Založ si blog

Zneužitie americkej sily.

Vojna v Sýrii, ktorú naplánovali a viac, ako 5 rokov vedú USA, nám v poslednom čase ukazuje veľmi vážne kompetenčné nezhody v riadení a jednotnom postupe  superveľmoci.

Čo sa týka tvrdenia o naplánovaní, tak existuje presvedčivé video, na ktorom štvorhviezdičkový (t.č. penzionovaný),  generál Wesley Clark , známy aj z kampane NATO v bývalej Juhoslávii tvrdí, že Pentagon prevzal vládu nad USA a naplánoval útok na 7 krajín v priebehu 5 rokov. Video.

Tento plán je známy, ako tzv. Wolfowitzova doktrína.

Kto velí US silám v Sýrii?

Zdá sa, že Pentagon a CIA v Sýrii robia vlastnú politiku, pričom nerešpektujú rozhodnutia  a záväzky vlády USA.

12.9.2016 vstúpilo do platnosti Kerrym a Lavrovom vyjednané prímerie, ktorého hlavné (známe) body zneli, že Američania oddelia sily, ktoré nazývajú ,,umiernená opozícia“, alebo tu na Pravde ich redaktori nazývajú aj ,,povstalci“, či ,,rebeli“.

Takáto dohoda by umožnila sýrskym, ruským a iránskym leteckým a pozemným silám, zameriavať sa na armádu Islamského štátu, alebo Al – Kaidá, či fronta An – Nusrá, ktorých všetci (podľa potreby), nazývajú ,,teroristi“.

Tým, ktorí sa situáciou v Sýrii zaoberajú dlhšie je jasné, že väčšinu týchto inváznych síl vycvičili a zásobujú špeciálne služby USA, Turecka, Kataru, S. Arábie. (O pôvode Islamského štátu).

Je nemysliteľné, aby akákoľvek opozícia dokázala vojensky odolávať armáde štátu v ktorom pôsobí, viac, ako 5 rokov, tak, ako je to v Sýrii.

Toto dokáže iba vycvičená a zásobovaná invazívna armáda, ktorá má neustály prísun živej sily a materiálu, pričom môže priebežne prechádzať hranice okolitých štátov, v ktorých nájde výcvikové a politické zázemie a  o.i. aj lekársku podporu a ďalšie benefity.

Dohoda Kerry – Lavrov sa rodila ťažko…

…pretože rozhovory trvali asi 12 hodín.

Počas nich MZV USA J. Kerry trávil viac, ako 5 hodín telefonickými konzultáciami s Washingtonom a najviac času mu zabrali rozhovory s ministom obrany USA Astonom Carterom, ktorý s dohodou nesúhlasil.

Možno aj preto, lebo touto dohodou by sa vyjasnilo riešenie situácie, pričom je jasné, že vojna v Sýrii by smerovala k ukončeniu.

Ukončenie vojny v Sýrii by však znamenalo postupné vytlačenie nielen síl IS, Al – Kaidá a i., ale hlavne zvláštnych jednotiek USA, ktoré v Sýrii ilegálne operujú.

Pentagon a CIA by stratili pozície a prestíž a preto sa rozhodli, do prímeria ,,hodiť vidly“.

Čo to znamená?

,,Iba to“, že vláda USA nevládne Pentagonu, ani tajným/špeciálnym službám a silám.

,,Puč“ Pentagonu.

17. 9.2016, zaútočilo niekoľko stíhačiek a bezpilotných lietadiel koalície vedenej USA, na základňu Sýrskej armády pri Dajr – ar – Zaur. Pri náletoch zahynulo vyše 80 sýrskych vojakov a vyše 100 ich bolo zranených.

Incident sa odohral na území Sýrie a k účasti na leteckej operácii sa priznala aj Austrália, Briti a Dáni, pričom spolu s Američanmi všetci svorne tvrdili, že išlo o omyl.

Omyl? USA majú najširšiu flotilu špionážnych lietadiel, od Awacs, po drony, navyše front pri Dajr – ar Zaur je statický mesiace, lokalizácia jednotiek jednotlivých strán je známa. Omyl je vylúčený. Slovo omyl, je iba klišé, fráza Američanov, ktorí tým myslia:,,No a čo?“

Načasovanie…

Útok prišiel 48 hodín pred vytvorením spoločného centra, kde sa mali vymieňať spravodajské informácie o lokalizáci teroristov a ,,umiernených“.

Navyše, na druhý deň sa konali v Rusku parlamentné voľby, takže poníženie súpera bolo vítaným spestrením sporu o delenie kompetencií na Blízkom východe.

