Založ si blog

Bude Kyjevskej junte mier vnútený silou?

USA sa prostredníctvom chaosu na Ukrajine, ktorý preukázateľne plánovali, financovali, organizovali a v súčasnosti ho aj riadia, snažia o naštartovanie svojich ekonomických záujmov, svojej prosperity. Výsledkom by malo byť znovuovládnutie Ruska a jeho zdrojov, prostredníctvom podriadených politikov ( takých, akých majú v Európe), a hospodársky a energeticky invalidná Európa. Politicky už Európa invalidná je.

Pre USA a EU sú ,,demokratické štandardy“ v podaní  Ukrajinskej ,,vlády“ absolútne v poriadku, jedni ich vyhlasujú za spojenca a druhí s nimi podpisujú približovaciu zmluvu.

Kyjevskú juntu USA, aj EU legalizovali a prinútili ju legalizovať aj vlády vazalských krajín.

10 tisíc mŕtvych za 5 mesiacov, vyše 200 tis. utečencov z Donecka a Luganska, kaťuše páliace na sídliská miliónových miest, to je niečo, čo demokratická vláda bežne robí, aby splnila prísne Americké a Európske demokratické normy.

Slovensko, napríklad, aby splnilo prísne prístupové kritériá, muselo odstaviť dva zmodernizované bloky JE JB, zriekli sme sa Rumu, zabojovali o Tokaj, korbáčiky – wierkoczky a bryndzu, museli sme vstúpiť do NATO a do poslednej chvíle sme sa triasli (keby sme vedeli, že k prijatiu stačí ,,bombardovať východ“…).

 

Vojna na Ukrajine (a v Európe), záujmom USA iba prospeje.

 

Zdráha sa čitateľ uveriť, že vláda USA je tak morbídna, že naplánuje a vyvolá vojnu v Európe?

Vláda USA predsa nič iné od skončenia 2.svetovej vojny nerobí – vyvoláva a riadi vojny po celom svete – takže si nerobme ilúzie.

Vidíte snáď nejakú ľútosť nad viac, ako 600 tisíc mŕtvymi – obeťami americkej anexie Iraku?

Tak prečo si myslíte, že životy Slovákov, Poliakov, či Nemcov, ich budú trápiť viac?                 Vychovali si na Ukrajine skupinu radikálov, ktorí ovládli riadenie štátu revolúciou – súčasnú juntu. Junta znamená rada, výbor. Keďže Jacenjuk a jeho ,,vláda“ neboli volení, nie je možné ich nazvať ich inak ako junta – výbor, aj keď oni sa nazývajú vládou.

Títo dobrodruhovia spáchali za niekoľko mesiacov toľko zločinov proti mieru, ľudskosti, toľkokrát porušili právo, že nemôžu skončiť inde, ako v base – to v tom lepšom prípade. Budú to teda hnať do úplného konca – podľa medzinárodného práva sú zodpovední za genocídu, aj za zostrelenie civilného lietadla, za vypálenie balistických rakiet proti územiu cudzieho štátu a život im zachráni iba emigrácia do USA. Tam našiel azyl Juščenko, Saakašvili a ďalší zločinci, vypestovaní USA. Pretože Rusko sa evidentne do vojny nechystá,  čas hrá proti junte v Kyjeve.

Jedna z možností vývoja je, že situáciu čoskoro vezme pod kontrolu Armáda. Zatkne Porošenka a spol., obviní ich z desiatok trestných činov a postaví pred súd.

A medzitým niekde na Ukrajine…

Ukrajinské ženy pália povolávacie rozkazy svojich mužov a synov.

Pozrite si toto úžasné video.

 

                   Ale môže to skončiť aj horšie.                                                                                                                                                                                                           Dnes Kyjevská junta nemá kde cúvnuť a zadanie je jasné: vtiahnuť Rusko do vojny. Ak sa im to podarí, čaká nás všetko možné, len nie mier. Otvorená vojna v Európe, do ktorej sa bude musieť zapojiť – zase na strane agresora, ako v 2. sv. vojne – aj Slovensko, bude mať za následok státisíce mŕtvych a milióny utečencov. Pravdepodobne sa zmenia hranice štátov, vzniknú nové štáty a nerobme si ilúzie, po tejto vojne, Slovensko silnejšie nebude. Ak ešte nejaká SR bude…

 

         Obchodné záujmy USA, zabezpečuje US Army.

