Založ si blog

Vecná zodpovednosť za zostrelenie Malajzijského lietadla.

Tento článok sa nebude venovať konkrétnej zodpovednosti, teda otázke:,,Kto presne zostrelil Malajzijský Boeing“, pretože Ruská, aj Americká vláda bezpochyby majú satelitné snímky s vysokým rozlíšením, ako aj nespornú identifikáciu celej trajektórie rakety (ak to bola raketa), ktorá lietadlo zostrelila.

Iste si spomeniete na časté správy v našich médiách o tom, ako ,,J. Kórea, alebo Čína opäť vystrelili raketu zo svojho územia“.

Prečo dnes z jednej, alebo druhej strany už dávno nemáme takéto informácie, je prinajmenšom čudné:,,Ak to urobili ,,separatisti“ z Donecka, US satelity nám to mohli servírovať v hlavných správach každý večer, ak Ukrajinská armáda, mali to pustiť do obehu Rusi.

Ak nič také nevidíme, je to čudné a vyvoláva to otázky o ,,inej príčine havárie“.

Správy o ,,Ruskej účasti“ sú nepodložené a Američania prišli s vyhlásením, že pre takéto tvrdenia neexistujú dôkazy, mediálna manipulácia však už vykonala svoje a keď som sa včera v Chorvátsku spýtal, kto zostrelil Malajské lietadlo, všetci ,,už vedeli“, že Rusi.

 

 Zodpovední za zostrelené lietadlo v prvom rade.

 

1. Ukrajinská republika – Ukrajinská vláda.

Za vzdušný priestor nad suverénnym štátom zodpovedá konkrétny štát, presnejšie jeho štatutár, čo je vláda, v tomto prípade Ukrajinská vláda.

Ak Ukrajinská vláda nekontroluje celé územie Ukrajiny, nemôže povoliť prelety lietadiel nad svojim územím, alebo jeho časťou.

Ukrajinská vláda nemala povoliť prelet stroja Malajzijských aerolínií, mala takisto varovať všetkých leteckých operátorov a letecké spoločnosti a nesie preto plnú zodpovednosť.

Navyše, v zmluve s ICAO (Medzinárodná letecká agentúra civilného letectva), ku ktorej pristúpila aj Ukrajina je aj záväzok, že ,,Krajina, v ktorej prebiehajú otvorené boje, uzavrie svoj vzdušný priestor pre civilné lietadlá“. 

 

1. ,,Vláda“ Doneckej a Luganskej oblasti.

Vedenie Doneckej a Luganskej oblasti nesie plnú zodpovednosť za zostrelené lietadlo. Ak sami seba považujú za suverénny štát, nesú zodpovednosť za každý incident, ktorý sa nad ich územím stal. To, že ich nikto neuznal , ako štát, je v tomto prípade irelevantné.

,,Vláda“ Donecka a Luganska mala zakázať, alebo nepovoliť, akýkoľvek prelet civilného lietadla nad svojim územím, resp. mala varovať všetky letecké spoločnosti a leteckých operátorov, nesie preto plnú zodpovednosť.

 

1. Letecká spoločnosť Malaysia Airlines.

Lietať nad oblasťou, v ktorej prebiehajú boje a v ktorej za posledné tri mesiace zostrelili min. tri lietadlá a šesť vrtuľníkov, môže iba blázon a sebevrah.

Vedenie Malajskej leteckej spoločnosti musí byť teda banda nekompetentných hlupákov, pretože to najmenšie, čo mali urobiť, je zakázať svojmu personálu lietať nad akoukoľvek oblasťou vojny, čo oblasť Donecka a Luganska dnes nepochybne je, preto je vedenie Malaysian Airlines plne zodpovedné za túto tragédiu, nech to znie akokoľvek tvrdo.

 

1. Vedenie Amsterdamského letiska, vedenie letiska v Kuala Lumpur.

Amsterdamské letisko vysielalo a letisko Kuala Lumpur prijímalo let, ktorý sa skončil katastrofou. Dispečeri vedeli o trase a boli informovaní o vojne, ktorá prebieha na Ukrajine.

Trasa lietadla mala smerovať mimo vyššie uvedené, rizikové oblasti a preto je vedenie obidvoch letísk zodpovedné za túto katastrofu.

