Založ si blog

100 rokov od vypuknutia 1. sv. vojny. A znova sa musíme báť.

 Od r. 1914, kedy vypukla 1. sv. vojna, uplynulo 100 rokov. Udalosti na Ukrajine, ktoré začali prostou snahou ľudí po lepšom živote, keď sa  vzbúrili proti oligarchicko – feudálnemu a mafiánskemu riadeniu štátu, spustili kolotoč násilia, zločinnosti, vrážd a odhalili scenár v pozadí.

Ukrajina. Napriek jednostrannému a hanebnému postoju vlád a médií, napriek informačnej blokáde a novinárskemu zlyhaniu a neprofesionalite, každý, kto chce, môže vidieť obnaženú realitu agresívnej politiky USA a NATO,  a jej predstaviteľov – Obama, Kerry, McCain, Nuland, Power, ktorej stupídne sekundujú smiešne postavičky vedenia dnešnej EU – Barroso, Ashton, van Rompuy(!). Naši politici, niektorí priamo v službách USA, kvôli kariére (Lajčák), iní ako – premiér – ani netuším kvôli čomu, držia lajnu a kryjú zločin, resp. priamo sa na zločine podieľajú.

Ak ste všetci tvrdili, že ľud Ukrajiny sa vzbúril proti útlaku, nespravodlivosti a oligarchom, ako je možné, že teraz podávate ruky jednému z najväčších oligarchov na Ukrajine, navyše, podľa depeší Wikileaks, z uniknutých správ US MZV vyplýva, že  Porošenko je insider,  ,,spolupracovník“ vlády USA. Agent cudzej mocnosti.

,,Ľud“ Ukrajiny zobral moc z rúk zločinca a oligarchu Janukoviča a odovzdal ju do rúk zločinca a oligarchu Porošenka. 

Nakoniec, insiderom bol aj Juščenko, alebo Saakašvili. Aká ,,náhoda“, že ľud si vždy vyberie agenta CIA…

Porošenko je krstným otcom Juščenkových detí a Saakašvilimu ponúkol miesto svojho poradcu, na čo reagoval aktuálny prezident Gruzínska, ktorý v médiách odporučil Ukrajine ,,držať sa od rád Saakašviliho, čo najďalej“.

 

                      Sú médiá strážne psy demokracie?

 

Som šťastný, že môžem písať tu, v suteréne žurnalistiky, pretože na vrchných poschodiach, tak, ako za socializmu, tam sa buď prekrúca pravda, alebo rovno klame.

A tí novinári, ktorí nechcú ani jedno, ani druhé, tí môžu písať o žatve a o funusoch – tak, ako za socíku.

 O demokraciu, o práve na vlastný názor, musíte bojovať tam, kde ste.

A pozrite sa, čo sa stane, keď,  asi omylom, v tomto prípade do ČT, si pustíte človeka, ktorý hovorí pravdu.

Redaktor  na takéto argumenty zjavne nebol ,,inštruovaný“. : A. Barabanov.

Americkí politici a Americké médiá majú nebezpečný pocit vlastnej výlučnosti a nadradenosti, podobne, ako politická špička Hitlerovského Nemecka.

V súvislosti s Krymom písali napr. NY Times o ,,Ruskej agresii“ (v máji 20014).

V súvislosti s napadnutím Iraku v 70 ! redakčných úvodníkoch k tejto téme, ani raz nepoužili výraz ,,agresia“, ,,Charta OSN“, či ,,Medzinárodné právo“. Zdroj.

 

                     Vojna na Ukrajine môže byť rozbuškou k svetovej vojne.

 

Nie je pravdou to, čo nám predostierajú novinári a politici. Za udalosťami na Majdane stoja západní predstavitelia, ktorí tam chodili (Lajčák, Nuland,Kerry, McCain a iní z USA, Nemecka, Poľska, Česka a EU) a priamo podporovali prevrat a zasahovali do záležitostí cudzieho štátu.

Hlupáci z EU(ministri) podpísali  s Janukovičom 21. 2. 2014 zmluvu, v ktorej im odovzdal moc, stačilo pol roka vyčkať, prebehli by zmeny vo vláde, v Ústave, voľby. Mávali s tou zmluvou, ako s najväčším úspechom svojej kariéry, aby na druhý deň Američania tú zmluvu roztrhali (Nuland:,,Fuck you – EU) a rozpútali násilie a vraždy.