 

Voľný trh je ilúziou.:Tendre vyhráva americká armáda.

Sankciami voči Rusku USA pretrhli Európsko – Ruskú energetickú a obchodnú spoluprácu. Ruské kontrakty však zďaleka nenahradia kontraktami medzi európskymi a US firmami, takže pre Európu to znamená už v tejto chvíli zvýšenie nezamestnanosti a zvýšenie cien.

Rusko je v súčasnosti zahnané do politickej pasce. Je naň vyvíjaný enormný tlak a v tejto geopolitickej hre nervov USA dúfajú, že vyvolajú zvrhnutie Putina, a jeho nástupca ohlási návrat k ,,demokracii“, čo v preklade znamená návrat Ruska pod kontrolu USA.

USA nebrzdia. V Konkrese sa práve prejednáva návrh zákona o Ruskej agresii, ktorý okrem iného umožní vyhlásiť Ukrajinu za spojenca, vstúpiť na Ukrajinu so svojimi jednotkami a následne tam stiahnuť aj NATO. Nemusíme si vykladať, že v tej chvíli by Rusko veľký manévrovací priestor nemalo…

Jediné, na čo sa môžeme spoliehať, je že Putin a Rusko, sa nenechajú vtiahnuť do vojny. Putin nie je žiadny veľký demokrat, ale je to pragmatik a vie, že vojna mu nové územia, ani slávu, ani ekonomickú prosperitu neprinesie. Má kde cúvať, má otvorené nové trhy v krajinách BRICS, tak ostáva len dúfať, že napriek trom balistickým raketám, vystreleným z Ukrajiny, smerom k územiu Ruska, zostane Putin aj Ruská armáda tam, kde sú – v Rusku.

Naopak, USA už prekročili všetky možné červené čiary, aj hranice slušnosti, nemôžeme sa spoliehať, že ich niečo zastaví. Prišli na Ukrajine o pár mužov, majú zraneného generála, ale, kým sa bojuje za Atlantikom…

P. C. Roberts vo svojej analýze radí Rusku, aby Doneck a Lugansk prijalo do zväzku Ruskej federácie! Akonáhle USA prijmú zákon 2277 a vyhlásia Ukrajinu za spojenca, bude pravdepodobnosť priameho stretu  s armádou NATO, akútna.

Strelkovova tlačová konferencia (titulky).

Rusko kontruje a v Dume sa prejednáva zákon s názvom Štát – agresor. Na základe neho by všetky firmy, zo všetkých štátov, ktoré zavedú proti Rusku sankcie (tie sa považujú za agresiu), dostali zákaz podnikať  na Ruskom území.

Komentátori už menovali 6 obrích poradenských spoločností, medzi nimi Deloitte & Touch, KPMG, PWHC a ďalšie ktoré v Rusku fakturujú ročne 3 miliardy USD za poradenstvo a audity.

Všetky pracujú aj u nás a pre ministerstvá a štát vytvárajú audity a doporučenia za desiatky miliónov USD. Časť týchto peňazí potom prelievajú do tretieho sektora, v ktorom sú živení analytici podporujúci oficiálny názor vlády USA.

 

Je Európa pripravená platiť účty USA prosperitou, či dokonca krvou svojich občanov?

 

O tom rozhoduje, bohužiaľ, vládnúca americká elita. Eurobyrokrati a ukrajinskí nacisti sú vykonávateľmi ich vôle.

Otázkou je, prečo sa vlády európskych krajín chovajú tak servilne voči USA? Čo a čím drží predsedov vlád v šachu, že nemôžu slobodne vyjadriť svoj názor? Je možné že masívnym odpočúvaním a intrigami sa dostali všetci politici Európy, ktorí v žiadnom prípade nie sú pred zákonom čistí ( po ceste nahor a vo volebných kampaniach robia nezákonné veci, ktoré im, v prípade ,,nedržania lajny“, pripomenie v rámci diskrétneho pohovoru pridelenec CIA, na US veľvyslanectve), do závislosti? Tomu sa nechce veriť. Tak čo núti mať všetkých rovnaký názor? 