… a súvislosti

Pred voľbami sa stretol G. Zjuganov s veľvyslancom USA v Rusku, McFaulom.

Po tomto stretnutí Zjuganov ohlásil povolebné protesty. Oznámil, že 19.9.2016, teda deň po voľbách vyvedie obyvateľstvo do ulíc.

Žiadne masové protesty sa ale nekonali (pričom západná tlač bola pripravená na ďalší ruský Majdan).

Navyše došlo k zatknutiu člena protikorupčného oddelenia Zacharčenka, u ktorého sa našlo 9 mld. rubľov, čo je ekvivalent asi 140 miliónov dolárov. A bolo po financovaní, protestujúcich, aktivistov, aj ostreľovačov…

USA poskytujú leteckú podporu Islamskému štátu? 

Bezprostredne po náletoch, do 10 min!, sa na pozície Sýrskej armády začal aj pozemný útok Islamského štátu a Al – Kaidá, ktorý odkryl skutočnosť, že muselo ísť o koordinovanú akciu.

Niežeby sa USA museli ospravedlňovať, superveľmoc má vlastné normy medzinárodného práva, ale predsa len touto akciou, pri ktorej poskytli letecké krytie IS, popreli svoje ,,informačné legendy“ o tom, že v Sýrii sú preto, aby tam bojovali proti Islamskému štátu.

Zakladateľ Al – Kaidá, šejk Nabil Naim dávno tvrdil, že ako Al – Kaidá, tak aj  Islamský štát vznikli z vôle USA a časti režimov Blízkeho východu.

Nakoniec, budúci americký prezident, Donald Trump, sám obvinil B. Obamu, aj Hillary Clinton, že stoja za vznikom Islamského štátu.

Tým, že Pentagon priamo porušil prímerie, tvrdo vyjednané a garantované vládou USA, akoby vypovedal poslušnosť vlastnej vláde a vykonal puč.

Trápnosť celej situácie potvrdzovali komentáre Bieleho domu o tom, že Pentagon sa pomýlil. Najsilnejšia  a najlepšie vyzbrojená armáda sveta, že by zlyhala na spravodajskej informácii dodanej od najslávnejšej z tajných služieb – CIA?

Dajme tomu…

Všetko však poukazuje práve na:

Zneužitie americkej sily.

USA majú po svete dislokovaných niekoľko stoviek vojenských základní a na nich desiatky a desiatky tisíc vojakov.

Táto armáda, keďže je mimo hraníc materskej krajiny, je v súčastnosti používaná na vojenské operácie po celom svete. Legálne, aj nelegálne, aj keď na legálnu si už ani neviem spomenúť.

Táto armáda je, spolu so CIA, mimo kontroly US Kongresu a môže tak byť velením používaná na najrôznejšie operácie, od naháňania ,,teroristov“ po celom svete, nálety dronov ( za Obamu drony iba v Pakistane, AFG, Jemene a Iraku zabili vyše 2 200 ľudí), kontrolu vlád klientskych/vazalských krajín a kolónií, výrobu revolúcií, výcvik žoldnierskych armád pre potreby nasadenia kdekoľvek – Ukrajina, Čečensko, Sýria, Irak, AFG, Jemen, Afrika, až po ,,špeciálne operácie“, ako sú únosy a preprava citlivých tovarov, napr. drog cez vojenské letiská, zabepečenie ťažby ropy a strategických surovín pre korporácie v Afrike, Ázii a na Blízkom východe, zabezpečenie ,,konkurenčnej výhody“, proti akejkoľvek inej svetovej korporácii, ktorá nie je dostatočne silná, atď.

Vojaci totiž nie sú civilisti, vojaci musia mlčať a plniť rozkazy.

Ak sa takto ,,dislokovaná“ armáda podieľa na výcviku Islamského štátu, tak má k dispozícii údernú silu, použiteľnú kdekoľvek, pričom ,,za Americké hodnoty“ neumierajú Američania…

Inštitút Vision of humanity vydáva Globálny index terorizmu. Mrknite sa na zhrnutie r. 2014 a neúplné výsledky r. 2015.

Zaujímavé je, že na prvých dvoch miestach v počte teroristických útokov sú Afganistan a Irak – krajiny, ktoré boli dobyté a sú dodnes ovladané USA, pričom tam bola ,,vyvezená demokracia“ – majú vládu dosadenú Washingtonom.

           Takáto sila môže byť zneužitá, pričom o tom nie vždy musí vedieť prezident, či Kongres.

Vieme, že vláda USA je v rukách korporácií a tak o nasadení armád môže byť aj rozhodované v prospech korporácií, či priamo nimi.

