (strana 82);                                                –  prinajmenšom v dvoch prípadoch CIA omylom mučila svojich vlastných informátorov (strana 133). (Informátori CIA na    Slovensku si teda nemôžu byť istí vlastnou bezpečnosťou).                                                                                      – žiadne mučenie CIA na stopu Usámu bin Ládina nepriviedlo (strana 379).                                                    – CIA mučila nevinných ľudí (strana 485)…

V článku: ,,DemokraCIA v USAid“ sa vymkla kontrole, som písal o týchto praktikách a prebiehajúcom vyšetrovaní už skôr.

 

Pomučíme – uvidíme.

Kto si myslí, že USA sú hodné obdivu, pretože dokážu pomenovať svoje ,,chyby“, tak by mal vedieť, že šéfka senátneho výboru, vyšetrujúceho zločiny CIA, referovala, že počas vyšetrovania  boli členovia tejto komisie sledovaní, bolo im vyhrážané, boli zaznamenané útoky na ich majetok, vlámanie do kancelárií, odcudzenie počítačov, odcudzenie výsledkov vyšetrovania a dôkazov.

Bol na nich vyvíjaný hrubý nátlak počas ich práce, takisto pred zverejnením časti správy bol zo strany CIA a NBS veľký tlak proti zverejneniu, s obvyklým zdôvodnením – zverejnenie ohrozí národnú bezpečnosť, poškodí ,,dobré meno USA“ a ohrozí tisícky nevinných a poctivo pracujúcich agentov a spolupracovníkov.

MZV USA deň pred zverejnením správy inštruovalo svoje veľvyslanectvá, ako vysvetľovať obyvateľstvu v jednotlivých krajinách, že USA to všetko robia iba pre blaho občanov svojich aj nás ostatných, ktorí nemáme to šťastie, byť Američanmi.

Keď som sa pozeral na dnešné komentáre médií a spriatelených analytikov, vidím, že všetci si inštrukcie na US veľvyslanectve prebrali a riadia sa nimi.

Všetko je teda v poriadku…

,,Prezident sa každý deň zobúdza pokojný, lebo vie, že J. Brennan (šéf CIA), spolu s mužmi a ženami v CIA, využívajú svoje zručnosti ( ! ), na ochranu amerického ľudu.“ hovorca Bieleho domu.

Ani Hitler s Goebelsom by nevymysleli krajšiu formuláciu.

 

A medzitým kdesi na Ukrajine…

Aktuálne sa mučí na Ukrajine.

Pre tých, čo si myslia, že všetko je to ďaleko a netreba sa tým zaoberať, chcem pripomenúť, že za našou východnou hranicou je občianska vojna. Aj tam sa odrezávajú hlavy. Znásilňujú a zabíjajú sa ženy, dokonca tehotné. Trestný oddiel Ukrajinskej armády zatkol na území Donbasu šoféra autobusu. O niekoľko dní bolo nájdené jeho telo s odrezanou rukou, odrezanými ušami a vypichnutými očami…

Pozrite si tento film s titulkami a  na 7 min. 30 sek., si vypočujte rozprávanie vojaka domobrany, ktorý strávil nejaký čas v Ukrajinskom zajatí. Ako pamiatku má na tele žeravým železom vypálený hákový kríž a nápis terorista…

Samozrejme, nerobme si ilúzie – zverstiev sa dopúšťajú obidve strany.

S úctou.

Dominik  Svetík

Správa z mojej pandémie

06.02.2022

Presne pred rokom som mal Covid. 4 dni potenia, bez teploty, pocity, ako pri chrípke, resp. zápale priedušiek, bolesť svalov, slabosť, nepamätám si, že by som kašľal. Mám k tomu rešpekt. Presne po roku som prekonal Omicron. 5 dní prechladnutý, kýchanie, bez teploty, jedna, dve noci potenie, sople, šteklenie na prieduškách, občasný kašeľ, konzultoval som to s mojou lekárkou, [...]

Očkovaní a nakazení – je to vôbec možné?

02.11.2021

(Podľa mňa to nie je možné, to bude určite nejaká hlúposť, prosím, preskúmajte to a povedzte mi že sa mýlim, že sa mi to iba sníva). server iDnes.cz Podľa štatistík MZ ČR, za október spadol počet neočkovaných seniorov, ktorí sa novo dostávajú na jednotky intenzívnej starostlivosti (JIS), pod 50 percent. Dlhodobo je tiež dvakrát viac úplne očkovaných ako [...]

„. . . tri razy ma zaprieš. “ (Takmer), neuveriteľný príbeh.

27.06.2021

Včera sme sa so Zuzkou trochu túlali… Keď sme prechádzali cez Hronský Beňadik, niečo nás ťahalo pozrieť si katedrálu a kláštor, ktorého korene siahajú pred 11. storočie a ktorý pri Tureckej expanzii bol významnou pevnosťou, strážiacou Slovenskú bránu pred postupom Turkov k banským mestám – Štiavnici, Kremnici, Banskej Bystrici a i. V r. 1599, Turci, ale [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

Domino Svetík

Sú tmavé miesta, do ktorých je treba priniesť svetlo.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 148
Celková čítanosť: 1425584x
Priemerná čítanosť článkov: 9632x

Autor blogu