Založ si blog

Vstáva SNS z popola?

Slovenská národná strana by podľa čerstvých prieskumov, ak by voľby boli dnes, mala prekročiť 5 % hranicu a zasadnúť do parlamentných lavíc.

SNS si miesto medzi parlamentnými stranami bude musieť  tvrdo vybojovať a k tomu potrebuje niekoľko ,,ingrediencií“.

1. Kvalitné témy, program a vízie budúceho rozvoja Slovenska, resp. jeho postavenie v rámci Európskeho priestoru, v nadväznosti na bezpečnosť, spoluprácu, a s dôrazom na zvyšovanie životnej úrovne občanov, ktorými sa bude vedieť odlíšiť od konkurencie

2. Stratégiu, ako svoje videnie budúcnosti Slovenska a jeho občanov čo najefektívnejšie prezentovať verejnosti, aby ju voliči v budúcnosti zahrnuli do zorného poľa svojich preferencií.

3. Provinčný pohľad na svet vymeniť za globálne nazeranie a analýzy.

Andrej Danko, opatrný líder národniarov.

Niekoľkokrát som mal možnosť vidieť šéfa národniarov v akcii. Z jeho vystúpení som často mal dojem, že sa veľmi málo líši od politikov parlamentných strán, pretože sa drží lajny politickej korektnosti, v rozpore s vyhláseniami svojho predchodcu J. Slotu, ktorý označoval NATO za zločineckú organizáciu (ale vo vládnych radoch jeho ministri poslušne spolupracovali), označuje NATO za garanta bezpečnosti v Európe.

Pri všetkej úcte, SNS, ako mimoparlamentná strana sa nezviditeľní tým, že bude opakovať to, čo hlása hlavný prúd. Ak S. Wagenknecht , opozičná poslankyňa Bundestagu neváha označiť A. Merkelovú za reprezentanta záujmov amerického kapitálu, mal by sa aj predseda SNS zamyslieť nad voľbou a formuláciou tém, pretože hovoriť to, čo všetci, môže a nemusí napokon na parlament stačiť.

SNS: Adopcie detí pre homosexuálov sú tabu!

Včera na tlačovke zaznel z úst A. Danka jeden jasný a principiálny postoj k schválenej stratégii vlády. A. Danko upozornil Slovensko, že rešpektovanie práv sexuálnych menšín je jedna vec a zverenie detí do výchovy homosexuálnym párom bez riadneho poznania, čo to urobí s psychickým a osobnostným vývojom dieťaťa, alebo ako to ovplyvní jeho smerovanie, je vec druhá a s tým by sme na Slovensku nemali experimentovať.

Vynikajúca téma, ale obávam sa, že tieto zástupné témy sa do našej spoločnosti prepašovávajú cielene, aby sme mali o čom diskutovať a ,,nedívali sa kúzelníkovi na prsty“.

Pri riešení témy o možných adopciách detí, by som na mieste pána predsedu dal dôraz na zníženie kvór v referende.

To by mal presadzovať strategicky mysliaci politik. Občania sami by si už s touto témou poradili a dali by odpoveď na otázku, či chcú, alebo nechcú dať deti do adopcií pre homosexuálov.

Bezpečnostná politika Slovenska v Európskom priestore.

Pán Danko deklaruje, ako právnik, rešpektovanie zmlúv s NATO. Sú tieto zmluvy večné? Je naozaj NATO, ktoré má vo svojich stanovách prioritu riešenia konfliktov diplomatickou cestou a vo svojej praxi porušuje medzinárodné právo bombardovaním bez mandátu OSN, zárukou mieru?

Poďme si to trochu rozobrať:

USA a NATO tvrdia, že Rusko chce obnoviť : 1. ZSSR,  2. Imperiálny vplyv v Európe. Máme sa toho báť?

NATO svoju politiku rozširovania vplyvu opiera o hororové vízie údajných Ruských úmyslov, pred ktorými sa my ,,musíme“ brániť väčším zbrojením a rozmiestňovaním základní okolo Ruských hraníc.

