Založ si blog

Víťazstvo Novorossie v prvom kole.

USA veselo bombardujú – ako inak – bez mandátu BR OSN a teda nelegálne, v Sýrii, pozície ISIL a ich ,,chirurgicky presné bomby“ už stihli usmrtiť viac, ako dve desiatky civilistov, šesť detí, ale neexistuje dôkaz, že  zlikvidovali jediného člena ISIL. Aké prekvapenie…  Formálne odsúdenie zo strany Ruska a mentorské výhrady zo strany Assada, svedčia o tom, že Rusko a Sýria si za súhlas vyjednali  zatiaľ bližšie nešpecifikované ústupky. Neviem si predstaviť, čo presne získal Damašek, ale dohodnúť sa s USA je to isté, ako  dohodnúť  sa so žralokom. Kým stojíte na móle, dohoda platí, ale skúste skočiť k nemu do vody…

Zaujímavé je, že médiá, ľudskoprávne organizácie, aj EU, sa dívajú, ako vždy, iným smerom, a tak nemá kto odsúdiť USA za nelegálny vojenský zásah, aj keď hlasov sa zdvihlo dosť.

Zásadné poznanie je, že vojna proti terorizmu, ktorá sa začala po 11/9/2001 vpádom USA do Afganistanu, pripravila o životy viac, ako dva milióny nevinných ľudí, vyprodukovala toľko teroristov, že USA budú mať proti komu bojovať ešte 100 rokov, tak týmto  poznaním sa vláda USA rozhodne nenechá pomýliť.

Dnes je posledný deň cvičenia NATO na Ukrajine s názvom ,,Rýchly trojzubec“. To, že nedošlo k ozbrojenej provokácií, svedčí o dočasnom ústupe USA z ,,Ukrajinských hradieb“. Minskými dohodami došlo očividne k priznaniu si porážky zo strany Ukrajiny, všetky strany sa stiahli, počítajú straty a pochovávať mŕtvych.

Niektorých objavujú v masových hroboch a u tiel chýbajú vnútorné orgány.

Zvodka vojenských akcií za 25.9. 2014 konštatuje, že mínometné a delostrelecké útoky pokračujú na obidvoch stranách.  Pod Doneckom sústredenie Ukrajinskej armády dosahuje okolo 14 tis. mužov, okolo 200 tankov a masívne delostrelectvo, včetne raketometov. Domobrana ráta aj s možnosťou priameho útoku na Doneck. Za čas prímeria, teda od 5.9.2014, prestavujú straty obrancov Novorossije cca 90 mŕtvych a 200 ranených. Straty Ukrajinskej armády sú okolo 180 mŕtvych a 450 ranených. Civilistov zahynulo približne 60.

Nikto nevyhral, ale prehrali všetci.

Riešiť konflikt tak, ako ho riešia zúčastnené strany na Ukrajine, je znakom toho, že vo voľbách naše hlasy dávame ľuďom, ktorí uprednostňujú vojnu pred mierom, bombardovanie chápu ako diplomaciu. O to viac ma teší, že nová generácia Slovenských politikov je schopná pomenúvať veci pravými menami, nazvať agresiu agesiou a odsúdiť vojnové štvanie.

Dnes, za stáleho bombardovania, obkľúčená Donecká republika získala prvé kolo. Ukrajinská Junta, je v tejto chvíli neschopná viesť vojnu, v žiadnom prípade sa však nevzdáva. Európa pochopila?, že nemôže podporovať Americké obchodno – strategické záujmy bez toho, aby na to nedoplatila jej ekonomika. Pochopila?, že Ukrajinu je treba vnímať cez jej historicko – hospodárske väzby a nie je v silách EU financovať nekompatibilý štát bez záruk a stratégie, pričom stratégia chýba aj na strane EU. Dnešná Ukrajina je feudálny štát – oligarchovia si neplatia politikov, tak, ako je to dobrým zvykom na civilizovanom Západe, oligarchovia sú sami aj gubernátori, aj prezidenti. Dali nám tým však k nahliadnutiu a zamysleniu, v koho prospech konajú politici u nás.