Hlupáci z EU (všetci) začali tlieskať úspechu Američanov a na zmluvu si už ani nespomenuli.

A Američania? Zakázali Janukovičovi použiť násilie – ten ich poslúchol a stálo ho to kariéru. Jacenjukovi, Turčinovovi, Porošenkovi dovolia použiť násilie – tí ich poslúchli a už teraz ich to stálo časť vlastnej krajiny. Tipujem že v budúcnosti sa o nich v dejinách Ukrajiny nebude písať v superlatívoch…

Prečo nazývame vládu v Kyjeve fašistickou? Z folklóru? Nie. Vláda bombarduje vlastné obyvateľstvo, pozrite si vyjadrenie Ukrajinského ministra obrany o internačných táboroch, kvôli separácii obyvateľstva. 

Na východnú Ukrajinu chcú presídliť 25 000 rodín zo západnej Ukrajiny, vyhnať Ruské obyvateľstvo, zabrať ich domovy a – normalizovať.

 

                    Vojna? Priatelia, chceme, aby tu títo nesvojprávni hlupáci rozpútali vojnu?

 

Aké symbolické – na sté výročie 1. sv. vojny, darujeme ľudu Európy – vojnu.

Hlupák van Rompuy povedal túto hlúposť:

,,1. a 2. svetová vojna boli občianskymi vojnami ľudu Európy“.  

  Hlupák – minister vojny USA nás vyzval zbrojiť. Hlupák Rassmusen nás vyzýva zbrojiť. Hlupák a nositeľ Nobelovej ceny za mier, Obama, nám tu ide rozmiestňovať armády.

A hlupáci, ktorí sa 25 rokov živili tým, že kritizovali rozmiestnenie armád Varšavskej zmluvy na našom území v r. 68, tí aktuálne zistili, že rozmiestnenie armád NATO na našom území je skvelý nápad. 

Nezabúdajte, páni, že to, čo robíte – podpora agresora, ktorý sa chystá rozpútať vojnu – to je trestný čin.

Iste si spomínate na Biľaka a jeho pozývací list – vy pozývate agresora a vojnového zločinca, čo jedného, dvoch – USA a NATO – OTAN, aby rozmiestnil svoje vojská na našom území a robíte to v priamom prenose.

Všetci naši politici a médiá sa zapojili do dezinformačnej a propagandistickej vojny, ktorá je už v plnom prúde a naberá na obrátkach. Cieľ: Získať súhlas verejnosti.

Vyšetrovanie Odesského masakru, pri ktorom zahynulo viac, ako 40 ľudí, už napr. politici, médiá, alebo ľudskoprávne organizácie, ,,uložili k ľadu“. 

 

                  USA a NATO najgresívnejšie zoskupenie od Hitlerovho Nemecka.

 

 ,,Hlavnou príčinou dnešnej krízy, je neustále rozširovanie NATO a ,,posúvanie“ vplyvu USA ďaleko od svojich hraníc“. J. Mearsheimer, University of Chicago.

Afganistan v r. 2001. USA už v máji 2001 začali žiadať AFG vládu o to, aby nepodporovala terorizmus (asi tam videli konkurenciu), aby niekde našla Usámu bin Ládina (ktorého sami predtým platili) a odovzdala im ho.

Po útokoch z 11. 9.2001 poslali ešte dve takéto nezmyselné požiadavky a v novembri 2001 napadli AFG.

Zdôvodnili to Chartou OSN a právom na obranu. Zdá sa Vám to nezmyselné? Vláde Slovenskej republiky zjavne nie, pretože im naša armáda pomáha s okupáciou dodnes.

Irak v r. 2003. USA sa rozhodli, že zbavia svet Irackých chemických zbraní a začali posielať vláde Iraku podmienky, že ich musí odovzdať. Ako vedeli, že ich má?

Americká firma Bechtel stavala Saddámovi chemické fabriky. Do Iraku prišlo množstvo medzinárodných inšpektorov, ktorí tvrdili, že Irak už nedisponuje ani technológiou, ani zásobami.