Zástupca hlavného veliteľa síl NATO, gen. Bradshaw:

„Hrozba zo strany Ruska a riziko zlého odhadu, ktoré môžu vyústiť do strategického konfliktu, akokoľvek je teraz nepravdepodobný, predstavuje existenčné ohrozenie celého nášho bytia,“

 

Čo by muselo urobiť Rusko, aby obnovilo hranice ZSSR?

ZSSR sa skladalo z 15 štátov. Ak by Rusko chcelo obnoviť tento stav, muselo by dnes vojensky dobyť 14 štátov, ako Bielorusko, Kazachstan, Ukrajina, Uzbekistan, Azerbajdžan, Pobaltie, Moldavsko, Tadžicko, atď. Je toto reálne, alebo je to iba mýtus politikov USA a NATO, kvôli ospravedlňovaniu vlastných globálnych strategických cieľov, ktoré majú vytýčené, verejne o nich píšu, majú ich vo svojej doktríne a realizujú ich krok po kroku?

Čo by muselo urobiť Rusko, aby obnovilo impérium ZSSR?

Rusko by muselo dobyť Poľsko, Rumunsko, Bulharsko, SR, Česko, Maďarsko a pochodovať na Berlín, rozdeliť Nemecko, ktoré samo pomohlo zjednotiť a vytvoriť NDR, kde by rozmiestnilo svoje základne.

Je toto reálne, alebo sú to šialené výmysly politikov, s cieľom zasievať strach a ľahšie ovládať cez príslušné ,,preventívne“ opatrenia a zákony, masy?

Je možné robiť v Európe bezpečnosť bez zapojenia Ruska? Ako?

Stačí nám predsa urobiť z Ruska svojho partnera a spojenca a o bezpečnosti ani viac hovoriť nemusíme. Naopak, US politika výroby revolúcií a snaha zatiahnuť do konfliktov Rusko, sa nám zdá bezpečná, alebo bezpečnostná?

Áno, pre USA, ktoré  ťahajú svojimi nitkami spoza oceána, je takýto spôsob politiky pomerne bezpečný.

Mne sa však vazalský prístup EU politikov, ktorí si doslova chodia pre denný rozkaz na US veľvyslanectvá – tak takýto spôsob ,,politiky“, ,,zdá se mi poněkud nešťastný“.

Otázka znie ešte inak:,,Nemáme sa viac ako Ruska, báť USA a NATO“?

Napokon, čo je to vlastne bezpečnostná politika? To je tento chaos, kedy každý trepe o Ruskej hrozbe, slúžiaci na výrobu súhlasu?

Alebo cesta M. Glváča do USA a nákup vrtuľníkov za 300 mil. Eur? Ja to vnímam jednoducho ako mafiánske centralistické riadenie zo strany USA, ktoré nám naordinovali, aké výpalné zaplatíme. A to niekto nazýva bezpečnostná politika? To je vtip?

              Vstáva teda SNS naozaj z popola?

SNS má v aktuálnom mediálnom a politickom priestore obrovskú šancu:

Vo svete klamárov im stačí hovoriť pravdu. Pravda si poslucháčov nájde.

Všetci si uvedomujeme, že jedno vidíme a iné počujeme večer z médií. To je známy stav zo socializmu, kedy sme ale všetci cítili, že takto to ísť večne nemôže.

Ďalej by si vedenie SNS malo uvedomiť globálny spôsob posúvania sveta, z jedného centra, ľudovo povedané, zistiť, odkiaľ vietor fúka. Snažiť sa byť vždy oportunisticky ,,po vetre“, môže byť pohodlné, ale môže sa stať, že vám to nebude stačiť.

Mám pocit, že SNS sa skôr bojí o svoje investície a investície svojich sponzorov, nech je to už ktokoľvek, aby prekročili kvórum a dostali zaplatené. Robte to so srdcom, páni a zistíte, že ak by ste politiku robili podľa Ústavy, kedy má každý občan rovnaké šance byť volený, tak by ste peniaze na kampaň vlastne ani nepotrebovali a  nakoniec zaťažovanie štátneho rozpočtu kvôli platbám politickým stranám je síce pohodlné, ale nemorálne a nekorektné.

