Založ si blog

Čo sa to deje so svetom? I.

       Sú politici šialení?

V Afganistane boli zabití štyria českí vojaci. Nebudem tu písať o tom, že Americká okupácia AFG je od začiatku proti pravidlám medzinárodného práva, ktoré už neexistuje od rozpadu Juhoslávie.

Šokujúce je, čo povedal český prezident M. Zeman:,,Čím intenzívnejšie sa bude bojovať v AFG, tým menšie je riziko, že budú zasiahnutí nevinní Českí občania“!

A premiér Sobotka:,,Ak by sme stiahli svojich vojakov z AFG, znevážili by sme obeť týchto štyroch českých vojakov“. Podľa Sobotku to znamená, že zakaždým, keď Afgánci zastrelia českého vojaka, zabránia tým Česku stiahnuť svoju jednotku domov? To môže znamenať, že tam Česi budú musieť zostať navždy…

Ani jeden z nich nevysvetlil, čo v AFG robí Česká armáda, za čo vlastne Česi obetovali život,  ale podobne sa pri úmrtiach Slovenských vojakov tamtiež, vyjadrujú Fico a Glváč.

Sme kolóniou USA: SR, ČR, Nemecko, Rusko, EU, všetci. Ak začnete veci chápať takto, zrazu Vám dôjde, že naši politici, médiá, náš minister, aj členovia NGO konajú na príkaz svojho zamestnávateľa. Preto sú ich vyjadrenia jednotné. Každý z nich prešiel nejakým školiacim inštitútom, dostal grant, pôsobil v mimovládke.

Neveríte? Napr. I. Radičová. Pôsobila v NGO, kým sa dostala do funkcií.  (OSF). Miki s Miklošom si teraz založili hneď dve. O chvíľu im do nich pritečie množstvo peňazí, ako odmena za splnenie rozkazu, keď kvôli ESM spôsobili pád vlády I. Radičovej.

Pripomínam, že pred rokom v AFG zahynul aj slovenský vojak a dvaja ďalší boli ťažko zranení. Zdá sa, že politici a médiá, majú na právo, morálku a pravdu iný názor, celkom odlišný od názoru, ku ktorému väčšina ľudí príde za použitia zdravého rozumu.

Faktom zostáva, že v prípade AFG je agresorom USA.

 

     Ukrajina – genocída, etnické čistky a humanitárna katastrofa.

Na Ukrajine zahynulo už viac, ako 1000 ľudí, napriek tomu sa zdá, že naši politici a naše médiá si tento konflikt ešte poriadne nevšimli. Informácie sú tendenčné, bez priamych vstupov reportérov. Je to akoby tajná vojna, o ktorej sa v skutočnosti z médií nedozviete nič relevantné, podobne to bolo aj pri vojne v bývalej Juhoslávii. Videoprehľad.

Podľa OSN svoje domovy muselo opustiť viac, ako 100 tisíc ľudí, mestá Kramatorsk, Slaviansk sú zničené a nefunguje v nich infraštruktúra.

A my sa na to dívame a svojim mlčaním dávame súhlas.

V Ukrajinskom parlamente prerušili Porošenkov prejav a obvinili ho, že armáda zabila desiatky detí.

     Správy (neoverené), o odoberaní orgánov.

Niekoľko týždňov sa objavujú správy, že s Ukrajinskou armádou sa pohybujú aj tímy chirurgov so špeciálnymi výbavami na odoberanie a prevoz orgánov, ktoré vraj odoberajú ťažko zraneným z obidvoch strán konfliktu. Doteraz to bolo považované za falošnú správu, ale na verejnosť sa dostala komunikácia údajne nemeckej lekárky O. Wieber a veliteľa jedného z vládnych Ukrajinských bataliónov, S. Semjončenka. Existovali aj iné zdroje tejto správy,  nemôžeme ich však považovať za dostatočne spoľahlivé.Zdroj.

