Založ si blog

B. Obama navštívi S. Arábiu? !

Pýtate sa:,,No a čo?“

Saudská Arábia?!  V súvislosti s Hrami v Soči, všetky oficiálne médiá a ,, ľudskoprávne“ organizácie viedli dlhú negatívnu kampaň proti Rusku.

 

Viete, čo teraz celý ,,demokratický“ svet spustí proti S. Arábii? To nechcem vidieť, ako to tí  Saudi, od médií schytajú!                                                                                                                Pripomeňme si niektoré body z protiruskej kampane: Putin je autoritatívny vládca. Rusko zákonom zakázalo propagáciu homosexuality na verejnosti. Rusko poslalo do väzenia členky Pussy Riot (Divoké šušky). Nespravodlivo bol uväznený oligarcha M. Chodorkovskij.  Drahá olympiáda.  Zo zjazdoviek bolo vidieť more a hokej sa hral pod palmami. Olympiáda bola možným terčom útokov teroristov.  ,,Ľudskoprávne“ think-tangy vyzvali prezidenta SR, aby kvôli porušovaniu ľudských práv necestoval do Ruska a Obama tam kvôli tomu radšej ani nešiel.

A teraz teda ide do S. Arábie. Obama. Zvrchovaný vládca Ameriky, EU a priľahlého Vesmíru. 

Poďme si teda prebrať, ako je na tom S. Arábia vo svetle toho, čo sa vytýka Rusku.

1. Stupeň demokracie: Absolutistická monarchia,  ktorá je ovládaná kráľovskou rodinou Saudov, krajina je považovaná za súkromný majetok kráľovskej rodiny. Ústava: Korán, Sunna, zdroj práva – Šaríja. Výkonná moc: kráľ Abdalláh, ktorý každé 4 roky menuje vládu. Zákonodarná moc: Kráľ.

Volebné právo: muži nad 21 rokov. Ženy volebné právo nemajú. Súdna moc: Islamské súdy.

Sloboda vierovyznania: Islam. Sloboda zhromažďovania, prejavu: Nie.  Internet: Obmedzený. 

Trest smrti: Áno. Za čo môže byť udelený: Zrieknutie sa Islamu, Homosexuálny styk, Cudzoložstvo, Lúpež, Pašovanie drog, Čarodejníctvo (Harry Potter už by bol po smrti).

Politické strany a odbory: Zakázané. Šoférovanie ženám: Zakázané…

2. Ako by riešila Saudská Arábia niektoré kauzy, ktoré sa vytýkajú Rusku.

– Pussy Riot. Predstavme si, že by si Divoké Šušky zakoncertovali v niektorej Islamskej Mešite v Rijáde. Za urážlivé výroky na adresu Kráľa, za budenie verejného pohoršenia, za urážku Islamu by nasledoval trest smrti! Ak by dokázali zverejniť svoje slávne video, na ktorom si jedna z členiek vkladá do šušky krk z chladeného kurčaťa, pravdepodobne by sa nedožili ani svojho koncertu… 

– M. Chodorkovskij nadobudol obrovskú spoločnosť Yukos, ktorej konkurznú podstatu spravovala banka, ktorú vlastnil. Michail si požičal od svojej vlastnej banky a Yukos kúpil. Deň pred tým, ako chcel previesť časť majetku Yukosu (skladajúceho sa z práv na ropné polia, stovky kilometrov ropovodov, čerpacie stanice, atď.), do rúk západných kolegov oligarchov, zatkli ho a nedovolili mu predať Ruský majetok. Ak by žil v Saudskej Arábii, za krádež majetku Kráľa by dostal trest smrti.

(V Amerike by ho za to, čo sa chystal urobiť, zastrelili bez súdu).

– Za homosexualitu, teda dokázaný styk medzi osobami rovnakého pohlavia, je  v S. Arábii, trest smrti.

Teším sa, ako ,,demokratické“ médiá a vlády celého sveta, pri príležitosti návštevy B. Obamu, znosia pod čiernu zem a skritizujú totalitný režim S. Arábie, ako ,,politický“ analytik I. Samson, ktorý prirovnal Hry v Soči k Hrám v Berlíne 1936, kde sa zdravilo zdvihnutou pravicou, rozanalyzuje a rozkryje všetky totalitné nuansy a vysvetlí Kráľovi, ,,kde robí chybu“, v otázke ľudských práv. Samozrejme, ani demokrat č. 1 – B. Obama a jeho suita si nebudú dávať servítky pred ústa a poučia Kráľa o nutnosti prijatia nových, demokratických zákonov.

– Dúfam,  v mene spravodlivosti, že k tej návšteve ani nedôjde – to predsa nepripustia mnohé ,,ľudskoprávne“ organizácie, ktorých sa určite kvôli monitoringu ľudských práv, nachádzajú v S. Arábii mraky – odhovoria B. Obamu od cesty a ukážu režimu v Rijáde náš varovný prst.

With respect

domino  svetík

 

 

Správa z mojej pandémie

06.02.2022

Presne pred rokom som mal Covid. 4 dni potenia, bez teploty, pocity, ako pri chrípke, resp. zápale priedušiek, bolesť svalov, slabosť, nepamätám si, že by som kašľal. Mám k tomu rešpekt. Presne po roku som prekonal Omicron. 5 dní prechladnutý, kýchanie, bez teploty, jedna, dve noci potenie, sople, šteklenie na prieduškách, občasný kašeľ, konzultoval som to s mojou lekárkou, [...]

Očkovaní a nakazení – je to vôbec možné?

02.11.2021

(Podľa mňa to nie je možné, to bude určite nejaká hlúposť, prosím, preskúmajte to a povedzte mi že sa mýlim, že sa mi to iba sníva). server iDnes.cz Podľa štatistík MZ ČR, za október spadol počet neočkovaných seniorov, ktorí sa novo dostávajú na jednotky intenzívnej starostlivosti (JIS), pod 50 percent. Dlhodobo je tiež dvakrát viac úplne očkovaných ako [...]

„. . . tri razy ma zaprieš. “ (Takmer), neuveriteľný príbeh.

27.06.2021

Včera sme sa so Zuzkou trochu túlali… Keď sme prechádzali cez Hronský Beňadik, niečo nás ťahalo pozrieť si katedrálu a kláštor, ktorého korene siahajú pred 11. storočie a ktorý pri Tureckej expanzii bol významnou pevnosťou, strážiacou Slovenskú bránu pred postupom Turkov k banským mestám – Štiavnici, Kremnici, Banskej Bystrici a i. V r. 1599, Turci, ale [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

Domino Svetík

Sú tmavé miesta, do ktorých je treba priniesť svetlo.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 148
Celková čítanosť: 1425418x
Priemerná čítanosť článkov: 9631x

Autor blogu