Založ si blog

Ukrajina: Ako presvedčiť ľudí o svojej pravde?

Po prezidentských voľbách pokračuje vojna Ukrajinskej vlády, proti ,,siedmim miliónom teroristom“, teda obyvateľom Doneckej a Luganskej oblasti, ktorí si v referende zvolili nezávislosť. ,,Naše médiá“ ich zasa volajú ,,proruskí radikáli“, alebo ,,separatisti“.

Keďže takéto hlasovanie odporuje Ústave každého štátu, každý štát sa bráni tým, že takéto referendum neuznáva a zasahuje silou. Problém Ukrajiny tkvie v tom, že dnešná vláda vyhnala tú predchádzajúcu vďaka tomu, že proti protestujúcim odmietla použiť silu. Silu teda použili protestujúci, a z bývalých protestujúcich sa stala dnešná vláda. Niektoré časti Ukrajiny, v tomto prípade Donecká a Luganská oblasť nesúhlasili s týmto vývojom, usporiadali referendum, v ktorom si odsúhlasili samostatnosť, nezávislosť, odtrhnutie od Ukrajiny a vlastnú štátnosť.

Pozrite si tieto ( +18), hrozné zábery, aby ste videli, s čím vlády Západu súhlasia a médiá to zatajujú. 

 

    Doneck a Lugansk, v ktorých dovedna žije takmer 7 miliónov ľudí, sami seba považujú za samostatné štáty.

Názov spojenej oblasti je ,,Novorossija“ a vládu v Kyjeve nazývajú ,,Junta“.

Vláda Ukrajiny sa s týmto stavom nehodlá zmieriť a tak nasadila proti týmto regiónom armádu.

Armáda prišla s tankami, raketometmi, lietadlami, vrtuľníkmi, delostrelectvom, mínometmi a ostreľovačmi. Usadila sa v blízkosti strategických bodov a snaží sa obidve oblasti dobyť silou. Na mestá Slaviansk, Kramatorsk a ďalšie dopadajú delostrelecké granáty, míny, rakety z vrtuľníkov a lietadiel, pričom sa používajú aj kazetové a trieštivé bomby, s cieľom zabiť čo najviac ľudí v okruhu ich účinku.

Vzbúrené oblasti si vytvorili vlastnú domobranu, ktorú postupne prebudovávajú na armádu. Zbrane získali jednak z vojenských skladov nachádzajúcich sa v danej oblasti, jednak sa ich snažia dopravovať z Ruska. Pred nedávnom sa domobrana pokúsila preraziť nákladným autom pohraničný bod strážený Ukrajinskou armádou a dopraviť do Ruska zranených. Ostreľovač najskôr zastrelil šoféra a keď auto zastalo vojaci Ukrajinskej armády naň zaútočili raketou odpálenou z ručného zariadenia. Výsledok: 35, až 40 mŕtvych (zábery sú dosť drsné!).

Na Lugansk včera zaútočili vládne vojská, niektoré časti museli byť evakuované.

Do Donecka 28.5.2014 dorazil veľký oddiel dobrovoľníkov, ktorý sa sformoval pravdepodobne v Rusku, pod dohľadom Kozáckych organizácií a dobrovoľníkov z Čečenska. Dorazil špičkovo vyzbrojený, disponuje protitankovými aj protileteckými ľahkými systémami, ktoré údajne nepomýlia ani tepelné protiraketové pasce, vypúšťané z lietadiel. Takže po niekoľkých zostrelených vládnych vrtuľníkoch, môžeme očakávať, že povstalci budú útočiť aj na stíhačky, prelietavajúce nad nimi kontrolovanými oblasťami.

Izraelci pochádzajúci z Ruska združení v batalióne Alia, vyrážajú pomôcť Donecku. Zdroj.

 

 

Situácia sa vyostruje.

Situácia v oblasti bola donedávna približne takáto: Ľudia prišli k urnám a rozhodli sa pre samostatnosť. Naďalej sa však snažili žiť svoj každodenný život, chodiť do práce, alebo si užívať ,,revolučnú nezamestnanosť“. Bojovalo sa viac – menej iba na okrajoch oblastí a v okrajových štvrtiach stotisícových miest Kramatorsk a Slaviansk, dobrovoľníkov, ochotných položiť život za nezávislosť bolo málo, ale po posledných útokoch vládnych jednotiek na obytné štvrte, vzrastá hnev obyvateľstva a vláda v Kyjeve bude musieť postupne posielať viac a viac vojakov, aj techniky. S každým zabitým, vzrastá odhodlanie ostatných(Pozor, veľmi drsné zábery). A zabitých už sú stovky.

