Založ si blog

Zjem papuču, ak vyhrá Hillary !

Tento článok je aj tipom na víťaza a na konci kľudne dajte svoj tip.

Hillary Clinton predstavuje starý svet a stelesňuje všetky jeho znaky. Je pokračovateľkou dynastického vládnutia elít, ktoré sa zmocnili vlády nad USA a keďže USA sú ríšou, ktorá ovláda takmer celý svet, Americký prezident je vlastne hovorcom korporácií a elít, silou presadzujúcich vlastný pocit výnimočnosti, a oprávnenosti k nadvláde nad svetom, pričom všetko na planéte považujú za svoje zdroje (a na veľkú časť majú aj LV), včetne nás.

Ak tvrdím, že ide o oligarchickú dedičnú dynastiu, nemusíme ísť pre argumenty ďaleko, stačí posledných 26 rokov :

George Bush starší vládol na začiatku 90 – tych rokov a vystriedal ho Bill Clinton, pričom Bushove deti boli už vo funkciách guvernérov, alebo v ústavných funkciách.

Po Billovi Clintonovi obsadil ,,Orálnu pracovňu“ George W. Bush ml., pričom počítanie hlasov o ktorom rozhodoval jeho brat J. Bush, zaváňalo volebným podvodom.

Potom elity naozaj prekvapili – svetu dodali Barracka Obamu, chlapca tmavej pleti, ktorý mal byť nositeľom zmien –  a to bol z ich strany fantastický odžub, pretože Obama bol poslušným vykonávateľom vôle 1% ľudu. Za jeho vlády bola Hillary Clinton ministerkou zahraničia, takže dynastická kontrola bola zaručená.

A teraz by chcela prísť Hillary Clinton, pričom kandidoval aj ďalší člen dynastie – J. Bush.

Myslím si, že takéto rozdelenie moci môže byť inšpiráciou aj dynastii Kimovcov v Severnej Kórei…

Úžasné na tom nie je ani tak to, že dynastie tento rodový feudalizmus  nazývajú demokracia, ale to, že väčšina sveta uverila, že to naozaj demokracia je…

Demokracia = vláda ľudu (pre tých, čo nevedia preklad toho slova).

At ahoj…

Hillary, záruka kontinuity politiky impéria – záruka istôt pre 1%.

Establišment, elity, oligarchia, vojensko – priemyselný komplex, neokonzervatívci a nadľudia potrebujú istoty. Istoty, že všetko bude bežať po starom – USA budú silou kontrolovať zavedený svetový poriadok, ktorý nazývajú medzinárodné právo. Keďže doteraz ovládajú OSN, NATO, EU, MMF, Svetovú banku, väčšinu krajín Južnej Ameriky, Japonsko a časť Ázie, výrazom medzinárodné právo sa rozumie právo USA (ako súkromnej korporácie, nie ako štátu), na kontrolu svetových zdrojov, ktoré zabezpečujú stabilitu a rast elitám, ktoré ovládajú USA.

Takto definovaný poriadok vo svete je však na ústupe a skôr či neskôr bude architektúra svetových vzťahov pomaly menená.

Trump, slon v porceláne.

Pre establišment Trump nie je dostatočnou zárukou pokračovania istôt pre korporátne elity, tak, ako som ich definoval vyššie. Nemýľme sa, Trump nie je nijako odlišný od súčasnej vládnúcej dynastie, nie je však ich plnoprávnym členom a dovtedy predstavuje určité riziko.

Preto aj niektorí členovia Republikánskej strany Trumpa podporovať nemienia. Táto situácia a celý tento cirkus nám však dáva skvelé nahliadnutie do súčasnej svetovej politiky.

Áno, ide o hodnoty!

Čarovné je, že kým z médií nám elity tvrdia, že tými hodnotami sú mier, spolupráca, blahobyt, rast, tak v skutočnosti ide o:

Mier, blahobyt, spoluprácu a rast.

Ale iba pre to mýtické 1%.

Pozor, to je obrovské množstvo ľudí, veď ak na Zemi žije 7 miliárd ľudí, tak 1 % je 70 miliónov ľudí – elít!

