Založ si blog

Sankcie proti Ukrajine? Logické! Prečo to USA ešte nenapadlo?

Postup Ukrajinskej vlády, zakladá dôvody na rozsiahlu medzinárodnú izoláciu tejto krajiny a na uvalenie ekonomických sankcií. Prečo teda USA neiniciujú tlak na vládu v Kyjeve, ktorá sa k moci nedostala štandartným postupom a s jej nástupom je Ukrajina uvrhnutá do nekontrolovateľnej špirály chaosu?

Jedna z možných odpovedí je: Chaos na Ukrajine je plánovaný, pretože cieľom je Rusko. Ak sa Rusko nechá do tohto chaosu vtiahnuť, následná destabilizácia vnútorných vzťahov vo vnútri RF, môže viesť k jeho rozpadu a ovládnutiu. TU.

USA v Jeľcinovej ére, mali skvelé vyhliadky na ovládnutie Ruska a jeho premenu na svoju kolóniu, z ktorej budú čerpať suroviny a zdroje, ako prírodné, tak aj ľudské.

Putin to však zarazil a dnes je pre USA nepriateľom. Prečo? TU.

Oligarchov a politikov Ruska a Ukrajiny je možné si korupčne kúpiť a použiť ich pre svoje ciele. Štátnika a vlastenca Putina, však nie.

 

                   Prečo by mali USA zaviesť sankcie voči vláde v Kyjeve?

 

Na Ukrajine sa uskutočnil ozbrojený prevrat, ktorý zvrhol prezidenta zvoleného vo voľbách, ktoré prebehli podľa medzinárodných štandardov. Tento prevrat vyniesol do čela krajiny vládu, ktorá neprešla voľbami. Nie je tento fakt dostatočným dôvodom pre USA, aby s Kyjevom prerušili diplomatické styky a začali nelegitímnu vládu sankcionovať?

 

                     Priebeh a výpočet nelegálnych krokov:

– Po demonštráciách, ktoré od Novembra 2013 prebiehali v Kyjeve, sa demonštranti, vedení, Kličkom, Jatsenjukom, Tjahnybokom, Muzyčkom, Jarošom, Turčinovom a ďalšími, uchýlili k dobytiu a obliehaniu vládnych budov. Radikálnejší aj k streľbe a hádzaniu zápalných fliaš na neozbrojených policajtov a k radu ďalších násilností, čo sa v právnom štáte klasifikuje, ako útok na verejného činiteľa.

21. 2. 2014, EU vyslala troch ministrov, ktorí podpísali za prítomnosti vyššie spomenutých vodcov ozbrojenej opozície s vtedy úradujúcim prezidentom Janukovičom zmluvu, ktorá zaručovala jednak amnestiu všetkých činov a škôd, ktoré boli pri násilnostiach spáchané, jednak miesta vo vláde pre vzbúrencov, termín nových volieb a i.

– Na druhý deň po podpise tejto zmluvy, za ktorej plnenie sa zaručila EU, ako jej iniciátor a – samozrejme – všetky zúčastnené strany, došlo k jej tragickému porušeniu.

Na scénu prichádzajú neznámi vrahovia, ktorí zo zálohy strieľajú ako do policajtov, tak aj do demonštrantov – výsledkom je viac, ako 20 mŕtvych policajtov a viac ako 80  demonštrantov.

Po 22. a 23.2.2014 vzbúrenci podniknú útok na ďalšie vládne budovy, vniknú aj do parlamentu a fakticky sa zmocnia moci v štáte.

– V parlamente si odhlasujú dôveru bezprecedentným spôsobom: Keď sa parlament stal neuznášaniaschopným, pretože viac, ako stovka poslancov sa jednoducho na nezákonných postupoch odmietla zúčastniť, zvyšní poslanci za pomoci ich identifikačných kariet hlasovali aj na hlasovacích zariadeniach neprítomných poslancov VIDEO TU.

 

                         Takto sa teda k moci dostala súčasná vláda.

 

V jej radoch sa objavili členovia, reprezentujúci ozbrojené zoskupenia, ako Pravý sektor a Sloboda. Filozofia, rétorika, ako aj faktické činy vodcov a príslušníkov týchto zoskupení dávajú dôvodné argumenty k vyhláseniu týchto organizácii za extrémistické a proti takýmto zoskupeniam USA a EU vždy vystupujú veľmi rázne a principiálne.

– Občania v niekoľkých regiónoch Ukrajiny odmietli poslušnosť nelegálnej vláde. Istotne poznáte článok z Ústavy, kedy sa môžu občania postaviť na odpor, ak sú znefunkčnené výkonné zložky štátu.

