Najbohatšia teroristická organizácia sa chystá dobyť Bagdad.

12. júna 2014, Domino Svetík, Analýzy a komentáre

Aký význam malo Americké dobytie Iraku v r. 2003, organizované na základe vykonštruovaných dôvodov (ZHN), porušujúce medzinárodné právo a neschválené RB OSN, okrem viac, ako 600 tis. mŕtvych a možnosti pre ťažobné korporácie,  ,,naraziť si“ v Iraku svoje ropné vrty? Tá operácia sa, mimochodom, volala ,,Iracká sloboda“ a mala priniesť Irackému ľudu mier a demokraciu. Namiesto toho v Iraku víťazí filozofia Islamistického štátu, budovaná na jeho sunitských princípoch.

ISIS (Islamský štát Iraku a Sýrie, na konci je to niekedy aj L – Levante), je teroristická organizácia, ktorá vznikla tesne pred vpádom vojsk USA a NATO do Iraku.

Ich najnovšie vojenské, aj ,,ekonomické“ úspechy sú vskutku impozantné. Cez víkend obsadili provinciu Ninive, aby v pondelok dobyli Mosul, mesto s dvomi miliónmi obyvateľov.

 

             V Mosulskej banke sa zmocnili 429 miliónov Dolárov a kopy zlatých tehál!

 

To vysvetľuje ten nadpis.  Ak bude Forbes zostavovať svoj zoznam… V ďalšom postupe spolu s Irackou Al – Kaidou dobyli Tikrit, aby v dvoch prúdoch pokračovali na Bagdad, ktorý sa chystajú dobyť. Američanmi za ťažké peniaze vyzbrojená Iracká armáda nielenže ustupuje po celej líni frontu, ale necháva džihádistom zbrane, zásoby a techniku.

Irácky premiér Núrí Malíkí (prezývaný aj malý Saddám), zúfalo žiada Obamu o pomoc, a popri vojenských silách, ktoré sú dislokované v okolí Bagdadu kvôli jeho obrane, sa chystá rozdávať zbrane obyvateľstvu!

 

                Scénu v Iraku a čiastočne v Sýrii ovládol ISIS.

 

Veľké oblasti východnej Sýrie a západného Iraku kontroluje  ISIS. Radikáli vymazávajú hranice Sýrie a Iraku a na ovládanom území chcú obnoviť historický štát Levante.

A že to nie je malé územie, dokladá Mapa území a miest, ktoré sú pod priamou, alebo čiastočnou kontrolou ISIS.

Zakladateľom ISIS je Abú Musáb Zarkáwí, ktorý kvôli bojom s Američanmi v Iraku založil pobočku Al – Kajdy, z ktorej neskôr vznikol ISIS.

Vojna v Sýrii otvorila pre ISIS nové územia. ISIS založil v Sýrii Front AL – Nusrá, ktorý vedie svoje operácie práve pod líderstvom vodcu ISIS, ktorým je – Abú Bakra Bagdádí.

Pentagon plánuje urýchlené dodávky ťažkých zbraní  na podporu svojej kolónie – Iraku, primárne na obranu Bagdadu, ktorý čakajú v najbližších hodinách boje.

Takto teda končí ,,demokratizačné“ úsilie USA a západu.

Afganistan, Irak, Sýria, Lýbia.

Všade rozvrat, chaos, nástup militantného, radikálneho islamizmu. Až má človek dojem, že cieľom bolo práve toto.

Už sa treba báť, čo vznikne na Ukrajine. 

With respect

domino  svetík