Napriek tomu ho USA napadli a zistili – aké prekvapenie – že Irak nemá chemikálie ani na hnojenie polí, ale zato má ropu. A kopu. A keď už tam boli, tak ako náhradu za všetky útrapy a náklady na vojnu, ktoré s prepadnutím a anexiou Iraku museli znášať (600 tis. mŕtvych Iračanov), si narazia US, Britské a Holandské firmy pár vrtov a ropovody nasmerujú k svojim tankerom.

A tí, ktorí s hrôzou, ktorá postihla Irak, súhlasili, sú stále pri moci, stále vládnu, radia, píšu, anylyzujú – smerom k ďalšej vojne.

Hlupák J. Kerry o Kryme:,,V 21. storočí, je neprípustné, aby nejaká krajina vtrhla na cudzie územie na základe vykonštruovaných dôvodov“.

K tomu povedal bývalý Americký prezident J. Carter:,,Presne to sme urobili napr. v Iraku“.

 

A títo agresori, začali aktuálne dávať, podľa scenára, ktorý vidíte vyššie, akési nezmyselné požiadavky Rusku.

 

Žiadajú Rusko, aby zabránilo krviprelievaniu na Ukrajine.                                                                                  Pritom Ukrajinská armáda bombarduje sídliská miest regiónov, ktoré vypovedali vláde poslušnosť.

Je treba uviesť, že Rusko bude podporovať regióny Lugansk a Doneck, včetne dodávok zbraní!

Včera milície týchto regiónov zostrelili Ukrajinské vojenské lietadlo IL – 76, pri letisku v Lugansku, pričom o život prišlo 49 ľudí na palube! V sobotu zostrelili stíhačku Su – 24 a Kyjev má vraj k dispozícii posledných 10 letuschopných vrtuľníkov!

USA budú podporovať vládu v Kyjeve, včetne dodávok zbraní!

Oligarchovia majú súkromné armády. Kolomojskij čelí obvineniu, že jeho ,,sekuriťáci“, vystrieľali 16 člennú skupinu záložákov Ukrajinskej armády, ktorá odmietla zaútočiť na neozbrojených dedinčanov.

Žiadajú Putina, aby uznal Porošenka, Moskva, zdá sa, sa príliš neponáhľa, pretože Kyjev zjavne Ukrajinu neovláda. Napríklad hnutie na Majdane stále  existuje a Kyjevskej vláde neverí.                                                                                                  USA uznali Ukrajinské voľby napriek faktu, že tam prebieha občianska vojna (ktorú sami vyvolali a podporujú), a 10 miliónov ľudí nevolilo.

USA neuznali voľby v Sýrii, kvôli faktu, že tam prebieha občianska vojna(ktorú sami vyvolali a podporujú), a 2 milióny ľudí nevolilo.

Žiadajú Rusko, aby Ruská armáda nebola tak blízko Ukrajinských hraníc – v Rusku.      NATO začalo v tom istom čase niekoľko veľkých cvičení v Pobaltských štátoch a v Poľsku, teda na cudzom území a v blízkosti Ruských hraníc. Na posledné cvičenie si dovliekli dva strategické bombardéry, schopné niesť jadrové zbrane.

Rusko odpovedalo cvičením v Kaliningrade, ktoré je okrem iného zamerané na bleskové nasadenie rakiet SS – 300.

Žiadajú Rusko, aby dával Ukrajine plyn bez platenia. Rusko argumentuje platnou zmluvou, ale odkedy zločincov  zaujímajú zmluvy? Obviňujú Rusko z narušenia energetickej bezpečnosti EU a Ukrajiny!

 

                    Na začiatku sú nezmyselné požiadavky (AFG, Irak, Srbsko, Líbyia, Sýria), na konci vojna.

 

Ak teda chlapci z Amerických think – tangov (Samson, Mesežnikov), ktorí sami seba nazývajú analytici, vidia, k čomu agresívne a nezmyselné požiadavky a sankcie vedú – k vojne, chlapci, k vojne, – prečo neidentifikujú toho, kto vždy na konci týchto požiadaviek  vojnu rozpúta – USA, chlapci, USA – prečo nevarujú svet pred USA? 

Prečo vidia USA, ako agresora Američania, napr. E. S. Herman, Ron Paul, J. Mearsheimer,  P.C. Roberts,  N. Chomsky, alebo Nemec W. Wimmer, alebo Čech V. Klaus, ale vyššie uvedení chlapci, vidia v USA a NATO záruku svetového mieru?