   Bol stav, kedy boli riadiace zložky štátu, teda Prezident, Parlament, Ústavný súd a Vláda znefunkčnené – dosiahnutý?       Nesporne!  Navyše štátu začali vládnuť nikým nevolení a teda neústavní činitelia, ktorí sa silou postarali o znefunkčnenie výkonných orgánov štátu.  

                                                                                                                                                                                            Výsledkom bolo referendum na Kryme, dňa 16.3.2014, ktoré odhlasovalo nezávislosť Krymu a zároveň vyslovilo súhlas so vstupom do zväzku Ruskej federácie.

– Ruský parlament prijal Krym do RF. Na tento krok zareagovali USA, NATO, aj EU, obvinili RF z anektovania Krymu a začali proti Rusku diplomatické, aj obchodné sankcie.

Súbežne s Krymom vypovedali poslušnosť vláde v Kyjeve, aj ďalšie regióny,  a mestá, napr. Lugansk, Doneck, Kramatorsk, Konstantinovka,  Mariupol, Charkov, Slavjansk a i. pričom vyhlásili samostatnosť, obsadili vládne budovy a dožadovali sa slobody a nezávislosti. Ich východisko je vo federalizácii, propaganda straší Ruským vpádom. Je málo pravdepodobné, že by sa mohol zopakovať Krymský scenár, Rusko potrebuje svoje vzťahy minimálne s EU, čo najrýchlejšie urovnať.

 

               Ústavné právo postaviť sa na odpor.

 

Ústava: ,,Občania majú právo postaviť sa na odpor proti každému, kto by odstraňoval demokratický poriadok základných ľudských práv a slobôd, ak činnosť ústavných orgánov a účinné použitie zákonných prostriedkov sú znemožnené“.

Áno, vyššie spomenutý článok obsahuje aj Ukrajinská Ústava.

Áno – Kyjevská vláda môže svoje ozbrojené povstanie proti oligarchickému riadeniu Ukrajiny, ako aj svoju dnešnú legitimitu odvodiť od tohto Ústavného práva.

Doteraz im to však nenapadlo. Háčik je v tom, že takto postupovať mohli do momentu hlasovania v parlamente. Sfalšovanie parlamentného hlasovania Ústava nelegitimizuje!

Faktom zostáva, že vláda v Kyjeve krajinu nekontroluje ale sama je kontrolovaná cudzou mocou. Májové voľby možno situáciu upokoja, kríza pravdepodobne bude pokračovať.

 

           Právo postaviť sa na odpor však majú aj vzbúrenci vo východných regiónoch!

 

Vláda v Kyjeve proti týmto demonštrantom rozhodla o použití sily a do týchto regiónov poslala milíciu, aj armádu.

– Došlo k niekoľkým ozbrojeným stretom a sú hlásené obete týchto konfliktov z obidvoch táborov.

Vláda USA, NATO a EU obvinila z týchto nepokojov Rusko! a do dnešných dní žiada Rusko!, aby zastavilo nepokoje a prispelo k normalizácii Ukrajiny. Rusko je obvinené, že na svojom území vedie vojenské cvičenia, pričom na Ukrajinské územie, ako aj do okolitých štátov sú privádzaní vojaci aj technika NATO. Zároveň vláda USA chystá ďalšie sankcie proti Rusku, dokonca chce od štátov EU, aby prestali odoberať Ruskú ropu a plyn!

– Vláda Ukrajiny medzitým do nepokojných regiónov priniesla tanky, transportéry, lietadlá aj vojakov a bojuje proti zabarikádovaným demonštrantom, ktorých nazýva proruskí? separatisti a teroristi.

– NATO posiela špiónov? Nemecký autor článku 13 špiónov NATO prezlečených za misiu OBSE zatknutých na Východnej Ukrajine TU.

 

            Dôvody na uvalenie sankcií proti nelegálnej vláde Ukrajiny, používajúcej armádu, proti vlastným občanom.

 

USA a EU by mali na vládu v Kyjeve uvaliť sankcie za:

1. Ozbrojené povstanie s následkami strát na životoch

2. Neústavné zbavenie prezidenta moci

3. Neústavné a sfalšované hlasovanie  v parlamente o vyslovení dôvery vláde

4. Neústavné konanie vlády, hlavne použitie armády proti vlastným občanom.

Použitie nelegálnych ozbrojených jednotiek Pravého sektora proti ..separatistom“, ktorí žiadajú federáciu, nezávislosť, atď. TU.

