Založ si blog

Putin požiadal Dumu o 500 mil. USD pre Ukrajinských povstalcov.

Fikcia. Podtitul: Mimozmyslové vnímanie reality vývoja súčasného sveta v mozgoch ľudí, ktorí súčasný svet riadia. Zdroj.                                                                                        „Myslím, že prezident pochopil, že zdržanlivosť v Ukrajinskej kríze nefungovala,“ povedal MZV RF, S. Lavrov. 

Generálny tajomník OSN, Pan – Ki Moon sa vyjadril, že svet by nemal zasahovať do vnútroštátnych záležitostí zvrchovaných krajín, poskytovaním finančnej aj vojenskej pomoci opozícii.

Minister ZV Sergej Lavrov na podporu návrhu prehlásil, že „Rusko sa musí aktívne zapojiť do občianskej vojny na Ukrajine.“ Ruský prezident bol v posledných mesiacoch terčom kritiky niektorých ruských predstaviteľov, že sa do ukrajinskej krízy odmieta aktívne zapojiť. Práve Putinova nerozhodnosť, podľa jeho kritikov dovolila ukrajinskému prezidentovi Porošenkovi, ktorý sa opakovane dopúšťa vojnových zločinov a zločinov proti ľudskosti, bombardovaním umiernenej opozície a vraždami civilného obyvateľstva, upevniť svoju pozíciu – povedal Lavrov.

,,Iba dostatok zbraní, streliva a bômb môže byť zárukou mieru a prosperity nielen na Ukrajine, ale aj v celej Európe“, analyzoval súčasnú situáciu Ruský minister.

Dolná komora Ruského parlamentu po prezidentovom ubezpečení, že peniaze budú poskytnuté na výcvik, zbrane a muníciu pre umiernenú časť Ukrajinskej opozície v regiónoch Lugansk a Doneck, zváži vyššie spomenutú finančnú pomoc v horizonte niekoľkých dní.

 

Môže ženský mozog pochopiť mierový plán génia?

 

Prezident Porošenko sa svojim ústretovým Mierovým plánom snaží o to, aby sa Ukrajina stala vlasťou všetkých, ktorí vidia svoju budúcnosť v budovaní spoločnosti plnej mieru, prosperity a porozumenia.

V tomto príspevku si pozrite, ako ženská, ktorej Ukrajinské rakety Grad zničili dom, nechápe, že pre mier je treba niečo aj obetovať. (České titulky a preklad).

Je prekvapujúce, že po Ukrajinských prezidentských voľbách, keď krajina nabrala jasný demokratický smer, napr. aj podpisom asociačnej dohody s EU, existujú na východe krajiny sily, ktoré nechápu výhody tohto spojenectva a snažia sa nájsť zmysel v tesnejšom splynutí z Ruskom.

 

              Surrealizmus (oblasť mimo reality, ,,nadrealita“), vedenia EU a USA.

Pochod Ukrajinou v r. 1941 a v r. 2014.

 

Reakcia medzinárodného spoločenstva na ukrajinské prezidentské voľby

Napriek mnohým paralelám medzi ukrajinskými a sýrskymi prezidentskými voľbami, prezidentské voľby na Ukrajine vyvolali pozitívne reakcie medzinárodného spoločenstva.

V spoločnom stanovisku predsedu Európskej rady Hermana Van Rompuya a predsedu Európskej komisie José Manuela Barrosa na prezidentské voľby na Ukrajine sa uvádza nasledovné: „Tešíme sa na blízku spoluprácu s budúcim prezidentom v oblasti zaistenia politickej a hospodárskej stability na Ukrajine. (…) Prezidentské voľby na Ukrajine charakterizovala vysoká účasť a jasné odhodlanie autorít zorganizovať skutočné voľby, ktoré boli do značnej miery v súlade s medzinárodnými záväzkami a dodržiavali základné slobody, napriek nepriateľskému bezpečnostnému prostrediu v dvoch východných oblastiach krajiny. Všetci Ukrajinci by mali tieto voľby vnímať ako príležitosť položiť nový začiatok pre krajinu a začať tým, že prijímajú výsledok hlasovania po tom, ako budú oznámené konečné výsledky. Úspešná realizácia týchto volieb predstavuje významný krok smerom k deeskalácii napätia a obnovenie bezpečnosti pre všetkých Ukrajincov (…)“

 

S úctou

dominik  svetík

Správa z mojej pandémie

06.02.2022

Presne pred rokom som mal Covid. 4 dni potenia, bez teploty, pocity, ako pri chrípke, resp. zápale priedušiek, bolesť svalov, slabosť, nepamätám si, že by som kašľal. Mám k tomu rešpekt. Presne po roku som prekonal Omicron. 5 dní prechladnutý, kýchanie, bez teploty, jedna, dve noci potenie, sople, šteklenie na prieduškách, občasný kašeľ, konzultoval som to s mojou lekárkou, [...]

Očkovaní a nakazení – je to vôbec možné?

02.11.2021

(Podľa mňa to nie je možné, to bude určite nejaká hlúposť, prosím, preskúmajte to a povedzte mi že sa mýlim, že sa mi to iba sníva). server iDnes.cz Podľa štatistík MZ ČR, za október spadol počet neočkovaných seniorov, ktorí sa novo dostávajú na jednotky intenzívnej starostlivosti (JIS), pod 50 percent. Dlhodobo je tiež dvakrát viac úplne očkovaných ako [...]

„. . . tri razy ma zaprieš. “ (Takmer), neuveriteľný príbeh.

27.06.2021

Včera sme sa so Zuzkou trochu túlali… Keď sme prechádzali cez Hronský Beňadik, niečo nás ťahalo pozrieť si katedrálu a kláštor, ktorého korene siahajú pred 11. storočie a ktorý pri Tureckej expanzii bol významnou pevnosťou, strážiacou Slovenskú bránu pred postupom Turkov k banským mestám – Štiavnici, Kremnici, Banskej Bystrici a i. V r. 1599, Turci, ale [...]

Sergej Šojgu

Moskovský súd uvalil väzbu na Šojguovho námestníka. Obvinil ho z korupcie

24.04.2024 10:33

Timur Ivanov je obvinený z prijatia úplatku v "obzvlášť vysokej výške."

vražda, bratislava, bezdomovec

Z vraždy muža v bratislavskej Petržalke obvinili 45-ročnú ženu

24.04.2024 10:23

V prípade preukázania viny jej hrozí trest odňatia slobody až na 20 rokov.

Russia Ukraine

Zničme Rusom Krymský most, ozýva sa opäť z Kyjeva. Príde úder naraz zo vzduchu aj z mora?

24.04.2024 10:00

Aké zbrane by Ukrajinci potrebovali, aby udreli na most ponad Kerčský prieliv? Možno nielen rakety, ale aj bezpilotné lietadlá a námorné drony.

Kim Jo-džong

Sestra severokórejského vodcu: Vybudujeme ohromnú vojenskú silu

24.04.2024 09:50

Severná Kórea tvrdí, že vojenské cvičenia USA sú prípravou na jadrovú vojnu proti Pchjongjangu.

Domino Svetík

Sú tmavé miesta, do ktorých je treba priniesť svetlo.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 148
Celková čítanosť: 1426253x
Priemerná čítanosť článkov: 9637x

Autor blogu