Založ si blog

demokraCIA v USAid sa vymkla kontrole.

Oficiálne je USAID americká vládna agentúra pre medzinárodný rozvoj. Funguje vo väčšine krajín sveta prostredníctvom svojich pobočiek. Toľko ,,verzia pre verejnosť“.

USAID a jej pobočky sa starajú o usmerňovanie politiky a verejnej mienky v štáte v ktorom pôsobia, cez financovanie miestnych mimovládnych organizácií, médií, politikov, v prospech cieľov USA.

Myslím, že im neukrivdíme, ak USAID zaradíme, medzi ,,výrobcov“ farebných revolúcií. Áno, podieľali sa aj na organizácii a financovaní ,,revolúcie“ na Ukrajine.  ZDROJ.

 

               Ako je USAID financovaná? Ako je USAID kontrolovaná?

 U nás kontrolovaná nie je nijako.

A financovanie?  Väčšinu prostriedkov jej poskytne štátny rozpočet ,,hostiteľskej krajiny“.

 

Oficiálne je USAID financovaná z vládnych zdrojov, ktoré podliehajú kontrole Kongresu USA. Rozpočet – ZDROJ. Mohla by si ale dovoliť pri takomto rozpočte, financovať zhruba stovku svojich pobočiek a stovky kanceláriíí mimovládnych organizácií (NGO), po celom svete?

Iba v Rusku, počas svojho pôsobenia, rozdelila 2,7 miliárd USD.

Ak si kliknete na odkaz na prvom riadku tohto článku, zistíte, ako je financovaná Slovenská pobočka USAID. Po otvorení stránky, choďte na spodnú lištu a tam si kliknite na banner: Referencie. Po otvorení zistíte, že pobočka poskytuje poradenské služby prakticky všetkým významným firmám na Slovensku, ktoré sú väčšinou tiež pobočky významných svetových firiem.

Poskytuje poradenstvo aj firmám, ktoré sami poskytujú poradenstvo.

Ide o prepojenie a vzájomné finacovanie nadnárodných korporácií, ktoré slúžia, popri svojej hlavnej činnosti na prenos zdrojov pre financovanie aktivít NGO (non-goverment organisation).                                                                                                                                            Ak ste ekonóm, stačí Vám jeden pohľad a vidíte, že sa dívate na prepojenú sieť, ktorá si vzájomne vykompenzováva provízie za hospodárske, politické, lobistické služby. Slúži tiež na financovanie akcionárov, skrytých majiteľov a investorov .                                                                                                                                                                                                                            Cez ,,poradenstvo“ si môže veľká firma znižovať daňový základ a vyhnúť sa tak plateniu daní, môžete si objednať ,,poradenstvo“ a zaplatíte tak politikom, ktorí pretlačili štátnu objednávku pre vašu firmu.

Jednej z firiem v tom zozname, zaplatil napríklad Fond národného majetku za ,,poradenstvo“ faktúry vo výške 27 miliónov Eur.  Tá si, predpokladám, túto sumu nenechala, ale časť z nej distribuovala firmám, politikom a NGO, ako povinný odvod ,,za príležitosť“, samozrejme, všetko v rámci zmlúv a riadnej fakturácie. Ale pointou je, že tých 27 mil. Eur, ,,nalial do systému“  – štát, v našom prípade SR.

V článku ,,Rusko vyhnalo USAID„, sa dozviete, prečo Rusko zo svojho územia vyhnalo USAID, ktorá za roky svojej činnosti v Rusku, dala na účty ďalších NGO pôsobiacich v Rusku, 2,7 miliardy USD. Urobte si o tom vlastný názor.

 

USAID je vyšetrovaná US Kongresom. Chcela usporiadať revolúciu na Kube.