5. Uvrhnutie krajiny do ústavnej a hospodárskej krízy, ktorá ohrozuje aj okolité krajiny

6. Vyhlásenie volieb, ktorými si chce nelegitímne zoskupenie na čele Ukrajiny zabezpečiť právny štatút, pričom predvolebný boj sa odohráva za použitia kriminálnych metód a sily. Jeden z kandidátov, Oleg Carev (ktorý v parlamente upozorňoval na nelegálnu činnosť Americkej vládnej organizácie USAID, ako aj prítomnosť kontingentu NATO v sile 1 000 mužov vo Ľvove od začiatku februára), bol brutálne zbitý.

Nevidí vari vláda USA a EU všetky tieto učebnicové príklady porušenia Ústavy, zo strany Ukrajinskej vlády?

 

                     Prečo si myslím, že cieľom USA je chaos na Ukrajine udržať?

 

Pretože USA a EU nerobia nič na upokojenie situácie. Ba práve naopak, ,,Sauronovo oko“ je upreté na Rusko!

1. USA nezmyselne vyzývajú Rusko, aby situáciu na Ukrajine stabilizovalo, pričom na Ukrajine sa nachádzajú od Februára stovky vojakov NATO, v Kyjeve má zriadený veľký štáb CIA (O. Carev, kandidát na prezidenta).

2. USA schvaľujú vláde  použitie armády proti vzbúrencom vo Východoukrajinských regiónoch, čo môže viesť k rozdeleniu armády a občianskej vojne.

3. USA ukazujú Ukrajine prstom na Rusko: ,,To je Váš nepriateľ“! Cieľom môže byť vyvolanie konfliktu a utopenie Ruska v tomto konflikte.

4. USA Ukrajine zatiaľ finančne nepomohli. Financie by totiž obnovili dodávky Ruského plynu na Ukrajinu a to USA zjavne nechcú.

5. USA tlačia na EU, aby prestala odoberať suroviny z Ruska, čo v EU môže vyvolať krízu! Tlačia dokonca aj na Slovensko, ktoré bolo donútené bez záruk!, podpísať memorandum, ktorého výsledok po vyvolanej investícii 20 mil. Eur a možnej dodávke 3 – 9 mld m3 plynu cez reverz na Ukrajinu, nijako významne situácii nepomôže.

6. USA presúvajú lietadlá do Pobaltia, pechotu do Poľska a lode do Čierneho mora

7. USA zintenzívnili sankcie proti Rusku, pričom aj mediálna propaganda je bezprecedentná, a nie je zameraná proti Ukrajine, ale proti Rusku – napr. tvrdenie o ,,diabolskom“ Putinovom pláne, že pripojenie Krymu je iba prvým krokom k obnove Sovietskeho zväzu.

8. Kyjev navštívil šéf CIA J. Brendan!

 

               Cieľom návštevy bola koordinačná porada min. k dvom bodom:

 

A: Postup CIA, NATO, Greystone, Blackwaters, v regiónoch a postup armády proti vzbúrencom.

B: Lokalizácia Ukrajinských zahraničných účtov!

Podľa odhadov majú Ukrajinci v Západných bankách viac, ako 160 miliárd USD. Cieľ je čo najväčšiu čiastku z nich zmraziť. Aj keď ich konfiškácia je dlhodobá a málo pravdepodobná, zmrazenie – toť ,,rajská hudba“ pre uši akejkoľvek banky. Tak totiž môže disponovať celé roky s peniazmi bez rizika, že si ich majiteľ môže presunúť.

 

            Putin veľa možností nemá:

 

Strategické plánovanie má posilniť moc Ameriky v regióne dlhodobo, a či Putin nájde spôsob, ako to zaraziť, alebo si zvolí inváziu, je nepodstatné. Nech Putin zvolí čokoľvek… bude to nakoniec slúžiť americkým zájmom, dokonca aj keď cenou, ktorú je ,,nutné zaplatiť“, bude  Ukrajinská občianska vojna a energetická kríza v Evrope! “ (Huffington Post)

USA sankcionovaním Ruska, podrážajú aj nohy EU. Podkopávajú jej ekonomiku a blokujú obchodné podmienky, ako prístup na trhy, dodávky surovín. Nemecko a ďalšie krajiny sú nespokojné s takouto politikou USA.

Perličkou je, že Rothschildov fond RIC navýšil držbu akcií Gazpromu, z 215 tis USD, na  1,7 mil. USD. Zrejme vedia, čo my nie… 

 

V skutočnosti sa tu odohráva geopolitický zápas USA o získanie postavenia hegemóna nad tými časťami Euroázie, kde ešte USA nedominujú.

