Založ si blog

Vstúpia do Grécka jednotky členských krajín NATO?

Po 14 hodinách rokovania šéfov vlád a ministrov financií Eurozóny a po NEDOHODE, chcel grécky premiér Tsipras odísť z rokovania.

Vtedy sa postavil Donal Tusk a povedal:,,Túto miestnosť nemôžete nijakým spôsobom opustiť“.

Symbolické varovanie pre všetkých, ktorí sa zahrávajú s myšlienkou, že bez EU by spolupráca medzi štátmi bola lepšia, efektívnejšia, výhodnejšia a – lacnejšia.

Potom odviedol Merkelovú a Tsiprasa do svojej kancelárie (čiže miestnosť Tsipras opustiť mohol), a keď odtiaľ všetci traja vyšli, bola dohoda, ktorá umožní otvoriť v Grécku banky, aby ľudia mohli používať svoje vlastné peniaze, na stole.

V najbližších troch rokoch by Grécko malo veriteľom odovzdať aktíva vo výške asi 54 miliárd Eur. Privatizácia, rozpredaj, škrtanie platov, dôchodkov, sociálnych dávok, škrty výdavkov na obranu (za dva roky 300 mil. Eur), atď. Zvýšenie daní, zvýšenie DPH.

Ak ste si položili otázku, či je, alebo bude Grécko po týchto opatreniach schopné splatiť svoj dlh vo výške 320 miliárd Eur, tak odpoveď je jednoduchá – nie.

Moja predpoveď:

Dnes v Grécku začína revolúcia, ktorá zmení celú Európu!

(Dlh SR je síce oveľa menší, ale videli ste niekedy prehlásenie politika, analytika, alebo novinára o tom, akým spôsobom ho budeme znižovať a akým spôsobom, kedy a či vôbec bude splatený)?

Nemecký minister financií debatoval s Varufakisom takto:

Schauble:

,,Nebudem s Vami diskutovať o programe  – ten už bol prijatý predchádzajúcou (Gréckou) vládou a my nedopustíme, aby na tom voľby čokoľvek zmenili.

Varufakis:,‚No, tak to by sme podľa Vás proste už žiadne ďalšie voľby v zadĺžených krajinách nemali poriadať.“                                                     Schauble:,‚Áno, to by bol dobrý nápad, ale bolo by to obtiažne. Takže Vy buď tam, kde je ten bodkovaný riadok podpíšete, alebo ste z hry.‘“

Grécko v Bruseli  kapitulovalo, aby ,,rukojemník“ Tsipras mohol opustiť Brusel. Po návrate do Grécka, vznikne v krajine iniciatíva, ktorá posilní národné hnutia, ktoré budú chcieť opustiť Eurozónu. V článku ,,Impérium vracia úder„, sa šéf Stratforu, G. Frieman domnieva, že Tsipras, ktorému dalo mandát referendum, mal všetky návrhy EU odmietnuť.

Vypuknú nepokoje a občianska neposlušnosť. Ako si vlastne Európa vynúti poslušnosť Grécka?

Existuje tu paralela s r. 1968? Dnes je EU totiž všetko možné, iba nie demokratickým zoskupením spolupracujúcich a kooperujúcich štátov, ktorým (všetkým do jedného), plynú z tohto členstva výhody.

Teraz zablokovali (Nemecko), Grékom prístup k ich peniazom v bankách. Tento stav sa bude musieť rýchlo zmeniť a Gréci dnes zrejme formálne odhlasujú v parlamente súhlas s reštrikciami, aby občania mohli dostať aspoň časť svojich peňazí.

Ale Gréci budú musieť myslieť na plán B. A tým je napr. vytlačenie vlastnej meny. To by však znamenalo vypovedanie poslušnosti. Gréci majú ešte jedného a silnejšieho ,,protektora“ a tým sú USA. Z hľadiska globálnych záujmov, by vystúpenie Grécka znamenalo pre USA bezpečnostné riziko na južnom krídle NATO a USA by teda snaha Grécka o vymanenie sa spod nadvlády mohla vyprovokovať k zásahu. Dnes ale nemusí dôjsť k vstupu armád, existujú skrytejšie spôsoby, (na ktoré si ale Brežnev v r. 1968 nevedel spomenúť).

Je možné, že na Grécku, ak to bude nutné, vyskúšajú ešte tvrdší postup, teda silové riešenie problému?

