Kto z nás, ľudí, môže podporovať tých, čo obhajujú toto?

5. júna 2014, Domino Svetík, Občianska vojna na Ukrajine.

Môžeme sa dohadovať, či na Majdane došlo k demokratickému prevzatiu moci, či na Ukrajine ide o súperenie veľmocí, alebo to všetko bola spontánna demonštrácia ľudského zúfalstva, ktorá sa opäť nepodarila, keďže základnou myšlienkou vzbury proti neľudskosti systému, bola túžba po slobode, po spravodlivosti, boj proti korupcii, štátnemu klientelizmu, oligarchicko – feudálnemu spôsobu riadenia spoločnosti.

Do čela Ukrajiny sa po oligarchoch typu Tymošenková, Janukovič, dostal oligarcha Porošenko, navyše sa všetci dozvedeli, že vplyv ďalších oligarchov, ako Achmetov, alebo Kolomojský, sa iba rozšíril, takže, Ukrajinci si zjavne nepomohli.

Navyše, Ukrajina sa rozdelila a noví vládcovia, podporovaní EU, USA a NATO, vypustili z fľaše džina násilia a juhovýchod krajiny, ktorý vyhlásil samostatnosť, sa rozhodli vrátiť pod svoju kontrolu silou. Armáda ostreľuje pomocou lietadiel, tankov, mínometov, kaťúš a delostrelectva mestá v odštiepeneckých regiónoch.

Výsledkom sú stovky mŕtvych, medzi ktorými je čoraz viac civilných obetí.

Zdalo by sa, že to, čo sa deje v Lugansku, Slaviansku, Kramatorsku, Donecku a iných mestách, zburcuje svetovú verejnosť. Parlamenty demokratických štátov a vlády budú žiadať zastavenie tohto vraždenia, médiá budú plné spravodajstva a výziev na podporu obetí, BR OSN zorganizuje akcie, ktoré zastavia vládu v Kyjeve.

 

Nedeje sa však nič. Nedeje sa nič. 

 

Americký prezident si podáva ruku s inými vojnovými zločincami a potľapkáva ich spokojne po chrbtoch.

Gratuluje im.

V Poľsku prednáša Východnej Európe, že USA posilnia svoju vojenskú prítomnosť na ich území bez toho, aby sa nás spýtal na náš názor.

Premiér SR a premiér ČR sa opatrne ozvali, že si nevedia predstaviť vojenskú prítomnosť cudzieho štátu na našom území.

Zaujímavé je, že tí, ktorí dodnes žijú z upozorňovania na totalitný režim spred 25 rokov a vstup vojsk Varšavskej zmluvy na naše územie pred 46 rokmi, si vstup vojsk NATO nielenže predstaviť vedia, oni si ho želajú a pripravujú nás naň. 

Správa z tlače:

,,Minister obrany SR, M. Glváč, ponúkol vojenský výcvikový priestor Lešť, pre potreby výcviku vojsk NATO!“

Premiér síce vyjadril nechuť k cudzej vojenskej prítomnosti, ale zároveň už vie, kedy prídu prví vojaci NATO, ktorým vláda ponúkla naše územie!

,,Na rohu ulice, vrah o morálce káže.

Před vraty věznice, se procházejí stráže.

A bylo jim to málo – poručili dětem,

modlit se, jak si přálo, veličenstvo Kat...

Karel Kryl

 

S úctou

Domino Svetík