Založ si blog

Americký pokus o , , nové Kosovo“ na území Sýrie.

Americké bombardovanie pozícií ISIL môže mať celkom prozaický dôvod. ,,Vojna“ s Islamským štátom, ktorú nám v médiách ,,predáva“ US propaganda, je v skutočnosti operácia, ktorá zabráni Sýrii, vytlačiť ISIL zo svojho územia.

Ak sa pozriete na aktuálnu mapu bojov v Sýrii, zistíte, že Sýrska armáda vytvorila na severovýchode od Damašku, pomerne rozsiahly kotol, v ktorom obkľúčila rebelov. Po jeho dočistení, čo môže trvať asi mesiac, môže obrátiť pozornosť k pozíciám na ktorých dnes stojí Islamský štát a môže radikálnych islamistov začať vytláčať zo Sýrie.

Američania (aj prostredníctvom Turecka), vyzbrojovali dnešný Islamský štát, ešte pod nálepkou Slobodnej Sýrskej armády, alebo inou nálepkou, pod ktorou  prezentovali svoju účasť na občianskej vojne v Sýrii  v Západných médiách – ,,Demokratická opozícia“. IS, aj Al – Nusra používajú 80% Amerických zbraní, ktoré, podľa Obamu, náhodne unikli“, pretože boli určené tzv. umiernenej opozícii.

Líder Sýrskej slobodnej armády (FSA), Okaidi, udržuje, podľa jeho vlastných slov so ,,svojimi bratmi s ISIL, priateľské vzťahy“. Po kliknutí na posledný odkaz, nájdete dosť dôkazov, že ISIL a FSA sú bojovou alianciou. Okaidi komunikuje s členmi Kongresu USA a cez jeho osobu sa dohoduje materiálna aj finančná pomoc z USA.

Text na fotke z interview: Okaidi: ,,Moje vzťahy s bratmi s ISIL sú dobré“.

Podľa P.C. Robertsa, je ISIL produktom CIA a Mossadu. Jedným z cieľov Izraelskej politiky v regióne, je aj destabilizácia okolitých Arabských krajín, ktoré ak sú neustále v stave občianskych vojen, znižuje to ich schopnosť ohrozovať Izrael. Vodca ISIL, AL – Baghdátí je podozrivý, že je operatívec Mossadu a ešte vlani ho McCain, ktorý sa s ním stretol, ,,predával“ verejnosti, ako člena Sýrskej ,,demokratickej opozície“. O tejto fotke sa tvrdí, že je podvrh, ale McCain sa na Ukrajine stretol aj s Jarošom a Tjahnybokom, podľa neho to boli vtedy vodcovia demokratickej opozície.

McCain sa ale v TV FOX priznal, že sa v Sýrii s ISIL stretol. Prečo je Baghdátí považovaný za agenta Mossadu a CIA? Sedel vo väzení v Iraku, odkiaľ bol prepustený a v Jordánsku založil kemp na výcvik bojovníkov, kde minul milióny USD, na štruktúru, zásobovanie a zbrane. Kde na to zobral? V nemocniciach v Izraeli sa vraj nachádza viac, ako 1000 bojovníkov IS – Nusrá – Kaidá – FSA, čo dokazuje aj reportáž z novín v jednom zvyššie umiestnených odkazov.

Skvelé video:Šejk Nabil Naiem, zakladateľ Al – Kajdy, spolubojovník Usámu a Zawahrího, o spolupráci Al – Kaidá, IS a USA. Tvrdí v ňom, okrem iného, že tieto skupiny sú iba pazúrmi imperializmu v regióne.

Týmto islamským vojenským zoskupeniam, Američania niekoľko rokov sľubovali ich vlastný štát a tak jeho dnešní vodcovia, po ukotvení pozíc v časti Iraku a Sýrie, realizovali svoje ambície. V Iraku Američania jednoducho museli zasiahnuť, pretože im hrozilo a hrozí, že stratia celý Irak, čo predstavuje riziko, že by dnešnú bábkovú vládu,  ktorá k moci prišla vďaka Americkej invázii a je teda veľmi ,,naklonená“ Americkým strategickým záujmom v krajine,  nahradila ozbrojená sila ISIL, ktorej prioritou by bolo dostať Američanov z Iraku preč.

