Založ si blog

9/11 2001. Venujme sa iba pádu.

Rieka tečie dolu prúdom. Smer jej toku určujú fyzikálne zákony a ak budete stáť na brehu rieky a niečo s jej tokom nebude v poriadku, zaujme vás to a budete sa to snažiť vysvetliť.

Ak budete čítať tieto riadky, vyzujte si papuču, vezmite ju do ruky, postavte sa, zdvihnite ruku a pustite papuču na zem. Spadne voľným pádom na zem za nejaký čas a nič sa vám na tom nebude zdať divné. Prečo?

Pretože papuči nič (okrem vzduchu), nekládlo odpor a spadla podľa fyzikálnych zákonov tak, ako mala.

Ak však položíte na kuchynskú linku žemľu, napicháte do nej napríklad 16 kusov tých najtenších plastových slamiek na pitie tak, aby všetky trčali kolmo hore (odrežte z nich tú harmonikovú časť), potom vezmete do ruky tehlu, kľudne aj P 20 (4,7 kg) a zhora ju položíte/hodíte na vztýčené trubičky (aby ste to mali stabilnejšie, žemľu pretiahnite tak do polovice slamiek), očakávate, že táto chatrná konštrukcia bude klásť tehle odpor a tá už nepôjde takou rýchlosťou k zemi, ako keď mala pod sebou iba vzduch. Je pravdepodobné, že ohýbajúce a lámajúce sa slamky, vychýlia tehlu zo zvislej dráhy.

A to hlavné: slamky so žemľou uprostred (simulujúcou jedno podlažie), sa nikde nestratia a aj skrútené, či dolámané, stále svojou hmotou budú, ležiace pod tehlou, klásť tehle odpor…

No a potom zahoďte slamky a vymeňte ich za druhú tehlu. Okamžite zistíte, aký odpor bude klásť adekvátne množstvo hmoty.

Záver: Ak nemá čo klásť odpor, pravdepodobne chýba hmota. Kde sa ale podela?

Ak kladie odpor vzduch, konštrukcia bude určite klásť ešte väčší…

V tomto článku sa nebudeme zaujímať o Bin Ládina, teroristov, ani o to, či pri útokoch z 9/11 spolupracovali tajné služby a vláda USA.  Bude nás zaujímať iba samotný pád, teda to, či budovy skolabovali v súlade so závermi z oficiálnej správy.

Mnoho odborníkov o tom pochybuje, tak, ako v magazíne Europhysicsnews, v článku: ,,15 rokov po: fyzika kolapsu výškových budov“, štyria fyzici, S. Jones, R. Korol, A. Szamboti a T. Walter, vyslovujú pochybnosti so závermi vládnej komisie, ktorá vyriekla verdikt:

Všetky tri budovy sa zrútili po silnom požiari, ktorý spôsobil oslabenie oceľovej konštrukcie a to viedlo ku kolapsu, kedy hmota horných, padajúcich poschodí, ,,premohla“ odpor hmoty pod ňou.

Hlavným odborníkom NIST, bol prof. Bažant, ktorý svojimi prepočtami zistil, že hmota horných poschodí dvojičiek nad miestom nárazu lietadiel a jej dynamický pohyb, gravitačné zrýchlenie a hybnosť smerom dole, boli dostatočné na to, aby budovy skolabovali tak, ako sme to videli v priamom prenose.

Jeho oponenti tvrdia, že požiare nemali dostatok energie na devastačné oslabenie konštrukcie a navyše, oceľové výškové budovy, sú svojimi konštrukčnými prvkami tak vzájomne previazané, tvoriac oceľový rám/klietku, že aj pretrhnutie množstva nosníkov nemôže viesť ku kolapsu zvislým smerom, kolmo dolu, teda cestou najväčšieho konštrukčného odporu.

Navyše kolaps budovy WTC 7, ktorej hladký a symetrický pád trval asi 8 sekúnd, zo všetkého najviac pripomínal riadenú demoláciu. Ale vládne komisie (NIST, FEMA), pracovali iba s verziou kolapsu spôsobeného požiarom, pričom celý čas (správu k WTC 7 vydali až v r. 2008), ignorovali dôkazy, ktoré by mohli spochybniť nimi vopred stanovené závery a to, že požiare viedli k zlyhaniu jediného  nosného stĺpa a jeho následné vybočenie z uloženia viedlo ku kaskádovému zlyhaniu nosnej konštrukcie a následnému kolapsu budovy.

