Založ si blog

Obama sa obáva teroristického nukleárneho útoku na Manhattan!

 ,,Rusko nepredstavuje hlavnú bezpečnostnú hrozbu pre USA, viac som znepokojený možnosťou, že na Manhattane exploduje jadrová nálož!“                                                                                                                                                                                    Takto formuloval B. Obama svoje obavy na včerajšej tlačovej besede na záver summitu o nukleárnej bezpečnosti v Haagu.

Zvláštne je, že táto vážna veta prešla bez zvláštnej pozornosti svetových médií.

Ak Americký prezident povie pred zrakmi celého sveta takúto vetu, mali by sa rozozvučať zvony v hlavách všetkých významných komentátorov a analytikov. Americký prezident predsa nehovorí iba tak do vetra!

 

            Majú tajné služby USA správy o chystanom nukleárnom útoku na svojom území?

 

Zdá sa Vám to šialené? Aj mne. Ale aké má Obama pre takéto vyhlásenie dôvody?

1. O nič vážne sa nejedná. Na summite sa veľa hovorilo o likvidácii zásob vysoko obohateného uránu a plutónia, ktorého sa v rôznych krajinách disponujúcich reaktormi, alebo nukleárnymi zbraňami, nachádzajú zásoby, ktoré by sa mohli stať predmetom krádeže na objednávku rôznych teroristických skupín. Barack Obama iba rozvíjal myšlienky o nutnosti zvýšenej kontroly zo strany zodpovedných štátov a úvaha o možnom útoku na Manhattan mu vykĺzla iba tak, v rámci ,,fantázie“.

2. Obama disponuje informáciami tajných služieb, ktoré naozaj každoročne odhaľujú snahy rôznych skupín, o získanie rádioaktívnych látok, s kritickým obohatením, vhodným pre výrobu zbrane.

3. Záver: A. Obama niečo vie, alebo B. je na ,,práškoch“.  A je správne.

V každom prípade netreba na tento výrok zabudnúť. V poslednom čase sa objavilo niekoľko špekulácií. Jedna z nich sa týka ,,únosu“ Malajského lietadla, ktorého neoverené trosky sa majú nachádzať v Tichom oceáne.

 

                                        Vedú USA svet k vojne?

 

Niektorí významní americkí, aj západoeurópski politici tvrdia, že Obama v skutočnosti iba plní rozkazy ,, Moci“ v pozadí, ktorá ho tlačí do rozpútania vojny v Európe. Zásadným vyhlásením v tomto smere je rozhovor s W. Wimmerom, zakladajúcim členom CSU, poslancom Bundestagu, členom OBSE a poradcom Helmutha Kohla. Jeho názory sú šokujúce. TU.

Ďalším významným politikom, ktorý tvrdí, že USA pripravuje vojnu, je P.C. Roberts, bývalý námestník ministra financií USA, za vlády R. Reagana. TU

 

             Medzinárodné právo prestalo platiť pri bombardovaní Juhoslávie a ,,vytvorení“ Kosovského precedensu.

 

Chovanie sa  predstaviteľov svetovej veľmoci č. 1 naozaj naznačuje, že sa neuspokoja s anexiou Afganistanu, Iraku a rozvrátením  Juhoslávie a Lýbie. Z Obamovho včerajšieho prejavu: ,,Ak niekto porovnáva Krym s Irakom a Afganistanom, takéto porovnanie neobstojí. Kým Krym bol Ruskom anektovaný, tak Irak, pri napadnutí ktorého som ja osobne bol proti, aj Afganistan, to sú misie, kde pomáhame krajine so zavádzaním demokratických princípov.“ B. Obama. 

Komentár P. Buchanana, Amerického senátora, kandidáta na prezidenta USA. TU.

 

                                       Sýria má byť tvrdo dobytá!

                                                                                                                                                                                                   Svedčí o tom najnovší škandál v Turecku, kedy na Twitter unikol rozhovor vysokých predstaviteľov armády, pripravujúcich provokáciu, ako dôvod na útok na Sýriu. Kvôli utajeniu tohoto rozhovoru, nechal Turecký premiér Erdogan vypnúť Twitter, napriek rozhodnutiu súdu o nelegitímnosti tohto kroku, ale rozhovor sa mu už stiahnuť nepodarilo. TU.