Ashton Carter, ako dosadený korporátny hovorca vo funkcii ministra obrany, môže byť sprostredkovateľom zneužitia americkej vojenskej moci hocikde vo svete.

Sýria je arénou, v ktorej sa rozhoduje o vplyve na svet,

a US army z tejto arény nemôže vyjsť porazená.

Možno to znie cynicky, pretože umierajú ľudia, ale Sýria je cvičiskom armád pre nácvik operácií, koordinácie a taktiky a polygónom pre skúšky zbraní. V neposlednom rade je to aj veľtrh vojenskej techniky a Rusko vďaka umnému predvádzaniu lietadiel a rakiet, podpísalo už niekoľko lukratívnych kontraktov na jej dodávky.

Sýrska vojna rozhoduje aj o tom, kto si vplyv vo svete posilní a kto oslabí.

Všimnime si, ako o bombardovaní Sýrskej armády informoval NY Times:

,,Nešťastné bombardování syrských vojsk uvrhlo Ameriku do defenzívy, podkopalo její úsilí o umenšení násilností v civilní válce a ztížilo humanitární pomoc.

USA se domnívaly, že pokud se dohoda o zastavení násilností v Sýrii vypracovaná ministrem zahraničí J. Kerrym a jeho ruským protějškem (S. Lavrovem) v Ženevě před 9 dny, rozpadne, vyplave na povrch dvojakost Ruska v této válce, kdy Rusko podporovalo syrského prezidenta Bašar al-Asada.“

 

Vypláva na povrch dvojakosť Ruska? Veď Rusko v Sýrii operuje so súhlasom Sýrskej vlády, koho iného by malo podporovať?

Ak budeme ale pokračovať v logike NYT, tak práve vyplávala na povrch podpora USA Islamskému štátu, napriek tomu, že médiá a politici sa snažia dezinformovať, ,,čo to dá“.

Veď USA, ktoré sú v Sýrii bez opory v práve, tvrdia, že sú v Sýrii preto, aby bojovali proti IS.

Aby bojovali proti IS, nie s IS.

Aký je zdroj tohto tvrdenia? Novinár J. Todenhofer z Kolner Stadt Angzeiner priamo v tábore an – Nusrá na otázku odkiaľ majú protitankové rakety TOW, dostal odpoveď:

,,Dali nám ich priamo Američania. Sú na našej strane“.

Útok na humanitárny konvoj, o ktorom ,,nikto nevie, kto ho vykonal“.

19.9.2016 z výšky 1 600 m, raketami na konvoj zaútočilo bezpilotné lietadlo Predator.

Kto ho riadil, nie je známe.

Jund (džund) Al – Aksa (vojaci mešity al -aksa), je teroristická organizácia, ktorá disponuje, vďaka saudsko – americkej spolupráci, aj dronmi schopnými tohto útoku.

Navyše ju, po ,,rokoch spolupráce“, USA v tichosti zaradili na zoznam teroristov. A kedy? Deň po útoku, teda 20.9.2016…

A k obvineniam, že to urobili Sýrčania a Rusi:

Ak tento konvoj vychádzal z územia, ktoré kontroluje Damašek, mohli ho zastaviť, zdecimovať, vykradnúť už tam a – tiež v tichosti…

Prečo Pentagon nemôže dopustiť prímerie?

Ak by Pentagon naozaj dodržal prímerie, čo by sa mohlo stať?

                       Ukázalo by sa, že ,,umiernená opozícia“ v Sýrii prakticky neexistuje. (Úvahy nad sýrskou opozíciou).

Respektíve ak existuje, jej príslušníci nemajú v ruke Kalašnikov a na pleci odpaľovacie zariadenie s raketou Stinger. Je zaujímavé, ako nám médiá celého sveta vnucujú predstavu, že je normálne, ak je opozícia ozbrojená.

Pritom na uliciach európskych miest by sme takúto ,,opozíciu“ vždy nazvali – teroristi.

Rolu umiernenej opozície vždy hrali IS, Al – Kaida, fronta an – Nusrá a ďalšie teroristické skupiny, keď to bolo potrebné a najčastejšie tí ich príslušníci, ktorí boli zabití.

Vtedy ich všetky médiá mohli označiť za civilov, opozíciu, čo len chceli a tak informujú verejnosť na Západe.

Navyše, vo všetkých ozbrojených skupinách pôsobiacich na území Sýrie tvoria väčšinu ,,nesýrčania“ a tým určite nejde o spravodlivú formu vlády pre Sýriu.