Myslím si, že triezva odpoveď na túto otázku je: Vlastná sebeckosť, vlastný prospech a vlastný egoizmus a egocentrizmus, vládnúcich európskych politikov.

Navyše je tu alibistické presvedčenie, že proti politike veľmoci nemôžeme aj tak nič robiť. Povedal to napríklad P. Kanis v súvislosti s vládnym povolením preletov lietadiel, ktoré bombardovali Srbsko. Ak by Kanis nemyslel v tej chvíli na svoj prospech, mohol so cťou odstúpiť. Neskôr ho aj tak vypráskali v súvislosti s podozrením na korupciu, keď jeho labuťou piesňou bolo idiotské mávanie stávkovacími tiketmi. Má nálepku zločinca a trepe na verejných prezentáciách, keď ho pustia k slovu…

Záujmy US oligarchie dominujú vo všetkých médiách krajín, ktoré sú otvorené americkým investíciám. Vďaka dominancii Dolára, majú americkí strategickí investori jednak ,,lacnejší“ Dolár, než ho majú investori zo zvyšku sveta. Vďaka ,,investičným stratégiám“ a tlakom na vlády, majú takisto lepšie podmienky pre podnikanie ako konkurencia.

Čo znamená ekonomický tlak na vládu? US Steel, najväčší zamestnávateľ na Východe Slovenska, sa pred dvomi rokmi chcel stiahnuť zo SR. Fico bol tvrdo vyjednávať v Pittsburgu a určite tam nešlo o fazuľky.

Čo všetko im sľúbil, vie len Fico. Ale Fico je od tej doby krotkejší a svoj výrazový arzenál, ktorý predtým často zameral práve na kritiku US politiky, podstatne zjemnil.

 

 Filtrácia informácií je mediálnym štandardom. 

 

Dnes oficiálne médiá ponúkajú všetko možné, okrem objektívneho a vyváženého spravodajstva. Z toho vyplýva informačný chaos v hlavách konzumentov. Veľa ľudí sa naučilo hľadať alternatívne zdroje informácií a názor na vec si vytvárajú sami.

Ak chcete vedieť, aký názor má US veľvyslanectvo, otvorte si noviny, zapnite si správy na hlavných TV kanáloch.

Ak politici chcú vedieť, aký majú mať na veci názor, dodá im ho tlačové odd. US veľvyslanectva v príslušnej krajine.

Európa je ovládnutá, je zdrojom, je kolóniou. Ako a prečo sa to stalo, nie je v tejto chvíli podstatné, ale je to fakt.

Tá časť Európskej a  US intelektuálnej elity, ktorá si zachovala, ani nie nezávislosť, ale zvyšky cti, tá to priznáva a kritizuje. Zaujímavé je, že väčšinou sú to penzionovaní politici, ktorých názor má síce mediálnu, ale nie zákonodarnú váhu.

Americká mediálna hegemónia je neoddiskutovateľná, ponúka obraz sveta a udalostí, aký len chce, riadi voľby, má kontrolu nad ,,vôľou voličov“ vo voľbách. Pamätáte si, v akom svetle bol okamžite vykreslený Kotleba a v celej Európe?

Porovnajte činy Kotlebu s Porošenkom, Tjahnybokom a máte dôkaz, že obraz spojenca a nepriateľa nie je vecou činov týchto ľudí, ale vecou mediálnych hier. Ukrajinská chunta má na konte 10 tisíc mŕtvych a štvrť milióna utečencov a napriek tomu je mediálne vykresľovaná, ako spojenec, spĺňajúci všetky štandardy demokracie.

 

Nakoniec USA budú musieť opustiť svojich ,,ukrajinských priateľov“.

Prečo si to myslím?

Pretože dúfam a verím, že zvíťazí zdravý rozum. Verím a dúfam, že Európski politici a tým nemyslím politikov EU, že aspoň niektorí z Európskych politikov, sa pokúsia zastaviť toto šialenstvo tým, že začnú vravieť pravdu, bez ohľadu na následky pre ich politickú kariéru.

