Založ si blog

Na Ukrajine tajné služby USA, výrobcovia revolúcií, na Kryme referendum o nezávislosti.

V článku: ,,Stovky vojakov NATO sú na Ukrajine, zo 6.2.2014„, bol citovaný poslanec Oleg Carev, ktorý informoval, že na Ukrajinské letiská prilietajú vojaci USA a NATO, aby sa zúčastnili plánovaného cvičenia. Nie je známe, či nejaké cvičenie bude, ale aktivity uniformovaných, aj civilných agentov západných tajných služieb už svoje ovocie priniesli. Na Ukrajine sa zdržuje už viac, ako mesiac, asi tisícka vojakov NATO a 600 príslušníkov špeciálnych US jednotiek SEAL. Keďže všetky najkrvavejšie udalosti v Kyjeve prebehli v uplynulých dvoch týždňoch, je celkom namieste sa domnievať, že ,,Výrobcovia revolúcií“ rozpracovali a do chaosu uvrhli po Sýrii, Lýbii, Egypte, aj Ukrajinu.

Ruská FBS zadržala 21 – ročného Rusa, ktorý sa podieľal v spolupráci s Pravým sektorom na prehliadkach bytov Ukrajinských politikov v Kyjeve, po páde Janukovičovej vlády. Zdroj.

Mladík informoval, že mali za úlohu vnikať do bytov ukrajinských politikov a všetky nájdené dokumenty odovzdať príslušníkom cudzích tajných služieb.

– Dnes, 3.3.2014 hovoril S. Lavrov v Rade pre ľudské práva. Oznámil, že Ruskí vojaci sú na Kryme kvôli tomu, aby zabránili radikálom použiť násilie a aby prispeli k zmiereniu. Vyzval, aby všetky zúčastnené strany dodržiavali dohodu z 21.2.2014, vyjednanú medzi Janukovičom a EU.

– V Rade bezpečnosti OSN ukázal Ruský veľvyslanec list V. Janukoviča, ktorý žiada Rusko o vojenský zásah na Ukrajine. 

V. Janukovič vydal závažný dekrét, v ktorom sa prehlásil za úradujúceho prezidenta a Sevastopoľ vyhlásil za nové hlavné mesto. Poslal výzvu veliteľom armády, aby sa hlásili u nového vrchného veliteľa. Situácia smeruje k občianskej vojne.

Vstup Ukrajiny do NATO.

USA dosiahli v podstate to, čo chceli, kampaň proti Rusom na Kryme bude mať za následok masívnu kampaň za vstup Ukrajiny do NATO:,, Občania! Rusi chcú dobyť Ukrajinu silou! Jediné, čo nás môže zachrániť je vstup do NATO!“

Cieľom USA pre najbližšie obdobie, je vstup Ukrajiny do NATO!

 

Problém médií a Ukrajina v stave vojny.

Médiá v EU a USA nie sú slobodné. Namiesto vyváženého spravodajstva s overenými a protichodnými názormi, servírujú správy písané v jednej kancelárii a distribuované do celého sveta. Je jasné, že tu ide o geopolitický zápas o zachovanie vplyvu a vlády nad svetom v prospech USA. Tomuto cieľu sú podriadené všetky titulky spravodajstva a všetky vyhlásenia politikov.

Všimnime si komentovanie udalostí na Ukrajine: Celý svet videl, ako ozbrojení demonštranti tyčami, kameňmi a zápalnými fľašami útočili na policajtov a zároveň videli, že policajti neboli ozbrojení.

Čo sme počuli v médiách? ,,Vlády USA a EU vyzývali Janukoviča, aby ukončil násilie, páchané na pokojných demonštrantoch.“

Kým médiá a politici hystericky varujú Rusko pred inváziou na Krym, USA v skutočnosti cez nevolenú vládu, kontrolujú oveľa väčšiu časť Ukrajiny. Nikto pritom nežiada USA, ukončiť vojenskú prítomnosť. Na armádu NATO, ktorá operuje na území Ukrajiny, sa akosi zabudlo… Nová vláda v Kyjeve sa k moci ,,prestrieľala“, naopak, Janukoviča parlament zbavil moci nie v súlade s ústavou.

 

Tenká čiara, medzi úspechom a porážkou.

Rozhorčenie ľudí z arogancie moci na Ukrajine je oprávnené.

Ale aký je rozdiel, medzi Janukovičovou vládou a Ficovou vládou?

Obidve boli zvolené v tzv. ,,demokratických voľbách“

Obidve zastupovali a zastupujú záujmy oligarchie, ktorá ich cestu k moci financovala.

Janukovič sa však v čase krízy obrátil chrbtom k Západu a to mu zlomilo väz. Fico ,,zachránil“ Euroval.  Ak by Janukovič bol súhlasil s podmienkami EU, mohol by celý Majdan utopiť v krvi a doteraz by bol v našich médiách prezentovaný, ako demokrat – naopak, opozícia by bola označená za extrémistov, Benderovcov, nacionalistov…

 

Ministerstvo obrany Krymskej republiky.