Je jasné, že väčšina z nich sa oddáva záhaľke a rozkoši, ale uvedomme si, že ak iba 7 miliónov z nich (alebo ,,iba“ 700 000), je schopných cielene spolupracovať na rôznych úrovniach riadenia, či už sa jedná o:

  1. Spoločnú politiku, kontrolu politikov v rozhodujúcich štátoch, kontrolu tajných služieb, armád, OSN, EU
  2. Kontrolu verejnej mienky cez kontrolu rozhodujúcich médií a agentúr
  3. Kontrolu svetonázoru cez náboženstvo, históriu a školstvo
  4. Výchovu kádrov a myšlienkových spriaznencov cez školstvo a NGO (napríklad Sorosove, alebo v Islamskom svete Gulenove nadácie, školy a inštitúty)
  5. Kontrolu zdrojov planéty cez korporácie a štáty a cez kontrolu pôdy, potravín, ropy, uhlia, plynu, vody, ľudských zdrojov,

tak si buďte istí, že to bez problémov aj robia, pričom väčšina z nás im pomáha.

Prečo tipujem v neprospech Hillary?

Pretože si myslím, že väčšina ľudí intuitívne túži po zmene k lepšiemu. A hoci Trump nestelesňuje zmenu k lepšiemu, väčšina ľudí dúfa, že samotná inštalácia Trumpa vyvolá turbulencie, ktoré posunú davo – elitársky systém USA (a celého sveta), k  rozdeľovaniu zdrojov nie na princípe sily, ale (aspoň čiastočne), na princípe spravodlivosti.

Myslím si, že intuícia väčšiny voličov v USA ich povedie k tomu, že dynastii povedia nie.

Ak však predsa len vyhrá Hillary…

…povedie to k rýchlejšiemu ústupu USA zo svet ovládajúcich pozícií, pretože elita žije mimo realitu. Spôsob jej vládnutia povedie k beznádeji, nepokojom a krachom.

Trump je, paradoxne, aj pre staré štruktúry väčšou zárukou kontinuity, ako Hillary Clinton…

… no a ja zjem papuču…

 

Rád by som čitateľov klasických tlačovín upozornil, že vyšlo druhé číslo časopisu Alternatíva a tento autor do neho prispel svojim článkom.

 

S úctou

Dominik Svetík

Správa z mojej pandémie

06.02.2022

Presne pred rokom som mal Covid. 4 dni potenia, bez teploty, pocity, ako pri chrípke, resp. zápale priedušiek, bolesť svalov, slabosť, nepamätám si, že by som kašľal. Mám k tomu rešpekt. Presne po roku som prekonal Omicron. 5 dní prechladnutý, kýchanie, bez teploty, jedna, dve noci potenie, sople, šteklenie na prieduškách, občasný kašeľ, konzultoval som to s mojou lekárkou, [...]

Očkovaní a nakazení – je to vôbec možné?

02.11.2021

(Podľa mňa to nie je možné, to bude určite nejaká hlúposť, prosím, preskúmajte to a povedzte mi že sa mýlim, že sa mi to iba sníva). server iDnes.cz Podľa štatistík MZ ČR, za október spadol počet neočkovaných seniorov, ktorí sa novo dostávajú na jednotky intenzívnej starostlivosti (JIS), pod 50 percent. Dlhodobo je tiež dvakrát viac úplne očkovaných ako [...]

„. . . tri razy ma zaprieš. “ (Takmer), neuveriteľný príbeh.

27.06.2021

Včera sme sa so Zuzkou trochu túlali… Keď sme prechádzali cez Hronský Beňadik, niečo nás ťahalo pozrieť si katedrálu a kláštor, ktorého korene siahajú pred 11. storočie a ktorý pri Tureckej expanzii bol významnou pevnosťou, strážiacou Slovenskú bránu pred postupom Turkov k banským mestám – Štiavnici, Kremnici, Banskej Bystrici a i. V r. 1599, Turci, ale [...]

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

Babiš, Pavel

Politológ: Pavel asi Korčoka nepodporí, Babiš chváli Pellegriniho, ale cieli na vlastných voličov

29.03.2024 06:00

Ako vyzerajú vzťahy Česka a Slovenska pred prezidentskými voľbami? Pre Pravdu to vysvetlil český politológ Josef Mlejnek.

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Domino Svetík

Sú tmavé miesta, do ktorých je treba priniesť svetlo.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 148
Celková čítanosť: 1423042x
Priemerná čítanosť článkov: 9615x

Autor blogu