 

Aféra prepukla okolo projektu ZunZuneo, v ktorom išlo o financovanie zasielania správ do Kubánskej siete Twitter. Tieto správy ohovárali Kubánsku vládu a mali vyburcovať protivládne sily k organizovaniu nepokojov, ktoré by prípadne vyústili do zmeny režimu.                                                                                                                                                                                                                                                        Nuž ,,Majdan“ sa neorganizuje iba na Urajine.                                                                                                                                                                             Ak by ste si mysleli, že by ste, napríklad, protestami typu ,,Gorila“, mohli vymeniť aj skorumpovanú Slovenskú vládu, tak zabudnite. Naša vláda je proamericky orientovaná, USA nemá žiadny dôvod na výmenu. Myslím tým hocijaká vláda, nie Smer, či SDKU. Ak sa pozriete na darcov pre vládne politické strany na Slovensku, nájdete medzi nimi NGO, ktoré sú v spojení s USAID. (SDKU nemá na svojej stránke zoznam darcov. Smer uvádza, že v r. 2011, 2012 a v r.2013 nedostal žiadny dar…).

Senát nariadil preskúmanie a financovanie celej operácie ZunZuneo, žiada aj vysvetlenie, prečo táto a podobné akcie, išli mimo schvaľovacieho procesu.

Z mafiánsky organizovanej a financovanej celosvetovej štruktúry USAID je ale jasné, že operuje po celom svete a Kongres USA už na ňu nemá dosah.

 

CIA. Nelegálna činnosť po celom svete. Mučenie ľudí, organizovanie prevratov. ZDROJ.

(V sobotu, 12.4.2014, prišiel do Kyjeva šéf CIA, John Brennan. ZDROJ.  MZV Ruska, Sergej Lavrov vyjadril zvedavosť, čo je účelom tejto návštevy a žiadal vysvetlenie. Americký žurnalista, zaoberajúci sa činnosťani tajných služieb, J. Mapp, vyhlásil, že prevrat v Kyjeve nesie jasné stopy činnosti CIA.)

 

Senátny výbor Kongresu USA dospel k záveru, že:,, CIA klamala nielen ministerstvu spravodlivosti USA, ale tiež Bielemu domu, Kongresu a v niektorých prípadoch dokonca i vlastnej inšpekcii v rámci CIA. Inými slovami, že CIA sa vymkla kontrole, klamala politickému vedeniu vlastného štátu a postupovala nad rámec zákonov.“

Časť vyšetrovacej správy zverejnila agentúra McClathy´s. V správe je zhrnutých hlavných dvadsať bodov o nelegálnych aktivitách CIA, ako napríklad väznenie a mučenie ľudí.

O výsledky tohto vyšetrovania prejavil záujem aj Výbor OSN pre ľudské práva, ktorý sa zaoberal americkým porušovaním ľudských práv vo svete.

 

USAID a CIA zasahujú aj do politiky na Slovensku.

 

Myslím si, že žiadni z našich politikov, či je to Fico,Dzurinda, Miklóš, Radičová, Sulík a ďalší sa neurazia, ak skonštatujem, že USAID a CIA, nielenže zasahujú do politiky na Slovensku, ale ju aj priamo riadia.

 

Je USAID, operujúca na Slovensku, pre demokraciu v SR nebezpečná?

Extrémne nebezpečná!

USAID veľmi úzko spolupracuje so Sorosovými nadáciami, ako OSF, alebo IRF, ktoré iba za rok 2012 venovalo ,,rozvoju demokracie na Ukrajine“ 63 mil. USD: ZDROJ.

Soros, pomocou projektu Syndicate, kontroluje vo svete viac ako 500 titulov denníkov a iných periodík v 150 krajinách sveta.

Zloženie Rady starších Open society fundation Slovakia:

  • Rudolf Chmel, Martin Bútora, Lászlo Szigeti, Pavol Demeš, Štefan Markuš, Lev Bukovský, Mária Zelenáková, Katarína Vajdová, Eugen Jurzyca

Viete, prečo neverím týmto božím ľuďom, že pomáhajú pánu Sorosovi zavádzať vyšší level demokracie?

Ak im položíte jednoduchú otázku o Kryme a Iraku, odpovedia:,,Krym – agresia a anexia zo strany Ruska. Irak -,, pomoc pri zavádzaní demokratických princípov (Obama, Haag 2014), zo strany USA.“                                                                                                           Ak Generálny  tajomník OSN označil vpád do Iraku ako Agresiu bez mandátu OSN a to isté aj J. Carter, bývalý Americký prezident, nikto ma nepresvedčí, že títo boží ľudia nemajú takýto postoj práve preto, lebo im z toho plynú osobné, profesné, kariérne, či finančné výhody.