 

1. Letiská a dispečeri kontrolujúce a navigujúce lietadlo počas letu.

Lietadlo počas letu podáva automatické správy o svojej polohe.

Pozrite tu: flightradar24.

Každé letisko na trase, každý dispečer má vedieť a varovať, resp. odkloniť let od nebezpečnej zóny. Objavili sa dokonca správy, že niekto zmenil trasu letu priamo nad túto zónu.

,,Riadiaca veža“, ktorá povolila, nezakázala, alebo dokonca navigovala let do vojnovej zóny, je priamo zodpovedná za túto katastrofu.

 

1. Zákonodarcovia

Politici v rámci vydaných zákonov nechajú na letisku policajtov mieriť zbraňami na mamičku s dieťaťom počas toho, ako ju nútia ochutnať z fľaše s cumlíkom čaj, ktorý chcela zobrať na palubu…

…ale nenapadne ich vydať zákon, alebo predpis, zakazujúci lietať nad územiami, kde sa bojuje…

 

Záver.

Zodpovednosť.

Toto slovo pozná každý a každý si inak vysvetľuje jeho obsah. Politici sa napríklad tvária, že nie sú zodpovední za stav spoločnosti, ale opak je pravdou. V každom prípade politici nikdy nenesú zodpovednosť za svoje vládnutie, pretože občania slovo zodpovednosť nechápu.

Zodpovednosť je:

Ste trénerom futbalového mužstva. Vaše mužstvo v rozhodujúcej chvíli kope penaltu.

Váš najlepší hráč ju ,,zahodí“ a Vaše mužstvo prehrá.

Zodpovedný je tréner, napriek tomu, že on tú penaltu nekopal, preto je správne, aby bol odvolaný, resp., aby odstúpil.

To je zodpovednosť.

Dnes nie je dôvod, aby sme ,,nevedeli“.                                                                       US, aj Ruské špionážne satelity disponujú bezosporu snímkami, na ktorých si kompetentní už dávno ,,pozreli výložky“ vojaka, ktorý odpálil raketu (ak to bola raketa), čo zničila Boeing.

Analytici si určite pozreli aj výrobné číslo dotyčnej rakety (ak to bola raketa).

Aký je teda dôvod, že vidíme iba animáciu a nie skutočný priebeh útoku?

Dôvodom môže byť napríklad aj skutočnosť, že ,,všetko je inak“.

 

Venované pamiatke 298 obetí katastrofy letu MH17.

S úctou

Dominik  Svetík

 

 

Správa z mojej pandémie

06.02.2022

Presne pred rokom som mal Covid. 4 dni potenia, bez teploty, pocity, ako pri chrípke, resp. zápale priedušiek, bolesť svalov, slabosť, nepamätám si, že by som kašľal. Mám k tomu rešpekt. Presne po roku som prekonal Omicron. 5 dní prechladnutý, kýchanie, bez teploty, jedna, dve noci potenie, sople, šteklenie na prieduškách, občasný kašeľ, konzultoval som to s mojou lekárkou, [...]

Očkovaní a nakazení – je to vôbec možné?

02.11.2021

(Podľa mňa to nie je možné, to bude určite nejaká hlúposť, prosím, preskúmajte to a povedzte mi že sa mýlim, že sa mi to iba sníva). server iDnes.cz Podľa štatistík MZ ČR, za október spadol počet neočkovaných seniorov, ktorí sa novo dostávajú na jednotky intenzívnej starostlivosti (JIS), pod 50 percent. Dlhodobo je tiež dvakrát viac úplne očkovaných ako [...]

„. . . tri razy ma zaprieš. “ (Takmer), neuveriteľný príbeh.

27.06.2021

Včera sme sa so Zuzkou trochu túlali… Keď sme prechádzali cez Hronský Beňadik, niečo nás ťahalo pozrieť si katedrálu a kláštor, ktorého korene siahajú pred 11. storočie a ktorý pri Tureckej expanzii bol významnou pevnosťou, strážiacou Slovenskú bránu pred postupom Turkov k banským mestám – Štiavnici, Kremnici, Banskej Bystrici a i. V r. 1599, Turci, ale [...]

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

Domino Svetík

Sú tmavé miesta, do ktorých je treba priniesť svetlo.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 148
Celková čítanosť: 1425611x
Priemerná čítanosť článkov: 9633x

Autor blogu