V Kosove tieto špinavosti spomenula prokurátorka C.de Ponte a dôkladne ich vyšetril istý švajčiarsky sudca. Jeho správa nevzbudila vážnejšiu pozornosť médií, politikov, ani ochrancov ľudských práv.

    Vojna na Ukrajine zatiaľ pokračuje.

 

          EU pod priamym riadením USA.

Francúzsko chcelo, napriek varovaniu USA a prebiehajúcim sankciám voči Rusku, dokončiť zákazku dvoch vojenských lodí Mistral, určených pre flotilu RF, za ktoré navyše Rusko zaplatilo zálohu.

Odpoveďou USA bola rekordná pokuta pre najväčšiu Francúzsku banku BNP, vo výške 9 miliárd USD a ročný zákaz používať v obchodných transakciách Dolár! BNP vraj porušila sankcie voči Kube a Iránu. Ak Francúzsko lode nedostavia, pokuta sa zmierni, alebo vymaže.

Nemecko čelí podobnému tlaku, cieľom je Kommerzbank a Deutsche bank.

Rakúsko, po podpise zmluvy s Ruskom o dostavbe South Stream, má ihneď problémy s bankou Erste.

Európski politici nekritizujú USA. Prečo? Nie je pravdou, že vďaka masívnemu odpočúvaniu a sledovaniu politikov celej Európy, majú tajné služby USA k dispozícii kompromitujúce materiály takmer na každého politika a ,,aktívne s nimi pracujú“?

Sú Európski politici vydieraní? Keďže väčšina politikov má sklony k zločinu, alebo sú to bezcharakterní zmrdi (viď preslovy Zemana a Sobotku), tak je možné, že im občas na US veľvyslanectve ukážu ich zložku, a donútia ich spolupracovať.

 

     Rusko by vďaka vývozu surovín malo mať životnú úroveň, ako Dubaj.

Nezdá sa Vám, že Rusko, ktoré vyše 20 rokov vyváža obrovské objemy ropy, plynu a iných surovín do celého sveta a inkasuje obrovské peniaze, by malo mať životnú úroveň, ako Dubaj, Saudská Arábia, či Kuvajt? V r. 2012 vyviezlo Rusko do EU a USA suroviny za 160 mld USD.

     Kde sa strácajú tak obrovské peniaze?

Myslíte si, že na zbrojenie? V r. 2013 boli Ruské výdaje na zbrojenie 90 mld. USD.

Ťažba ropy v Rusku je na úrovni 10 mil. barelov denne. Krát 365 = 3,65 mld. barelov ročne. Krát 100 USD, to je spolu, cca 365 mld. USD ročne.

Ťažba plynu je 1,5 mld. m3 denne. Krát 365 = 547 mld.m3 ročne. Cena za 1000 m3 = 350 USD. Spolu je to asi 190 mld. USD ročne.

Obyvatelia krajín, ktoré vyvážajú ropu a plyn (napr. Nórsko), majú vďaka tomu vyššie benefity, ako zvyšok sveta. Prečo nie Rusko?

Jevgenij Fjodorov, poslanec Ruskej Dumy, ekonóm, predseda výboru pre ekonomickú politiku, v tomto interview vysvetľuje veci o prepojení Rubľa a USD spôsobom z ktorého ide mráz po chrbte. V ďalšom rozhovore s názvom ,,Okupačný rubeľ“, tvrdí veci, ktoré sú mimoriadne pozoruhodné a šokujúce.

A čo tvrdí Putin? Putin, samozrejme, nemá ešte v Rusku silu, aby mohol robiť politiku nezávislú na USA, preto svoje kroky koordinuje s nimi a snaží sa o väčšiu ,,autonómiu“ Ruska, čo vyvoláva zúrivý odpor, ktorý môže vyústiť do masových protestov na jeho zvrhnutie, ktoré mu tam, samozrejme, zorganizuje 600! NGO, pôsobiacich na Ruskom území.