 

Ide o dlhodobú stratégiu hegemónie USA vo svete, ktorej jedným z autorov je geostratég a architekt Amerických cieľov, – Z. Brzezinsky.

       Citát z jeho knihy:,, Veľká šachovnica. Americká prevaha a jej geostrategické imperatívy“:

„…ako bude Amerika „riadiť“ Euroáziu je kľúčové!  Euroázia je najväčší kontinent planéty a je geopoliticky osová. Mocnosť, ktorá ovláda Euroáziu, kontroluje dva z troch najvyspelejších a ekonomicky najproduktívnejších regiónov sveta. … Asi 75% ľudí sveta, väčšina svetového fyzického bohatstva, 60% svetového HDP a tri štvrtiny známych svetových energetických zdrojov“.

       Brzezinsky presne píše, čo musia USA pre udržanie prevahy v Eurázii urobiť:

1. Zmocniť sa kľúčových energetických zásob a tranzitných trás (USA si myslia, že Ukrajinské už majú).

2. Rozdrviť (ekonomicky, vojensky, politicky, propagandisticky), potenciálnych konkurentov (zostáva Rusko a Čína).

3. Rozvrátiť regionálne koalície, partnerstvá a spoluprácu (EU – Rusko – Nemecko)

4. Udržať ,,barbarov“, aby sa nespolčili (taktika Julia Caesara v jeho knihe:,,Vojna v Galii).

With respect

 

Domino   Svetík

 

Správa z mojej pandémie

06.02.2022

Presne pred rokom som mal Covid. 4 dni potenia, bez teploty, pocity, ako pri chrípke, resp. zápale priedušiek, bolesť svalov, slabosť, nepamätám si, že by som kašľal. Mám k tomu rešpekt. Presne po roku som prekonal Omicron. 5 dní prechladnutý, kýchanie, bez teploty, jedna, dve noci potenie, sople, šteklenie na prieduškách, občasný kašeľ, konzultoval som to s mojou lekárkou, [...]

Očkovaní a nakazení – je to vôbec možné?

02.11.2021

(Podľa mňa to nie je možné, to bude určite nejaká hlúposť, prosím, preskúmajte to a povedzte mi že sa mýlim, že sa mi to iba sníva). server iDnes.cz Podľa štatistík MZ ČR, za október spadol počet neočkovaných seniorov, ktorí sa novo dostávajú na jednotky intenzívnej starostlivosti (JIS), pod 50 percent. Dlhodobo je tiež dvakrát viac úplne očkovaných ako [...]

„. . . tri razy ma zaprieš. “ (Takmer), neuveriteľný príbeh.

27.06.2021

Včera sme sa so Zuzkou trochu túlali… Keď sme prechádzali cez Hronský Beňadik, niečo nás ťahalo pozrieť si katedrálu a kláštor, ktorého korene siahajú pred 11. storočie a ktorý pri Tureckej expanzii bol významnou pevnosťou, strážiacou Slovenskú bránu pred postupom Turkov k banským mestám – Štiavnici, Kremnici, Banskej Bystrici a i. V r. 1599, Turci, ale [...]

Srbsko

Výbor Rady Európy podporil členstvo Kosova, Srbsko to odsúdilo

28.03.2024 13:10

Srbský šéf diplomacie označil rozhodnutie výboru PZ RE o podpore členstva Kosova za "škandalózne" a "hanebné".

čaputová

Čaputová: Členstvo v klube NATO nám poskytuje ochranu teraz aj do budúcna

28.03.2024 12:58

V piatok uplynie výročie 20. výročia vstupu Slovenska do Aliancie.

izrael, palestína, gaza

Izraelská armáda tvrdí, že v nemocnici v Gaze zabila 200 ozbrojencov Hamasu

28.03.2024 12:44

Pacienti z radov civilistov a zdravotnícky personál bol podľa armády kvôli bojom evakuovaný do iného krídla nemocnice.

olympiada rieka Seina v Parizi

Ukrajinci vyhrali symbolickú bitku o Paríž, ale chcú, aby Rusov potrestali najprísnejšie

28.03.2024 12:30

Kyjev nechce vidieť na letných hrách ani jedného Rusa. Moskva tvrdí, že Medzinárodný olympijský výbor skĺzol do suterénu rasizmu neonacizmu.

Domino Svetík

Sú tmavé miesta, do ktorých je treba priniesť svetlo.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 148
Celková čítanosť: 1422957x
Priemerná čítanosť článkov: 9615x

Autor blogu