Stovky vojakov NATO sú na Ukrajine !

6. februára 2014, Domino Svetík, Výrobcovia revolúciíí

Včera informoval Oleg Carev, poslanec Ukrajinskej Dumy za Stranu regiónov, že na Ukrajine sa v oblasti Ľvova nachádzajú jednotky NATO v počte niekoľko stoviek mužov. Zdroj: mk.ru.

Na marec má Ukrajina naplánované spoločné  vojenské cvičenie s NATO, v ktorom má byť na oboch stranách asi po 1 000 vojakov.

Už v týchto dňoch však vo Ľvove pristávajú lietadlá NATO, z ktorých vystupujú vojaci, ktorí údajne majú v predstihu pripraviť všetko potrebné pre plánované cvičenie.

Situácia na Ukrajine je stále napätá, v Dume sa prejednávala aj smrť účastníka protivládnych demonštrácií a padli obvinenia, že bol zastrelený ostreľovačom NATO, aby táto udalosť vyprovokovala demonštrujúcich k získaniu prevahy pri boji s vládou.

V Čiernom mori sa tiež pohybujú Americké vojenské lode, ako torpédoborec USS Ramage a Mount Whitney, na palube ktorej sa nachádza viac, ako 600 príslušníkov špeciálnych jednotiek Seal.

Mieria k brehom Ukrajiny a okrem účasti na vojenskom cvičení, avizovali americkí politici poskytnutie bližšie nešpecifikovanej ochrany aj v čase konania Olympiády v Soči.

Ako viete, v týchto dňoch už mala UA mať podpísané partnerstvo s EU. Aj SR bola najskôr v NATO, až potom sme mohli vstúpiť do EU.

Je možné, že NATO si na Ukrajine zriadi stálu misiu, tak ako ZSSR v ČSSR. A tak skoro už neodíde.

,,Revolúcia“ vraj už stála Západ 80 mil. USD. A to je investícia, ktorú si treba poistiť aj vojensky…

Na Ukrajine si podľa včerajšej správy, má zriadiť stálu misiu aj Eu parlament…

Niektorí komentátori tvrdia, že súčasná výbušná situácia môže smerovať k rozdeleniu Ukrajiny, v lepšom prípade k federácii.

Tlak na vládu a parlament je enormný a okrem vyjadrení Západných politikov sú v krajine nesmierne aktívne mimovládne organizácie, financované zo Západných zdrojov, ktoré súčasnú revolúciu, pod kuratelou Amerického konzulátu pripravovali.

V každom prípade, blízkosť ozbrojených síl NATO, v takejto výbušnej situácii, neveští nič dobré. Pre Ukrajinskú vládu to znamená zdvihnutý prst. Silové praktiky Washingtonu a jeho jednoznačná podpora vzbúrencom, môžu týchto povzbudiť k vyvolaniu oveľa väčšieho násilia a teroru, ktorý nemá ani len kto opísať v médiách hlavného prúdu, nieto ešte kritizovať.

V každom prípade Ukrajinu čaká horúca jar. Ukrajinci hromadne vyberajú vklady z bánk a Hrivna oslabuje. To môže byť rozbuškou ku konfliktu, ktorý EU a USA potrebujú na prekrytie svojich ekonomických problémov a na ,,mediálnu zábavu“ svojich občanov.

V každom prípade Janukovič nemá situáciu v rukách. Ponúkol post predsedu vlády Jacieňukovi a ten mu odpovedal, že iba v prípade, že všetky ministerské posty obsadí opozícia.

Dúfajme, že ZOH v Soči prebehnú pokojne a bez incidentov.

P.S.:   ,,Divoké šušky“ – Pussy Riot, absolvovali spoločný koncert s Madonnou.

Ich muzika bude asi naozaj kvalitná, politický podtext v tomto Madonninom geste nehľadajme. Madonna im odovzdala mikrofón a odišla na prestávku. Umelkyne a bojovníčky za ľudské práva nakoniec ani nespievali, na akcii, ktorú organizovala Amnesty International, ocenilo publikum ,,Šušky“, veľkým potleskom.

P.S. 2: Publikum bolo údajne sklamané, keďže svetoznáme číslo jednej členky Pussy Riot, konkrétne napchatie si krku chladeného kurčaťa do ,,šušky“, sa nekonalo, a tak si to mnohí diváci v sále aspoň prehrávali vo svojich mobiloch.

S úctou

 

domino  svetík