Netuším či sa SNS nakoniec podarí dostať do parlamentu. Priestor na dnešnej politickej scéne, na ktorej sa zdá, že Smer nebude taký úspešný, ako v posledných voľbách a hlasy ,,budú ležať na ulici“, priestor pre SNS tu existuje.

P.s.: Nedá sa nevšimnúť priestor, ktorý SNS dostáva na  TA3. Neverím, že šéfovia spravodajstva a publicistiky si iba tak spomenú, že mimoparlamentnú stranu je treba raz týždenne pozvať, aby nezišla z očí a mysle. Takisto je málo pravdepodobné, že atraktívnymi atribútmi pre TA3 sú charizma, rozprávačské kvality, nové témy, či netradičný pohľad pána A. Danka na hospodársku a politickú situáciu doma i vo svete.

Vysvetlenie bude jednoduchšie a prozaickejšie – vlastník TA3 sa rozhodol zamiešať karty pri budúcich voľbách. To ale znamená, že ,,noty“ pre SNS sa píšu mimo straníckych štruktúr. A ak sa SNS dostane do parlamentu, bude musieť podľa nich hrať…

 

S úctou

Dominik  Svetík

 

Správa z mojej pandémie

06.02.2022

Presne pred rokom som mal Covid. 4 dni potenia, bez teploty, pocity, ako pri chrípke, resp. zápale priedušiek, bolesť svalov, slabosť, nepamätám si, že by som kašľal. Mám k tomu rešpekt. Presne po roku som prekonal Omicron. 5 dní prechladnutý, kýchanie, bez teploty, jedna, dve noci potenie, sople, šteklenie na prieduškách, občasný kašeľ, konzultoval som to s mojou lekárkou, [...]

Očkovaní a nakazení – je to vôbec možné?

02.11.2021

(Podľa mňa to nie je možné, to bude určite nejaká hlúposť, prosím, preskúmajte to a povedzte mi že sa mýlim, že sa mi to iba sníva). server iDnes.cz Podľa štatistík MZ ČR, za október spadol počet neočkovaných seniorov, ktorí sa novo dostávajú na jednotky intenzívnej starostlivosti (JIS), pod 50 percent. Dlhodobo je tiež dvakrát viac úplne očkovaných ako [...]

„. . . tri razy ma zaprieš. “ (Takmer), neuveriteľný príbeh.

27.06.2021

Včera sme sa so Zuzkou trochu túlali… Keď sme prechádzali cez Hronský Beňadik, niečo nás ťahalo pozrieť si katedrálu a kláštor, ktorého korene siahajú pred 11. storočie a ktorý pri Tureckej expanzii bol významnou pevnosťou, strážiacou Slovenskú bránu pred postupom Turkov k banským mestám – Štiavnici, Kremnici, Banskej Bystrici a i. V r. 1599, Turci, ale [...]

Francúzsko, hasiči, požiar

V Maďarsku zomrela jedna osoba pri požiari v domove dôchodcov

28.03.2024 11:17

Pravdepodobnou príčinou požiaru bolo fajčenie v posteli, vyšetrovanie však ešte prebieha.

Illinois, police

Útok nožom v Illinoise si vyžiadal štyroch mŕtvych a päť zranených

28.03.2024 10:46

Podozrivého muža policajti zadržali. Motív útoku nebol bezprostredne známy.

Baltimore most loď nákladná

Po zrútení mosta v Baltimore našli telá dvoch zo šiestich nezvestných osôb

28.03.2024 10:12

Obrovská nákladná loď, ktorú nebolo možné ovládať a následne narazila do mosta, absolvovala predtým v miestnom prístave „bežnú údržbu motora“.

Domino Svetík

Sú tmavé miesta, do ktorých je treba priniesť svetlo.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 148
Celková čítanosť: 1422949x
Priemerná čítanosť článkov: 9615x

Autor blogu