Ak si Kyjev doteraz myslel, že vzbúrencov vyhladuje a unaví, potom postrieľa a zavrie vodcov (v opačnom poradí), a bude ,,vymaľované“, tak teraz začína byť jasné, že Kyjev vojensky, organizačne, ani politicky nedisponuje takou mocou, ani autoritou, aby konflikt mohol ukončiť v najbližších dňoch, ako si to naplánoval prezident Porošenko.

Zvyšok Ukrajiny žije v mediálnom Matrixe a nie je informovaný. Výnimky však existujú.

 Rusko v BR OSN, žiada prijať opatrenia.

Rusko vyzývalo Kyjev, aby okamžite ukončil použitie sily proti obyvateľstvu Juhovýchodných oblastí, čo sa nestretlo so žiadnou odozvou. Kyjev je mohutne podporovaný predstaviteľmi USA, EÚ a NATO.

Všetci veria, že raketami a bombami sa im podarí presvedčiť vzbúrencov o svojej pravde. A keď to nejde bombami, myslia si, že to pôjde ešte s  viac bombami. Filozofia sveta v ktorom žijeme, je založená na násilí a brutalite.

Rusko sa bude v najbližších dňoch pokúšať dosiahnuť konsenzus v BR OSN,  a získať podporu pre zákaz použitia sily pre Kyjev, zo strany BR, všetci však vieme, že tam Rusko neuspeje.

Rusko bude teda pokračovať v podpore Novorossije, tak, ako západ bude podporovať moc v Kyjeve.

Rusko vytvorilo špeciálny útvar na vyšetrovanie vojnových zločinov na Ukrajine, takže nie je pravdepodobné, že udalosti sa niekedy podarí ututlať.

V Novorossiji zatiaľ dochádzajú základné zásoby, dochádzajú lieky, ako inzulín, zásobovanie je prakticky nemožné. Cesty do Ruska stráži Ukrajinská armáda a tak každú noc zatiaľ samozvané orgány vzbúrencov organizujú prieniky cez Ruskú hranicu, aby zabezpečili základné potreby pre nemocnice a zdravotnícke zariadenia.

Je jasné, že intenzita bojov o hraničné priechody do Ruska vzrastie a obidve strany sa na to pripravujú.

 

Spôsob, akým Kyjev vedie boje, je vojnový zločin.

Aj vojna má svoje zákony a existujú pravidlá, v rámci Ženevských konvencií, ktoré určujú, že vo vojne sa bojujúce strany majú vystríhať útokov na civilistov a na civilné objekty.

Vláda v Kyjeve sa nimi necíti byť viazaná a tak pod ich nezmyselným bombardovaním umierajú ľudia v súkromných domoch, granáty dopadajú na škôlky a nemocnice.

Nevalné výsledky Ukrajinskej armády spôsobuje aj nízka bojová morálka Ukrajinských vojakov, ktorí odmietajú strieľať na civilistov a je zdokumentovaných dosť prípadov, kedy prechádzajú na stranu vzbúrencov.

A svet sa ľahostajne díva. Naša vláda to podporuje. A my podporujeme našu vládu.

Zodpovední sme teda aj my.

S úctou

 

Domino  Svetík

Správa z mojej pandémie

06.02.2022

Presne pred rokom som mal Covid. 4 dni potenia, bez teploty, pocity, ako pri chrípke, resp. zápale priedušiek, bolesť svalov, slabosť, nepamätám si, že by som kašľal. Mám k tomu rešpekt. Presne po roku som prekonal Omicron. 5 dní prechladnutý, kýchanie, bez teploty, jedna, dve noci potenie, sople, šteklenie na prieduškách, občasný kašeľ, konzultoval som to s mojou lekárkou, [...]

Očkovaní a nakazení – je to vôbec možné?

02.11.2021

(Podľa mňa to nie je možné, to bude určite nejaká hlúposť, prosím, preskúmajte to a povedzte mi že sa mýlim, že sa mi to iba sníva). server iDnes.cz Podľa štatistík MZ ČR, za október spadol počet neočkovaných seniorov, ktorí sa novo dostávajú na jednotky intenzívnej starostlivosti (JIS), pod 50 percent. Dlhodobo je tiež dvakrát viac úplne očkovaných ako [...]

„. . . tri razy ma zaprieš. “ (Takmer), neuveriteľný príbeh.

27.06.2021

Včera sme sa so Zuzkou trochu túlali… Keď sme prechádzali cez Hronský Beňadik, niečo nás ťahalo pozrieť si katedrálu a kláštor, ktorého korene siahajú pred 11. storočie a ktorý pri Tureckej expanzii bol významnou pevnosťou, strážiacou Slovenskú bránu pred postupom Turkov k banským mestám – Štiavnici, Kremnici, Banskej Bystrici a i. V r. 1599, Turci, ale [...]

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

Domino Svetík

Sú tmavé miesta, do ktorých je treba priniesť svetlo.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 148
Celková čítanosť: 1425612x
Priemerná čítanosť článkov: 9633x

Autor blogu