Založ si blog

Stovky vojakov NATO sú na Ukrajine !

Včera informoval Oleg Carev, poslanec Ukrajinskej Dumy za Stranu regiónov, že na Ukrajine sa v oblasti Ľvova nachádzajú jednotky NATO v počte niekoľko stoviek mužov. Zdroj: mk.ru.

Na marec má Ukrajina naplánované spoločné  vojenské cvičenie s NATO, v ktorom má byť na oboch stranách asi po 1 000 vojakov.

Už v týchto dňoch však vo Ľvove pristávajú lietadlá NATO, z ktorých vystupujú vojaci, ktorí údajne majú v predstihu pripraviť všetko potrebné pre plánované cvičenie.

Situácia na Ukrajine je stále napätá, v Dume sa prejednávala aj smrť účastníka protivládnych demonštrácií a padli obvinenia, že bol zastrelený ostreľovačom NATO, aby táto udalosť vyprovokovala demonštrujúcich k získaniu prevahy pri boji s vládou.

V Čiernom mori sa tiež pohybujú Americké vojenské lode, ako torpédoborec USS Ramage a Mount Whitney, na palube ktorej sa nachádza viac, ako 600 príslušníkov špeciálnych jednotiek Seal.

Mieria k brehom Ukrajiny a okrem účasti na vojenskom cvičení, avizovali americkí politici poskytnutie bližšie nešpecifikovanej ochrany aj v čase konania Olympiády v Soči.

Ako viete, v týchto dňoch už mala UA mať podpísané partnerstvo s EU. Aj SR bola najskôr v NATO, až potom sme mohli vstúpiť do EU.

Je možné, že NATO si na Ukrajine zriadi stálu misiu, tak ako ZSSR v ČSSR. A tak skoro už neodíde.

,,Revolúcia“ vraj už stála Západ 80 mil. USD. A to je investícia, ktorú si treba poistiť aj vojensky…

Na Ukrajine si podľa včerajšej správy, má zriadiť stálu misiu aj Eu parlament…

Niektorí komentátori tvrdia, že súčasná výbušná situácia môže smerovať k rozdeleniu Ukrajiny, v lepšom prípade k federácii.

Tlak na vládu a parlament je enormný a okrem vyjadrení Západných politikov sú v krajine nesmierne aktívne mimovládne organizácie, financované zo Západných zdrojov, ktoré súčasnú revolúciu, pod kuratelou Amerického konzulátu pripravovali.

V každom prípade, blízkosť ozbrojených síl NATO, v takejto výbušnej situácii, neveští nič dobré. Pre Ukrajinskú vládu to znamená zdvihnutý prst. Silové praktiky Washingtonu a jeho jednoznačná podpora vzbúrencom, môžu týchto povzbudiť k vyvolaniu oveľa väčšieho násilia a teroru, ktorý nemá ani len kto opísať v médiách hlavného prúdu, nieto ešte kritizovať.

V každom prípade Ukrajinu čaká horúca jar. Ukrajinci hromadne vyberajú vklady z bánk a Hrivna oslabuje. To môže byť rozbuškou ku konfliktu, ktorý EU a USA potrebujú na prekrytie svojich ekonomických problémov a na ,,mediálnu zábavu“ svojich občanov.

V každom prípade Janukovič nemá situáciu v rukách. Ponúkol post predsedu vlády Jacieňukovi a ten mu odpovedal, že iba v prípade, že všetky ministerské posty obsadí opozícia.

Dúfajme, že ZOH v Soči prebehnú pokojne a bez incidentov.

P.S.:   ,,Divoké šušky“ – Pussy Riot, absolvovali spoločný koncert s Madonnou.

Ich muzika bude asi naozaj kvalitná, politický podtext v tomto Madonninom geste nehľadajme. Madonna im odovzdala mikrofón a odišla na prestávku. Umelkyne a bojovníčky za ľudské práva nakoniec ani nespievali, na akcii, ktorú organizovala Amnesty International, ocenilo publikum ,,Šušky“, veľkým potleskom.

P.S. 2: Publikum bolo údajne sklamané, keďže svetoznáme číslo jednej členky Pussy Riot, konkrétne napchatie si krku chladeného kurčaťa do ,,šušky“, sa nekonalo, a tak si to mnohí diváci v sále aspoň prehrávali vo svojich mobiloch.

S úctou

 

domino  svetík

 

Správa z mojej pandémie

06.02.2022

Presne pred rokom som mal Covid. 4 dni potenia, bez teploty, pocity, ako pri chrípke, resp. zápale priedušiek, bolesť svalov, slabosť, nepamätám si, že by som kašľal. Mám k tomu rešpekt. Presne po roku som prekonal Omicron. 5 dní prechladnutý, kýchanie, bez teploty, jedna, dve noci potenie, sople, šteklenie na prieduškách, občasný kašeľ, konzultoval som to s mojou lekárkou, [...]

Očkovaní a nakazení – je to vôbec možné?

02.11.2021

(Podľa mňa to nie je možné, to bude určite nejaká hlúposť, prosím, preskúmajte to a povedzte mi že sa mýlim, že sa mi to iba sníva). server iDnes.cz Podľa štatistík MZ ČR, za október spadol počet neočkovaných seniorov, ktorí sa novo dostávajú na jednotky intenzívnej starostlivosti (JIS), pod 50 percent. Dlhodobo je tiež dvakrát viac úplne očkovaných ako [...]

„. . . tri razy ma zaprieš. “ (Takmer), neuveriteľný príbeh.

27.06.2021

Včera sme sa so Zuzkou trochu túlali… Keď sme prechádzali cez Hronský Beňadik, niečo nás ťahalo pozrieť si katedrálu a kláštor, ktorého korene siahajú pred 11. storočie a ktorý pri Tureckej expanzii bol významnou pevnosťou, strážiacou Slovenskú bránu pred postupom Turkov k banským mestám – Štiavnici, Kremnici, Banskej Bystrici a i. V r. 1599, Turci, ale [...]

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

Domino Svetík

Sú tmavé miesta, do ktorých je treba priniesť svetlo.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 148
Celková čítanosť: 1425615x
Priemerná čítanosť článkov: 9633x

Autor blogu