Založ si blog

Grécka , , banánová šupka“.

Celá Európa fascinovane hľadí na Grécko, ako na banánovú šupku, na ktorej sa pošmykla. Šupka stále leží na zemi a predstavuje problém. Zohnúť sa a vyhodiť ju, rozšliapnuť ju?

Obísť ju, prekročiť, stúpiť na ňu a znovu sa pošmyknúť? Donútiť toho, čo nám ju sem hodil, aby ju zdvihol sám?

Tak veľa možností a žiadnu z nich nie je Európa schopná si vybrať.

Motto:

,,Toto je triedny boj a moja trieda vyhráva:“ Miliardár Warren Buffet.

N. Farage Tsiprasovi v EU parlamente:,,Odíďte z Eura a vezmite si späť svoju demokraciu.“

Nemecko riadi Európu a USA riadia Nemecko.

Najviac sa vyjadrujú Merkelová a Schauble. A Schulz. A  uprednosňujú vyhrážky a silové riešenia. Nemci, ktorí riadia Európu, by sa Grécka najradšej zbavili, ale USA, ktoré riadia Nemecko, nemôžu prísť o ,,južný pilier NATO“, pretože sa oslabia ich strategické záujmy v Európe. Zároveň však USA cielene oslabujú Európu, takže všetci ďalej stoja nad ,,gréckou banánovou šupkou “ a nechcú sa šmyknúť ešte raz.

Takisto si uvedomme, že Syriza, nie je nejakou antisystémovou stranou, nechce odísť z EU, nechce budovať nejaký model socializmu. Takže celé toto divadlo môže tu byť aj kvôli niečomu inému. Napríklad EU parlament nám potichu schválil TTIP, mimo pozornosť verejnosti. Nakoniec sa Grécko a veritelia  dohodnú na vymazaní 10% dlhu (alebo ani to) a obecenstvo sa vráti k svojim povinnostiam, opäť o niečo menej slobodné…

 

Grécky problém nie je problém dlhu, ale problém mocenského riadenia.

Ak by naozaj išlo o dlh, tak tu máme situáciu, že dlžník hovorí veriteľovi, že nebude splácať- zároveň veriteľa prosí, o ďalšiu pôžičku. A veriteľ mu dáva pôžičku za pôžičkou, pričom stále viac dáva, ako dostáva, takže veriteľ sa sám zadlžuje, aby mohol dať Grécku ďalšie pôžičky?

Trojka (MMF,ECB a EK), de facto riadili Grécko takmer päť rokov s cieľom: Naštartovať ekonomiku, naštartovať zamestnanosť, naštartovať pravidelné splácanie úverov.

Výsledok: Grécka ekonomika klesla, grécka nezamestnanosť narástla, a dlh Grécka sa zvýšil pod riadením Trojky o takmer 50 miliárd Eur.

To dokazuje, že o dlh nejde.

Grécko chce prevziať riadenie vlastnej krajiny z cudzích rúk.

Grécko nechce ani vyhlásiť štátny bankrot, ani opustiť Eurozónu, chce ostať v EU !

Tak vidíme jeden summit za druhým, jeden termín za druhým, jeden návrh za druhým, bežia mesiace, čítame, že posledný termín pre Grécko bol včera, ale v nedeľu je ďalší summit a ďalší posledný termín pre Grécko…

Prečo sa vlastne všetci veritelia boja oficiálneho oznámenia že, Grécko, keďže splácať nemôže, tak splácať ani aktuálne nebude, pričom Tsipras požaduje odpis 30% dlhu, čo predstavuje jeho zníženie cca o 96 mld. Eur, (čo podľa mňa nestačí)?

Pretože banky by túto sumu, dostali z pohľadávok, znížili by sa ich aktíva a hodnota ich akcií?

To je predsa hlúposť, pre banky nesplácaný Grécky dlh, ktorý dávno pomocou opravných položiek a precenenia vypratali z pohľadávok, resp. presunuli ho na štáty a ESM, nemôže predstavovať zásadné riziko.

Riziko predstavuje vypovedanie poslušnosti riadenia štátu zvonka. Riziko teda predstavuje fakt, že Grécko môže nadobudnúť svoju stratenú suverenitu.

Zaujímavou možnosťou bude, ak Grécko vytlačí Drachmu, ktorú bude používať vo vnútornom obehu. Obyvatelia sa tak dostanú k vlastným peniazom, môžu si kúpiť v Grécku chlieb a zároveň bude používané aj Euro. Takúto možnosť nikto nespomína, pričom je najprijateľnejšia.

Je riadenie európskych peňazí demokratické?

Peniaze sú prostriedkom na výmenu tovaru a zároveň prostredníctvom nich oceňujeme tovar, prácu, služby, atď.

Peniaze sú obeživom, ktoré je k dispozícii, aby občania, firmy a inštitúcie mohli zamieňať a oceňovať svoju produkciu a prácu.

Ako je možné, že predstavitelia EU a Nemecka, bránia Gréckym občanom v používaní ich vlastných peňazí a kvôli nedohode s vládou Grécka o splácaní št. dlhu, majú moc(!) a používajú ju na vydieranie demokraticky zvolenej gréckej vlády takým spôsobom, že blokujú občanom Grécka prístup k ich vlastným peniazom, čím nedemokratickým, spôsobom v rozpore s Chartou OSN zasahujú do záležitostí cudzieho štátu?

Je riadenie Európy demokratické?

Občania Európy evidentne nevedia, čo sa deje.