Údaje, ktoré NIST použil pre vytvorenie počítačovej simulácie kolapsu, odmietol poskytnúť na overenie a prepočet, z dôvodu ohrozenia národnej bezpečnosti…

Karl Popper, vo svojej knihe: Logika vedeckého objavu vraví:

,,Akékoľvek množstvo potvrdzujúcich dôkazov, nevylučuje možnosť, že sa objavia dôkazy popierajúce“.

Takže každý, kto má pocit, že vyšetrovanie 9/11 bolo odvedené dobre, musí čakať nové a nové dôkazy a svedectvá, spochybňujúce závery komisie NIST.

Do budovy WTC č. 7, žiadne lietadlo nenarazilo…

Všetci tí, čo sledujú problematiku 9/11, či už sú to zástancovia oficiálnej správy Vlády USA, ktorú vydala komisia NIST, alebo jej odporcovia, uviazli v nekonečných debatách.

Množstvo z nich nikdy nepočulo o tom, že po kolapse ,,dvojičiek“, spadla o niekoľko hodín aj 47 poschodová budova WTC č. 7. Do nej ale žiadne lietadlo nenarazilo. Pozrite si video jej kolapsu TU.

Možno aj mnohí z tých čo čítajú tento článok, počujú o páde budovy WTC č. 7, prvý raz. Ďalšie, rozšírenejšie video TU.

Mnohí ľudia, ktorí videli zábery z jej pádu si uvedomili, že pád budovy do svojho vlastného pôdorysu a rýchlosť akou budova padala sa  blíži takmer 60 – 80 % rýchlosti voľného pádu a jednotlivé poschodia padajú na poschodia pod nimi tak, ako by im tie spodné, nekládli takmer žiaden odpor.

Ale budovy, skonštruované z oceľových pilierov, spriahnuté podpornými konštrukciami, schodiskami, výťahovými šachtami, podlažiami, priečkami a stropmi do nesmierne tuhej a kompaktnej ,,klietky“, nekladú predsa akejkoľvek sile, takmer nulový odpor.

V USA preto vzniklo hnutie ,,Architekti a inžinieri za pravdu o 9/11″,  združujúce vyše 2 500 inžinierov a architektov, ktorí nesúhlasia s príčinami pádu veží WTC 1 a 2, do ktorých 11. septembra 2001 narazili lietadlá  a 47 poschodovej budovy WTC 7, do ktorej lietadlo nenarazilo a ktorá po výdatnom požiari medzi  8 a 15 poschodím, spadla cca 8 hodín po dvojičkách tiež.

Jedným z dôkazov použitia výbušnín, píše sa v americkej príručke pre hasičov, sú:

Vypuklé, či vyrazené dvere, steny, materiál rozmetaný po okolí a výpovede svedkov.

A čo nám na videu tvrdia zaprášení a zakrvavení hasiči, sediaci pred WTC 7?

,,Neskúšajte sa hrať na hrdinov a držte sa ďaleko: Sú tam ťažké výbuchy“.

Pozrite si video z konferencie Hasiči, architekti a inžinieri za pravdu o 9/11 (s titulkami).

Ak niekto tvrdí, že  k výbuchom nie sú svedkovia, tak na všetkých možných videách sú desiatky svedkov, ktorí hovoria o výbuchoch – policajti, hasiči (118 svedectiev od hasičov), červený kríž, federálni agenti, reportéri, zdravotníci a ďalší a ďalší…

Reportér:,, Federálni agenti potvrdili niekoľko výbuchov priamo v budove, takže podľa ich názoru sú tam umiestnené bomby“.

Fox News:,,Asi hodinu po náraze lietadla, došlo k obrovskému výbuchu priamo v základoch a potom sa budova zrútila“.

Leslie Robertson, štrukturálny inžinier WTC:,,21 dní od útokov v podzemí budov ešte horeli ohne a tiekla tam roztavená oceľ“.

Samozrejme, všetko toto je zaznamenané na filmoch v podobe svedectiev, aj videí. Vysvetlenie? Mlčanie.

Hnutie inžinierov a architektov za pravdu o 9/11,

sa primárne nevenuje tomu, kto uniesol lietadlá, prečo nevzlietli stíhačky, alebo  či pri týchto teroristických útokoch spolupracovali tajné služby, či dokonca vláda USA.

Venujú sa iba odbornej otázke, či veže mohli spadnúť tak, ako je to uvedené v správe NIST.  Architekt Richard Cage, vedúci hnutia ,,Architect and engeneers for truth 9/11″, aj tento rok, 11.9. 2016, zvolal do N.Y. konferenciu, na ktorej vystúpili s prednáškami inžinieri, architekti, statici, fyzici, ale aj právnici a politici.

