Poslovia Boží a náboženstvá, ktoré vytvoril Boh.

8. januára 2014, Domino Svetík, Nezaradené

 Vznik troch svetových náboženstiev, z ,,vôle Boha“.  

Budem stručný.                                                                                                                                                                                   Boh  v priebehu času oslovuje ľudí, z ktorých spraví vodcov (Mojžiš, Mohamed) a vytvorí prostredníctvom nich veľké náboženstvá a veľké kultúry ( Židovstvo, Kresťanstvo, Islam). Bohužiaľ, výsledkom pôsobenia týchto vodcov a náboženstiev bolo iba viac krvi, viac násilia a viac utrpenia. Záhadou je aj to, prečo Boh nevytvoril iba jedno náboženstvo, čo by bolo logické, keďže tieto náboženstvá bojujú aj medzi sebou… Ten istý Boh najskôr v Starom zákone dal pravidlá a prísľub  vyvoleného národa Židom, potom v Novom zákone prostredníctvom filozofie Krista  stvoril Kresťanstvo, aby o 600 rokov neskôr dal dôveru novému vodcovi a novému náboženstvu, Mohamedovi a Islamu.

Mohamedovi sa zjavil archanjel Gabriel a diktoval mu Korán, tak, ako niekoľko tisícročí predtým, boh osobne odovzdal Mojžišovi Desatoro a nesmierne rozsiahly zákonník pravidiel, ktorým sa ortodoxní židia riadia dodnes. Tieto náboženstvá – toto ,,božie dielo“, spôsobilo pre božie deti – ľudstvo, permanentný zdroj utrpenia, napriek tomu, že hlavná myšlienka je mimoriadne jednoduchá a pochopiteľná a zapamätateľná – ,,Miluj blížneho svojho, ako seba samého“. Môj starší článok k tejto téme s názvom,:,,Čo mal na mysli Boh, keď vytvoril tieto náboženstvá“. TU.

Boh je sklamaný svojim dielom, – človekom a rozhodne sa ho vyhladiť.

Neviem, čo mal Boh na mysli, keď to takto vyprojektoval, nakoniec, Boh sám často menil názor na to, čo sám vytvoril a dopredu mohol vedieť, keďže je vševedúci, ako to dopadne. Pred Potopou je v Starom zákone zaznamenané toto: ,, I oľutoval Boh, že stvoril človeka a rozhodol sa ho vyhladiť zo zeme“. Tu Boh urobil ďalšie dva nelogické kroky: Najskôr sa rozhodol nevyhladiť všetkých ľudí a ponechal na žive Noeho a jeho rodinu. Druhým krokom je rozhodnutie vyhladiť aj zvieratá, spolu s človekom. Takisto sa však rozhodol nevyhladiť ich všetky…
Nuž, máme o čom rozmýšľať.

Môj článok :,,Paradoxy Starého zákona“. TU.

S úctou

Dominik Svetík