Ako z tohto bludného kruhu von? Podriaďme pôsobenie týchto agentúr najprísnejšej kontrole. Vytvorme zákon o cudzích agentoch na našom území, aký platí v USA a v Rusku. 

 

Politici všetkých parlamentných strán by Vám povedali, že Slovensko je malá krajina a svet riadia mocnosti. Je lepšie nevystrkovať hlavu a robiť politiku v  ,,tieni ich želaní.“  Zabúdajú na jeden skromný fakt. Z toho, že kryjú zločiny US expanzie vo svete, ako je Afganistan, Kosovo, Irak, v prvom rade majú osoh oni sami!

Ak by naši vládni politici otvorene hovorili, tak ako o anexii Krymu, aj o anexii Iraku, Afganistanu, Kosova, tak by sa agentúry typu USAID a CIA, postarali o ich koniec vo vláde, či v politike.

Slovensku by to až tak veľmi neublížilo.

                      Naši politici to robia iba pre svoj prospech.

Inú cestu, ako cestu prísnej kontroly činnosti týchto agentúr na území Slovenska, v budúcnosti nevidím.

USAID financuje aj kontrolu Slovenského internetu. To len, aby sa nezabudlo. Let´s not forget!

S úctou

Domino  Svetík

 

Správa z mojej pandémie

06.02.2022

Presne pred rokom som mal Covid. 4 dni potenia, bez teploty, pocity, ako pri chrípke, resp. zápale priedušiek, bolesť svalov, slabosť, nepamätám si, že by som kašľal. Mám k tomu rešpekt. Presne po roku som prekonal Omicron. 5 dní prechladnutý, kýchanie, bez teploty, jedna, dve noci potenie, sople, šteklenie na prieduškách, občasný kašeľ, konzultoval som to s mojou lekárkou, [...]

Očkovaní a nakazení – je to vôbec možné?

02.11.2021

(Podľa mňa to nie je možné, to bude určite nejaká hlúposť, prosím, preskúmajte to a povedzte mi že sa mýlim, že sa mi to iba sníva). server iDnes.cz Podľa štatistík MZ ČR, za október spadol počet neočkovaných seniorov, ktorí sa novo dostávajú na jednotky intenzívnej starostlivosti (JIS), pod 50 percent. Dlhodobo je tiež dvakrát viac úplne očkovaných ako [...]

„. . . tri razy ma zaprieš. “ (Takmer), neuveriteľný príbeh.

27.06.2021

Včera sme sa so Zuzkou trochu túlali… Keď sme prechádzali cez Hronský Beňadik, niečo nás ťahalo pozrieť si katedrálu a kláštor, ktorého korene siahajú pred 11. storočie a ktorý pri Tureckej expanzii bol významnou pevnosťou, strážiacou Slovenskú bránu pred postupom Turkov k banským mestám – Štiavnici, Kremnici, Banskej Bystrici a i. V r. 1599, Turci, ale [...]

sneh, bratislava, sneženie

SHMÚ upozorňuje na sneženie na severnom Slovensku

24.04.2024 14:21

Meteorológovia vydali výstrahu prvého stupňa.

Londýn, kôň, splašené kone, Household Cavalry, britská vojenská jednotka

Londýnom sa preháňali splašené vojenské kone. Skrotila ich až armáda, hlásia ranených

24.04.2024 14:02

Jeho kôň vrážal do áut neďaleko Buckinghamského paláca.

Russia Military Official Arrest

Putinovho generála asi kŕmili úplatkami, jeho žena žila v luxuse. Je to predzvesť konca ministra obrany?

24.04.2024 14:00

Námestníkovi šéfa rezortu obrany hrozí až 15 rokov väzenia. Prečo šéf Kremľa umožnil zatknúť jedného z najvplyvnejších predstaviteľov ozbrojených síl?

Atény / Sahara / Prach / Akropola /

Atény sa opäť zafarbili do oranžova, prach zo Sahary pohltil aj Akropolu

24.04.2024 13:43

Meteorológ Kostas Laguvardos výhľad z jednej meteorologickej stanice prirovnal k pohľadu na Mars.

Domino Svetík

Sú tmavé miesta, do ktorých je treba priniesť svetlo.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 148
Celková čítanosť: 1426385x
Priemerná čítanosť článkov: 9638x

Autor blogu