Je snáď v AFG, Iraku, Líbyi, Sýrii ,,svetový mier“?  Nie je. Čo je tam? Vojna. Aký je spoločný menovateľ týchto konfliktov? USA.

Čo z toho vyplýva?

                    Že USA sú zárukou vojny, ale určite nie mieru.

Vyššie spomenutý N. Chomsky povedal: ,,Ak by sa mali vziať princípy použité Norimberským tribunálom, niektorí povojnoví prezidenti USA by mali visieť“.

 

                    Svet to vidí, všetci to vidíme.

 

Včera v Bundestagu Dr. Sahra Wagenknech povedala Merkelovej:,,Frau Merkel, zradila ste Európu.“

 

Povedala to, čo Vy, pán premiér, Vy, páni poslanci, Vy, páni novinári, Vy, páni analytici, sa kvôli svojej pošahanej kariére a kvôli svojim peniazom, kvôli svojmu vazalstvu, povedať bojíte – pravdu.

Zatýkanie aktivistov sa deje iba v Rusku?

Iste si spomínate na Pussy Riot. Po prepustení z basy absolvovali turné po USA, koncertovali s Madonou, dostali ceny ľudskoprávnych organizácii, atď…

14.februára 2014, bola v USA na 3 roky väzenia odsúdená 84 ročná rádová sestra M. Riceová za to, že v júli 2012 prenikla do zariadenia na obohacovanie uránu a protestovala tam. Nedostala žiadne ceny v USA, noviny jej venujú minimum priestoru…

Záver.

Dnes som videl predvolebný plagát SNS (bývalá parlamentná strana), na ktorom pán Danko hovorí, že ak zvolíme SNS, v EU budeme,,Ako partneri, nie ako otroci“.

Nuž, otrokov v EU z nás urobili politické strany a ambície ich šéfov. Myslíte si, vážení voliči, že zo statusu otrokov, do statusu partnerov nám pomôžu politické strany a ambície ich šéfov? Navyše, keď ani len netušia, ako by sa ten zázrak mal stať?

 

With respect

domino svetík

 

Správa z mojej pandémie

06.02.2022

Presne pred rokom som mal Covid. 4 dni potenia, bez teploty, pocity, ako pri chrípke, resp. zápale priedušiek, bolesť svalov, slabosť, nepamätám si, že by som kašľal. Mám k tomu rešpekt. Presne po roku som prekonal Omicron. 5 dní prechladnutý, kýchanie, bez teploty, jedna, dve noci potenie, sople, šteklenie na prieduškách, občasný kašeľ, konzultoval som to s mojou lekárkou, [...]

Očkovaní a nakazení – je to vôbec možné?

02.11.2021

(Podľa mňa to nie je možné, to bude určite nejaká hlúposť, prosím, preskúmajte to a povedzte mi že sa mýlim, že sa mi to iba sníva). server iDnes.cz Podľa štatistík MZ ČR, za október spadol počet neočkovaných seniorov, ktorí sa novo dostávajú na jednotky intenzívnej starostlivosti (JIS), pod 50 percent. Dlhodobo je tiež dvakrát viac úplne očkovaných ako [...]

„. . . tri razy ma zaprieš. “ (Takmer), neuveriteľný príbeh.

27.06.2021

Včera sme sa so Zuzkou trochu túlali… Keď sme prechádzali cez Hronský Beňadik, niečo nás ťahalo pozrieť si katedrálu a kláštor, ktorého korene siahajú pred 11. storočie a ktorý pri Tureckej expanzii bol významnou pevnosťou, strážiacou Slovenskú bránu pred postupom Turkov k banským mestám – Štiavnici, Kremnici, Banskej Bystrici a i. V r. 1599, Turci, ale [...]

bombic

Británia rozhodla o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

Vakcína / Očkovanie /

WHO: Očkovanie zachránilo za uplynulých 50 rokov najmenej 154 miliónov životov

24.04.2024 19:11

V priemere to za toto obdobie predstavuje šesť zachránených životov za minútu.

Domino Svetík

Sú tmavé miesta, do ktorých je treba priniesť svetlo.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 148
Celková čítanosť: 1426468x
Priemerná čítanosť článkov: 9638x

Autor blogu