Ambasadorka EU v Iraku informovala, že niektoré krajiny EU nakupujú ropu od ISIL. ISIL z ropných polí, ktoré  kontroluje, získava denne 1 – 3 mil. USD.

Odbočme do Egypta: Egyptská tajná služba odpočúvala Zawahrího telefón, keď mu osobne zavolal Egyptský prezident Mursí  (z telefónu R. Tahtawího, predsedu Eg. najvyššieho súdu a Zawahrího bratranca),a požiadal ho o pomoc ozbrojencov Al – Kaidy v Egypte s tým, že všetky náklady hradí vláda a bezpečnostné zložky ich nebudú obťažovať. Jeden z dôvodov, prečo armáda zvrhla Mursího, sú práve tieto jeho aktivity, ohrozujúce bezpečnosť Egypta a táto skutočnosť bola spomenutá v prebiehajúcom súdnom spore s Mursím.

Egypt pod vládou Muslimského bratstva by už bol parcelovaný, podobne ako Líbya. Politická teória imáma Ibn Tayymiyha, ktorého sa pýtali:,, Ak národný záujem je v konflikte s islamským právom, čiže ak všade aplikujeme šariíju, môžeme stratiť krajinu, čo si máme vybrať. Odpovedal:,,Domovina je dôležitejšia, pretože ak stratíte vlasť, kde budete uplatňovať šariíju?“

 

Prečo Američania bombardujú pozície ISIL v Sýrii.

Američania bombardujú objekty, ropné zariadenia a údajnú vojenskú techniku. Nevieme, či rakety zasiahli nejakého člena ISIL, civilných obetí už je  však viac, ako 30.

Američania tým jednoducho zabránia Sýrskej armáde vytlačiť ISIL zo svojho územia. Armáda USA, spolu so spojencami najskôr nad časťou Sýrie, obsadenou ISIL, vyhlási bezletovú zónu a začne s pozemnými operáciami, ktoré Obama dnes vylučuje, takže za dva týždne budú na programe dňa . Vytvorí sa zóna, ktorá bude síce ,,obkľúčená“ spojeneckými silami, ale je treba si uvedomiť, že sa jedná o územie asi ako Veľká Británia.

Vojenskou akciou sa tak vytlačí ISIL z ,,Americkej zóny“ v Iraku, ale zostane mu časť Sýrie. Sýrska armáda nebude môcť viesť vojenské operácie, pretože by musela útočiť cez pozemné jednotky spojencov.

Britský premier Cameron povedal, že vojna proti ISIL bude záležitosťou rokov!

To je zvláštne tvrdenie, ak si uvedomíme, akým potenciálom disponujú USA a Veľká Británia. A to v tom nie sú sami.

Operácia na niekoľko rokov znamená, že USA svojimi operáciami odrežú časť Sýrie, ISIL bude kvázi obkľúčený, ale keďže Sýrskej armáde nebude dovolené vytlačiť ho zo svojho územia, postupne sa, vďaka ,,mierovým iniciatívam“ spojencov, bude musieť Sýria zmieriť s faktom, že časť územia prenechá novému štátu.

A tak vznikne ,,Sýrske Kosovo“ – ISIL, ktoré bude zdrojom destabilizácie v regióne na niekoľko rokov. Pod ochranou USA vznikal a tak bude aj pokračovať.

Dôležité pre Americké strategické ciele je, že vodcovia ISIL označili, iste nie náhodou, za svojho nepriateľa Rusko. Prečo by USA ničila nepriateľa Ruska, ktorý im môže byť užitočný pri teroristických operáciách na Ruskom území? Vojna, a ako vždy, ďaleko od Amerických brehov – vývoz ,,demokracie“ môže pokračovať.

Assad a Rusko.

Assad a Rusko iba protestujú. Nie je to málo? Veď všetci vedia, že ďalším cieľom USA, je zmena vlády v Sýrii. Tej legálne zvolenej, za akúkoľvek, musí však so záujmami USA ,,držať lajnu“. A radi by v Rusku mali na čele štátu niekoho, kto má viac vlastností Jeľcina, ako Putina.