Ukrajine tak zostáva to, čo si vytiahla na Majdane – Čierny Peter.

Uznanie nového Ruska

Zdroj: Alex Serdjuk.

USA z Ukrajiny v tejto chvíli jemne cúvajú a Porošenko a jeho suita získali od Amerických predstaviteľov potlesk v kongrese, niekoľko obedov zadarmo, ale krajinu v rozvrate im nemá kto ratovať. EU tiež klopí oči a keďže Rusko odohnali, urazili a vykázali od stola, jediný spojenec, ktorého majú, sú oni sami.

Veľa šťastia chlapci. Slovensko si môže gratulovať, že veci nezašli ešte tak ďaleko, aby sa s horúcou hlavou pretrhané obchodné a diplomatické väzby nedali opäť splietať dokopy, nevraviac o tom, že radikálne kruhy ktoré stále sedia v Slovenskom parlamente a EU, celkom otvorene podporujú ,,vládu“ v Kyjeve, v ktorej strede sú neonacistické strany.

Položme si otázku:,,Zdieľajú naši politici z KDH, SDKU, Most – Híd, tie isté hodnoty, ako strana Sloboda (predtým Národno – socialistická strana Ukrajiny*), Pravý sektor a Radikálna strana?“ Ak NIE, prečo ich potom podporujú ( Kiska dokonca pozval Porošenka do SR). Ak ÁNO, prečo ich na Slovensku ešte volíme?

Alebo ich naši politici podporujú preto, že títo Ukrajinskí neonacisti sú schopní vojensky napadnúť Rusko a spôsobiť v Európe katastrofu?

Obidve možnosti sú tragickým poznaním pre všetkých, ktorí dali kedy svoje hlasy takýmto politikom v nádeji, že im ide o prosperitu občanov Slovenska.

*Hitler bol vodcom strany s názvom:,,Národno – socialistická strana Nemecka“.

Snowdenovo tvrdenie, že ISIL založilo Mossad a CIA, kvôli destabilizácii arabských štátov, má niečo do seba. Vlani sa McCain stretol s ,,demokratickou opozíciou“ v Sýrii. Medzi účastníkmi bol aj dnešný vodca ISIL, Al – Baghdátí.

with respect

domino  svetík

 

 

Správa z mojej pandémie

06.02.2022

Presne pred rokom som mal Covid. 4 dni potenia, bez teploty, pocity, ako pri chrípke, resp. zápale priedušiek, bolesť svalov, slabosť, nepamätám si, že by som kašľal. Mám k tomu rešpekt. Presne po roku som prekonal Omicron. 5 dní prechladnutý, kýchanie, bez teploty, jedna, dve noci potenie, sople, šteklenie na prieduškách, občasný kašeľ, konzultoval som to s mojou lekárkou, [...]

Očkovaní a nakazení – je to vôbec možné?

02.11.2021

(Podľa mňa to nie je možné, to bude určite nejaká hlúposť, prosím, preskúmajte to a povedzte mi že sa mýlim, že sa mi to iba sníva). server iDnes.cz Podľa štatistík MZ ČR, za október spadol počet neočkovaných seniorov, ktorí sa novo dostávajú na jednotky intenzívnej starostlivosti (JIS), pod 50 percent. Dlhodobo je tiež dvakrát viac úplne očkovaných ako [...]

„. . . tri razy ma zaprieš. “ (Takmer), neuveriteľný príbeh.

27.06.2021

Včera sme sa so Zuzkou trochu túlali… Keď sme prechádzali cez Hronský Beňadik, niečo nás ťahalo pozrieť si katedrálu a kláštor, ktorého korene siahajú pred 11. storočie a ktorý pri Tureckej expanzii bol významnou pevnosťou, strážiacou Slovenskú bránu pred postupom Turkov k banským mestám – Štiavnici, Kremnici, Banskej Bystrici a i. V r. 1599, Turci, ale [...]

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

bombic

Británia rozhodla o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

Domino Svetík

Sú tmavé miesta, do ktorých je treba priniesť svetlo.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 148
Celková čítanosť: 1426496x
Priemerná čítanosť článkov: 9638x

Autor blogu