Nazýva tento stav ,,politikou brzdenia Ruska“, ktorú USA nastavili v podobe zákonov, Ústavy, Centrálnej banky Ruska, spôsobu viazania Rubľa na USD a Euro, vlastníctvo médií atď., ešte v 90 – tych rokoch, keď pri premene Ruska na demokraciu, pracovalo na týchto ,,demokraticko – trhových“ štandardoch viac, ako 10 tisíc! ,,poradcov“ z USA, samozrejme, za peniaze Ruských daňových poplatníkov a mnohí z nich v Rusku pôsobia dodnes.

Prečo si myslíte, že proti Rusku sa spustila taká zúrivá propaganda? Pre Krym? Ale kdeže.

USA zistili, že Putin sa snaží vymaniť Rusko z vplyvu ich priameho riadenia. Slabé Rusko ich nechalo utopiť Balkán, AFG, Irak, Sýriu, Lýbiu v krvi, ale v poslednej dobe odmietlo bezletovú zónu v Sýrii, postavilo sa proti vpádu do Iránu, zobralo si Krym.

USA sa pokúsia jednoznačne Putina zvrhnúť a dosadiť svojho človeka. Môže to byť kľudne aj zločinec (dokonca to je výhodou, lebo je ovládateľný), ale musí to byť agent, plne podriadený okupačnej moci.

Putinov prejav pred Ruským diplomatickým zborom.

 

     US zahraničná politika: Je to ešte politika, alebo iba spôsob vedenia vojny?

Je to spôsob vedenia vojny. AFG a Irak, podobne ako Ukrajinu, kontrolujú súkromné armády typu Blacwaters, Greystone, Academy a p., v koordinácii s tajnými službami USA a GB, ktoré majú na Ukrajine  svoje riadiace strediská.

Súkromné vojenské spoločnosti (SVS), existujú aj na Ruskej strane a práve taká spoločnosť pomáhala s obsadením Krymu – boli to tí známi ,,zelení mužíci“, bez identifikácie, slušní a málo hovoriaci.

Výhoda? Vláda si ich najme, žoldnieri majú vlastnú poistku, v prípade zranenia ich odškodňuje poisťovňa, nie štát, v prípade zajatia vláda tvrdí, že nemá s nimi nič spoločné.

US politika nemá logiku. Vláda USA otvorene podporuje a vyzbrojuje v Sýrii tie isté štruktúry (ISIL), ktoré označuje v Iraku za teroristov. Jeden týždeň proti nim bojuje v Iraku a druhý týždeň pre nich v Sýrii Obama pýta od kongresu 500 mil. USD, tvrdiac, že to ide iba pre preverené opozičné štruktúry.

Nakoniec – paradoxne – USA dobyli a zničili Irak na základe falošne vytvorenej spravodajskej a mediálnej propagandy o zbraniach hromadného ničenia (ZHN), ktorými disponuje Saddám Husajn (t.č. nebohý).

Dnes agentúry hlásia, že fronta ISIL sa na jednej z univerzít zmocnila rádioaktívneho materiálu a môže ho v budúcnosti použiť.

 

    Národné štáty prestávajú existovať. Vlády sú tu iba v rámci PR.

Naša vláda je riadená z US veľvyslanectva, prostredníctvom ich človeka, ktorým je náš minister…

Na všetko, aj na tvorbu zákonov dohliadajú cudzie mimovládky (NGO), ktoré tu majú svojich agentov – našich politikov, novinárov, analytikov a sú platené z našich verejných financií.

Náš parlament sa stáva zbytočným, naša vláda takisto, sú tu iba kvôli PR, kvôli styku s verejnosťou. Národné štáty boli prevzaté a centrála nie je ani v Bruseli, myslíte si, že nekompetentní Barroso, van Rompuy a Ashtonová sú v stave niečo riadiť?

70 % našich zákonov preberáme z EU parlamentu, ktorý ale nemá právo navrhovať zákony! Načo má Slovensko vládu? Iba kvôli forme, kvôli styku s verejnosťou, aby sme si mysleli, že je všetko, ako má byť.