V tejto fáze vojny je najlepšou taktikou tá, ktorú zvolili Rusi s Assadom. Predpokladajú, že USA budú niekoľko mesiacov bojovať s ISIL. Ak je to tak, Assad získal čas, USA budú viazať sily na ISIL. Pomôže im to zachovať si tvár, pretože oficiálne bojujú s terorizmom. Rusko môže byť rado, že hlavná pozornosť USA a ISIL sa obrátila proti sebe. O niekoľko mesiacov, či rokov, USA dokonca môžu ,,zabudnúť“, že Assad je nepriateľ a vytvoria nové spojenectvá, čo je vždy užitočnejšie, ako súčasný stav, kedy zúrivo behajú po ringu a snažia sa vyzvať každého, na koho uprú svoje ,,Sauronovo oko“.

Vojenskopriemyselný komplex USA, ktorý je hlavným sponzorom politikov v budúcich US voľbách, tak má svoju permanentnú vojnu, čo je druhým hlavným cieľom B. Obamu, pri plánovaní tejto operácie.

,,Mierový Nobelista“ tak  bude v očiach tých, ktorí ho ,,inštalovali“, vysoko hodnotenou figúrkou.

V očiach tých, čo na svet hľadia realisticky, to bude ďalší v rade vojnových zločincov, medzi Americkými prezidentmi.

V každom prípade, všetci strážcovia medzinárodného práva sú hypnotizovaní a neschopní na adresu USA, ktorého stíhačky si veselo lietajú nad suverénnym štátom, predniesť jediné slovo kritiky. Kde sú sankcie proti USA, kde je vylučovanie z G8, kde je pocit ohrozenia a nutnosť zbrojenia, kde sú analógie s Hitlerovým rozpútaním vojny?

Poznáte muža na obrázku?

Letisko prijatá.  Najprv sa vzdal žoldnierov z Poľska

Poľský minister zahraničia Sikorski, ktorý v 80 – tych rokoch bojoval v radoch mudžahedínov proti ZSSR.

Ako sa tam dostal? Ako inštruktor CIA.

With respect

domino  svetík

 

 

Správa z mojej pandémie

06.02.2022

Presne pred rokom som mal Covid. 4 dni potenia, bez teploty, pocity, ako pri chrípke, resp. zápale priedušiek, bolesť svalov, slabosť, nepamätám si, že by som kašľal. Mám k tomu rešpekt. Presne po roku som prekonal Omicron. 5 dní prechladnutý, kýchanie, bez teploty, jedna, dve noci potenie, sople, šteklenie na prieduškách, občasný kašeľ, konzultoval som to s mojou lekárkou, [...]

Očkovaní a nakazení – je to vôbec možné?

02.11.2021

(Podľa mňa to nie je možné, to bude určite nejaká hlúposť, prosím, preskúmajte to a povedzte mi že sa mýlim, že sa mi to iba sníva). server iDnes.cz Podľa štatistík MZ ČR, za október spadol počet neočkovaných seniorov, ktorí sa novo dostávajú na jednotky intenzívnej starostlivosti (JIS), pod 50 percent. Dlhodobo je tiež dvakrát viac úplne očkovaných ako [...]

„. . . tri razy ma zaprieš. “ (Takmer), neuveriteľný príbeh.

27.06.2021

Včera sme sa so Zuzkou trochu túlali… Keď sme prechádzali cez Hronský Beňadik, niečo nás ťahalo pozrieť si katedrálu a kláštor, ktorého korene siahajú pred 11. storočie a ktorý pri Tureckej expanzii bol významnou pevnosťou, strážiacou Slovenskú bránu pred postupom Turkov k banským mestám – Štiavnici, Kremnici, Banskej Bystrici a i. V r. 1599, Turci, ale [...]

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Domino Svetík

Sú tmavé miesta, do ktorých je treba priniesť svetlo.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 148
Celková čítanosť: 1423059x
Priemerná čítanosť článkov: 9615x

Autor blogu