Založ si blog

Zmenil sa svet za 2000 rokov, od smrti Ježiša Krista, k lepšiemu?

Odkaz Ježiša Krista je v podstate veľmi jednoduchý: ,,Miluj blížneho svojho, ako seba samého.“(Mt.22,39). Táto veta je hlavným zákonom, ktorý Ježiš chcel, aby ľudia dodržiavali. Napriek jednoduchosti a zrozumiteľnosti tejto požiadavky, ju nepochopila vtedajšia duchovná elita Židovstva (Ježiš Kristus bol Žid) a nepochopila ju dodnes ani dnešná Židovská a neskôr Kresťanská elita.
 
         Ak by prišiel dnes, po 2000 rokoch, našiel by svet lepší? Našiel by ľudí lepších?
 
 Ak by prišiel dnes a hlásal lásku, pokoru, skromnosť, obetovanie života v prospech iných – ak by hlásal, že:,, Boh je prítomný v každom človeku,“ a ak by chcel, aby najvyšším princípom ľudského spolužitia, bola láska a pravda, myslím si, že väčšina z nás by si ,,umyla ruky,“ a vydala ho na smrť s prehľadom znovu.
 
          Tento svet riadia ľudia. To ľudia spôsobujú utrpenie iným ľuďom, nie Boh.

Ak Boh je v každom z nás, tak denne z našej vôle, či ľahostajnosti, Boh trpí a umiera znovu a znovu.

V miliónoch trpiach ľudí. Desiatkach a stovkách miliónoch otrokov, ktorí pracujú, aby sa iným ,,Bohom,“ žilo lepšie a lepšie. Bez akejkoľvek možnosti na zlepšenie svojho života a života svojich detí. Túto planétu neriadi Boh. Riadia ju ľudia. Nerobme preto Boha zodpovedným za utrpenie a všetku nevinne preliatu krv. To ľudia, my sami sme zodpovední. Realitu si vytvárame my sami.

 

        Denne ukrižovávame Ježiša Krista – pošliapavame právo, przníme pravdu, zabíjame lásku.

 

Dvetisíc rokov nás najväčšie svetové cirkvi ubezpečujú, že hlásajú a dodržujú jediný naozajstný zákon, ktorý po smrti J.K. ostali strážiť – že ho dvetisíc rokov denno – denne vštepujú do ľudských duší, idúc príkladom.

 

    Aké ovocie ich dvetisíc rokov dlhej práce, dnes zbierame? Aké výsledky sme, ako ľudstvo, dosiahli?

 

,,Milovať budeš blížneho svojho, ako seba samého.“

Máte pocit, že cirkvám sa za dvetisíc rokov podarilo aplikovať túto jednoduchú vetu na zákon, ktorý má každý z nás vo svojej DNA? Ak nie, čo tu potom všetci tí, ktorí sa nazývajú zástupcovia Boha na zemi, po celý ten čas robili? 

A robili to naozaj? Nie je pravda taká, že sami sa zmenili na na lacné cestovky, ktoré Vám za poplatok ponúkajú vstupenky do neba, pričom sami vstupenky nemajú? Nie sú to obrovské akciovky, ktoré sa starajú o udržanie si vlastnej moci a bohatstva, k časti ktorého po stáročia prišli manipuláciou, násilím, krádežou?

                                                                                       

 Akú úrodu toho, čo sme tisícročia siali, dnes žneme?

 

               Sú cirkvi iba ,,falošní proroci“?

 

Nie sú všetci títo, ktorým sa za dvetisíc rokov podarilo doviesť svet a spoločnosť k rozvratu a stavu porovnateľnému s tým, spred dvetisíc rokov, iba ,,falošnými prorokmi,“ pred ktorými svet Ježiš Kristus varoval?