V krajinách prebieha masívna deindustrializácia, ktorá bude mať za následok absolútnu podriadenosť obyvateľstva a život na prídel. Ak zabijete prasa, musíte zaplatiť daň, ak pestujete paradajky, musíte zaplatiť daň. Ak bývate, musíte platiť daň. Je to vlastne daň za to, že žijete. Neskôr sa tie dane zvýšia (vlani v BA sa zvýšili dane z nehn. o 25 % zvýšili ich volení zástupcovia občanom a sami sebe), a tí, čo nebudú mať na ich zaplatenie, nebudú bývať a nebudú pestovať paradajky.

Tých ďalších to bude čakať v ďalšom kole.

Sme kolóniou. Vo všetkých významoch tohto slova.

Pozrite si ešte kvalitatívne rozdiely v potravinách na Slovensku a Rakúsku.

Pokračovanie…

S úctou

Dominik Svetík

 

 

Správa z mojej pandémie

06.02.2022

Presne pred rokom som mal Covid. 4 dni potenia, bez teploty, pocity, ako pri chrípke, resp. zápale priedušiek, bolesť svalov, slabosť, nepamätám si, že by som kašľal. Mám k tomu rešpekt. Presne po roku som prekonal Omicron. 5 dní prechladnutý, kýchanie, bez teploty, jedna, dve noci potenie, sople, šteklenie na prieduškách, občasný kašeľ, konzultoval som to s mojou lekárkou, [...]

Očkovaní a nakazení – je to vôbec možné?

02.11.2021

(Podľa mňa to nie je možné, to bude určite nejaká hlúposť, prosím, preskúmajte to a povedzte mi že sa mýlim, že sa mi to iba sníva). server iDnes.cz Podľa štatistík MZ ČR, za október spadol počet neočkovaných seniorov, ktorí sa novo dostávajú na jednotky intenzívnej starostlivosti (JIS), pod 50 percent. Dlhodobo je tiež dvakrát viac úplne očkovaných ako [...]

„. . . tri razy ma zaprieš. “ (Takmer), neuveriteľný príbeh.

27.06.2021

Včera sme sa so Zuzkou trochu túlali… Keď sme prechádzali cez Hronský Beňadik, niečo nás ťahalo pozrieť si katedrálu a kláštor, ktorého korene siahajú pred 11. storočie a ktorý pri Tureckej expanzii bol významnou pevnosťou, strážiacou Slovenskú bránu pred postupom Turkov k banským mestám – Štiavnici, Kremnici, Banskej Bystrici a i. V r. 1599, Turci, ale [...]

Fico, Šefčovič

Fico: Vláda na post eurokomisára za SR opäť navrhne Šefčoviča

18.04.2024 18:30

Uviedol to predseda vlády po skončení mimoriadneho dvojdňového summitu EÚ v Bruseli.

zelenskyj

Rusom chcel pomôcť s atentátom na Zelenského, zbieral informácie o letisku Rzeszów

18.04.2024 18:23

Zelenskyj poľské letisko používa pri cestách do zahraničia, pretože vzdušný priestor Ukrajiny je od začiatku ruskej invázie uzavretý.

Dánsko Požiar Kodaň Burza Budova Historická

Zrútila sa hlavná fasáda historickej budovy kodanskej burzy, ktorá horí od utorka

18.04.2024 18:07, aktualizované: 19:04

Požiar ťažko poničil renesančnú budovu zo 17. storočia, ktorá prišla o svoju vysokú vežu i veľkú časť strechy.

Zoran Milanovič

Chcel byť hráč i rozhodca. Záhrebský Trump ešte nepovedal posledné slovo

18.04.2024 17:31

Bolo to, akoby sa Zuzana Čaputová z pozície hlavy štátu uchádzala o premiérsky post. A hoci chorvátsky prezident Zoran Milanovič so svojimi sociálnymi demokratmi parlamentné voľby nevyhral, v procese formovania budúcej vlády zostáva stále v hre.

Domino Svetík

Sú tmavé miesta, do ktorých je treba priniesť svetlo.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 148
Celková čítanosť: 1425354x
Priemerná čítanosť článkov: 9631x

Autor blogu