Koľko európanov si myslí, že EU parlament navrhuje zákony? Koľko ľudí si myslí že vlády členských štátov môžu navrhovať zákony?

Jediným zákonodarným orgánom je Európska komisia. Vlády jednotlivých krajín ani EU parlament nemajú právo navrhovať zákony, ktoré musia plniť všetci občania EU.

Toto právo má iba Európska komisia. Koľko ľudí to vie?

Britský novinár J. Laughland vo svojom článku tvrdí,že: EU je urážkou demokracie a mala by byť rozpustená.

Ako je možné, že EK odoprie členskému štátu dostatok obeživa, čím úmyselne vyvolá sociálne napätie? Môže vari EU donútiť zaplatiť Grécku vládu dlhy tak, že bude priamo sťahovať časť dlhu z účtov obyvateľom Grécka?

Smerujeme vari k tomu?

Zaujímavú analýzu prináša  Thierry Meyssand a vracia sa až k nacistickým koreňom EU, nacistom J. Rettingerovi, otcovi Eura a W. Hallsteinovi, otcovi EK.

Banánové šupky nezmiznú.

Problémy s deficitom demokracie a neschopnosťou EU štruktúr riešiť problémy, sú analytikmi pomenúvané denne.

Elita však nechce, aby sme si uvedomili, že moc máme my. My sme slon a elita je krotiteľ.

Neuvedomujeme si vlastnú silu, ale teraz nám ju ukázali občania Grécka. Možno mnohí z vás nechápu o čom píšem a budú mi hovoriť, že dlhy sa majú platiť. Ja vám hovorím to isté:,,Dlhy sa majú platíť a zmluvy sa majú plniť.“

Ale problém Grécka nie je problém dlhu, ale riadenia. Prečo má Grécko taký veľký dlh? Pretože grécki politici a teda aj Grécko, boli vždy riadení zvonku. Takže Grécky problém je problémom riadenia a snahy vrátiť riadenie Grécka do rúk Grékom.                                                                                                             Zatiaľ to možno nevidíte, ale Grécko pohne ďalšími krajinami EU. Prvé budú ,,prasiatka“ – PIIGS, teda okrem Grécka Portugalsko, Írsko, Taliansko, Španielsko.

A čoskoro to pohne Nemeckom. Trójskym koňom Európy.

No a v cirkuse okolo Grécka nikto ani nevníma, že dlhy nie sú schopné splácať ani ďalšie kolónie USA – Ukrajina, Porto Rico a Japonsko.

Nikto nekomentuje, že včera začala masívna  kríza v Ázii, v ktorej za niekoľko hodín napríklad Čínske akciové trhy vymazali 30% zo svojej hodnoty.

Držme si klobúky, ideme z kopca.

P.S: Ako smiešne pôsobia denné vyhlásenia R. Fica, že vláda SR bude tvrdo trvať na tom, aby Grécko splácalo…

Čo už má chudák premiér hovoriť, veď Smer sa dostal k moci práve vďaka Eurovalu, ktorý pomáhal schváliť v rozpore so štátnym záujmom SR.

Fico, ktorý bol schopný v panike pred negatívnou publicitou, nehanebne ponúknuť veriteľom Váhostavu odpis ich pohľadávok v rozpätí 50 – 85% (pričom časť dlhu súkromnej spoločnosti previedol na štát), vystupuje v prípade Grécka ako principiálny strážca pravidla, že:,,Dlhy splácať treba“.

Ak by takýto postoj nenutkal na zvracanie, bol by smiešny.

Banánová šupka leží na zemi. A noha Európy je práve nad ňou…

S úctou

Dominik  Svetík

 

Správa z mojej pandémie

06.02.2022

Presne pred rokom som mal Covid. 4 dni potenia, bez teploty, pocity, ako pri chrípke, resp. zápale priedušiek, bolesť svalov, slabosť, nepamätám si, že by som kašľal. Mám k tomu rešpekt. Presne po roku som prekonal Omicron. 5 dní prechladnutý, kýchanie, bez teploty, jedna, dve noci potenie, sople, šteklenie na prieduškách, občasný kašeľ, konzultoval som to s mojou lekárkou, [...]

Očkovaní a nakazení – je to vôbec možné?

02.11.2021

(Podľa mňa to nie je možné, to bude určite nejaká hlúposť, prosím, preskúmajte to a povedzte mi že sa mýlim, že sa mi to iba sníva). server iDnes.cz Podľa štatistík MZ ČR, za október spadol počet neočkovaných seniorov, ktorí sa novo dostávajú na jednotky intenzívnej starostlivosti (JIS), pod 50 percent. Dlhodobo je tiež dvakrát viac úplne očkovaných ako [...]

„. . . tri razy ma zaprieš. “ (Takmer), neuveriteľný príbeh.

27.06.2021

Včera sme sa so Zuzkou trochu túlali… Keď sme prechádzali cez Hronský Beňadik, niečo nás ťahalo pozrieť si katedrálu a kláštor, ktorého korene siahajú pred 11. storočie a ktorý pri Tureckej expanzii bol významnou pevnosťou, strážiacou Slovenskú bránu pred postupom Turkov k banským mestám – Štiavnici, Kremnici, Banskej Bystrici a i. V r. 1599, Turci, ale [...]

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Domino Svetík

Sú tmavé miesta, do ktorých je treba priniesť svetlo.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 148
Celková čítanosť: 1423069x
Priemerná čítanosť článkov: 9615x

Autor blogu