 

,,Vystríhajte sa falošných prorokov. Prichádzajú k Vám v ovčom rúchu, ale vo vnútri sú dravými vlkmi.“(Mat.7.15.) ,,Po ovocí poznáte ich. Či azda z tŕnia oberajú hrozno, alebo z bodľačia figy?                                                                                                                                          Hovorím Vám, že dobrý strom rodí dobré ovocie a zlý strom rodí zlé ovocie.                                                    Dobrý strom nemôže rodiť zlé ovocie a zlý strom nemôže rodiť dobré ovocie.                                                                       Každý strom, ktorý nerodí dobré ovocie sa vytína a hádže na oheň. A tak ich teda poznáte po ovocí.“ (Mat.7.16-20).

 

Sú elity tohoto sveta – politické a cirkevné – ,,dobrými stromami?“ Ich sľuby sú sladkou piesňou, ktoré chce každé ucho počuť. Ale aké je ovocie, ktoré z týchto stromov trháme?

 

 

          My im dávame moc, a my im veríme.  

                                                                                                                                    To my sme tí zodpovední za všetko utrpenie sveta. Za nárek ľudí a detí, v ktorých v každom jednom sídli Boh. A tak v každom jednom trpiacom a umierajúcom pre nás, našu ľahostajnosť, náš prospech, našu pohodlnosť naše výhody a ,,životný štandard“, denne nechávame ,,umierať Ježiša Krista“, ktorý nám prišiel iba povedať, že máme byť k sebe ľudskí, že sa máme podeliť, pomáhať a že najvyšším princípom, ktorý máme dodržiavať pre to, aby všetci ľudia boli šťastní je láska k blížnemu.

 

                                  ,,Láska je všetko, čo potrebujeme.“

 

          V časoch Ježiša Krista, pred 2000 rokmi, vládol svetu Rím . Dnes vládnu svetu USA.

 

                                      ,, Boh žehnaj Ameriku.“  

Túto vetu vravia prezidenti USA takmer pri každom prejave. Akého Boha majú vlastne na mysli?

 

Porovnajme dve impériá: Rím spred 2000 rokov a USA dnes.

Dajme trochu komparatívnej histórie:

Aký je rozdiel medzi Rímskou ríšou, ktorá vládla celému vtedajšiemu civilizovanému svetu, a dnešným vládcom sveta – USA? Obidvom týmto ríšam vládlo a vládne podobné štátne zriadenie – oligarchická monarchia. Obidve po celý čas viedli expanzívne vojny a nič vo vtedajšom aj dnešnom svete, sa nedialo bez ich dohľadu. Rozdiel vo filozofii – žiadny,v brutalite – žiadny. V technike – značný.

A v počte obetí?  Obete dobyvačných vojen Ríma sa počítali na milióny. Podľa Josephusa Flavia, pri dobití Jeruzalema v r. 70, umrelo viac, ako 1,2 milióna ľudí.  Obetí Americkej imperiálnej politiky iba v dvadsiatom storočí sa ráta na viac, ako 40 miliónov.

V obidvoch ríšach sa vládcovia pred svojim ľudom snažili vytvárať dojem, že imperátor sa pri svojich rozhodnutiach, opiera o vôľu senátu.

Štúdia Princentownskej univerzity: Amerika je oligarchiou.

 

         Fasces – symbol impéria, moci, práva a spravodlivosti. Rovnako v Ríme,  ako aj v USA. 

 

 Pozrite sa na túto sochu Abrahama Lincolna. Sedí na tróne a ruky mu spočívajú na symboloch Rímskeho impéria a moci – Fasces. Oficiálne vysvetlenie je, že USA sa pri formovaní Ústavy opierali o Rímske právo. Ak si však pozriete obrázky sediaceho Baala,(kaanánsky boh hromu, ktorého meno znamená Boh, Pán, Hospodin), neubránite sa dojmu, že tvorca Lincolnovho pamätníka, sa nenechal touto symbolikou inšpirovať náhodne. Ostatne, verejné budovy vo Washingtone sú týmito symbomi prepchaté… Napr.TU.