Jedným z propagátorov konferencie je aj bývalý štátny tajomník ministerstva financií vo vláde R. Reagana – P. C. Roberts.

Jeho názory na udalosti okolo 9/11, si môžete prečítať v preklade jeho článku TU.

Pozrite si teda vyššie priložené video a zoznámite sa s dôkazmi, ktoré predkladajú Architekti a inžinieri za pravdu o 11/9.

Profesor Ivan Němec: Dynamika pádu výškových budov.

Doc. Ing. Ivan Němec, CSc. je profesorom mechaniky na Brnenskom VUT, na Ústave stavebnej mechaniky. V r. 2011 obhájila pod jeho vedením M. Juráňová diplomovú prácu na tému Dynamická analýza kolapsu výškovej budovy. Zmienil som sa o tom v článku:,, Ako padajú výškové budovy„, v ktorom nájdete aj videá s vystúpením I. Němca. Ako východzie podklady pre výpočty diferenciálnych rovníc, použili parametre dvojičiek WTC.

V r. 2014 pod jeho vedením vydal kolektív autorov knihu (vyšla v angličtine):

„Dynamics of Collapse of a High-Rise Building“.

,,Také rýchlosti pádu, aké sme videli v priamych prenosoch z kolapsu budov WTC, nemôžeme dosiahnuť ani v počítačovej simulácii, ani pri numerickom riešení diferenciálnych rovníc. Dve sily brzdiace pád, sa totiž nedajú z rovnice odstrániť. Je to odpor, ktorý vzniká nárazom padajúcej hmoty na nehybnú hmotu a zotrvačná sila padajúcej hmoty. Výpočtami sme zistili, že pád budovy sa mal zastaviť zhruba po 80 -tich metroch”- hovorí Ing. Němec.

Pád budovy sa mal zastaviť zhruba po 80 – tich metroch…

,,Nie je to názor, sú za tým výpočty, ktoré si po nás môže každý overiť. Je za tým zákon o zachovaní hmoty, zákon o zachovaní hybnosti a zákon o zachovaní energie. A matematika. Profesora Bažanta (expert NIST), rešpektujem, nesúhlasím však s jeho závermi ,,palacinkového efektu“. V dvojičkách neboli klasické stropy. Jadrá dvojičiek tvorilo 57 oceľových, dutých stĺpov v tvare obdĺžnika o rozmere 135 x 70 cm, hrúbka steny 9 cm (líšila sa v závislosti na výške)“, hovorí prof. Němec. Linkom hore si môžete pozrieť rozhovor s prof. Němcom.

Prečo sa teda pád budov nezastavil, keď v smere pádu bolo dostatočné množstvo hmoty, ktoré ho malo zastaviť?

Ronald Brookman stavebný inžinier, 25 rokov praxe: ,,NIST nám vlastne tvrdí, že spodná časť budovy, ktorá mala klásť odpor – zmizla. Vo fyzike však telesá takto náhle nemiznú a neprestávajú klásť odpor sile, ktorá na ne pôsobí. Budova nemohla iba tak náhodou padať 30 metrov voľným pádom. To je v rozpore so základnými fyzikálnymi zákonmi. Ak padajú stropy, padajú na konštrukciu podláh, tá kladie odpor a pád sa zbrzdí, atď.“

A čo tá roztavená oceľ? Na videu z konferencie uvidíte ,,meteorit“, vytiahnutý z trosiek, ktorý vznikol spečením roztavenej ocele a betónu.

NIST tvrdí, že kombináciou horenia leteckého benzínu a kancelárskeho zariadenia, bola na podlaží do ktorého narazilo lietadlo, teplota 980 stupňov Celzia.

Ale pre roztavenie štrukturálnej ocele potrebujeme teplotu až 1480 stupňov…

Malý pokus: Každý deň varíme. Hrniec máme aj niekoľko hodín položený na plynovom sporáku a pod ním horí plyn. Napriek tomu nám ,,nezmäkne“ ani hrniec, ani stojan nad horákom.

Takže? Čo nám v našich troch budovách, dodalo potrebné množstvo tepla, aby sa nám tavili oceľové konštrukcie?

Niels H. Harrit, chemik, profesor, Univerzita Kodaň:,, Ja a ďalších 8 vedcov medzinárodného tímu skúmajúceho trosky veží WTC, sme došli k záveru, že príčinou pádu budov bol nanotermit, použitý k odpáleniu nosníkov.“ Video s titulkami.