Iba an – Nusrá, po tom, čo ohlásila rozchod s Al – Kaidou, má vo svojich radoch väčšinu bojovníkov pôvodom zo Sýrie, čo stačilo Západu na to, aby ju formálne zaradil medzi ,,umiernenú opozíciu“, kým tí triezvejší tvrdia, že ide iba o PR, aby sa pod novou vlajkou mohli stretnúť starí džihádisti.

Armáda USA používaná na ,,formovanie štátov“.

Áno, armáda USA je neskrývane a drzo zneužívaná na formovanie sveta podľa predstáv Globalizátorov, aj US elít. Ak by nešlo aj o záujem korporácií, médiá by neprekrúcali pravdu a nesnažili sa ,,legitimizovať“ nasadenie a zneužitie sily bez mandátu BR OSN.

Útok US army vo vnútri Sýrie, kde naozaj nemá čo hľadať, je možný iba preto, že verejnosť v USA je indoktrinovaná americkou výnimočnosťou a právom zasahovať kdekoľvek vo svete.

Každý, kto protestuje je nepriateľ a politici?

Ako hovorí P.C. Roberts, keď položil otázku nemenovanému predstaviteľovi MZV USA, prečo sa európski politici správajú k politike Washingtonu tak servilne, dostal odpoveď:

,,Pretože sme si ich kúpili. Patria nám“.

Záver:

Po udalostiach z uplynulých dní vyhlásil ruský zástupca pri RB OSN V. Čurkin, že Rusko už nebude ustupovať žiadostiam USA o jednostrané zastavenie paľby, pretože všetky ústupky Ruska skončili tým, že terosti sa preskupili, dozbrojili a doplnili stavy.

Takže čo bude nasledovať?

Bitka o Aleppo a upevňovanie spojenectva na osi Sýria – Rusko – Irán.

S úctou

domino svetík

 

Správa z mojej pandémie

06.02.2022

Presne pred rokom som mal Covid. 4 dni potenia, bez teploty, pocity, ako pri chrípke, resp. zápale priedušiek, bolesť svalov, slabosť, nepamätám si, že by som kašľal. Mám k tomu rešpekt. Presne po roku som prekonal Omicron. 5 dní prechladnutý, kýchanie, bez teploty, jedna, dve noci potenie, sople, šteklenie na prieduškách, občasný kašeľ, konzultoval som to s mojou lekárkou, [...]

Očkovaní a nakazení – je to vôbec možné?

02.11.2021

(Podľa mňa to nie je možné, to bude určite nejaká hlúposť, prosím, preskúmajte to a povedzte mi že sa mýlim, že sa mi to iba sníva). server iDnes.cz Podľa štatistík MZ ČR, za október spadol počet neočkovaných seniorov, ktorí sa novo dostávajú na jednotky intenzívnej starostlivosti (JIS), pod 50 percent. Dlhodobo je tiež dvakrát viac úplne očkovaných ako [...]

„. . . tri razy ma zaprieš. “ (Takmer), neuveriteľný príbeh.

27.06.2021

Včera sme sa so Zuzkou trochu túlali… Keď sme prechádzali cez Hronský Beňadik, niečo nás ťahalo pozrieť si katedrálu a kláštor, ktorého korene siahajú pred 11. storočie a ktorý pri Tureckej expanzii bol významnou pevnosťou, strážiacou Slovenskú bránu pred postupom Turkov k banským mestám – Štiavnici, Kremnici, Banskej Bystrici a i. V r. 1599, Turci, ale [...]

Štefan Harabin, ta3

VIDEO: Prezidentský kandidát Štefan Harabin. Rusko nepovažuje za agresora, chce neutralitu Slovenska

19.03.2024 07:00

O post prezidenta Slovenskej republiky vo voľbách v roku 2024 sa uchádza 11 ľudí.

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15, aktualizované: 07:16

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.

Putin

Putinov triumf odobrili hostia z AfD. Ako ruské voľby "monitorovali" extrémisti z Nemecka

19.03.2024 06:00

Aby prezidentským voľbám dodal zdanie legitimity, Putin si ako pozorovateľov pozval poslancov nemeckej strany AfD.

anketa, kandidáti na prezidenta 2024

ANKETA: Osem kandidátov na prezidenta odpovedalo na 19 otázok. Tu sú všetky odpovede

19.03.2024 06:00

Do ankety sa zapojilo 8 z 10 kandidátov. Líder SNS Andrej Danko sa vzdal v prospech Štefana Harabina. Milan Náhlik a Štefan Harabin do uzávierky neodpovedali.

Domino Svetík

Sú tmavé miesta, do ktorých je treba priniesť svetlo.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 148
Celková čítanosť: 1421512x
Priemerná čítanosť článkov: 9605x

Autor blogu