A prečo to sem pletiem? Ježiša Krista, symbol pravdy a lásky, ukrižovali Rimania. Ich nástupcovia denne zabíjajú pravdu a ničia lásku.

 

                  Denne volíme, medzi dobrom a zlom.

Často sa rozhodneme voliť menšie zlo. Nevoľme zlo. Voľme dobro.

Saďme iba dobré stromy, rodiace dobré ovocie.  Vyjdime z tieňa tých zlých. Vyjdime z vlastného tieňa.

With respect

Domino  Svetík

Správa z mojej pandémie

06.02.2022

Presne pred rokom som mal Covid. 4 dni potenia, bez teploty, pocity, ako pri chrípke, resp. zápale priedušiek, bolesť svalov, slabosť, nepamätám si, že by som kašľal. Mám k tomu rešpekt. Presne po roku som prekonal Omicron. 5 dní prechladnutý, kýchanie, bez teploty, jedna, dve noci potenie, sople, šteklenie na prieduškách, občasný kašeľ, konzultoval som to s mojou lekárkou, [...]

Očkovaní a nakazení – je to vôbec možné?

02.11.2021

(Podľa mňa to nie je možné, to bude určite nejaká hlúposť, prosím, preskúmajte to a povedzte mi že sa mýlim, že sa mi to iba sníva). server iDnes.cz Podľa štatistík MZ ČR, za október spadol počet neočkovaných seniorov, ktorí sa novo dostávajú na jednotky intenzívnej starostlivosti (JIS), pod 50 percent. Dlhodobo je tiež dvakrát viac úplne očkovaných ako [...]

„. . . tri razy ma zaprieš. “ (Takmer), neuveriteľný príbeh.

27.06.2021

Včera sme sa so Zuzkou trochu túlali… Keď sme prechádzali cez Hronský Beňadik, niečo nás ťahalo pozrieť si katedrálu a kláštor, ktorého korene siahajú pred 11. storočie a ktorý pri Tureckej expanzii bol významnou pevnosťou, strážiacou Slovenskú bránu pred postupom Turkov k banským mestám – Štiavnici, Kremnici, Banskej Bystrici a i. V r. 1599, Turci, ale [...]

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

Progresívci sa pre schválené zmeny v RTVS oblečú do čiernej, avizujú protesty. Podľa SaS urobí vláda z RTVS dezinformačné médium

24.04.2024 17:41

Poslankyňa Zora Jaurová povedala, že upravená verzia zákona je rovnakou hrozbou, ako pôvodná verzia.

Fico

Fico chce prešetriť prideľovanie spisov na Najvyššom súde. Prideľujú sa transparentne, kontrola bola arogantná, odpovedá Šikuta

24.04.2024 16:51, aktualizované: 17:25

Podľa šéfa Smeru je podozrivé, že najcitlivejšie veci pripadali senátu 5T sudcu Juraja Klimenta.

Rusko, Ukrajina, vojna, konflikt, Donbas

Omilostení zločinci páchajú v Rusku zverstvá. Brutálne vraždy a znásilnenia veteránov z frontu otriasli krajinou

24.04.2024 16:17

Bývalý vojak svoju obeť najskôr uškrtil a potom rozrezal jej telo na menšie časti, ktoré natlačil do dvojice kufrov. Ďalší brutálne zavraždil a znásilnil penzistku.

súdna rada výbor

Výbor odobril odvolanie členov súdnej rady, Mazák a Majerník to odmietajú

24.04.2024 15:20, aktualizované: 18:00

Koaliční poslanci odvolávanie odôvodňujú stratou dôvery a pochybnosťami o svedomitom výkone právomocí členov.

Domino Svetík

Sú tmavé miesta, do ktorých je treba priniesť svetlo.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 148
Celková čítanosť: 1426409x
Priemerná čítanosť článkov: 9638x

Autor blogu