Nemecko je od druhej svetovej vojny v stave okupácie, možno by záchvat pravdy mal prísť z Nemeckého územia, Nemecko najviac trpí Americkými sankciami.

V Nemeckom parlamente zaznieva výrazná kritika voči servilite vlády k agresívnej politike USA.

Francúzsko a vyhlásenia M. Le Penn, ktoré sú štátnické a triezve, chýba im však priestor v médiách.

Tieto snahy môžu strhnúť malú lavínu, ktorá donúti USA vycúvať z vojny v Európe, ktorú má tak dobre rozohranú.

USA aj tak z toho vyjdú víťazne.

Posilnili základne, zvýšili vplyv, potrhali dostatok obchodno – strategických väzieb.

Nie je to to, čo si predstavovali, ale od momentu, kedy im Rusi zabránili bombardovať Sýriu, bolo jasné, že Rusko si dovolilo veľa.

Časť Ukrajiny je prakticky Americká. Môžu sa tam usadiť, plánovať a čakať. Nevieme, kedy a či sa na Ukrajine obnoví mier. Môžeme len dúfať, že z Ukrajiny nás neprevalcuje vojna.

Tento komentár bude mať skoré pokračovanie.

With respect

domino  svetík

 

 

 

Správa z mojej pandémie

06.02.2022

Presne pred rokom som mal Covid. 4 dni potenia, bez teploty, pocity, ako pri chrípke, resp. zápale priedušiek, bolesť svalov, slabosť, nepamätám si, že by som kašľal. Mám k tomu rešpekt. Presne po roku som prekonal Omicron. 5 dní prechladnutý, kýchanie, bez teploty, jedna, dve noci potenie, sople, šteklenie na prieduškách, občasný kašeľ, konzultoval som to s mojou lekárkou, [...]

Očkovaní a nakazení – je to vôbec možné?

02.11.2021

(Podľa mňa to nie je možné, to bude určite nejaká hlúposť, prosím, preskúmajte to a povedzte mi že sa mýlim, že sa mi to iba sníva). server iDnes.cz Podľa štatistík MZ ČR, za október spadol počet neočkovaných seniorov, ktorí sa novo dostávajú na jednotky intenzívnej starostlivosti (JIS), pod 50 percent. Dlhodobo je tiež dvakrát viac úplne očkovaných ako [...]

„. . . tri razy ma zaprieš. “ (Takmer), neuveriteľný príbeh.

27.06.2021

Včera sme sa so Zuzkou trochu túlali… Keď sme prechádzali cez Hronský Beňadik, niečo nás ťahalo pozrieť si katedrálu a kláštor, ktorého korene siahajú pred 11. storočie a ktorý pri Tureckej expanzii bol významnou pevnosťou, strážiacou Slovenskú bránu pred postupom Turkov k banským mestám – Štiavnici, Kremnici, Banskej Bystrici a i. V r. 1599, Turci, ale [...]

nemecko, polícia, polizei

Nemecká polícia zastrelila muža, ktorý sa s mačetou vyhrážal v knižnici

23.04.2024 23:40

Podľa vyhlásenia bol tento muž polícii známy už skôr. Jeho motív vyhrážania sa v knižnici zatiaľ nie je objasnený.

Systém Patriot, PVO

Le Monde: Mnohé krajiny EÚ sa nechcú s Kyjevom deliť o svoju protivzdušnú obranu

23.04.2024 21:45

Šéfovia vlád jednotlivých krajín si dávali dobrý pozor, aby neurobili žiadny konkrétny sľub.

Izrael Palestína Gaza Hamas Rukojemníci Prepustenie

Vojna v Gaze trvá 200 dní. Izrael zosilnil údery, nariadil nové evakuácie na severe

23.04.2024 20:55

Ostreľovanie severu palestínskeho územia bolo za posledný deň jedno z najintenzívnejších od začiatku vojny.

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

Domino Svetík

Sú tmavé miesta, do ktorých je treba priniesť svetlo.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 148
Celková čítanosť: 1426192x
Priemerná čítanosť článkov: 9636x

Autor blogu