Krym vypovedal poslušnosť Kyjevu a volí vlastnú cestu. Väčšina z dvojmiliónovej populácie odmietla ,,demokraticky“ zvolenú vládu v Kyjeve a vyhlásila svoju vlastnú samosprávu. Do mesiaca má byť na Kryme referendum o nezávislosti. Ak sa ho Západu nepodarí zmariť, ako si myslíte, že dopadne? Vojaci Ukrajinských posádok na Kryme skladajú sľub orgánom Krymu. Dokonca dezertoval aj vrchný veliteľ Ukrajinského námorníctva. Aktuálne Krym vytvára vlastné Ministerstvo obrany. Rusko na Kryme posilnilo svoje základne o 6000 vojakov a pohyb jeho vojsk po území Ukrajiny je vnímaný ako intervencia. Na Ukrajine Rusko hrá geopolitickú hru o udržanie Ruska na mape. Tu sa nehrá o ľudské práva a o stupeň demokracie. Hrá sa o prežitie Ruska, ako celistvej krajiny.

 

Ekonomická teória o voľnom trhu je podvod, víťazí ten, kto dobyje zdroje. Ostatní si ich musia od neho kúpiť…                                                                                    Reči Západu o nutnosti udržať celistvosť Ukrajiny, sú iba frázy.                                                                                                     Západ, reprezentovaný hlavne mocenskými snahami USA, dávno vie, že neexistuje žiadna teória voľného trhu, ktorá by fungovala v praxi. Existujú zdroje a tie treba dobyť a vyťažiť. Toto je jediná ,,ekonomická“ teória, ktorej USA veria a ktorou sa riadia. Rozprávka o slobodnej súťaži a zdravom konkurenčnom prostredí, to je politická ekonómia. V skutočnosti funguje iba jeden systém: cez investície do politikov a cez tzv. demokratické voľby ovládnuť štát a jeho zdroje. Kamuflovať hospodársku súťaž a pritom byť napojený na štátny rozpočet a na skvelý zdroj financovania – dane občanov. 

 

Môže byť z tohto konfliktu vojna? Čo z toho vyplýva pre Slovensko? 

USA urobia všetko pre to, aby z toho vojna bola. Konečne sa im podarilo priniesť ozbrojený konflikt na hranice Ruska. Na Ukrajine operuje v tejto chvíli okolo 1500 príslušníkov síl USA a NATO, podporovaných tajnými službami viacerých západných štátov. Ak sa im podarí vyhrotiť situáciu – Ukrajina už nakoniec mobilizuje – sen mnohých vojnových štváčov sa stane skutočnosťou. Rusko, samozrejme, vníma, ako málo chýba k vojne, preto sa bude snažiť manévrovať v rámci svojich možností. Konflikty v Čečensku, alebo vojna s Gruzínskom, to všetko bolo podporované tajnými službami Západu, S. Arábie a Kataru. 

 

Z konfliktu na Ukrajine sa môže začať vojna!

Nezabudnime, že teraz je Slovensko súčasťou NATO, nie sme neutrálna krajina a v prípade vojny  budú chcieť naši vládcovia, aby Slovensko bojovalo na ich strane. Slovenská armáda niekoľkokrát prekročila Ruské hranice. Najskôr v rámci Prvej svetovej vojny bojovali na  Ruských frontoch (ZSSR) Československé légie a po vzniku Slovenského štátu 14.marca 1939, sa Slovenská armáda 24.júna 1941 zapojila po boku Wermachtu, do útoku na ZSSR.

,,Nezabudnime, ako ľahko sme slobodu stratili, a ako ťažko a za cenu akých obetí sme ju získavali späť.“ L. Svoboda.

S úctou

 

Dominik  Svetík

Správa z mojej pandémie

06.02.2022

Presne pred rokom som mal Covid. 4 dni potenia, bez teploty, pocity, ako pri chrípke, resp. zápale priedušiek, bolesť svalov, slabosť, nepamätám si, že by som kašľal. Mám k tomu rešpekt. Presne po roku som prekonal Omicron. 5 dní prechladnutý, kýchanie, bez teploty, jedna, dve noci potenie, sople, šteklenie na prieduškách, občasný kašeľ, konzultoval som to s mojou lekárkou, [...]

Očkovaní a nakazení – je to vôbec možné?

02.11.2021

(Podľa mňa to nie je možné, to bude určite nejaká hlúposť, prosím, preskúmajte to a povedzte mi že sa mýlim, že sa mi to iba sníva). server iDnes.cz Podľa štatistík MZ ČR, za október spadol počet neočkovaných seniorov, ktorí sa novo dostávajú na jednotky intenzívnej starostlivosti (JIS), pod 50 percent. Dlhodobo je tiež dvakrát viac úplne očkovaných ako [...]

„. . . tri razy ma zaprieš. “ (Takmer), neuveriteľný príbeh.

27.06.2021

Včera sme sa so Zuzkou trochu túlali… Keď sme prechádzali cez Hronský Beňadik, niečo nás ťahalo pozrieť si katedrálu a kláštor, ktorého korene siahajú pred 11. storočie a ktorý pri Tureckej expanzii bol významnou pevnosťou, strážiacou Slovenskú bránu pred postupom Turkov k banským mestám – Štiavnici, Kremnici, Banskej Bystrici a i. V r. 1599, Turci, ale [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

Domino Svetík

Sú tmavé miesta, do ktorých je treba priniesť svetlo.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 148
Celková čítanosť: 1423028x
Priemerná čítanosť článkov: 9615x

Autor blogu