Dnes Erdogan vypol aj You Tube. Naháňa kompromitujúcu nahrávku po kanáloch…

Médiá nám bohužiaľ servírujú, iba to, čo chcú. Majdan bol prezentovaný, ako revolúcia nespokojných obyvateľov, túžiacich po slobode a členstve v EU. Na obrovskú podporu zo strany USA a EU sa akosi zabúda. A na ostreľovačov tiež…

Škandál s odpočúvaním NSA vyšumel. Čo by sa stalo, ak by sa zistilo, že Moskva 10 rokov odpočúva najvyššieho predstaviteľa Nemecka?

Okamžite by bol odvolaný veľvyslanec a celý svet by žiadal vysvetlenie. Čo sa stalo, keď sa zistilo, že to robí Washington. Na začiatku prudké reakcie. USA to chvíľu zapierali, neskôr povedali áno robili sme to a budeme to robiť ďalej. A čo Nemecko? Sklopilo uši a je po afére…

 

                           Na Ukrajine už je nasadenie sily povolené!

 

Janukovič silu nasadiť nesmel a tak sa neozbrojení policajti nechali biť tyčami, reťazami  a zapaľovať zápalnými fľašami.

Dnes sa proti protestujúcim nielenže používa sila, ale už bol zastrelený jeden z vodcov Majdanu, Muzycko. Kým násilie používal na Majdane a v Dume, bol nielen  tolerovaný, ale dokonca vítaný a uctievaný.

Včera mala ,,Ukrajinská vláda“ schôdzku, na ktorej padli návrhy, že Pravý sektor, pilier násilného prevzatia moci, by sa mal zakázať! TU.

 

Minulý týždeň sa v Španielsku konali celonárodné protesty proti vláde, bankám a politike EU, na ktorých sa vraj zúčastnilo viac, ako milión ľudí. Vaše obľúbené médiá, si takéto ,,bezvýznamné“ zhromaždenie buď vôbec nevšimli, alebo v lepšom prípade ho prešli niekoľko riadkovou správou…

A nakoniec trochu humoru:

,,NATO uplatňuje politiku rešpektu a podpory reforiem.“ 

A. F. Rassmusen, generálny tajomník NATO

Škoda, že sa tohto výroku nedožili státisíce obetí tejto ,,humánitárno – bombardovacej“ politiky, od Juhoslávie, cez Afganistan, Irak, Lýbiu…

Asi by ho chceli ,,aktualizovať“. To je výrok na samostatný blog.

with respect

domino  svetík

Správa z mojej pandémie

06.02.2022

Presne pred rokom som mal Covid. 4 dni potenia, bez teploty, pocity, ako pri chrípke, resp. zápale priedušiek, bolesť svalov, slabosť, nepamätám si, že by som kašľal. Mám k tomu rešpekt. Presne po roku som prekonal Omicron. 5 dní prechladnutý, kýchanie, bez teploty, jedna, dve noci potenie, sople, šteklenie na prieduškách, občasný kašeľ, konzultoval som to s mojou lekárkou, [...]

Očkovaní a nakazení – je to vôbec možné?

02.11.2021

(Podľa mňa to nie je možné, to bude určite nejaká hlúposť, prosím, preskúmajte to a povedzte mi že sa mýlim, že sa mi to iba sníva). server iDnes.cz Podľa štatistík MZ ČR, za október spadol počet neočkovaných seniorov, ktorí sa novo dostávajú na jednotky intenzívnej starostlivosti (JIS), pod 50 percent. Dlhodobo je tiež dvakrát viac úplne očkovaných ako [...]

„. . . tri razy ma zaprieš. “ (Takmer), neuveriteľný príbeh.

27.06.2021

Včera sme sa so Zuzkou trochu túlali… Keď sme prechádzali cez Hronský Beňadik, niečo nás ťahalo pozrieť si katedrálu a kláštor, ktorého korene siahajú pred 11. storočie a ktorý pri Tureckej expanzii bol významnou pevnosťou, strážiacou Slovenskú bránu pred postupom Turkov k banským mestám – Štiavnici, Kremnici, Banskej Bystrici a i. V r. 1599, Turci, ale [...]

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Peter Pellegrini

Ctite si zmluvu, odkázal Dankovi Raši: Problémom je, že sa vidí ako nástupca Pellegriniho. Majerský počul hlasy o konci Dolinkovej

20.04.2024 13:07, aktualizované: 15:06

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Domino Svetík

Sú tmavé miesta, do ktorých je treba priniesť svetlo.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 148
Celková čítanosť: 1425650x
Priemerná čítanosť článkov: 9633x

Autor blogu