M. Obamová: „Môj manžel zabíja deti pomocou dronov“.

16. mája 2014, Domino Svetík, Nedemokracia

Keď sa prvá dáma Spojených  štátov, Michelle Obamová,  v dobrej viere zapojila do kampane na podporu 200 dievčat v Nigérii, za únos ktorých je zodpovedná radikálna islamská organizácia Boko Haram, nevedela, aké protichodné reakcie vyvolá a aké negatívnu odozvu zožne.

 

Michelle sa nechala odfotiť v úprimnej snahe pomôcť, držiac pred sebou plagát s nápisom:,,Priveďte späť naše dievčatá.“   Zdroj.

Foto. 

V duchu Slovenského príslovia, ktoré hovorí, že:,,Žiadny dobrý skutok nesmie zostať nepotrestaný“, jej naozaj ľudskú iniciatívu zneužili kritici zabíjania ľudí pomocou bezpilotných lietadiel – dronov, a najskôr sa pridali k Michelle v tom istom štýle, aby svetu pripomenuli, že aj oni majú deti, z ktorých niektoré boli zavraždené dronami v kampani, ktorú vedú USA, v rámci ,,boja proti terorizmu“.

Najskôr sa objavili ľudia, ktorí na rovnakom lístku, ako v rukách drží Michelle, majú nápis:

,,Váš manžel zabil viac muslimských dievčat, než kedy mohol Boko Haram. Nám sa naši mŕtvi nevrátia.“

Foto.

A antikampaň pokračuje:

Kritici zabíjania ľudí dronami, vymenili vo fotoshope nápis na plagáte M. Obamovej za nápis:

,,Môj manžel zabíja mnoho detí pomocou dronov“.

Foto.

A nešťastná Michelle, ktorá chcela iba prejaviť súcit a ľudskosť, sa sama stala obeťou kampane, ktorá nesúvisí s únosom dievčat v Nigérii súvisí však s nezmyselným vraždením ľudí pomocou bezpilotných lietadiel, ktoré USA, napriek obrovskej kritike – prevádzkujú ďalej.

Bývalý riaditeľ CIA:,,Ľudí dronami zabíjame na základe zberu ich metadát“.

Britská neziskovka Bureau of investigative journalism, vyhlásila začiatkom r. 2014, že za 5 rokov vlády Obamovej administratívy, bolo v Pakistane, Jemene, Afganistane a v ďalších Blízkovýchodných krajinách, pomocou dronov, zabitých viac, ako 2 400 ľudí, pričom US tajné služby samé priznávajú, že ,,záujmových osôb“, teda ľudí, ktorí naozaj boli teroristi, či zločinci, nebolo medzi nimi viac, ako dve percentá, čo je 48 z 2400.

Ale ak by teroristov bolo hneď aj všetkých 2400 ( a mnohé z obetí boli naozaj deti), aký zákon na tomto svete, umožňuje zabíjať ľudí bez súdu, iba na základe podozrenia? Tak napríklad raketa z dronu zabila desiatky ľudí na svatbe, alebo ľudí čo pracovali na poli.

A kampaň, ktorá je zameraná nielen na city prvej dámy USA, pokračuje:

,,Stop vraždeniu dronmi“.

Foto.

Je mi ľúto Michelle Obamovej, ale je mi ľúto aj všetkých ľudí, ktorých armády a tajné služby strieľajú, ako zajace…

With respect

 

Dominik  Svetík