Možné to, samozrejme, je, ide o to, akú formu zvolia, ak sa pre tento postup rozhodnú.

Môže dôjsť k pohraničnej roztržke s Tureckom, môže dôjsť k teroristickým útokom.

Najelegantnejším riešením je však povstanie ľudu typu ,,Majdan“. Zúfalé obyvateľstvo vystúpi proti vláde, EU, Nemecku, a na tribúny sa postavia rečníci, ktorých už pripravujú ,,výrobcovia revolúcií“. Ľud zvrhne vládu a ustanoví nových vodcov. Kým nevedomý ľud bude oslavovať, nová vláda utiahne pomocou zákonov a medzinárodných zmlúv opraty natoľko, že na ďalšiu revoltu ľud ani nepomyslí.

A keď bude po všetkom,

EU rozvezie všetkým po dedinách a mestách múku a ryžu, na ktorých bude nápis:,,Pomoc EU“, tak ako to beží aj na Slovensku (a dôchodcovia v SR sú z ryže a múky zadarmo nadšení a najradšej by EU ruky bozkávali) a Grécko sa zmení v bezproblémového partnera.

Na DLH, o ktorý vraj od začiatku išlo, a ktorý sa iba za 5 rokov, čo Grécko riadila Trojka zvýšil o 50 miliárd Eur?!,  a ktorý sa bude naďalej zväčšovať (tak, ako na Slovensku), si nikto ani nespomenie.

Do času kedy si zase Gréci nespomenú, že sloboda neznamená iba jesť cudziu ryžu, čítať v cudzej tlači o úspechoch EU, makať v cudzích montážnych halách a obsluhovať nemeckých turistov.

Budúcnosť EU nemala predsa byť založená na zotročovaní celých národov, ale na prosperite každého slušného občana. Je viac, ako isté, že si na to spomenú nielen Gréci, ale aj všetci ostatní.

Grécko v reťaziach? Hoci to dnes tak vyzerá, verte mi, že takto to neskončí.

Prečo si to myslím? Súčasná podoba kapitalizmu totiž smeruje k čoraz väčšiemu deficitu demokracie s očividnými snahami o direktívne riadenie.

To vedie k nerovnováhe a nerovnováha vedie k zrúteniu systému.

Nie je už otázkou či k tomu dôjde, ale kedy k tomu dôjde.

A medzitým niekde v UFE…

http://aeronet.cz/news/brics-a-sos-ukazaly-ze-rusko-ma-spoustu-pratel/

Dominik  Svetík

 

Správa z mojej pandémie

06.02.2022

Presne pred rokom som mal Covid. 4 dni potenia, bez teploty, pocity, ako pri chrípke, resp. zápale priedušiek, bolesť svalov, slabosť, nepamätám si, že by som kašľal. Mám k tomu rešpekt. Presne po roku som prekonal Omicron. 5 dní prechladnutý, kýchanie, bez teploty, jedna, dve noci potenie, sople, šteklenie na prieduškách, občasný kašeľ, konzultoval som to s mojou lekárkou, [...]

Očkovaní a nakazení – je to vôbec možné?

02.11.2021

(Podľa mňa to nie je možné, to bude určite nejaká hlúposť, prosím, preskúmajte to a povedzte mi že sa mýlim, že sa mi to iba sníva). server iDnes.cz Podľa štatistík MZ ČR, za október spadol počet neočkovaných seniorov, ktorí sa novo dostávajú na jednotky intenzívnej starostlivosti (JIS), pod 50 percent. Dlhodobo je tiež dvakrát viac úplne očkovaných ako [...]

„. . . tri razy ma zaprieš. “ (Takmer), neuveriteľný príbeh.

27.06.2021

Včera sme sa so Zuzkou trochu túlali… Keď sme prechádzali cez Hronský Beňadik, niečo nás ťahalo pozrieť si katedrálu a kláštor, ktorého korene siahajú pred 11. storočie a ktorý pri Tureckej expanzii bol významnou pevnosťou, strážiacou Slovenskú bránu pred postupom Turkov k banským mestám – Štiavnici, Kremnici, Banskej Bystrici a i. V r. 1599, Turci, ale [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Domino Svetík

Sú tmavé miesta, do ktorých je treba priniesť svetlo.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 148
Celková čítanosť: 1426629x
Priemerná čítanosť článkov: 9639x

Autor blogu