,,Reakcia nanotermitu (Fe2O3 + 2Al), behom 2 sekúnd vytvára teplo 2480 stupňov Celzia. Môže byť použitý k zváraniu, taveniu aj rezaniu ocele. Môže byť zmiešaný z ďalšími prísadami, ktoré pôsobia ako roznetka a ktoré môžu zvýšiť, ako teplotu, tak aj rýchlosť horenia. Má viac energie než dynamit a môže byť dokonca použitý, ako raketové palivo. Je to výbušnina. Nevidíme dôvod, prečo by bola v troskách WTC. Chápem to tak, že nanotermit bol použitý aj ako trhavina, aj ako prostriedok na roztavenie a rezanie nosníkov. Podľa toho, koľko nezreagovaného nanotermitu sme našli, odhadujeme, že ho muselo byť použitého niekoľko ton. Našli sme priamy dôkaz – materiál, ktorý sa z nejakých príčin nevznietil. Nanotermit sa vyrába na atomárnej úrovni, pomocou nanotechnológií…

Na závery je dnes, 15 rokov po udalostiach z 9/11, zdá sa, ešte priskoro.

Je veľmi pravdepodobné, že vládne komisie , napriek tomu, že správu vydali po niekoľkých rokoch, nevzali do úvahy všetky okolnosti, dôkazy a svedectvá, ktoré boli k dispozícii, neurobili dostatočné množstvo skúšok a nepodrobili túto udalosť takému vedeckému skúmaniu, aké si nepochybne zaslúžila.

Asi si nepripomenuli slová K. Poppera:

,,Akékoľvek množstvo potvrdzujúcich dôkazov, nevylučuje možnosť, že sa objavia dôkazy popierajúce“.

 

Na pamiatku stoviek tisícov obetí 11/9/2001. Všetkých. Na celom svete.

With respect

Domino Svetík

 

 

 

Správa z mojej pandémie

06.02.2022

Presne pred rokom som mal Covid. 4 dni potenia, bez teploty, pocity, ako pri chrípke, resp. zápale priedušiek, bolesť svalov, slabosť, nepamätám si, že by som kašľal. Mám k tomu rešpekt. Presne po roku som prekonal Omicron. 5 dní prechladnutý, kýchanie, bez teploty, jedna, dve noci potenie, sople, šteklenie na prieduškách, občasný kašeľ, konzultoval som to s mojou lekárkou, [...]

Očkovaní a nakazení – je to vôbec možné?

02.11.2021

(Podľa mňa to nie je možné, to bude určite nejaká hlúposť, prosím, preskúmajte to a povedzte mi že sa mýlim, že sa mi to iba sníva). server iDnes.cz Podľa štatistík MZ ČR, za október spadol počet neočkovaných seniorov, ktorí sa novo dostávajú na jednotky intenzívnej starostlivosti (JIS), pod 50 percent. Dlhodobo je tiež dvakrát viac úplne očkovaných ako [...]

„. . . tri razy ma zaprieš. “ (Takmer), neuveriteľný príbeh.

27.06.2021

Včera sme sa so Zuzkou trochu túlali… Keď sme prechádzali cez Hronský Beňadik, niečo nás ťahalo pozrieť si katedrálu a kláštor, ktorého korene siahajú pred 11. storočie a ktorý pri Tureckej expanzii bol významnou pevnosťou, strážiacou Slovenskú bránu pred postupom Turkov k banským mestám – Štiavnici, Kremnici, Banskej Bystrici a i. V r. 1599, Turci, ale [...]

kočner, kuciak

Pojednávanie v kauzách Donovaly a Báč zrušili, obžalovaným je aj Kočner

25.04.2024 14:27

Kauzy sa týkajú páchania ekonomickej trestnej činnosti.

Radek Sikorski

Chceme byť jednou z krajín, ktoré určujú smerovanie EÚ, znie z Poľska. Sikorski poslal ostré slová Moskve

25.04.2024 14:27

Poľské ministerstvo zahraničných vecí uviedlo, že Sikorského vízia je úzko prepojená s víziou francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona.

remišová

Remišová: Konanie premiéra vykazuje známky zastrašovania súdnej moci

25.04.2024 13:50

Remišová to uviedla v reakcii na utorkovú kontrolu rezortu spravodlivosti na najvyššom súde.

SR súdy Kuffovci napadnutie farmár POX

Pojednávanie s Kuffovcami bude pokračovať v júli

25.04.2024 13:18

Súdny proces pokračoval výpoveďou ďalšej svedkyne.

Domino Svetík

Sú tmavé miesta, do ktorých je treba priniesť svetlo.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 148
Celková čítanosť: 1426589x
Priemerná čítanosť článkov: 9639x

Autor blogu